♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, July 29, 2011

♥ Blogger Yang Pernah Ai Jumpa ♥

Ai actually pernah jumpa 3 4 orang blogger jer so kira tak ramai sangat tambahan plak duduk di Japan susah sebenarnyer nak jumpa another blogger. Dalam ramai blogger si Celinda la yang selalu ai jumpa sebab dia adek ai ngeee...dia juga yang orang pertama yang suruh ai buat blog masa tahun 2009 then ai buat sebab tak tahan dengar dia bebel... blog biar berserawang selama setahun hahaha...sebab virus nak berblog tak sampai kat ai lagi masa tue...now rasanyer sehari tak buka rasa something wrong jer kan.


IMG_1723
weols banyak berkongsi minat dan fashion yang seropa...suka masak dan suka makan last dua-dua mokmok ngeeeeeeee....she also my BFF...
(rindunyer suasana kampung masa ni weols terjah kg makcik apa ntah nak order cucur meneram aka kuih telinga/kuih gelang)


Then lepak ngan kawan ai masa kat kampus lagi Nana kebetulan jumpa masa balek cuti-cuti mesia hari tu...jumpa sebab dia nak kasi barang dia pesan digital camera buat hantaran kawen...now dah preggy now...omedetou/congrats babe!


165500_1748243341441_1099546789_32012652_4592660_n
nana yang baju bunga itew...weols lepak kat bamboo pekan rabu...tomyam kat sini terangat giler...rindu nak makan citu...uwaaaaa


Then jumpa BFF kat nihon Ida dah jumpa 2 kali semua ida terjah jumpa ai kat Oyama. Ida ni actually SIL my lecturer...kenal pun sebab my lecturer suruh add kat fesbuk....inilah orang yang selalu jadi teman bicara ai also orang yang selalu bawakan laksa dan daun kesum....Dia juga rajin giler masak macam-macam...rindu nak makan kerepek gunting pedas dia buat...sedap!.Now dah balek mesia for good....miss u dear.(LINK sini nak baca n3 with ida)


IMG_2213
owh muka ai masa ni mokmok teruk gara2 makan cheese cake selang 2 hari....tips untuk orang nak gemuk makanlah cheese cake selalu...hasilnya akan kelihatan seperti ai...nasib baik half jer if not terserlah lebihan lemak kat paha ....ngeriiiiiiiiiiiiiiiii


Orang Yokohama yang kedua ai jumpa ialah murni yang baik hati sudi belikan ai novel dan kasi adam t-shirt jumpa masa fuyu/winter last February.(SINI n3 ngan murni). Hari ni her bufday...ontanjoubi omedetaou gozaimasu dear.


182291_10150108278063788_605833787_6240924_3946247_n
tak puas weols berborak hari tue...hope can see u again yer murni.


Last blogger yang ai jumpa buat masa sekarang ialah Hanis yang comey itew....plan jumpa pun tak sampai seminggu plan terus ON...jumpa kat SANO outlet. Orang kelate tapi loghat kelate tak ada pun compare ngan ai yang loghat kedah sangat pekat macam teh tarik ngeeeee! (terjah LINK ini untuk full n3)...semalam her bufday...hepi belated bufday babe~




IMG_2963
tak puas weols berdating hari tue...lepas ni harap ader chance nak jumpa lagi....ambil berkat depan butik Gucci moga TERLEKAT dalam wishlist next bufday hahahaha....angan-angan mat jenin nie @_____@



Actually memang teringin nak jumpa blogger-blogger yang sudi follow ai ni tapi ikutkan tinggal di sini sangat susah nak jumpa sesiapa pun....next plan nak jumpa kak ita plak.....next year ingat nak terjah umah kaka cantek .....itew hanya plan moga Allah kurniakan rezeki yang lebih sebab nak jejalan kat dalam jepun memang mahal dan pakai duit banyak.Owh sebelum lupa ai juga sempat jumpa Lin Chan kat embassy last year tapi lupa nak snap pic with her....moga plan nak jumpa dia this sunday termakbul hendaknya *_____*




nota ibu jari manis ai::dalam semua pics ni uols pasti nampak beza rupa dan badan ai...ada yang mokmok ader yang kuruih sket ngeee...jumpa hanis tue memang ai tengah diet...so dapatlah bentuk badan gitew.....now dah kembang balek....nanti poser kecut balik lepas tu kembang balik...adeh pi mai pi mai tang tu juga *__*



51 comments:

Diana @ bilakukatacinta said...

ai nak jupe u..heheeee....Tapi kena g japan lah yek?...

sabar@kagawa japan said...

hohoh br tau kak hanis ni org kelate rupenyee yek.igtkan org selangor ke pahang ke...

p/s: baju bulu2 tuh auwwww xmenahan i....gorges giler...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Diana:: mana pow boley
if nak tunggu ai balek mesia lambat lagi la jawabnyer...boley gathering best gak kan...geng blogger semua mesti gempak gitew

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

saba::nope kelate sama ngan chenta haty dia tue...
baju tue dah berusia 7 thn darl beli dulu...1st time pakai masa jmpa murni la....sebab vogue sangat tue agak malas nak pakai ngeeeee :D

LuN@_aiDi said...

Jom kiter jumpe, so sis ayu akan jadi 1st bloggers yang pernah sy jumpe..hahhahwahhh^^ wahh ramai juge bloggers sis ayu jumpe yea^^

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Luna::mari2 kat mana
jangan suruh ai terjah NZ dah la
fengsan nanty hahaha

yatie chomeyl said...

meh la jln2 kat fukuok apulak, leh kita jumpa2 gak :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yatie::boleh jer jika ada perluang nanty...tak pow u turun ke tokyo leh hangout together :))

Teratak Hami said...

U taknak jumpa I ke?? Nanti you belikan ticket free to Japan, kay ?? hahaha ...

Dulu time natsu ada jual 18 kippu. Murah sesangat. With the ticket akak jalan2 sampai ke Kyushu. Macam backpack gitu. Buku train sentiasa kena pegang coz nak kejar train.

WuMing said...

Header baru nampak...

WuMing said...

Buat laa pop up comment... Dalam Setting...

WuMing said...

Orang yang perkenalkan WuMing buat Blog ini seorang saja Blogger yang WuMing kenal... Skarang dia dah Meninggal

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.fizah::nak lar jumpa mana taw nnt terrrr terjah ke melaka boley singgah jumpa kaka jugak...
eh now ada lagik kaka 18 kippu tue...darl ai dah ajak jejln nihon guna ticket tue tapi sang bini berat haty nk duduk lelama dlm densha sebab ada anak kecik susah....but mmg murah kan sebab dia citer dia guna 18 kippu sampi ke hokaido gitew...from nagano tue...perhhh ai rasa x sanggup bontot kebas lelama duduk kt citu :-P

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

WuMing::header lama ni sebab ai byk header so asyik tukar jer ngeee...:D
so sad dia meninggal sebab apa....?

アヌム ちゃん said...

wah ramainya dh penah jmpa..best2.hee.aa patutlaa.baru perasan..gambar akk dh besar2 sumenyee..baru syiok gitu tgk pic..heeeee^^

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum::x der ramai mana pow...
guna flick ni tue yg besar...besar ikut blogspot selalu gambar pecah..but x leh selalu besar pic sebab nk load lembap nanty....

Kamalia said...

ayu..miss u :))
ai pun xbape ramai blogger yg ai penah jumpa.stkat ni br jumpa kak As n kak ita je.nnt kalu ai g Sano outlet tu, bolela kot jumpa yu.iA.
psstt..bdn ai skang ni dah kurus tau, tp bila bab peha n punggung tu rs cam nak pitamss je bila tgok.lmbt beno nk kurusnye.(rs nak lmepang2 je peha tuh..:p)

mizzkechique said...

nt boleh la jmpa MK lak klu dh blik sini.. ngeeeeeeeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

LIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
miss u too ai terlambat sehari masa jumpa hanis sebab k.as gi sano outlet sehari sebelum tu...if not mmg leh jumpa...x der rezeki lagi maybe next time....ok2 set awal2 bagitahu ek...x sabaq nk tgk baby...ngeee
uiks baru lepas bersalin gitew la...ai dulu take time nak pakai jeans taw...kena beli jeans baru...so for safe pakai kain jer la...senang citer...jelez nyer ai u dah kuruih....uwaaaaa bertabah la wahai haty....*______-

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

MK kat mana ek???
owh kg u johor rite?
ai sebelah UTARA senang sket...
kalo key ell transit lama boleh la jumpa @_____@

onedurrani said...

Kak ayu...InsyaAllah sy Akan ke Tokyo dlm lps ray a..nnt boleh plan jumpe akk..nk manta nsht akk ni nk book hotel kt Tokyo..hehehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aimi nak turun tokyo ker???
kasi date and detail kat fb na...
nnt akak PM hotel yang murah dan selesa ek...x sabar nk jumpaaaa :)

PinKy MoMMa said...

bestnyer dapat jumpa hanis huhu..
bila la dapat jumpa kamu dan hanis skali :)

teringinnn nak jmpa kawan2 blogger hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

pinky momma::hanis dah x lama nak habes study ai ni tataw biler nak balek for gud....:((

Hanis MY said...

waaaa i very like this entri, ala ayu, mok mok pun u totap menawan jelita macam model ok! tapi bertambah lawalah masa posing depan gucci tu, aminnn sure darl u beli punyalah, sekali jumpa raya dah bergaya dengan gucci auwww jeless nak jugeksss... sonoknya leh jumpa rakan2 bloggers...tak sabar nk detim2 lagik...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanis::u lagik vass gitew ngeee...ai model versi pendek dan itam hahaha
owh darl berpeluh bayar duit youchien adam yang bapak mahal every month tue...ada dlm wishlist dah 2 thn but x dapat2 tu...asyik coach jer...(alhamdulliah karang org ckp ai x reti bersyukur plak)....moga tercapai my dream itew...jom biler free dating lagik yunk @_____@

ijayuji said...

AYUUUUUUUUUUUU!!!!!! ai dtg niiiiiiii hihihi... gelak sakan kita baca ps ayu tuu hihihi.... tak eksahlah tp skinny sgt tak best lerrr nak buat pelukkk, tp gmbr yg besar sekali tuuuu mmg teserlah ke mok mok kan mu ayuuu tp biasalah tuuuu tak de lah sembap sgt mukanyer tuuu, ai ni mkn salad jerrr hari ni tak masak, baru balik youchien nii penat bukan main mcm lari 400m gituuu wakakakaka..... rindu sama kamooooo :D eh eh? tak nak terjah siam ke? sedih ai sbb nma ai tak tersenarai dlm terjahan u tuuu sob sob, eh? ai balik japan tahun depan musim sakura kot tp tak sure baper hb, nak jumpa kakak cantek jugak masa tu kalau panjang umur sihat tubuh badan ya :D terpanjang sudah ya komen ai wakakaka...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

IKA cayanggggggggggggg welcome back
jgn sedey2 taw sebab apa nama uols x der dlm list sebab ingat nak update next year sebab uols kan ckp nak dtg next year....mana leh lupa nak bergedik santai ngan uols ni di bawah pohon sakura ngeeee...see semua cakap mokmok teruk nie ...ader apa kat youchien?? cian uols bz ek

ieda said...

hermm bila nak jumpe akak nie ! ... :))

aleen aiden said...

perghh,adk akak tu da la muke lebey kurang.style pon same!hi3

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ieda::insyaAllah ada JODOH pasti ketemu jua :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aleen::u sorang jer cakap muka sama actually muka dia lain betul ngan ai...mcm anak cina ai plak mcm anak mamak but dlm pic ni x nampak sangat...mata dia sepek mata ai bolat hahahaha

WuMing said...

Tak tau gak... Paling kesian bini dia... Baru pragnant 2 bulan saja... Kahwin pun baru 1 tahun lebih saja..

abah khalisha said...

abah kalau kt luar mmg ssh nk kenal dah muka blogger lain..hehehe..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

WuMing sob sob
blog dia dah close or still ader lagik? moga wife dia tabah :((

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

nak kenal muka abah pow susah sebab letak pic anak2 jer...:-p

aTy _faRed~ said...

sonok kalau dapat jumpe kawan2 blogger nih...walau tak kenal rapat..tapi melalui blogger..tetibe rase macam rapat giler..!! heheh..;)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aty::itew la pasal
if everyday terjah blog yg sama mmg rasa close sgt ngeee

jeBateja said...

den kalau jumpa blogger mmg segan...den kan budak jahat yg tak hensem....cuma maskulin jerk....ahakz

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Jebat::part maskulin tu x tahan...ngeh ngeh ngeh (^_−)−☆

Juwita Jamaludin said...

salam ayu tahun ni datang embbasy yek raya.. ayu datang ke tahun lepas..? akak tiap tahu raya kat embassy.. insyaAllah kalau rezeki kita jumpa kat embassy raya yek... teringin juga nak jumpa ayu.. :)

WuMing said...

WuMing dah tak ingat... WuMing punya 1st blog ada buat link dgn blog dia... Tapi WuMing pun dah delete blog tu... Baca "kenali WuMing" kat situ ada cerita sikit...sikit saja..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ita::alah x boley la akak sebab adam gi youchien then si papa dia pow keja...x sempat if ayu nk terjah sorang2.....mcm x raya jer ni uwaaa hentak kaki

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

WuMing alrite nnt free ai terjah blog ur baca oke :))

Asrul "iLham" Sany said...

nanti giliran i lak jumpe u yg femes ni ekk...blanje i baskin n robbins taw..muahahaha curlast...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

asrul::sapa yg pemes ni????
voley x dak hal punya ngeeee

YONG JIAO XIU said...

wah bagus tul lah siap jpa2. mmg bagus la silaturahim kat sini. hehehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Yong:: alhamdulliah x sangka boley rapat ek (~_~;)

CIK JATT said...

bestnya dapat jumpa kawan blogger face to face. tambah kenalan lagi:)

by the way, salam kenal. follow ur blog. bestnya stay kat jepun

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hye cik jatt tq sudi singgah and follow....actually tempat ai susah sket nk jumpa another blogger....but mmg best jumpa kawan baru *_____*

IDA said...

hehe...muke i sgt montel diwaktu itu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...