♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, July 18, 2011

♥ Biler Ai BerYUKATA ♥


Tadi ai sempat berphoto-shoot ngan yukata saja teringin nak pakai sebab yukata ni actually darl ai hadiahkan tahun 2004 mean dah 7 tahun la. Darl beli masa study kat Shinshu Nagano lagi. Set dari yukata, beg kecil ngan geta/kasut. Masa beli dulu darl asyik call tanya saiz geta jer. Pernah try pakai sekali waktu darl kasi memula lepas itew tersimpan rapi dalam almari jer. Then sampai nihon 2009 bila tengok nihonjin pakai pergi tengok hanabi/bunga api ai teringat yukata ni but masa itew ai tak bawa so masa balik cuti-cuti mesia last January ai sempat angkut bawa yukata ni but sayang maybe simpan lama sangat warna pun dah jadi lain....agak pudar sedey nyer.....nanti 30-07 ni ada hanabi/bunga api kat Oyama if ai rajin ai akan pakai yukata ni. Nasib baik hanabi before puasa if dalam bulan puasa memang tak gi tengok la.



BERPELUH dari atas sampai bawah masa ni...tahan sebab nak bergambar jer ngeee

orang lain pakai yukata nampak slim apa sal ai pakai nampak mokmok...uwaaaa


Nak citer pasal yukata nak tergelak pun ada sebab first time pakai nak belit pun tak reti last darl yang tolong buatkan kat ai...ai pakai tak ketat sangat sebab panas dah kain ni tak serap peluh....nak tahu kenapa ai beria nak pakai yukata ni??? sebab nak buat header kat blog jer ngeh ngeh ngeh...over tak alasan itew??? Kalau kat penang setiap tahun bulan 8 if tak salah mesti ada even yang di panggil BON ODORI selalu gak ai terjah situ but tak pernah pun pakai yukata....last rasa menyesal pun ada sebab yukata buat frame jer.





Nak share ngan uols satu secret hikhikhik...if citer mesti uols gelak giler-giler punya...teringin nak mata ala RCW ai try pakai bulu mata pelesu alih-alih tak balanced la ...sebelah tinggi sebelah lagi rendah so mata ai jadi sebelah besar sebelah kecil.....moral of da story jangan gatai tangan nak try pakai bulu mata pelesu if tak master macam RCW yer.


obvious tak part MATA itew???



nota ibu jari manis ai::teringin nak beli yukata baru sebab design ni dah tak der sekarang...jom join ai berhanabi nanti....♥





30 comments:

K.Nor said...

peeeeeewwwwwiiiiiiiiiitttt!! hhee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kuat nyer pewittt k.nor itew
maluuuu :))

Syaima' said...

baru jee tengok gamba dkt facebook akak.hehe.i last pakai yukata masa kecik umur 10 tahun kot.nihonjin kawan ayah bagi.hehe.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

syaima::kat fb byk sket dan saiz pun besar khen...alololo mesti kawaii ada simpan lagik x pic masa itew...nak tgk la...

Niena Pengembara Ilahi said...

wahh cantiknya :)
kimono kn

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

niena::bukan kimono tapy yukata
kimono pakai 7 lapis yang ni selapis jer
kimono mahal yukata murah jer @____@

Teratak Hami said...

Wah slim gitu. AKak kalu pakai mahu macam nangka bungkus. Tapi sebenarnya takde satu pun yukata.

アヌム ちゃん said...

comel je k.ayu beryukata..tak penah pakai lagi..and tak beli2 lagi pun..huhu

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

K.hami::slim akak kata????
Mokmok ni.....
La awat akak x beli bawa blk buat kenangan?(^_−)−☆

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Anum::if beli waktu ni murah sket
Kt jusco pow ader sale ☆〜(ゝ。∂)

YONG JIAO XIU said...

KAWAI...adeh klo la ayu kata cmni gemok. mmg tak tau nak ckp le klo bdk yg betul2 gemok tu pki cmne. hahaha.
part bulu mata pelesu tu, klo ayu tak sebut mmg tak perasan pun. tp bila tgk mmg npk sebelah kecik sebelah besar. hehehe
ooo yukata n kimono lain eh?tgk mcm sama je. so baik pakai je yukata ni. er klo tgk cter card captor sakura, bukan ke lelaki pun pki yukata?hehehe tak tau, agak je cz my fav watak yukito n toya tu pki gak cm yukata ni.
klo la kimono 7 lapis, hadeh. rasanya panas tahap dalam oven kot. grenti membakar lemak dgn jayanya.

jeBateja said...

eh...eh....mcm kebarung lah Tun....tapi nampak pelik jugak...ahakzz...

Asrul "iLham" Sany said...

curlast... ;D

Hanis MY said...

wahhh cunnyerr....mcm model.... i likeee... cantiknya yukata uuu...

Nieza said...

amboi cun nyer dah jadi mcm org jepun betul tu...kalau akak yg pakai entah lagi nampak gemuk la kan...haha ayu mana ada gemuk...slim melim jer akak nengok tu..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yong::yukata yg gurl pakai jer lain lelaki pangey lain...lupa ingatan sat if ai ingat ai bagitahu na...kimono selalu org pakai dia ada majlis kawen gitew la....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

jaBateja::ada ker kebarung namanyer ini????
x seropa langsung...hahaha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

asrul::tang mana curlastnyer itew??

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanis::hahaha ni darl ai yg pilihkan ai just bagitahu saiz jer....ikutkan ai nak tanah color itam....ngeeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.nieza:: kena org pakai ngan betul baru lawa
ni bukan cara yg betul ...ayu pakai belit jer hahaha

Umie said...

ayu...if uols tak mention psl mata yg tak balance tu, iols tak perasan pun..bile tgk lg sekali baru nampak.."a'ah la tak balance mata dia tp tetap ayu d vogue gittew"...

tak nampak mokmok pun uols..cantik slim aje kite tngk...bila la kite pulak nak pakai yukata ni..huhu

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

umie::pecah rahsia daaaa...vogue ker?? ahaks...

if uols nak pakai ai kasi pinjim la yukata ni...bukan jauh pow hikhikhik

anie,Nagoya said...

Kawaiiiiiiiiii......kkanie x penh pakai yukata.hihihi.....so cute

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kaka cantek pakai kimono lagik curlasttt gitew :D

kyo_9 said...

uih.. awal nyer hanabi kt sana..
kt biwako 8/8 ni..
huhu~

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kyo::belum berhanabi just untuk photo shoot jer...hanabi 30-7 nie :))

Papa Mifz said...

yukata ni sama la yer mcm kimono....1st time tgk org pakai yukata/kimono nih sambil pakai tudung...:)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Mcm kimono tapy bukan beza jenis kain Dan lapisan kena pakai...ramai dah org pakai gini (^_−)−☆

Niena Pengembara Ilahi said...

oWh yeke bukan kimono ea... abg penah beli kt anak buah kimono kecik.. katanya itu kimono

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

niena::brpa lapis ada??
if sehelai jer mmg yukata bukan kimono...sebab nk pakai kimono sgt lenyah berlapis2 gitew

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...