♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, July 7, 2011

♥ Sayonara Kohai & Arigatou kaka Cantek ♥




Kohai (junior) ai dah pulang ke tanah air...flightnyer esok pagi so today theyolls semua kemas barang etc...ai pergi buat bising jer...cian theyolls tak sempat nak makan nasib baik ai masakkan bihun goreng ngan puding belang. (gomen ne pics today tak der gara-gara semua orang bz).

weolls sempat klik-klik kat sini...darl ai tak join sebab demam...:(...but ai makan kenyang ngeh ngeh ngeh.



Last weekend sempat theyolls buat makan-makan kat ai (owh terharu sebab ader orang masakkan hikhik) but ai sempat buat pudding roti...tak kan gi tangan kosong khenn.


menu theyolls masak kerutub ayam,sayur campur dan agar-agar yang lupa nama :-p


Theyolls yang volunteer nak masak sebab tahu ai tired lepas balek dari Disneyland tue, dan hari ni pula ai dapat banyak bahan metah dari mesia yang tak habis so dari membazir theyolls kasi kat ai la....alhamdulliah REZEKI namanyer itew! Gonna miss u guys hope ada rezeki leh jumpa lagi....sob sob.


Sebelum lupa nak say arigatou kat kaka cantek sebab sudi pos sotong kering kat ai dah sampai 3 hari lepas. Order masa k.anie outstation kat mesia. Memula ingat sotong kering jer sebab kak anie tak cakap pow letak benda lain dalam dalam box tue. Masa sampai terkejut sebab kotak agak besar dan berat. Lepas buka terduduk ai.....banyak giler benda yang kak anie taruk dalam itew. Terharu sangat sebab everything is free. Ai dah cakap nak bayar buat dia cakap tak payah sebab skit jer lagipun duit pos murah jer. Aduhai kalo tahu gini tak pesan la sebab nampak macam ai kesempatan pula atas kebaikan orang....lagipun dah terhutang budi...balik darl ai dia bebel tanya nyapa tak kasi duit etc...haiyaaa dah cakap but kak anie tak nak dibayar. Mohon di halal yer kaka....


semua pics malas nak rotate pusing kepala sket na...hikhikhik...


Antara benda yang kak anie kasi selain sotong kering tue ialah, margarine,ikan bilis,kuah kacang,perencah adam pedas,perencah rendang daging,kerisik dan perencah mee rebus muar. Dah rasa macam menu hari raya nie hikhik...lepas sampai tengok perencah mee rebus muar tue macam best jer so bikin terus petang tue sebab nak rasa best ker tak.....bagi tekak ai tak berapa nak suka sebab kuah dia amat manis dan weolls actually pengemar makanan pedas. Bila rasa memula tue manis giler then ai letak serbuk cili sket. Bila darl balik dia tanya kenapa letak sugar banyak sangat ni?? since bila suka makan manis-manis? hahaha citer baru dia tahu.


mee rebus muar yang tak cukup bahan...even manis tetap lincin *_____^


Ini pendapat ikhlas ai la..tekak dan selera orang berbeza ada suka manis,pedas,masam,masin etc kan...but arigatou kak anie sebab kaka ai leh rasa kuah itew. Jasamu akan ai kenang yer kaka...moga bertambah rezeki buat kaka sekeluarga :))


nota ibu jari manis ai::sangat terharu di kelilingi oleh kawan-kawan yang sempoi, sangat prihatin dan tidak berkira even tak pernah berjumpa. Bak omputih kata chemistry itew ada di mana ajer ...kiter hanya perlu cari keserasian itew....1 lagik jgn tanya kenapa gambar kecil sangat...hikhik saja ai kecilkan sebab noticed ada orang print screen pic ai letak kat blog dia without my permission... ai sangat MARAH .....sigh>______<








35 comments:

Hanis MY said...

syoknyaaa buat makan2...

uwaaa i jeles kak anie anta hadiah kat u T_T

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hadiah yang tak di sangka nie...really surprise :))

saba kagawa ken said...

hehehe best giler..ade mee rebus adami.....anto kite sikit...

eh ade jgk main print screen yer..ni i nk beso2 watermark nihh

hazila said...

Ayu,
kenapa tak ajak akak sekali makan makan tu....

ieda said...

waaa banyak tuu dpt bahan makan .. ermm sedap2 .. mee rebus muar tuu memang manis dik .. ada org buat manis tu yg akak x lalu tuu

ijayuji said...

Ayuuuuuuuuuuuuuu!!!! Ai jeles tauuuuu!!!!! Betul tuuu pemberian org mmg kena hargai walau benda Tu hanya nilai 10 sen pun tauuu jasa Tu yg sgt2 beharga, :) Ai tergalak part u kata I kenyang masa farewell tuu wakakaka.... Alaaaaaa kecikkk jerrr ayu niiii tak de besar pun huh!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

nanak sikit boleh?

sitiezahim said...

hehe siapakah itu yg yg amek gamba ayu? meh i babab hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.hazila::dah call but akak x jawab....wink...larikkkk hahahaha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ieda::serius tataw kata semanis tue???
sehary makan terasa manis kat tekak lagi...uwaaaa

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ika::jgn jelez kat yer...nnt brng uols pow akan tiba lepas kaka cantek pos ekkk :D

owh jgn percaya ngan gambar penuh ngan ilusi jer...cover banyak lebihan lemak d citu...uwaaa...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kakD...dah habes hohoho :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hajar::if ai kenal mmg dah kena ....masalahnyer link tue dah x leh masuk...lepas ai kasi msg yang agak keras kat org itew~

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

saba::hikhik rasa mcm dah approve comment uols carik x jmpa rupanyer teselit sket kat atas itew...letak la pic senang nak tgk....ni menu 3 hary lepas hahaha....letak watermark sebesar alam pow ader software yang boley padam taw...hangin satu badan nie....

Juwita Jamaludin said...

ayu.. syoknya dapat barang dari kaka cantek.. hihihii.. banyak tu.. rezeki jangan ditolakkan.. bagus2.. moga murah rezeki lagi ye.. kita je belum pernah jumpa lagi .. nanti ada rezeki nanti kita gather2 tau

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ita::wajib itew la biler leh kiter berjumpa ek...nanty ayu belek2 date ek...mana taw ada rezeki jmpa b4 posa nanty :))

Amie said...

bestnya, rezeki datang sekali diterima dengan kesyukuran, insya-Allah akan datang rezeki yang seterusnya...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

amin k.amie...itew la yang di harapkan...moga Allah sentiasa murahkan rezeki :))

anie,Nagoya said...

ayu, manis ya?alamak kkanie pun lom buat tau.pertama kali beli.dah dpt bygkan kuahnya manis.sebelom g mesia nak selesai brg2 yg ada lam umah ni.termasuk perencah mee tu.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

K.anie::x per bhn2 tue boley buat kueh raya nnt...hikhik ureshii tqvm ...Syg kaka ketat2☆〜(ゝ。∂)

アヌム ちゃん said...

perencah asam pedas?? bestnyeee..huhu

Umie said...

kaka cantekk...saya punye mana??? wakakka... gurau aje kak...;-)

ayu, raya nie bole la uolls buat open house kan..nnt iols terjah rumah uolls...hik3x

nyonyacyber said...

wahh meriahnya makan2 hang

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Anum::Arrr brand nyonya apa ntah
Nnt blh try buat sbb selalu buat x guna perencah apa pow(^_−)−☆

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Umie:: umah iols sentiasa terbuka gitew...ngeee(~_~;)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Piah::bukan selalu boley kumpul gini(#^.^#)
Mesian just kami jer kt cini。・°°・(>_<)・°°・。

Syaima' said...

best kan bila org masakkan!rasa sedapp je.sbb duk nihon asik makan masakan sendirii jee.hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

tepat sekali syaima sebab org yang rasa je rtahu bertapa buhsannyer makan masakan sendiri everyday :-p

kyo_9 said...

uwaaaa...
saya masih terkial2 nak cari kedai yg jual rempah ratus Malaysia di bumi matahari terbit nih.. x sangka ada short cut iaitu minta orang Malaysia jer tlg pos kan ;p

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kyo x der la...kebetulan theyolls datang so mintak tolong poskan jer...selalu beli kat baticrom jer :D

YONG JIAO XIU said...

hehehe ayu lak bila nak blk mesia for good?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

soklan ni byk owg tnya...mmg x der jwpn biler nak balik sebab x plan apa benda pow :(

YONG JIAO XIU said...

wah ayat tu macam lagi lama je dok menetap kat sana.

Niena Pengembara Ilahi said...

erm.. sedap nya wat mkn2.. kt jepun ke?
1st time singgah sini :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

niena::yes tinggal kat japan..
tq sudi terjah umah ai ni :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...