♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, July 22, 2011

♥ SUAMI & BUNGA ♥



Ni macam luahan hati gitew....gara-gara terlihat akan satu gambar yang di upload di fesbuk oleh kawan ai teringin gak nak meluah rasa. Rasa bukan sebarang rasa yer....al kisahnya kawan ai celebrate anniversary dia then dia cakap husband dia kasi bunga dan ada hadiah lain la...urmm part hadiah tak kisah sangat tapi bila tengok jambangan bunga ros yang cantek itew hati agak cemburu sebab sepanjang ai kawen 7 tahun ni itew la satu benda yang darl ai tak pernah kasi since berchenta sampai kawen ni sebab dia cakap ` tak suka kasi benda yang akan mati 2 3 hari...lepas tu di buang dalam tong sampah`. Memula agak pelik lepas tahu sebab rasa ai boleh faham...tapi tahu la hati ni selalu meronta-ronta nak juga ngeeee.


owh ai bermimpi darl kasi tulip for next anniversary *wink*


Husband ai bukan jenis romantic, dia ada tempat-tempat tertentu jer angin romantic tue datang if depan orang jangan harap nak manja lebih-lebih berbeza ngan ai yang tersangat manja dan romantic .....tapi itew perlunya somi dan isteri kena isi kekurangan dan kelebihan diri masing-masing.


Ai teringat dulu kala zaman berchenta di sebabkan kami berchenta di negara yang berbeza(PJJ lagi) so internet dan hp jer penghubung. Darl pernah buat surprise atas bus kasi ai necklace dari emas jepun dia cakap sebab dia rasa bersalah bila ai cakap sedih tengok kawan-kawan dapat bunga dari kareshi/bf masa konvo but ai tak dapat then sebagai gantai dia kasi necklace tue...masa tu memang ai terharu sangat until now ai sayang sangat necklace tue sebab itu benda pertama dia kasi kat ai.....dan jenis darl ai dia suka kasi necklace,bracelets,earring memang set gitew banyak ai terima masa anniversary selalunya from Tiffany.


darl suka kasi loket berasaskan white pearl with diamond ..ai bukan peminat pearl but bila asyik terima benda berasaskan pearl dah jadi minat plak.


Ada 1 kisah tahun 2009 masa memula sampai kat nihon jejalan kat supa terjumpa chip yang besar giler ada kat sana...sang isteri sangat excited lompat-lompat keriangan peluk chip tue tapi bila tengok harga mahal giler so tak jadi beli....then ai balik operate tangan 3 bulan kat mesia bila balik nihon terkejut tengok chip ada kat bilik, owh rupanya darl belikan kat diam-diam..... Tu bear laaa but kalo lalu depan kedai bunga cakap la lawa ker nak ker dia tak layan...uwaaaaaaaa......hentak kaki.....sometimes tak perlu hadiah mahal cukup bunga dan wish kan....(sambey kelip bulu mata pelesu ni)


chip yang besar dan mahal pernah beli di nihon



but ai tahu setiap suami ada cara berbeza nak appreciated sang isteri kan....but ai bersyukur bertemu ngan prince charming yang ni moga jodoh sampai ke syurga hendaknya. So uols punya pasangan macam mana plak...mat bunga atau tidak???




nota ibu jari manis ai:: malam ni tidur tak der bantal peluk sebab adam tidur kat youchien..................uwaaa sedey dah start rinduan ni.





35 comments:

Hanis MY said...

tiffany u? adoii pengsan... ai takdelah nak tiffany bagai ni nak2 i pun bekerja so takde sgtlah hadiah2 ni huhu...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanis bukan selalu la....pengsan juga kalo dpt selalu...tiffany yg paling murah jer ngeee!

sitiezahim said...

dlm banyak2 bunga yg en husben saya kasik, (dh 7 thn kawen)..paling tak lupa masa dia balik dr jepun lepas abis blaja, di airport saya tengah tunggu dia, dan dia keluar dengan bawak sekuntum bunga tulip..sayaaa sangat terharu sbb kt msia kan susah nk dpt tulip dan saya sangat suka tulip..plus bunga tuh dia carry by hand spanjang flight..:)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hajar::sweet nyer....
nyapa la ai x request tulip gak masa darl balik dulu hahaha...romantic gak husband u khen...owh dah 7 thn gak ek...same la @____@

Amie said...

itulah namanya lelaki, kalau wanita dikatakan sukar ditafsir.....lelaki pula bila kita tafsir, ada aja yang tak memenuhi kehendak kita.... he heh heheh

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.amie::hahahaha kan
tapy apa pow tetap sayang ketat-ketat gitew :))

Syaima' said...

hehe.hubby syaima pon takdela sweet sgt.tapi bagi la jugak bunga kdg2. first time dia bagi masa birthday umur 20.time tu kat melbourne. ada org bunyi loceng rumah pastu tgk2 florist ckp suprisee someone sends u dozen of white roses. hehe. sbb beli bunga kan lagi murah dr tiket flight.haha.sobs.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

itew lagik sweet la syaima
dari jepun call ke Melbourne suruh hantar roses auwwww mesti terharu giler masa tu khen...

WuMing said...

Pandai buat suprise jugak dia yer??

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Kena pandai sbb ai cepat kesan ngeee (^_−)−☆

YONG JIAO XIU said...

hehehe igt ayu dpt bunga tu. xcted nak komen pasal bunga tu td. wah comelnya chipmunk tu.
sama la sy, sy tak suka sgt bunga yg blh mati ni, klo nak bagi,nak yg plastik,kekal lama.blh simpan lama.
tp ayu bertuah apa, dpt set barang kemas tuuuuuu. jeles tgk, cantik sgt...Tiffany lagi.wah sapa nak bg sy brg kemas ni? nak jgk(tak leh ckp nak satu, nti dpt satu je. tamak ke?hehehe)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Yong lawa khen gambar tulip tue teringin nk pegang ngeeee
Besar giler chip ni peluk tangan x muat hahaha
Ai jrng pakai brng kemas...byk simpan Dlm box jer
Nnt Yong dh Kawen leh minta kt husband Eeee (。-_-。)

zaty luvlianncezzz said...

suami n flower.... 2 beshhhhhhhh things.=)

Nieza said...

Ayu, lain lak ngan hubby akak dia lak suka kasi bunga...kalau merajuk jer mesti belikan bunga tapi kekadang akak lak ckp tak yah beli coz bunga fresh tu 2-3 hari dah rosak ...hehe apapun syukurla kak...hadiah apapun tak kisah janji ikhlas dan semestinya sbg ingatan yg dpt eratkan kasih sayang selamanya...:)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Zaty::really ε=ε=ε=ε=ε=ε=┌(; ̄◇ ̄)┘

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

K.nieza::alahai bertuahnyer badan
If hari2 merajuk dpt bunga everyday gak la ek
Bestnyerrrrr (。-_-。)

Anonymous said...

kita serupaaaaaaaaaa.. heheh payah weh ayu nak dpt hadiah bunga dr cik abg ni.. sama jer, jenis tak lomatika d amour ler.. tk per la ayu, hidup jd suami isteri ni , kena ada tolak ansur.. dulu mmg terasa gak bila org lain dpt akak tak dapat.. ada jer rasa kekurangan dia.. tp bila dah lama kawin, insyaallah, ayu dpt terima kekurangan dia tu.. kurang dia kat satu part, insyaallah dia ada kelebihan kat part2 lain.. bersyukur lah kita dgn apa yg ada pd dia seadanya.. kena rasa kita bertuah sbb dpt suami bukan jenis yg cepat naik hangin ke, cepat naik tangan ke.. mudah2an jodoh kita semua berpanjangan hingga ke syurga. amin... :)

k.nor@secubitgaram

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

K.nor::ingatkan anon mana tadik hikhik
La akak x blh guna langsung ke acc tue?
Langsung x blh msk blog ek??? Uwaaaa Cian
Tq sudi singgah gak yer akak...
yup tepat sekali alhamdulliah bab ringan tangan semua tu x der
Tue la kena terima kekurangan Dan kelebihan pasangan msg2 (。-_-。)

Juwita Jamaludin said...

Ayu.. suami akak ada juga bagi bunga tapi dia sebenarnya tak la suka sangat, selalu yang dia kasi coklat.. tiap kali birthday selalin hadiah yang wajib mesti bagi coklat...HIhihihi.. bunga tu tah mana sekali akak tak kisah je sebab tahu bunga tu cepat layu.. pernah dapat sekali sekala pun tak pe.. yang penting dia tak lupa hari bahagia kita setiap tahun.. kalau lupa merajuk tau. ngeeee

Teratak Hami said...

Bunga?? Akak rasanya tak pernah dapat... tak ingat ler. Tapi kalau kasi EMAS, sentiasa ingat !!!

Juwita Jamaludin said...

ayu lupa nak cakap pasal bihun tu ada kat baticrom tapi kena cehck saiznya 3 mm tak selalu juga beli kat baticrom tu tapi tak perasan saiznya..:) kat sana ada gyomu supa tak akak beli kat situ..:)

jeBateja said...

Betui2...bunga mana tahan lama....baik bg yg tahan lama....ahakz....

Ida,Japan said...

tak sume yg lelaki cam yg ayu cerita tu...kasi2 bunga kt patner diaorg..hubby akak, lagi..la, tak der nk kasi bunga2 tu...kasi menda lain ada la selain bunga

アヌム ちゃん said...

aa hubby sy pun ckp xsuka bg bunga sbb nanti layu and mati..baik bawak g makan, kenyang jugak katanya..hahaa..but im still waiting for the first bouquet of flower from him..bila la tu..haha~

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ita::merasa gak dapat flowers khen...coklat pow ayu selalu dapat...owh ada jual ek kat baticrom rasa bihun 3mm itew ada beli nnt carik dalam almari la....jenis sup gini ayu jer layan heroes x berapa sangat...but nak try gak

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

jebat::kira anda bukan mat bunga la ek

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ida::alahai kiter senasib rupanyer :))

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.hami::emas???
ai pow suka manyak untung lol

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum::mmg excited kan...just nk rasa moment gitew gak ngeee :-p

Papa Mifz said...

Tiffany & Co...wow wee...spec nye yg ada 2 bijik diamond pun harga dalam Rm 5k++....
Papa mifz petik kat taman jer bunga bagi kat wife...hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Papa mifz yg tiffany tu beli yg biasa jer
Diamond and pearl bkn frm tiffany....
Bunga yg tanam kt umah ker??? Hahaha ok la tu (^_−)−☆

anie,Nagoya said...

nahi kabi nahe....eh?!..betul ke eja tu?

alaaaaaa......kita segupe dear.ai ni dah bergeth n dah berkedut(tp lom lagi,lam proses) takkkkkk pernahhhhhh terima bunga.jelez gan Ika tu.setiap kali mesti dpt jambangan bunga siap kad.jelez...jelez...jelez....

nnt la na.kkanie bg bunga, ayu blas bunga jugak.baru adil n seronok.leh gitew?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kaka cantekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
rindu la
awalnyer on9 :D
oke2 kaka kasi ai tulip then ai kasi mawar kat kaka yer....tunggu pow x akan dapat punya ngeee :D

LinChan said...

Waaa i xpnah ada tiffany!!! Envy u. Bunga pon hubby x kasik sebab i yg xsuke (dulu la) skrg ok je kot. Tpp kalau bunga tu dah keing nak simpan mkn space la pulak?! H la umah jepon kecikkkk!!!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

tiffany yang plaing murah la lin hikhikhik....owh x suka bunga ker dulu kenapa??? mmg umah jepon kecil nak beli buku pow kena fikir 3 4 kali but rasa umah u lagi besar dari umah ai ngeeeeeee :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...