♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, July 8, 2011

♥ Shut Up ♥



Terkejut tak baca title di atas??? motip??? tak der marah sapa pow just keadaan diri ai yang tak mengizinkan ai cakap banyak dari selalu...so shut up before bertambah sakit *____* ...hahaha guna ayat ganaz sket dari selalu.


silent mood hary nie....


Al kisahnya semalam ada terjadi satu peristiwa yang agak memalukan jadi kat ai dan ai terpaksa menjadi Usain bolt kenal tak? (ala raja pecut tue...tak kenal gugel ek) ai lari 400meter bebas hahaha ...sapa yang tahu siler senyum kambing jer ya...malas nak bebel pekara yang sama lagi. Start semalam dah start demam dan sakit tekak...rasa macam sakit tekak biasa jer la then sempat weolls dinner kat Sushi Ro ni request dari adam nak makan sebab lama tak terjah situ :D



ni menu baru kat sushi ro...tako...(tak ingat nama penuh ngeee)


Weolls makan tak banyak macam selalu sebab dah dinner kat umah dah makan gohan(nasi). But since pukul 2am ai asyik jaga dari tidur gara-gara nak telan air liur terasa amat perit, until pukul 5am memang dah bangun sebab tak boleh tidur...haiyaa mata pun dah macam panda ni. Tambah perit bukan sakit kat tekak jer bersambungan sampai ke telinga. Serius ni bukan sakit tekak yang ai selalu kena sepanjang hidup di muka bumi ni ( nak cakap bertapa sakit giler ni). Sampai muka nak paling ke kiri dan kanan tak boleh if not telinga akan sakit teruk. Meleleh air mata pepagi tahan sakit. Then darl bawa ai jumpa sensei, then sensei kasi ubat banyak giler yang tak best dari 5 ubat 4 semuanya ubat biji. Dugaan betul sebab ai nak telan air liur pun tak mampu inikan pun nak telan ubat biji yang besar gedabak itew. Then option yang ai buat ialah tumbuk ubat kasi hancur kecil-kecil telan ngan air.


5 jenis ubat..if uolls perasan ada 1 jenis yang besar giler...macam ni ubat untuk orang sakit tekak bertambah sakit jadinya...uwaaa hentak kaki.



Right now ai tak telan sangat air liur.. banyak ai buang sebab perit plus dalam air liur ada darah sket maybe sebab panas sama kot then ai pun demam gak. Benda pejal semua tak boleh telan even lapar sangat pun...terpaksa berlapar sket if not bertambah sakit, nasib baik semalam kohai ada kasi horlicks 3 in 1 itew...pelan-pelan telan...setengah gelas half hour baru habis. Derita giler sakit kali nie.


sedap horlicks ni selalu ai beli nestum jer but ai rasa yang ini lagi yummy la...lepas ni boleh borong banyak-banyak hikhikhik....ni jer makanan ai untuk hari ini.



Sebelum ambil ubat sempat buat BP test...so ni result nyer...low giler kan...sampai tak der dalam list sebab low sangat ....super stress gini :((


bertambah stress tengok result BP nie


nota ibu jari manis ai::tersangat la tsukareta(tired) plus hara gahetta nie...gohan owh gohan kalo la ai leh makan khen senang....dugaan dariNYA kena redha la.



36 comments:

Hanis MY said...

siannya u... odaijini tau... kalau byk ubat tu mmg agak teruk la tu, u rehat byk2 k...

azam said...

makan ubat² ye...biar cepat sembuh.....

bila sakit ni untung...selalu ingat kat Pencipta.....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanis::ubat untuk seminggu plak tue...uwaaa tq babe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

azam::betul khen bro masa sakit la nk insap bukan maen...alhamdulliah sakit maka Allah makin sayang kat kiter :)

ijayuji said...

Ayuuuuuuu!!! siannyer! eh? mcm sakit yg kita kena dulu jer ayu, dulu2 pernah kena sakit tekak MEMANG tak leh telan air liur seksa yg amat bila cek dekat2 ngan ank tekak ada benda merah tau, tp bukan ulser tak tahu nk ckp apa, rupanyer dia mcm nanah! seminggu jugak ai tak leh makan nk minum kena guna straw ikut tepi, bila dah seminggu tu, malamnyer ai mcm perasan, ingatkan mimpi tp benda yg merah tu pecah rupanyer! patut idung ai bau semacam jerr! tp oleh kerana malam ai buat bodo jer lah malas nak bgn, esoknyer bangun alhamdulillah leh telan mcm biasa.. apa nama dia eak? mmg benda tu nanah nak tunggu masak dulu, tp tak tahu lah similar dgn ayunyer atau tak tp tgk simptom2 ayu tu lebih kurang jer dgn yg ai kena dulu.. apa pun take care! cuba tuk telan takut kena penyakit lain, tak kesahlah bubur cair mcm air keee campur kicap blend isi ikan ke kasi protin sikit :D terlebih sudah bebel kita hihihi... take care n get well soon dear! insyaAllah!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ika::sensei cakap limpa air liur ai bengkak teruk....rasa penyakit mcm uols kena mcm darl ai kena....teruk giler khen...berbau 1 umah b4 nak pecah benda itew...dulu dia x leh telan apa pow kena gi sepital masuk air la...x sanggup nak bayang lagik...seksa jiwa raga...ntah lupa dah namanyer....

ijayuji said...

kan kan sapa yg dah kena mmg dah merasa kesakitannnyerrr! ai phm sbb mmg sakit u! mintak2 tak kena lagi takut sgt kalau kena lagii uuwaaaa... tak mau tak mauu!! cuba makan tau ayu! tp mmg kena mkn bubur jer lah kan..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

itew la salah sket mmg kena sembur semua owg...but sora x kuar sangat...nak cakap kena tahan kat bawah leher ....air liur berbakul dah buang ....uwaa itai guler khen ika...moga di jauhkan ...uwaaaa

Asmara said...

odaijini!! la ciannye. act. akk ni pun tengah sakit tekak batuk2. dok minum lemon + madu +air panas, lega sikit. tp bila kene gatal tekak tu, adoi batuknya tak boleh tahan. tak jumpa sensei lg, tp nak bercakap tu mmg malas la. huhu.. menaip masih boleh lg. hehe.. kiotsukete ne..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

if sakit tekak biasa oke lagik k.as...yang nie mcm special case sket...kena kurang minum or makan benda sejuk dan berice la jawabnyer...uwaaaa :((

Anum said...

ala ciannya dia, sakit kan
anum pun pernah kena sekali, memang sakit dan perit,
sabar ya, makan ubat selalu dan take care

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum pernah kena teruk gini gak ker???
seksa khen...tq dek :D

YONG JIAO XIU said...

ikan tu npk best sgt ah.yummy...(meleleh air liur ni).
kesiannya..teruk sangat tu..siap ada darah lagi. sakit pelik org selalu kata nak dpt baby. hehehe dah check ka?
minum air bebyk ok.slowly...selalunya minum air bebyk lebih berkesan.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

itew bukan ikan tapy sotong kurita la yong, hikhikhik...pelik ker adek gitew???
nak minum air tapy mcm mana sebab telan air liur pow sakit giler nie....:((

❤paperdoll❤ said...

pity you..muga cepat sehat darl..

ieda said...

aduhhh seksanya kan kalau sakit tekak nie .. batuk2 susah nak makan , nak telan huhuhu siksa dikk .. akak paham .. kena ambil antibiotik tau ..

haaa ape ke nama tuu .. punn 1st time tgk .. kat mesia dah ada jual ke .. dah lah menu2 cam nie jarang masuk tekak huhuhu

anie,Nagoya said...

odaijini.

waaa...ada ubat jenis powder.ai tak pas lagi minum ubat powder.kalo demam, mntak kat doc jgn bg ubat jenis powder.hahahaha....jenis takut mkn ubat.bawa berehat.kalo dekat leh antokan bubur ke.ewah....

Syaima' said...

odaijini.get well soon.!

anyway, agak je kakak sbb u have a toddler.hehe.im 24 btw!hehe.

Ijah EmoTemo said...

get well soon kaka ayu :)

ijah ni pun dah start nk hingus, selsema dgn batuk. adess.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sista tqsm...sakit gini sangat rindu umi :((

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ieda:: memang pow...tako/sotong kurita...ada kot kat kedai Japanese food...kedai sushi :))

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.anie::arrr biler sakit gantung kuali la jawabnyer...tak boley makan pedas untuk 2 3 hary nie la....yg mana ubat power? tataw pow....uwaaaa

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

syaima::hehehe betul2 pangkat kaka...x sedar diri dah tua khen...dush dush dush hahaha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mek ijah::uols pow tc taw makan ubat awal2...sebab uols kolah lagik....rugi kalo ponteng dah this year SPM rite :))

Juwita Jamaludin said...

ayu odaijini ye.. jangan lupa makn ubat tau.. akak rasa ayu kena minum air banyk tau sebab panas sekarang dan kadang mendung2 tu yang jadi tak sihat tu.. akak asyik minum je makannya tak juga.. hihihihi.. jaga diri tau... hugs..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

arigatou k.ita...dlm kepayahan terpaksa telan ubat itew untuk cepat baek...arrr sensei pow suruh banyak minum air kosong yang suam....makan kurang leh kuruih...hahahaha...hugs ketat2 jugak *____*

Papa Mifz said...

sampai 5 jenis ubat kene telan...hohohoho...byk nye...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

tahu x per...badan penuh ngan ubat jer nie...uwaaa

kyo_9 said...

uish..
x leh telan air liur??
kes parah nih..
sensei cakap ini sakit ape ek??

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Kyo::lupa Nama dia pjng la
But sensei ckp limpa yg proses air liur bengkak teruk (´-`).。oO(

Asrul "iLham" Sany said...

semoga cepat2 sembuh

;D

アヌム ちゃん said...

odaijini kak..aa teruk tu kalau sampai air liur dah darah ke..isk2..rajin2 makan ubat..tapi saya pun tak suka makan ubat biji..lagi2 yang besar gedabak..tak boleh telan..huhu..akak makan la bubur ke..buat lembik2 sikit..kalau tak berlapar pulak..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Asrul::tq bro amin


Anum::Arrr ader darah sket maybe panas kot
2nd day lg Sakit nie siap bengkak kt dagu
Uwaaaa Sakit bangat 。・゜・(ノД`)・゜・。

Niena Pengembara Ilahi said...

hahaha sila kan gelak.. rela di gelak +.+

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

tertiba x jadi DIAM ...ngeeee :D

miszlullaby said...

cepat sihat kak ayu...minum air banyak-banyak ye..jangan lupe makan ubat. ML doakan akak cepat sihat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...