♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Wednesday, July 20, 2011

♥ HANABI ♥




Hanabi/bunga api weols dah start main last week
ni bukan hanabi yang besar tue yer
show hanabi tu 30 august nanti baru ada kat Oyama
last weeks darl bawa balik 1 bakul besar penuh ngan hanabi
beli kat kaisha just ¥4500 jer ikut harga asal 1 man lebih
nasib baik murah kalo 1 man tue memang ai tak beli dah ngeee


ada macam-macam jenis hanabi dalam ni...kecil besar semua ader....



tengok hanabi ni teringat zaman kecil-kecil dulu
zaman kerajaan tak HARAM kan lagi bermain hanabi
kalau bukan sebab segelintir rakyat mesia yang terlebih kreatif
ubah sana sini...main sampai putus jari
mesti merasa lagi suasana gini kat mesia
rasa lain khen kalo bulan puasa/raya tanpa hanabi ni




kat nihon memang wajib main hanabi bila tiba natsu/summer
dan yang paling penting tak ada kes hilang or cedera kat tangan yer
ni weols main yang kecil dulu sebab yang besar kena main tepi sungai
ada yang naik sampai 26 kaki...ngeee ai excited nak tengok yang tue
but whole week kat sini akan hujan maybe kena main next week la
so tomodachi kat nihon dah main hanabi???









42 comments:

azam said...

wow....cantik...kat malaysia ni semua tak boleh.....hehehe, HARAM.....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

cian khen...boley tgk jer...:(

Teratak Hami said...

Sebakul ko angkut?? Boleh buat meniaga ni.

Kat M'sia semua HARAM. Yang untungnya ........... Siapa yang dapat tangkap orang yang bawak lori mercun tu agaknya???

WuMing said...

Kat Japan ker.... Wow....Destinasi impian... Tapi agak samar-samar...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.hami::sebab murah tue angkut sebakul hikhik...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

WuMing::yes kat japan...kena samar2 plak?

Niena Pengembara Ilahi said...

cantinye,, :D
jepun punya bunga api cantik2 kn :D

Syaima' said...

belomm.nak main depan rumah takut bising.takpe ke ek?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

NIENA::sini byk choice boley pilih nak jenis mana :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

syaima::ai main dekat kouen kecil...x bising sgt cuma asap banyak giler takut org marah plak masuk umah theyols...sebab itew cabut balik awal hahahaha

Asmara said...

belum jugak! taun lepas punya ada lagi, mesti dah lemau tu. hehe.. terasa mcm nak raya pulak eh. :D

Hanis MY said...

bestnyaa dah behanabi yer, nak hanabi jugakkk huwaa hentak kaki huhu...

nyonyacyber said...

wahhh beshnya!

Diana @ bilakukatacinta said...

salam kenal dear

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.as::aaa last year pow ader lagik ker???
rugi x main

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanis::cian u bz kat lab jer kan...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

peah::teringat zaman kecik2 dulu ~

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hye diana tq sudi singgah :))
salam kenal dari Oyama juga

anie,Nagoya said...

wow!!!...puas main tu.sebakol.mggu lepas baru lepas main hanabi belen thn lepas.hahaha...thn ni lom beli lagi.selalu dah murah baru le beli.rasa syg bako duit.leh terima alasan tu.jgn kata kedekut na

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kak anie::boley terima sebab x penting pun nak beli hanabi ni...ai sebab murah itew beli yg sebakul ni if not jangan harap la...hahaha

Papa Mifz said...

wah 1 bakul hanabi nyer yer...best2...
ala kat Malaysia haramkan pun papa mifz main gak..hehe ala yg biasa2 jer..main ngan anak2 buah kan..baru la raso nak rayo...:)

jemput dtg ambik award yo..:)

アヌム ちゃん said...

main hanabi mmg besttt..heeeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

papa mifz::ada award ker???
ni main bunga api ekkk bulan meriam buluh khen hahaha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum lagik awal main hahaha

ieda said...

alooor best kan dpt main hanabi .. ermm dik kirim sini sikit leh simpan stok utk raya ekekek .. sini payah nak dpt .. bila tgk nie terasa dah dekat2 nak raya lahhhh :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

x lepas kat kastam la if nk pos k.ieda :D

WuMing said...

Dah Follow sini

LinChan said...

i xberhanabi.. nnt sikecik ni cucuh diri sendiri lak kang.. haru je.. btw my blog dah buat but not fully completed.

Ida,Japan said...

slm kenal dr k'ida Fukuoka.....akak follow tau

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Lin::hahaha kecik gitew mmg susah nk ajak dia main gini....ai dah follow pow ngeee org pertama yer (^_−)−☆

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Arigatou k.ida ヾ(@⌒ー⌒@)ノ

Asrul "iLham" Sany said...

cam seronok....

Nieza said...

wahh ayu, meriah mcm nk raya yer...best tu main bunga api...kat sini tak ada lak gitu..masa new year jer meriahnya.

jeBateja said...

alangkah bagusnya kalau kat Malaysia leh main mercun dgn aman n damai.....ahakz

Juwita Jamaludin said...

banyak nya ayu bunga api tu.. akak beli gak untuk anak2 main haritu je waktu camping tu... beli kat daiso je... best budak2

WuMing said...

Mahal Beb... tak cukup duit...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

asrul::jadik kanak2 riang kejap ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.nieza:: new year cini sunyi sebab ramai jejln makan angin :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

jebat::1 kerugian bukan???
sebab stgh org terus semua x leh main
uwaaaa

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ita::daiso pow ok jer....x membazir sangat kan

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

WuMing::hahaha beli yg murah suda ler :-p

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

sakan yo kamu sebakul tu....huihs...hebak2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...