♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, July 21, 2011

♥ Award-Bunga-Air ♥


Tajuk n3 yang ntah apa-apa....1st nak say arigatou buat papa mifz sebab sudi kasi ai stylish blogger award gara-gara award ni pening kepala fikir nak pakai baju apa kat red carped (uwekkkk ambil baldi muntah yer...perasan giler ek) hahaha...sesuai ker ngan title `stylish blogger` itew kat ai?? TQ atas ingatan yer papa mifz nama dia pun tak pernah tanya hikhikhik.


Nanti ai nak buat award lagi untuk category tertentu but if ai buat ada yang sudi join tak??? tak der hadiah hebat cuma award yang ai design sendiri yang berbeza untuk setiap category nak kasi hadiah susah nak pos bagai dah jauh.


ini la award nyer....


Citer kedua nak pasal bunga....sapa suka bunga kat sini??? ai tak berapa suka sangat but dalam banyak bunga ai suka tulip but kali ni nak citer pasal bunga orkid bila tengok orkid ni teringat kat umi ai sebab kat halaman umah kat aloq staq itew memang penuh ngan bunga orkid siap dia buat umah kecil kat orkid-orkid itew. Orkid ni take time nak berbunga ek but sekali dia berbunga cantek sangat.


Ai part tanam bunga ni memang fail sebab selalu bunga or pokok ai tanam tak pernah hidup....uwaaaaaaaa tell me why...hentak kaki....umi ai cakap maybe tangan ai panas...ai actually tak paham langsung maksud tangan panas itew...uwaaaa nangess lagi. So sebab itew ai tak pernah tanam apa-apa dulu umah ai berseri ngan pokok bunga plastic jer ngeh ngeh ngeh. (tak malu nak citer....uols nak gelek pow tak per sebab hakikat ni).





kat sini ada satu supa yang jual bunga orkid dan yang pasti orkid dia kirei/cantik sangat dan paling penting orkid ni berdiri 1 arah jer tak der berselang seli macam selalu....darl ai explain sebab nihonjin guna cahaya LED untuk bagi bunga berdiri ikut arah yang disukai...dia ada explain bab jenis-jenis cahaya juga buat macam biasa memajang ai lupa...darl ai ibarat internet bergerak banyak benda dia tahu sebab dia rajin baca cuma jangan tanya pasal hiburan,gossip, fashion or artis itew memang dia tataw part itew ai tolong cover ngeeee.




lawakan...weols plan nak hantar kat umi tapi takut dah layu masa sampai nanti...harga pun not bad mahalnya sebab ¥ ke RM sama kot. Bila ai tengok orkid ni yang tak minat terus jatuh chenta gitew sebab lawa sangat sekali tengok macam orkid plastic jer....owh pics blur lagi sebab guna iPhone then curi-curi snap sebab dalam supa ni tak boleh snap actually dan macam biasa orang mesia selalu langgar rule ngeeeee.



Citer ketiga pasal air....bila masuk natsu/summer memang cuaca panas giler lebih panas dari mesia yer harap maklum ....then selalu cari air yang sejuk tertiba last month ai try minum green tea with milk (uols pernah try tak?) sedap giler tak sangka ada milk green tea yang oishii gini terus jatuh chenta lagi....masalahnya air ni jual kat lawson jer another supa tak ader la then harga agak mahal ¥175 (RM6 uiks rasa mahal plak yen hari ni). Habit baru wajib dan kena minum everyday isyyy bini sapa ni? nasib baik lawson dekat ngan umah jer.



ini la air nyer sedap uols...


Sebab green tea ni dia letak milk plus sugar sket itew yang sedap tak rugi uols try....sekali rasa mau berkali-kali dah macam ketagih ai ngan air ni....cari nak beli stok banyak-banyak tak jumpa plak.... seminggu ¥1000 kat air ni jer.......bujet baru masuk plak untuk air nie nasib baik sang somi paham akan kehendak sang isteri if suka satu-satu tu memang kena beli gak la hahahaha.




nota ibu jari manis ai::esok adam tidur kat youchien harap-harap kaki dia tak singgah kat mana-mana muka kawan2 nihonjin sebab dia tidur buas giler ...isyyy anak sapa ni??? *_____^




25 comments:

Hanis MY said...

tahniah uuuu dpt award...

eh best ke air tu? i nk rasa gak la...

p/s: itulah mmg lain dia pakai topi kan kelakar pun ade hik2...

nyonyacyber said...

yeayy!! kita pun dpt gak award ni.. :) ai nak kasi juga award kat yu all.. tp kan yg dtg jengah blog i tak ramai pun ,..yu n papa mifz jer rajin masuk.. hhuhu sian ai kan.. tak der follower tegar ngeh ngeh ngeh kasi award pun nanti kat yu dua org la nih,. :p

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanis if dia x cakap gi ambil award memang tataw pow kata dapat ngeee....try la mmg sedap sgt air tue taw...x rugi try @_________@

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

peah::jangan kata gitew...
memula mmg gitew lelama ader la
wajib aku terjah umah ang selalu sebab BFF gitew...*______*

アヌム ちゃん said...

alamak ada milk ke..sy ni pulak x minum susu..tak bole nk telan..huhuu

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

laaa anum x minum milk ek...rugi nyer hahaha

Asmara said...

suka jugak air tu! aisrim dia lagi sedap tau! ce try beli. hehe..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.as dah minum ek???
eskrim x mkn lagik lepas sakit tekak hary tue
uwaaaa

sephia said...

amat jeles kalo berkaitan dgn munga..hehehe
tweet kita @mesephia...gagaga

Syaima' said...

oh i loveee green teaa.hehe.hari ni gak nak g beli.thank you sbb bgtauu.sy mmg takkann try bende baru kalau takde org bg review.haha gile tak adventurous!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sephia::gadis bunga rupanyer
ai dah follow kat tweet pow :))

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

syaima::mesti u suka punya
ai ni susah nak suka 1 benda but biler dah suka kemaruk bukan main hahahaha

anie,Nagoya said...

Rehat sebentr dr kemas.sakit tekak,terjerit2 mengalahkan tarzan.n 30 kemudian nak anta aki ke kelas.puhhhh.....power mother.gahaha.....cabut lariiiii.....

Eh aape yg ai komen ni?tahniah dear.dah ramai peminat.kawan tumpng gembira na.

Bunga???,gila munga.tp ada alah munga,yg akan bersin tak renti2.ciankan?ayu tanam kojol ya?kkanie ok lagi gemuk dek daun.apa cite tu?cideh.....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.anie itew di pangey SUPERMOM esok nak fly aki ke class lagik??? isyyy rajin betul la....

uiks tang mana ramai peminat ni????? hahaha x leh bau bunga ek....mcm citer dlm novel gitew ngeee....selalu tanam mampus jer la uwaaa hentak kaki

WuMing said...

Betul sedap ker Green Tea tu... Tapi harga sampai RM6... Mahal beb...Berapa ML?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

WuMing::adeh u tnya ML plak lupa daaa hahaha
mahal kalo tukar ke RM...if ikut yen hrga biasa jer tue :-p

Juwita Jamaludin said...

ayu.. akak suka buang.. dah angkat tangan dah..:) tula nampak bunga orkid kat sini macam tak sanggup je nak beli sebab memang mahal dan cantik sangat.. kadang rasa macam bunga plastik pun adakan... suka sangat bunga2 kat sini cantik2.. tapi kat sini jarang ada bunga plastik banyak yang betul kalau ada memang seteipa bunga plastik tu akak bawa balik. ihihihi setakat ni baru kumpul ajisai yang plastik untuk bawa balik.. :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ita tegok pic akak pow dah tahu
kalo letak recipe mesti selit ngan gambar bunga gak....itew la nihonjin suka fresh flower gitew...hari2 tukar pasu agaknyer hahaha

YONG JIAO XIU said...

wah dpt award! p beli baju baru ayu.hehehe alasan nak beli baju baru lagi tu.
tgn panas eh?tak leh tanam apa2? blh, cuba ayu try tanam pokok cili,baling bijik je, grenti idup.hahaha betul ni. tak pun tanam sayur hidroponik. nti lama2 tgn tak panas lagi, nti blh tanam bunga. tak pun, ayu tanam je kaktus, grenti hidup tahan lama. bgs tak cadangan.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yong kaktus mmg leh hidup la nak tanam apa pow dlm 3 bln nie jer...nak masuk winter habis mati daaa

Papa Mifz said...

tq coz sudi ambik award x seberapo tuh..:)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Tq sudi kasi (。-_-。)

Nieza said...

akak suka bunga juga tapi tak pandai tanam bunga tu sebab suka bunga plastik:D

WuMing said...

Apa susah... pi laa beli skali lagi... Post kan ke Penang... Nanti WuMing sendiri tengok...Ok tak idea tu?

Niena Pengembara Ilahi said...

salam ziarah.. :( sorry sempat senyum jer kt sini :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...