♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, February 2, 2016

❤️Tokyo Disneyland❤️



Throwback Entry (14062015)


Tu diaaaaa major throwback ni...cerita last 夏/summer , activity wajib every years memang terjah Disneyland or Disney Sea la. But since ada princess Mia Arisa ni ai tak berapa masuk sangat attractions  yang kena queue lama sebab masa tu still dok breastfeeding dia lagi. Naik 電車/train from our house just 25 minutes nak gi sini. If drive 40 minutes sebab jammed lol.

Weols ni macam rare terjah waktu summer taw sebab hangat lit lit waktu 夏 tak sanggupppp...ni terjah seminggu before puasa last year. Lucky waktu weols pi tu weather just nice. Parking fee for cars actually ikut seasons, mostly weols  kena bayar just  ¥2000 (RM68) but last year weols pi kena ¥3000(RM103) per day. If dekat memang ai suggest guna densha jer cepat but weols ni ada princess plus nanti sure letih giler tu yang decide bawa keta.

1 day passport standard price ¥6900(RM236) for adult,¥6000(RM205) ages 12-17 years old and ¥4500(RM154) ages 4-11 years old below that is free. But since darl ada magic kingdom card so weols dapat la discount just pay ¥6200(RM212)...card ni dapat sebab 会社/company darl bagi kat staffs. Weols also got discount ¥200 off untuk Chiba residents yang ni ikut depa promote...kena bawa resident card nak dapat discount tu.


 Lepas masuk entrance tengok ada Minnie mouse but dah berjela orang queue so weols pun bergigih la nak queue gak...cari penyakit betui ...dushhhhh. While waiting our turn nak meet minnie sempat jumpa characters disney yang lain. Gilir ngan darl or adam masa nak snap pic tu...sebab tak boleh tinggal queue macam tu jer if not rugi lol. 

Mia macam こわいい/scary jumpa goofy jer...ai loike that girl dressing ala² princess gituew...memang mostly girls terjah disneyland memang dressing princess gituew...super loikeee lol kawaiiiii  ❤️

Adam oniichan shy² 猫/cat plak bila hug minnie。。。my princess so excited can met minnie semua benda dia nak touch lol.

left us with Minnie  June 2015 and right us with Mickey  July 2011...tu diaaaa look difference kan ai & darl ...dulu bertiga now dah berempat...dulu Adam oniichan paras pinggang ai jer now dah 145cm hoiiiii...soon he will taller than ai la.(o^^o). Pic ngan minnie tu weols queue 70 minutes nangihhhhh just for pic less 1 minute ok. while mickey 45 minutes queue huhuhu...better dari queue kat rumah depa yang sampai berjam² tu...putus urat kaki hoiiiii....   

pluto tu princess dah berani pegang sebab dia nampak orang dok serbu...new addicted of princess mia is frozen la...semua nak anna & elsa lol. 

#FollowMeTo castle  ❤️❤️

depan entrance monsters inn 

toontown yang sangat happening ....umat macam semut kat sini .

dalam minnie`s house tapi minnie tak de masa ni....everything is kawaii here.

Budak yang pantang jumpa ayaq...dia nak jump lol bukan kira apa ni.  (((o(*___*)o)))   

view from top of chip and dales trees house....ramaiiiiiiiii orang.

sempat naik castle carousel at fantasyland tue pun 3 kali queue.

  parade buzz lightyear & aladin .

adventureland : western river railroad & splash mountain ai snap from mark twin riverboat. Splash mountain tu best but also kowaii gak...ai recommended uols try this but better guna fast pass sebab orang memang ramai kat sini....ai dah tried 2 kali naik kat sini dulu.  

world bazzar, it`s small world ...ai letih nak upload sebab pics memang banyak. (@ p @)

お土産/souvenirs for kiddos...beli sket jer sebab weols selalu terjah disney shop kat depan entrance if tak masuk disneyland pun. My collections disney popcorn cases and headband. Nanti ai tunjuk my collections oke. 


In shaa Allah this 春/spring weols akan terjah Paris disneyland & Hong Kong disneyland plak...moh la penuhkan tabung² sebelum bersuka ria habiskan yen nanti lol.












© 2009 - 2014 LadyChenta - All Rights Reserved.

12 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wow seronoknya

Cik Puan Eka said...

seronok gile kak. Ni mak dia yg teruja ni kalu pi hahahaha.

Adam dah besar. Dulu masa baca blog akak, Adam kocik lagi. Mia plak baru je rasa baca entry upt double line akak hikhik

sudipVSsenduk said...

i is cemburu.

anak makin membesar tapi maknya masih comel mcm duluuuu.

Aziela said...

Kenapa Ayu nampak cam kakak Adam pulak? Utsukushi yo...

LYAfrina said...

bestnyer,,, msti anak2 happy sgt

**lama x dtg sini..dh 2 org anak.. abg pom dh besar...

NanyFadhly said...

Kitaorg belum sampai pun lagi....huhuhu...selamat berdisneyland di Paris dan HongKong pula yer!

Wa said...

Memang happening kan Disneyland ni ..bukan je anak-anak yang suka..mak2 pun sama..ntahlah bila dapat pergi lagi :)

aryan azra said...

salam singgah & salam kenal..wah bestnya, tapi kena beratur lama tu, tak tahan betol

Husna Rahman said...

cerianya suasana..

Siti Hajar said...

Kak ayu! Sama-sama lah kita throwback banyak-banyak post yang tak sempat nk update. heeee.
Btw. Best sangat pegi jalan2. Belum pernah sampai sana lagi~~~

UmmuAyyash said...

Dapat tengok gambar pun dah tau betapa bestnya ke sana, huhu. Really enjoy ^^,

mrsqueen said...

bestnyeee bila nk g cuti2 jepun gak ni...tggu sponsor lum ada hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...