♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, November 8, 2011

♥ TANJOUBIKAI ADAM KUN ♥

AsSalam uols masih dalam mood hari raya ker???? weols kat sini tak terasa raya pun maybe tak terasa sangat sebab raya haji jer lagipun tempat ai ni memang weols jer mesian yang ada....ini tahun ke3 beraya di sini.Kali ini sempoi giler sebab menu raya tak buat langsung gara-gara penat koyou kat Nikko sehari sebelum itu...so sempat buat set nasi hujan panas jer....gambar pun lupa nak snap.


Hari Jumaat lepas ada tanjoubikai atau dalam BM sambutan ulang tahun gituew ouchhh...kat youchien (kindergarten) Adam. Celebrate untuk kids yang lahir bulan November, actually event ni every month ada so parents di jemput bila sampai turn bufday anak masing-masing. Rule kat sini tak boleh bawa cake etc ke youchien nak kasi sila buat party kat umah jer ngeee. 


Ai tataw event ni macam mana so tak bawa pun DSLR sebab gigih gi youchien naik basikal konon-konon nak exercise...now ai banyak naik basikal gi supermarket etc kecuali gi jejalan yang jauh la sebab weather sekarang memang best naik basikal sebab tak panas. Ai jumpa darl kat youchien sebab darl gi kaisha dulu...if tahu la kena masuk hall ada nyanyi bagai harus ai drive angkut DSLR tue...sigh keciwaaaaaaaaaaaaaa!


  
blurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr sebab snap guna iPhone jer...ai zoom and crop uwaaaaa


So yang ada atas stage tu semua yang lahir bulan Nov....encho sensei/pengetua kasi medal kat setiap sorang...ada nyanyian dalam nihongo then sensei perform main bell lagu apa ntah boley gituew??? (motip sangat tataw khen??? ....Lepas habis kat hall kena terjah masuk class plak.



bufday card Adam....sweet bangat...ai loikeeee...ini sensei baru Adam sebab sensei lama bercuti panjang atas faktor kesihatan ....cian dia.


suasana dalam class Adam...kebetulan Adam sorang jer yang bufday dalam bulan Nov so weols jer yang ada....kids jerit2 suka tanya macam-macam......so cute!


Masuk dalam class theyols nyanyi hepi bufday then kasi makan desert ....ada bacakan buku citer then sesi soal jawab....theyols tanya weols kena jawab..curlastt soklan budak2 sekarang...


ramainyer PEMINAT dok tanya soklan.....alhamdulliah Adam ramai tomodachi yang suka kat dia, even dia baru masuk 6 bulan.


Bagi ai ni new experiences kat sini.....dan yang pasti thyeols sangat suka ngan darl ai....auwwww....gaya theyols macam jumpa ngan Kimura Takuya jer ...jerit2, hugs etc...darl plak melayan apa lagi sampai sensei penat nak control...sensei cakap b4 tak pernah jadi gini maybe yang selalu terjah okasan (mak) jer kot kali ini otosan (ayah) ada...dan nihonjin ni bersopan santun sket...weols plak giler2 *PITAM*...then semalam sensei call siap cakap arigatou then dia citer yang thyeols asyik tanya bila otosan adam kun nak datang lagi ngeeeeee! 




nota ibu jari manis ai::terlupa nak snap hadiah  yang Adam dapat.....tengah plan nak buat bufday party kat Adam ni....tapi rumah weols kecil nak pangey reramai tak selesa la plak nanti. 



28 comments:

Zana Adieyza said...

nape lupa snap gmbr nasi hujan panas tu.. nak tengok gmbrnya.. hihihi..

panggil kawan2 rapat jer lah kalau risau x selesa..

Teratak Hami said...

Curlast korang anak beranak. Macam artis datang sekolah plak. Apa agaknya soalan cepumas yang ditanya kat darl awak tu sampai they all termimpi-mimpi.

Happy belated birthday to Adam :-)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

zana::hary tue dah letak n3 pasal recipe nasik hujan panas tu ngeee

kak fizah::x belated lagi sebab bufday dia 16 nov ni

mizzkechique said...

amboi meriahnya...

ieda said...

ooo perkataan dia agak terbelit lidah akak nak sebut ekkeke
sambutan hari jadi rupenya .. meriah .. pakaian kindergarden adam mcm pakaian rasmi sekolah ye ..

yatie chomeyl said...

kelas adam kun no otosan , ramai peminat cilik gitu...ehehe

NM02 said...

geram ngan semua budak2 comel tu, mata semua nak tekatup, sepet giler.. hahahaha

kasihredha said...

diaorang tanya soalan dalam bahasa inggeris atau jepun?
Budak2 sekarang mmg berani kan :)

Asmara said...

otanjyobi omedetou Adamu-kun! wah2 seronoknya yochien sana jemput parents dtg sekali. :D Moga Adam terus membesar dengan sihat dan sempurna. InsyaAllah..
*Ayu dah register shogakko Adam ke? merasa jugak dia yochien setahun kan. :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

MK::sini meriah selalu ngeee

k.ieda::arrr selalu yg rasmi gini la...baju ikut musim theyols pakai

yatie::arrr dia ramai peminat ngeee

kasihredha::sini semua jpn la akak x der eng mcm kat mesia tu...

k.as::yes dah register bulan April lepas...saja kasi masuk youchien boley berkawan dan nihongo dia improve sket

Ida,Japan said...

Otanjyobi omedetou Adamu-kun!wahhh.....ramainyer peminat adam..ayu, adam pun nk masuk shogakko gak ker..sama la ngan anak boy akak sorang ni, akan masuk sekolah gak...sbbb otanjoubi 6 thn dia bulan 2 tahun depan, so anak k;ida skrg akan jadi 3 sek shogakko,tinggal sorang ja masih dok hoikuen

ajumohit said...

Meriahnya smbutan besday bebudak ni, siap jmpt parents lagi, bagus Ada aktiviti mcm ni merapatkan hubungan parents Dan cikgu

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ida::arrr lepas habis youchien bulan 4 next year terus masuk shogakko....wow 3 dah kat shohakko ek...hebat

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aju::ituew la pasal....beza khen ngan cara kiter buat....

Kamalia said...

Happy belated birthday adam kun..haha,dpt bygkn kemeriahan dlm class wktu tuh..pssst,kelas u uniform adam..tetiap ari ke pakai camtu?kat sini mmg pkai uniform tp baju yg pakai kat dlm kelas bole pakai baju bebas..

Hanie_Dew said...

sangat la meriah bufday kat tadika sekolah adam. comel comel anak jipon ni.suke part yan gdorg eksaited jumpa otosan. hahahaha..

kat tweeter carik je hanie_dew mesti jumpe punye. hehehehe

Daddylicious said...

6 bulan jer yer ...cepat betul dia tangkap bahasa sana...

Munnafendy said...

salam =)

seronoknya kan, ada buat event mcm ni.mak ayah pun kena dtg kan, boleh kenal2 dgn kwn2 n cikgu adam.

ey nmpk best je life kt sana, siap kayuh2 basikal lg hehe

EmpayarUtama said...

Merangkak-rangkak aku membacanya seb baik manyak gamba hehehehe

Asrul "iLham" Sany said...

alalaa sweetnye adam ngan ayah die...

:D

Schajar McFlurry said...

best nyer pengalaman macam nie! dengan family summ0re =D

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

hapy besday adam....

wah2 mesti best khannn....bajet retis je lah.....hehehehhehe....

jeBateja said...

mcm tu erk...meriah sungguh depa ni erk....den dulu masa kat mesia tak de plak mcm ni....dulu pemalu kot....ahakz

アヌムちゃん said...

wahh bapanya pulak ramai peminat ye..heee.bestnyee ada sambutan macam tu..ape je soklan yg bdk2 tu tanye.nak gak tau.heeee

YONG JIAO XIU said...

woa tiap bulan ada sambutan kat sekolah, mmg kat tempat kita tak kan buat, bagi org kita plk membazir je. er gov school katakan.
apa soklan bebdk tu tya?hehe pasal mesia ke?

tiefazatie said...

wah..otosan cm retis gitu sis..hehe

btw..hepi besday adam..hee

Run Away said...

apy b'day adam..;d...best event macam ni...;d

happyichigo♥ said...

apa2 di jepun, semua pun kiuuut lah..happy birthday adam kun..bulan november berapa haribulan? alo mesti sedih tak ambil gambar dslr tp guna iphone ni pun ok ayu...kenangan smp bile2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...