♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, November 17, 2011

♥ Kaka Ita Yang Pemes ♥

Hi uols hari ini ai nak share ngan uols antara orang mesia yang fofuler kat sini... Sebab apa ai kata fofuler...sebab kaka ni selalu ada dalam tv every week dalam rancangan variety show ini. So proud sebab kaka ni yang wakil mesia ...orang melayu beragama islam dan sorang dia jer pakai tudung auwwww.


Kaka ini banyak masuk dalam TV kat nihon cuma ai selalu tengok dia dalam Sekai Bantzuke kat NTV hari selasa jam 9 malam. Ada 20 orang foreigner yang wakil negara masing2. Rancangan ni macam theyols buat survey la...example soklan....negara manakah yang paling ramai suka makan petai??? so akan kuar result kat situ so top 1 2 3 kena jawab la....katakan mesia 1st paling ramai makan petai so kaka ni akan explain nyapa orang kiter suka bangat ngan petai.....syok taw ngeee.Maybe orang di Mesia tak kenal but almost mesian kat sini sure kenal ngan kaka ni....maybe kanto area la. 



waktu di set NTV

kaka ita with regular for sofbank CM....that guy sangat pemes kat sini...hampun namanya ai tak hingat...

ngan bobby (Nigeria) mamat ni pow pemes selalu masuk dalam variety show gak

 oppa from korea....not bad leh jadi pelakon sebab muka leh jual ni...tetiba pangey oppa...mamat ni taraf hadek jer ngan ai...nangesss!

masa ini la 1st time ai saw kaka ita on tv....eja nama marsita hikhikhik....


Bangga anak jati Johor orang jawa ni leh masuk tv kat nihon...bukan senang oooo...kaka ita ni ai tak pernah jumpa face to face lagi but setakat yang ai tahu dia sangatlah friendly like me (perasan) ...berkawin ngan nihonjin dah anak teruna ngan anak dara yang besar panjang taw....duduk kat Saitama...umie uols kenal tak ngan kaka ni (sempat lagi tanya ni ngeee). But kaka ita cakap next week dia cuti so muka dia tak dak dalam TV nanti...13 dec ada balik. Arigatou kaka ita sebab kasi permission guna all da pics. Moga terus succeed ekk...hugs ketat-ketat! 



nota ibu jari manis ai:: dengar kata Hannah Tan nak buat album kat nihon ek??? hope berjaya la...






39 comments:

Anum said...

wow terbaik la dia sis
kalau blk malaysia mesti org x kenal kan
hehe

sabar kagawa japan said...

kak ayu...tabikkk mule2 bace tajuk mati2 igt kak ita tuh kak juwita...even tak kenal..tp mmg salute leh masuk tv nihon..bangge tuh....kan kan kan..lepas ni leh laa kak ayu plak yerr

Zana Adieyza said...

wah, bangga gak bila tau hal ni walaupun zana x kenal kakak tu.. hihihi..

bestnya masuk tv!

Hanie_Dew said...

wowee..caya la kat kaka ita . anak teruna dia mesti hensem kan. ngengenge...

mizzkechique said...

johor jawa?? sy pun bangga jugak jd org jawa johor sbb kaka ita ni!! syabas... bangga gak jd org mesia..

Asrul "iLham" Sany said...

fulamak, glam ar mak cik tu.

kim salam muah kat dia

:D

Kamalia said...

ai dari dulu nak tgok muka die .akhirnye dpt gak tgok.thanx uols,syg uols ketat2..haha
b4 this mmg slalu dgr cite pasai dia,femeskan kat kantou sana.sbb kwn ai yg kat kantou sana slalu cite pasai die nih.
ai pun suka bobby tuh..budak laki yg slalu ngan dia tuh anak die kan?uwaa..dah lama xtengok tv..sobs!

Umie said...

ayu...aii x perasan pun kakak ni..kenkadang ade la gak terbuka rancangan tu..ala, zannen x penah dpt nak tgk akak ni.. takpe, nie aii mark kat 13 dec nih...ehh, channel berapa erk? aii nie kenkadang tgk tv tu x perasan plak channel ape (unless my fav. program mmg aii hafal la channel & waktu tayangan..hehehe)

dia duk saitama erk.. bole la nak berkenalan pasnih...mesi meriah..tgk muka pun nampak meriah mcm uols gak..hehehe

azam said...

u bila lak?? hehehe

femes kat japan je....xkenal pun.....hehehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum::nak masuk tv mesia kena muda2 ngan lawa jer...org mcm weols ni x MAMPU LA bgeee

saba::khennn mesti ramai sangka kak juwita yokohama....owh ai x mampu nak masuk....ketaq lutut nanti ngeee

zana::best hahaha

hanie::anak teruna dia ensem...dah besar...sebaya uols kot...dah keja kat nagoya

MK::haaa org jawa khen...harus bangga

asrul::rasa dia dh jwb kot salam tu sebab dia dah baca ngeee


lia::arrr dia ada anak laki sorang tue...yg bongsu ....ai tgk pow kebetulan jer last month then x sangka leh berkenalan ngeeee


umie:: NTV channel brpa ek....4 or 5 kot...weols channel same khen sebab area kanto rite??? arrr dia selalu gak buat mkn2 ngan mesian yg lain....budak2 dai gak la

Aziela said...

sekurang2nya, dia banu juga promot mesia w/pun dh kawen org sana kan...

kyo_9 said...

fuiyoo..
ingatkan akak g tengok set pengambaran dan tolong amikkan semua gambar yg dipost kt entry nih..

huhu..
saya pon minat rancangan nih..
banyak info..
kak ita tu kahwin dengan nihonjin rupanye ek..

yatie chomeyl said...

I x kenal pun kaka ita ni...maybe sbb i mmg x tgk tv nihon kot. kalau tgk pun rancangan pagi2 sebelum SN gi sekolah tu je hehehe

SEPHIA said...

Oppa <3 hehehe

Asmara said...

Pernah perasan kat fb kot. Kanto area je ada show tu. Tula asben cakap masa dia duk tokyo dulu mcm2 variety show yg best, sini byk org tua, drama je byk. Ehek..Kalau kenal kak yani owner myresepi tu dia ngan husband pernah masuk tv show khas siap terbang ke msia. Asben dia sempai asben glamer la dia masa tu. Hehe..

Teratak Hami said...

Muka tak komersial (maaf, cakap awal2) tapi air muka memang happy go lucky kak ita ni. Patut le masuk TV.

So Shy Lady said...

wah kelasss k ita tu... tngok, duk nihon pun still msih kkalkn ciri2 kmlyuan wahh;D

Ida,Japan said...

haaa...ni la dia, pernah t'nmpk dlm rancangan tv nihon satu mlm hari tu...mula2 ingatkan bangladeshi ayu...lepas kwn somi ckp tu org m'sia..la yer ker..

Cho Zila said...

tumpang bangga dah ni... baguihler bukan senangkan....

ajumohit said...

wah curlastt la kakak tu, bukan senang nk kuar tv kan..ade jugak wakil kt sana hihihi

Run Away said...

wahh...opcoz lah terasa bangga kan...owg malaysia lah kata kan...;d

Munnafendy said...

ceria btul muka akak ni ek? bgus la dh jadi duta kecil mlysia dh ni...hehe

Nieza said...

hebat tu sampai masuk tv Japan tu:)

aanie said...

uols xnak masuk tibi ke?
kirim salam kat oppa tu..hensem..opsss....

Papa Mifz said...

Wah hebat yer kaka nih,tak silap pun ado sorang penyanyi malaysia yg femes kat jepun kn tp kat malaysia tak pun..

mamaNoriz said...

uiskhhh, bangga tau!

dan suke sbb dia kekal kan tudung gak wlu msuk tv dgn deretan peserta luar lain...

petai pun naik ek...hihihi

sitiezahim said...

wahh hebatnye...memang gelemer gitu kan...hihihi

Daddylicious said...

siapa kata kita tak boleh...:)

Juwita Jamaludin said...

ayu.. selalu dengar nama je.. tak pernah tgk lagi.. huhuhhu.. so akak suka tak perasan rancangan tu... nanti nak tgk la.. mesti bestkan..:)

Rtp Farra Arisha said...

she's so lucky to be there and be respected by anybody who stays there! hehe.

Ida,Japan said...

selamat mlm ayuuuuuuuu......belum tidur ker??ayu...k'ida sepi, sbb cam cibukkk la beebrapa hari lepas...banyak menda nk share, berkepuk2 tuuu...he..he
emm...pasal doh roti tu, ayu buat 1/2 adunan, so tepung dlm 375 gm,,,rasanyer dh cukup kut ..tadi masa mula2 n3, k'ida t'lupa...nk letak tips utk naikkan doh jika cuaca sejukkk...nanti ayu boleh tgk k

Soo Hae Daa said...

wahhh...kagum ngn org kita...

Nadzirah K. said...

bangga nya :)

CIK JATT said...

wah! bangganya tengok.
u tak nak jadi pelapis ker:)

YONG JIAO XIU said...

wah bagus la kakak ni. Anak teruna dia tu baya yong x? bleh kenenkan tak?hahaha. Tapi pandai cakap melayu ke?klo pndi ayu tlg usha tuk yong. haha gatal plk ni. congrats gan kakak masita ye. pastu nak puji show tu sebab walau jepun takde plbgi bangsa, tapi ada show yg untuk pelbagai bangsa macam tu. bagus la jepun. mmg suka gan gaya hidup depa ni. kagum.

tiefazatie said...

wah..bangga ow..fames la kaka ita nie eh sis?hebat la..

jeBateja said...

aikkk...ada rancangan tv mcm ni kat japan erk....siap ada orh mesia lagik....caya lah....ahakz....terbaekkkkkk

Diana @ bilakukatacinta said...

betul ayu..sgt jawa muka kaka ni..tp ape kesah..dah fofuler seantero jepun.. Oh..hubby dia org sane,anak pon dah besar2 pjg ek? cmner lah rupa anak dia tu ek (nihonjin
+maresia jin)

Juliet_iRa~" said...

wahh bangga la anak johor msk tv..

:)

tp xpnh dgr nama kakak tu..sbb xtgk kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...