♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, November 1, 2011

♥ Tabehodai Cake ♥

Woot woot ni citer last weekend pepagi sabtu weols dah sampai kat youchien nak jemput Adam lepas dia gi trip ke Ibaraki tue....Adam and tomodachi sampai pukul 10am memang plan tak nak gi mana2 sebab tengok schedules thyeols kena bangun pukul 5am so wajib la anak ai mengantuk dan tired nanti.

But tetiba darl ajak makan tabehodai/buffet cake plak OMG dah lama ai tak makan cake since start diet ni....so weols terjah Fujira restaurant kat Tochigishi....half hour from Oyama. Fujira ini memang pames ngan cake dia yang mahal tue...sebab 1 slice selalu paling murah ¥300 (RM 12) then weols tak pernah makan lagi cake brand ni. 


inilah rupa Fujira restaurant tue...tepi jalan jer....masa weols sampai awal lagi baru pukul 11am so orang tak ramai.


Deco and system kat sini lebih kurang macam Saizeriya ...menu pun lebih kurang jer. But yang pasti ai suka makan kat Saizeriya lagi sebab rasa lagi sedap woot woot. Menu yang weols order semua berasakan spaghetti.


seafood spaghetti yang atas tu darl punya...meal ai yang bawah...ada spaghetti mix ngan telur ikan & cendawan (yang ni sedap uols) plus seafood guratan  kat bawah dia ada nasi...selalu ai makan ada macaroni...ai makan yang atas jer nasi ai tak lalu ngeeee.



Spaghetti kat sini mahal sikit compare ngan Saizeriya dan ada juga green bar (pada yang tak tahu green bar ni kiter bayar ¥200 katakan then boleh minum berapa banyak pun air kat situ...macam2 air ada ). Setel makan so weols nak tabehodai cake plak....so if uols terjah sini semata-mata nak makan cake jer ...mean tak order side menu yang lain uols kena bayar ¥1380 (RM54) sorang if ada order macam weols buat tue just bayar ¥980 (RM38) makanlah sampai lebam selama 60 minit....time di kira waktu theyols kasi plate comey ituew.


Ok disebabkan tinggal kat negara bukan Islam so penting untuk bertanya pasal ingredients dalam cake ni...if uols tanya gurl yang jaga counter tue memang theyols tataw so ada akan ada chef datang explain... don't worry nihonjin selalu nya jujur dalam bab ni...! 1 plate boleh ambil 2 slice cake jer (tamo tamak ngeee) dalam 1 masa....lepas licin cake dalam plate tue baru leh ambil cake lain plak *_____^



ini antara cake yang weols sempat makan....4 slice kat ai jer 2 darl then 2 yang Adam. Seriyesss last plate yang ai punya tak habes sebab rasa nak muntah pun ada. 15 minit pertama lepas makan dah muak nasib baik cake kat sini tak semanis cake di mesia if not lagi parah rasanya. Hambikkkkk ko sekali makan dah berjuta2 kalori ada dalam badan. Lepas makan tue nak angkat perut tu penat rasanya.


total semua kena bayar ¥4018 (RM158) sekali sekala jer makan gini apa salahnya khen. 


Lepas kuar tu darl ajak jalan kejap sebab makan terlalu banyak dan kebetulan opposite kat situ ada kouen(taman) so weols pon jalan kaki jer....ai jalan lambat mengalahkan kura-kura suda... tapi bagus gak teknik jalan ni lepas makan....sekurang-kurang  boleh tolong bakar balik kolari yang tadi tu khen.


teman Adam main kejap....sampai dia tak nak balik ngeee


Masa nak balik perut dah ok nak makan 2nd round cake pon dah boleh hahahaha....now diet balik nak makan cake tunggu sebulan plak hikhikhik.




nota ibu jari manis ai::pics tak berapa ok sebab snap guna iPhone jer...dah lama tak angkut DSLR ngeeee. Uols macam biasa nanti ai BW ek now nak kuar naik basikal kejap...best weather gini tak panas so enjoy jer kayuh basikal...nak exercise kasi otot kaki kuat....nak slim kan kat paha tu lagi ngeeee. 






41 comments:

Anum said...

bestnya kek nie sis...
nak skit

Kamalia said...

Uwaa..ade tabehodai kek.sedapnye uols..
p/s:sorila aritu mmg kami gerak dr umah umie pun mmg dah lmbt,jd mng terus balik xsinggah mana2 pun..IA,nextime ai turun ai singgah umah uols okeh..masak laksa boleyy?hikhik

WuMing said...

Suasana kat kedai nampak tenang saja...

Wah... RM 158...

Amy Syaquena said...

makanan tu nampak sungguh menyelerakan...

NM02 said...

gedabaknyer no kat bil dia. hehehe

mizzkechique said...

kek itu comel2 belaka uols...

einz said...

keknye nmpk sgt meanrik...wuhu....sygnye jauh diperantauan....ngee.e...

Syaima' said...

menarik kek2 nih. jap 4000en kira mahal ke tuk 3 org?siap plus tabehodai kek lagi tuh. mcm not bad je harga dia. anyway try capricciosa, best italian rest in so far i think hehe

PinKy MoMMa said...

memang nampak kesedapan makanan tu uols..yg pasti cake tu kawaii sesangat..suka!

boleh tahan mahal tu huhu..tapi skali skala aper salahnyer..ari ari tak boleh..botak laki ai hahaha

yatie chomeyl said...

I pun suka makan kat saizeriya ... sedap n x mahal sgt

azam said...

wow.....sedapnyer...

kecur mulut weh

Diana @ bilakukatacinta said...

comey dan menyelerakan...Tulah, baru nak tanya ayu..camne nak tau menda tu halal ke tak..coz takde certification...Seriously, D ni sgtlah selective...kalau bab halal ni..sampai tanya gelatin ape dia guna, simebr mana.

Sbb ade kes....kat mesia ni , ada kwn suke mkn satu ' makanan ni..' Yelah..dah ada perkataan halal depan kedai..one day, ada sorg malaay staff kat restoren tu dtg pd kwn ai ni..dia ckp yg makanan tu mmang tak letak bahan tak halal TAPI, raw material yg sampai dari Jepun tu...disimpan dan diawet dalam alkohol...Terkedduuuu my frens..

Zana Adieyza said...

cake kat sana kurang manis eh? kalau kat malaysia mmg banyak yg manis2.. lagi2 cupcake.. makan cikit pun dah rasa nak muntah..

Asrul "iLham" Sany said...

sodap.... sy pun suka makan buffet kek.

tambah2 kat shangri la. awesomeness kak

:D

aanie said...

gigil tgn nak bayar rega makanan..hehe...

Aziela said...

kalau lepas makan gi walking dalam cuaca mcm nie..mesti kita cepat kurus...hehehhe. Kat mesia nie panas..nak walking pun x der selera.... (alasaannn....)

Teratak Hami said...

Akak pernah sekali pergi Cake Tabehodai. Tapi masa tu takyah meal kat situ pun takpe. Melantak kek samapi lebam. Time tu slim, makan banyak pun tak gemuk.

tiefazatie said...

wah..bestnya mkn!hee

Daddylicious said...

erk...158....kopak...haha!

naa said...

oishiisou :)

ieda said...

menarik2 kek nie dik .. kalau budak2 nie sure suke nyeee :)

ajumohit said...

marvelous la ayu, a'ah skali skala mkn mahal skit takpe, nak merasa kan, tp takleh selalu mkn kek tu tau hehehehe

So Shy Lady said...

pting sgt tu slidik k halaln sbelum ngap kan... wohooo nmpak meriah smua tu n mahal ;D

Hanis MY said...

oh tidakkk nk jugak kek tu uwaaa...yummynya!

Schajar McFlurry said...

sume kek nmpk sedap!!!! yummy~

E-na Lovely Kitchen said...

jgn gelak ye ayu kalau k.e-na bgtau sejak dok nihon lum pernah lagi beli kek...saizeriya pun lum pernah masuk...;p

Juwita Jamaludin said...

Yum yum.. Sedapnya kekki.. Fujiya cake x pernah mkn.. Tp kata sedap sgt..:)

mamaNoriz said...

amboi...mana diet?

hehhee

sesekali kan...

tapi mahal ek...

mmg mengancam betul kek tu!

Rtp Farra Arisha said...

seafood spaghetti nampak sangat yummylicious ;) hehe.

have a nice day sis!

YONG JIAO XIU said...

hadoiiii kasi terliur je la. sabo je. best kan mkn kek. td bantai mkn aiskrim conneto je. nak mkn kek. lama dah tak mkn kek yg ada ising kat atas dia tu. asyik le bantai big apple yg mmg la sedap, tp tak sama gan kek. skg busy klo nak kuar beli kek.

Nieza said...

uishh sedapnya tgk kek-kek tu ayu...akak kat sini tak berapa yakin sgt nk mkn kek yg di jual kat luar.

si ngokngek said...

fuyoo~~gempak spaggeti...lama kokowt tak makan..haha

nnti nk balik malaysia kasi tapau itu kek..

takpa sini ada secret recipe:'(..

Soo Hae Daa said...

Wahhh kak...beshnya nmpk kek tu..sedapnya..huwaaaa...dengki...nk jgk..nk jgk..

Asmara said...

untung fujiya situ boleh mkn, kat sini punya Fujiya kitorg tnya (chef dapur) kata mmg ada letak alkohol. punah harapan nak merasa beli kek. tu yg semua kek pun buat sendiri. hihi..
*u! murah la tu tabehodai 4k yen, mcm harga kami selalu byr utk 5 org mkn luar. :D

Ira said...

ohmaiiii sedapnya strawberry shortcake tu nampak!!

Cik TeN10 said...

wahhh !! nampak sedap kek2 tu.. tp i pn xleh makan kek byak2.. rsa mual.. i suka buat ek tp selalunya i mkn xsampai 1 slice pun..

Papa Mifz said...

buffet cake...erk 1st time tau cake pun dorang buat buffet yer...kat Msia ado ke..?

Hanie_Dew said...

waaahhh seafood guratan memang menggirukan. nampak seafood tu tak bole tahan.

tap skrg kene diet dr seafood nak kurangkan jerawat ni. haihh..=.='

sabar je la tgk cake yg menawan tuu... hhuhuhu

alexa yussida said...

buffet tp ade syarat2nye..ekeke tp 60min kejap sgt la kak.,..hehe nak kena makan rushing2..aihh..sy ni jenis kalo makan 2jam lebih pon x ckup..nk borak lagi,amik pic lagi..jelas la org jepun ni pentingkan masa kan..nak makan jd makan saja..jgn buang masa..disiplin betol!hehe :)

Run Away said...

wah kek dia memukau...tgk pun dah tau mcm sedap....;d

happyichigo♥ said...

ayuuuu...cakap pasa saizeriya dira terus nak nangis sbb masa d jepun ade dira ke sana!! rindunyee..makanan die mmg sedap!fujiya pun ade pergi tp kedai kek, tak tau pun ade restoren..haih kena kumpul duit secara sungguh untuk ke sana lagi, kali ni nak bawa sophie..klu tgk blog ayu dan hanis, mmg kobar je rase nak ke jepun

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...