♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, November 10, 2011

♥ S@mui ♥

AsSalam uols...this moring tersangat la samui/sejuk tak tahan suda....so dah prepare kuarkan semua benda yang akan di guna waktu fuyu/winter nanti.




kotatsu yang merah ang-ang 


Kali ini cover katatsu tukar pakai color yang terang plak....dulu warna coklat dan itam...saja beralih kasi warna terang biji mata sket ngeee. Pada yang tak tahu function kotatsu ni, meh ai citer sket ek...waktu fuyu ramai guna kotatsu sebab boleh kasi kaki panas sebab kat dalam tu ada heater ....kotatsu ni boleh guna if bukan musim sejuk pun just OFF heater then tak guna cover dah...so akan jadi macam meja makan duduk yang kecil gituew.  



rupa kat bawah kotatsu gini la....memang akan serbu duduk kat sini waktu nak tengok TV ngeee...ni hasil uncle gugel yer....kaki sapa la tue...but ai suka cover bawah dia corak leopard auwwww!



But tak semua ada kotatsu ni sebab sesetengah orang tak suka sebab bila makan akan kotor....renyah nak cuci ....wajib kena hantar ke kedai dobi la ngeeee. Dan benda paling penting ialahhhh .....


♥♥♥♥♥♥♥♥


♥♥♥♥♥♥♥


♥♥♥♥♥♥


♥♥♥♥♥


♥♥♥♥


♥♥♥


♥♥




>
harus la heater.....beku if tak buka heater nanti.


Dalam banyak-banyak musim ai paling tak suka fuyu la sebab terlalu sejuk kulit pun kering jer....jenuh sapu lotion jer ....1 botol tahan 2 minggu jer....sebab hari-hari sapu satu badan ngeeee....wangiiiiii hahahaha. 





nota ibu jari manis ai:: rumah kat sini semua kecil-kecil jer saiz nyer...jangan mimpi ada dapat umah sebesar kat mesia tue sebab sini pulau so tanah terhad plus mahal....if besar sangat pun susah gak bila musim fuyu nanti ngeeee....kat umah ai tempat paling sejuk ialah dapur maybe depan ngan pintu kot. 










36 comments:

mizzkechique said...

aiyoo, klu sy mmg xthn la sejuk² gitu..

Ida,Japan said...

suhu dh brp ayu kt sama..kat tmpt k'ida dlm 16-17 C baru..masih sedap2 belum gee..geee sgt la..k'ida tak beli pon kotatsu ayu...ada askar 4 org ni susah nk control...nanti jap jer kotor, pakai heater jer

PinKy MoMMa said...

huhu teringin nak pi sana tapi tunggu lar modal tebal naa uols..leh ajak uols jalan jalan ahahaha..verangan!

azam said...

hehehe.....kat mesia ada heater air je...hahaha...

sejukkan???

fazilzura said...

oooo baru ler ku tau cmner ghupe nye keadaan bwh meja kecik tu.. ghupe nye ado heater ye.. wakakak sowe ler ahkak ni peghrakk skit..

selalu ku tgk cite2 jepun sure time mkn akan duduk ngadap meja tu smbil kaki kt slm slimut , nyamannnn je

Teratak Hami said...

Sukernya ngan alas kotatsu tu. Merah + polka dot. Cute bangat !!!

Tunggu ler bil letrik melambong2 yek :-)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

MK::ai pong sama....x sukaaa

k.ida::urmmm pagi tadi suhu 7...tgh hari 11....mlm down lagik...sekali ada angin tu bertmbh sejuk dah

PinkyMomma::IA ader rezeki blh terjah yer

azam::sejuk ni x sama ngan sejuk aircond kat mesia etc tue

fazilzura::arrr khen dlm Jdrama selalu ada scene kat kotatsu....

WuMing said...

Kat sana kena pasang Heater... kat sini pula kena pasang Air Cond...

Macam-macam......

ajumohit said...

wow merah gitu time winter, nanti si abang bakal dpt adik hehehhe...time sejuk2 kene wat preparation kan ayu, mkanan, pakaian sume..mesti best!!!

yatie chomeyl said...

I pun dh start guna dumbo malam tadi, nasib baik ada lagi toyu yang hubby beli sblm dia balik, kalau x jenuh I nak ngangku toyu naik smp tgkt 5 huhuhuuh

Ira said...

Sejuk gills kan?? weol takde kotatsu, maka berfuton jelah anak beranak depan tv.. hahaha.. weekend ni baru nak cari heater, tak tahanlah.. sejuk kemain!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kalau ikut kan sejut memang best kan...TAPI kalau terlalu sejuk boleh beku oooo.....

Aziela said...

Hubby kita dulu dok hostel. Time pasang heater jer, dengarlah bunyi teng tong ting semua besi2 mengembang..hehehhehe. Tapi dia spare heater sendiri dlm bilik dia... Dahlah semua sempai dok kumpul dalam bilik dia jer...hehehhehe

Rtp Farra Arisha said...

i wish i can 'jalan-jalan cari makan' disana :') hehe. kekadang kondisi terlalu dingin tidaklah best sangat =,=

Asmara said...

takde kotatsu jugak anak ramai mmg susah la mcm kak ida kata. heheh..
heater rumah kami dah dekat sebulan pasang tp pagi je utk bdk2 pegi sekolah. minggu ni dah terlampau sejuk dah jejak OC, nov. dah turun salji katanya. huhu..

Hanis MY said...

wahh i like model kotatsu yg nampak kaki tu, nak jugak letak kaki bawah kotatsu merah ang2... bila nk terjah rumah uols lagik, nak makan laksa yum!

ainnoraini said...

kalau kak ain harus beku bile sejuk mcm tu...

kat opis ni tak tahan sejuk dgn econ..

Run Away said...

kalau kat sini...kena pasang acc..duk kat sana tak yah guna acc kan best...lebeh bek sejuk dari panas..tapi kalau kat sana mesti sejuk gilerkan....;d

アヌムちゃん said...

rumah sy xde kotatsu pun..kang tak muat pulak.rumah ni lagi super kecik.heee..pkai danbou je la..huhu

hazila said...

Akak ingat ayu nak citer pasal cuti cuti kat Koh Samui Thailand tu. Silap teka la ye....

Amie said...

selamat petang Ayu,
banyak info tentang keadaan di Jepun yang kakak dapat dalam blog Ayu... terima kasih ye Ayu...

tiefazatie said...

wah..sgt comel la sis!ngeehhh2...

zuwaidah said...

saya memang jenis tak tahan sejuk!!

Hanie_Dew said...

ada sejuk mcam dalam ekon tak. ke lagi sejuk. teringin nak men yuki.. >__<

jom kite snap snap pic sesame.

aanie said...

itu heater ke? sy ingat air-cond....ngeee....jakunnya sy...

Nadzirah K. said...

x suka kalau sejuk sangat,hehe :)

YONG JIAO XIU said...

suka ayat azam.kat mesia ada heater air je.hahaha.
lawa la polka dot tu.mmg i love polka dot. merah plk..lagi la mcm baju raya yong yg br ni.hehehe.igt td baju.hahaha

farmys said...

heater ke tu..

Soo Hae Daa said...

Wahhhh...cantiksss..!!! Nk gk satu mende ni..slalu tgk dlm drama2 jepun je...

EmpayarUtama said...

Aku sejuk sangat boleh mati agaknya

Nieza said...

ayu, akak kat sini suhu dah -3degree c dah semlm dan snowing dah sikit..memang dok tarik selimut jer ni...hehe

Syaima' said...

sini pon dah lama psg danbo sejuk gilsss. mengiggil ckp dah berasap.kotatsu mmg invention yg terbaik kan kak ayu! best gila duduk dlm tu.wpun menjadikan rumah ni serabut sikit tapi bestttt.

Munnafendy said...

mcm ni rupanya eh.selalu tgk kt katun shin chan ngan doremon =)

Papa Mifz said...

papa mifz suko suasana sojuk...tapi raso nyo kalo sejuk melampau tak tahan jugak kot..hehe

Jue said...

wah cantek la weh!!rs nak ade satu **bajet mcm mesia ni akn sjuk giler kan hahaha**

Ana Ghazali said...

kalau kat malaysia..wajib kipas n aircond..kat sane heater la yer...heeee..selalu tgk kat movie jer diorang gune ceng gitue...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...