♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, November 15, 2011

♥ Private Blog ♥

AsSalam uols terkejut opocottt tak ngan tajuk di atas??? ting tong sekai ai pun nak opocott ngak la ngeee. Seriously benda ni ai dah fikir lama taw bab nak private blog ni atas faktor2 tertentu (kalah ayat retis ni)...tujuan utama ai berblog ni bukan nak fofuler, kejar traffic etc just setakat nak coret sesuatu buat papatan di masa depan (euwwww ayat)....ituew sebab nya follower ai tak ramai sebab ai tak amalkan ai follow u then u kena follow me back...ai follow blog yang ai rasa tertarik just lately jer ai try follow balik blogger yang follow ai ituew.


Tanya darl ok tak ai privatekan blog ni ....dia cakap depend la mana rasa ok....urmmm niat di hati dah lama nak buat ni but if ai privatekan cuma mampu invite 100 readers jer terjah sini. Alah dalam 2++ follower kat sini tak sampai 50 orang pun yang selalu comment kat blog ai ni but ai tahu ramai yang jadi silent reader dari UV yang ai tengok every day.


Tak ada reason pun just terasa nak buat jer....sometime bila blog dah makin terdedah kat luar sana boleh jadi macam-macam example pics kena curi oleh orang lain,  macam semalam ada sorang blogger tu (ai kasi nama dia T jer) DM ai kat twitter tanya ai ada gaduh ker ngan sorang blogger tu??? ai confuse bila masa la gaduh ni sebab sepanjang ai berblog ni tak pernah la ai kecik hati apatah lagi nak gaduh honestly ai enjoy taw.


Then dia citer kata dia perasan yang kawan blogger ai ni dah remove my link kat blog tue....ermmmm apa benda ni???ituew ayat pertama masa ai baca DM si T tue....alah setakat remove link pun nak jadi isu besar ke?? bila T suruh ai terjah blog tue so ai terjah la nk tengok....urmmm yes dia kawan ai ....dulu memang dia letak link ai kat blog dia now dah HILANG so what??? Benda ni terpulang kat diri masing2 nak letak link ke tidak....dan ai perasan yang ramai letak link ai kat sidebar theyols but ai tak mampu nak letak semua link tue kat blog ai sebab ramai sangat so ai hope theyols pun tak kecik hati na.....but sebagai tanda terima kasih ai selalu terjah umah theyols comment. Maybe nanti ai buat web pages referring untuk theyols....benda ni pun baru ai noticed last week bila ai terjah satu blog tu kira 1st time la but ai terkejut dia letak link ai kat umah dia... bila di tanya dia cakap selalu terjah but selalu jadi SR jer nak comment tataw nak type apa , see tak semestinya jadi royal reader baru letak link khen.....


Isu nya di sini jangan la perbesarkan isu yang remeh macam ni....ai selalu cuba positifkan otak ni tak mau fikir bukan-bukan sebab once kiter baca benda tak elok ianya akan mempengaruhi hati....setan (hambik ko ayat) ni banyak selalu jer nak menghasut suruh jadi manusia yang keji so benda ituew ai cuba sangat nak elakkan... ai seikhlasnya berkawan ngan semua orang tak kira la tua, muda, kaya, miskin, tinggi, rendah (issyyy melalut dah ni ngeee).


InsyaAllah next week ai akan decide nak private or not now dah 68/100 nak buat la....if ai nak buat uols yang nak terjah sini kena kasi email la untuk ai invite ekkk......ada ker nak baca ni??? cherita merapu jer hahahaha


So untuk uols semua....hanya kata-kata ni mewakili hati naluri ai...ouchhhh~

sayang ketat-ketat yer...







48 comments:

Aziela said...

Tolonggg2222.... Kita tak boleh lah kalau tak baca blog nie. Kita suka dengan gambar dan cerita2 Japan sebab x mampu lagi nak pergi sana. Dapat baca catatan Lady Ayu pun dah cukup meriangkan hati.... TQ FOR YOU...!

yatie chomeyl said...

klu nk private, jgn lupa invite i ye :)

azam said...

alah...xbest aaa camtu....

open ok ape???

hazila said...

Kadang kala "ter" remove link kat side bar bila tangan gatal gatal nak ubah layout ke. ( ada ke ayat "ter" remove ni?). Bagus la selalu +ve thinking. Betul kata sidia tu yg kadang kala kita terjah blog org tapi tak tau nak komen apa. Bila kita tak komen, nanti org fikir kita tak sudi jengok blog dia pulak... Susah sebenarnya nak puaskan hati semua org...

Asrul "iLham" Sany said...

kena invite i taw kalau akak ayumi nak private... best baca blog chumel ni

cam feel2 ada kat jepun lak

:D

Anum said...

ala sis
kalau nak private kasi tau anum ok
hehehe

aleen aiden said...

kak,janganla private blog..u know im gonna miss u..hu3

nyonyacyber said...

aiyooo ada gak ek camtu.. aku ni lagi lah.. ada hari sempat jengah ada hari tak sempat.. ko jgn x kawan aku tau hehe

ajumohit said...

alahai ayu, termasuk ayu dah 3 org blogger yg aju kenal dah privatekan blog diorg, really miss ur blog nnti, pepun jgn lupe invite aju tau

ainnoraini said...

laa..jangan la mcm tu..kak ain baru jer nak kenal2 dgn ayu ni tau...

nak gak tengok gambar2 yg menarik kat jepun ni..

sabar kagawa japan said...

kak ayu....kite pon ade terpk nk privatekan blog...tp memikirkan blog ni adalah blog masak2...so susah sikit...beribu2 kali jgk pk..igt nk private n sape nk bace kene mtk permission n kite tapis dulu sape...bukan ape..mcm kes kite dulu laa sentap hati mak nak tuh.....dlm dunia skg...xkenal pon leh wujud sifat dengki mendengki...xpuas hati n bile kite cite bab perasaan terus org cop kite jenis suke menjaja cite..last2 kite yg tertekan.......itu sebab kite diam kejap ++ xdak internet huhuhu...sedih tau bile balik malaya nih....tp saba jela....nnti count me in tau...jgn lupe kite....kang kite nk balik japan balik sonang leh carik kak ayu hehehhehehehe

Umie said...

ayu...we can't please everyone kan...

salah 1 sbb aii jarang update blog sebab selalu pikir twice (cth : eh, aku up entry nie nampak mcm menunjuk ke hah..yela kan, niat kite nak share kegembiraan ke/pengalaman ke..etc tapi mungkin org lain persepsi/penerimaan dia lain pulak..mungkin dia anggap kita nak menunjuk-nunjuk plak...) so, bile terpikir camtu..tu yg tak jd nak update... <----- penyakit malas pun ye jugak antara penyebab aii tak update blog...kih3x..

kalau uols nak private blog jgn lupa invite aii noo..;-)

happy blogging ok!

Hanie_Dew said...

segala galanya bermula dari sifat dengki kan.macam macam boleh berlaku.

it's up to you kalau nak provate pun kitorg no hal.*tp mesti invite kitorg tau.*. tu hak sis.sbb yg akan terima kesannya sis & family.so kite kene sayg diri sendiri dulu dlm apa jua hal.

Munnafendy said...

seriuosly?

jgn la.. =(

Asmara said...

alamak dear, kita berblog suka2 kan. sapa nak baca, bacalah, tak nak tekan butang pangkah. Akk rasa untuk diari diri sendiri, untuk kawan2 dan saudara mara yang jauh nak mengikuti perkembangan kita. tak semua sedara mara dan kawan2 kita ada blog utk diinvite nnti. hihi.. terpulang jugaklah. Tak ramai blogger dpt merasa duduk luar negara, satu kelebihan yg Ayu ada untuk dikongsi cerita di sini. Anyway aii mmg pembaca setia blog Ayu! Gambate! :D

Hanis MY said...

Haaa knp nk private blog? Klu private jgn lupa invite I tau... I jrg sgt update list kt tepi tu... Dulu pernh link blog iryd dn kwn I yg lain sblm ni hilang mcm tu je kena letak balik... Ttau knp,Itupun prasan bila I sj scroll nk tgk update... Alan stkt link tu perkara remeh, knp T tu perlu ckp u gaduh coz list dah tak ada? Apapun fikir positif jela k... I mmg enjoy sgt dtg sini taw...

anymz said...

akak bukan kata opocot lagi ayu..akak kata dlm bahasa nismilannya..oooo mak kau..haha..

dah..dah..jangan lah pikir2 nak privatekan bagai..dulu2 akak pernah buat benda yg sama kat blog my story akak tu..padahnya akak rasa sunyi sepi pulak..macam ckp sorang2 kat situ..lama2 akak pikir balik takpelah open balik lah..apa org nak kata katalah..peduli hapa aku..hehe

positip ayu positip..:DDD

Papa Mifz said...

hmm...terpulang pado empunyo blog...tapi kalo nak private jgn lupo invite k...:)

Teratak Hami said...

Jangan lupa invite akak tau!! Nak kasi email skrang, boleh?? hehehe ...

Takyah privatelah, mana tahu kot2 ada orang buat N3 pasal awak then terus link ke blog awak, susah pulak orang lain nak bukak nanti. Tapi awak pikir sendiri & keputusan sendiri.

Pasal orang buang link etc .. buat dek jer.

Liza said...

salam ayu...xyah la nk private blog...ssh woooo....hihihi
pedulikan lah dgn org2 yg xbetul tu...janji kita betul kan...

Daddylicious said...

ikut mana yg kita fikir perlu dan mudah utk kita sendiri...:)

アヌムちゃん said...

aah kak ayu.perkara remah temah je sbnrnye bab letak link ke tak tu..kalau x letak link pn bukan tak boleh nak terjah pun kan..think positive je..huhu..kalau nk private..jgn lupa invite tau..tapi kalau x private pun okey..ikut tuan blog..huhuu

aanie said...

alah, x payah la private blog yunk....
ai pun x semua link blog ai letak...kalo letak semua, nanti loading lambat...huhu...ai x terasa pun kalau org x letak link ai....

ajoo sidek said...

lar..x bes nya..sy sr blog akak..suka cite2 kat jepun..jgn lupa invite sy..

ieda said...

setuju sgt2 dgn apa yg adik cakap .. pada akak lah kan kalau sekadar letak link tapi x jenggah dan x update2 blog utk apa kan ..

kiat bebas utk letak atau tidak .. no paksa2 dan bukan atas faktor apa .. kalau letak link tuu bukan ape .. takut lupa nak terjah balik ekekek :)

Sue @ Nenie said...

Salam..Alaaa..tak bestlah nak privetekan...Nanti dah tak leh ngendeng2 sini lagi..

Apa-apa pun ia terpulang pada budi bicara tuan rumah kan...

Sokong cakap Kak Hazila, tak semestinya setiap kali singgah mesti tinggal jejak kan..Kadang kala masa tak izin kan so sempat baca sajalah, kadang kala malas nak sign in blog pasal tak semua blog allow untuk anymous, kadang kala pun tak tau nak cakap apa jadinya diam lebih baik..Apa2 pun pembaca tetap seronok dapat kongsi cerita dan info...

EpoLღKekunangpelangi said...

Nak senang, kena rasa susah dulu. kan? :)

Fatin Mraz said...

private? oke jer laling..

it just, hope i'll be the one among yg u invite nnt..

;)

Run Away said...

jangan lew pebite okeh..biar jew..blog kita kan kena lew ikut cara kita...sy shukew blog ni pasal pic cantik2..dan dr jepun lak..kan sy ni skema jepun/korea...;d

Ida,Japan said...

hai dear...mcm2 kn dunia blogger ni, apa2 pun itu terpulang kpd ayu utk decide, k;ida pun b'blogging sekadar suka2 juga, sbg memorie utk masa depan, tua2 nanti boleh la buat tatapan kan..org nk follow,tak nk follow, org nk dtg/tak nk dtg, nk komen atau tk nak komen..ahhh,tak kisah la tu, maybe blog tu sbg khazanah utk anak2 kelak bila kita dh tak der.....thinks +ve jer la ayu

Soo Hae Daa said...

kak ayu nk private blog?? jgn lupa invite kte nnt tau....sonok bc cite2 kak ayu...

CIK JATT said...

seroiusly! benda macam tu boleh jadi isu ke. remeh sangat la.
anyway, kalau u nak private, jangan lupa invite i ok

Amie said...

bestnya.... best!macam-macam ada...

Cik TeN10 said...

Sblm ni i pn ade gak terasa nak private blog.. Lama gak berfikir.. Fikir punya fikir tak jadi la.. Haha sebabnya rasa xbest la kl xde komen2 dr readers yg selalu dtg and drop komen kt entry2 i yg ntah pape.. Wlpn komen seciput je tp i tetap rsa seronok sbb i rsa mcm ade interaksi dgn blogger2 lain.. Ade respon la utk setiap coretan pd blog.. Pendek kata kl akak nk private gak wajib invite i !! Hehe

et said...

alamak uols...jgn la mcm tu...biasalah manusia ni mcm2 hal...kita menulis untuk kenangan masa hadapan..yang penting hati kita ikhlas..biarlah yg baca tu ada hati busuk sket(hehehe)..memang la kalau i pun sakit hati bila org tweet mcm tu tapi sabaqla uols..bak yg selalu i tulih...."biar mulut bau longkang jgn hati mcm jamban" alamaks telebih sudah....
tapi serius i suka masuk blog u..gambaq cantek, blog cantek, owner pun cantek...alhamdulillah.

p/s:klu nak private gak, jgn lupa invite naaaaaaa

sitiezahim said...

mmm saya sokong ayu tak privatekan..sbb memang ramai silent reader yg kita tak tau..kesin derang hehe..tp terpulang la pada tuan nye badan..

Juwita Jamaludin said...

terkejut juga baca kenapa ayu nak private.. jangan kisah ayu tentang orang.. bagi akak ini adalah tempat kita meluahkan sesuatu yang positif..:)

Nadzirah K. said...

jangan lupa jemput kite skali taw klu nk private blog:)

Schajar McFlurry said...

takmo3! cam ne nk share experience gini... huhu~

Kamalia said...

klau private jgn lupe invite ai hokay..betul ckp kak as tu,ni umpama diari kot..klau sesapa suka baca, tak suka xyahla bacakan..
psstt..ai suka baca teloteh yu tuh..

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

Sedih Vi (T__T)
sis, jgn private blog...Vi suka dtg sini baca belog sis. W/pun sis ayu tulis pjg berjela mcm mana pun, Vi ttp baca, hadam n khatam entri tu sampai habis. tak de skip2 perenggan sb Vi suka baca catatan hidup from u.

Pliz jgn private (T___T). kalu nak private jugak jgn lupa invite Vi. Tapi, Vi suggest jgn private. Sb ada ramai pembaca dtg sini including silent reader.

Nieza said...

akak tertinggal ketapi n3 ayu ni...kalau dah private tak dpt ler akak nk tgk gambar dan celoteh ayu lagi..tapi kalau jadi jgn lupa yer invite aka sama..hehe

tapi betul juga tu ayu akak dulu pun gitu juga bila dah ramai org follow mulala fikir mcm x privasi dan terfikir juga nak privasi tapi maybe bukan bknlah buat masa sekrng ni kot.:)

Aisha mimi said...

aku pn xsuka pk bab2 cam gini..suka positifkan hidup aku sbb hidup ni for a while bkn selamanya..benda tu biaq la di angin lalu saja..

♡ a.y.u ♡ said...

akak kalu private blog jgn lupe invite ayu taw..nanti rindu ayu kat akak..hehe

jeBateja said...

iyo lah kan....kita ni memblog kerna minat kan....awat plak nak kepoh2 hal kecik kan...kan....

so jgn le private kan....ahakz

tiefazatie said...

ala..sis..best la bca n3 sis..jgn la private...huhu...

tp kalu nk private gak..sila invite ifa ye..hihi..

pinkteddy84@gmail.com

btw..jgn la kte terus percaya ckp org kan sis..ala..stkt link remove je pun..not a big deal..terpulang pd dorg la nak letak ke x link ket akn2..huhu

E-na Lovely Kitchen said...

kadang-kadang kita perlukan privacy...apa2pun terpulang pada ayu mana yang baik teruskan...

tini said...

salam..
kalo nk private, invite i yer..
b4 SR jer,suka baca blog u sbb i dpt update pasal nihon yg dh 4thn i tinggalkan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...