♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, November 28, 2011

♥ Tabehodai ♥

AsSalam di hari isnin yang samuii/sejuk ni...uwaaa hari ni matahari malu-malu plak nak kuar memang sejuk giler pagi ni....actually mood dah terbang merata bab nak update kat blog ni... ngan flu and cough tak baik-baik lagik memang tak best la fuyu ni....


Last weekend weols tabehodai/buffet kat kedai Pakistan kat Oyama ni...just ada 1 jer kat sini, selalu budak undergrad kat dai/uni Utsunomiya selalu terjah sini. Tabehodai sini just ¥850 dan tak der limit masa makan tue......so makan la sampai muntah ijau pun tak per ngeeee. Menu dia tak banyak macam kedai or hotel kat Mesia tu....but kira ok la sebab susah nak jumpa kedai makanan halal kat sini. Biler time malas terjah sini jer...makanan dia pun boleh diterima oleh tekak kampung ai ni ngeee! 



meal orang tak cihat...hahaha mari menternak lemak di perut ngeee


tara...ni darl punya...memang pesen dia suka letak kuah melipah gini.....daging kambing + kari ayam....ai tak boleh telan nanti sakit kepala.


termasuk dalam pakej tabehodai ialah roti nan....gedabak punya besaq....tak mampu nak habiskan.



kat sini ada gak nasi briyani ikut hari...if nak makan briyani harga lain..style theyols makan nasi briyani without lauk pauk tak macam weols orang mesia ni....then ada hari dia buat sweet rice ala-ala nasi hujan panas versi manis.....ai tak mampu nak telan sebab manisssssssssssssssssss bangat!



briyani & sweet rice


if tak tabehodai kira order biasa akan dapat set ni....tapi makan tak puas plak sebab curry tak leh tambah ngeeee.


 hot milk tea....actually tak der dalam list pun buat chef tue dah kenal ngan weols...so dia kasi special sebab weols semua tak leh minun cold water yang dia kasi tu. sebab batuk..so ganti ngan yang ni...pekat giler!


hasil terakhir.....tak mampu nak telan dah roti tu ....button jeans hampir nak terkuar gara2 perut tuan dia terlalu padat ngeee......woot woot.




nota ibu jari manis ai::sekian n3 bergambar dari ai...dasar pemalas nak type pepanjang *______*








34 comments:

Ijah EmoTemo said...

noks... tgk kuah melimpah tu sgt yummeh! perghh roti dia mmg sgt besar! hihihi

ajumohit said...

Sejuk2 gitu mmg sedap pekena mknan Gini kan Ayu, Adam tahan x dgn cuaca sejuk ni?

Teratak Hami said...

Hati2 bila makan sebab button jeans boleh tercabut secara tiba2.

Teh tarik dorang mesti sedap kan? Pekat nampak.

Juwita Jamaludin said...

Ayu.. Akak pun suka tabehodai gini.. Ada gak tp jauh sikit.. Memang mkb tak ingat kalau gi..:)

Juwita Jamaludin said...

Yea.. Dah boleh komen guna iphone .. Ureshiiii..:)

Amie said...

wuuuu...pekatnya milo! terangkat i minum time cuaca sejuk di sana ye Ayu...

Asmara said...

air teh tu nama dia Chai Masala. Memang akan ada kat kedai2 pakistan dan sewaktu dgnnya. sedap chai ni, herba gitu kan! tp mmg xde rasa herbs pun. :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mek ijah::nasik banjir namanyer tue

aju::boley la...x der tahan sangat
kiter yg tua ni pow x tahan ini kan budak ngeee

k.fizah::x per sebab jeans mmg dah sendat....kuar button x jatuh punya ngeee

k.ita::khen....sekali mkn beribu lemak berjaya di ternak

k.amie::bukan milo tapi milk tea

k.as::nope kat sini milk tea x der...selalu dia kasi jenis yogurt drink tue....ni dia kuar beli kasi kt weols ...terharuuuuu

et said...

wot..wot...sedapnyer sejuk2 mkn kari..hehehe

Kamalia said...

kat sini, 1 jam je bole duk mkn..xleh lelama,tp suka mutton curry.sgt sedap..yummeh

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

boleh tahan ko jahhh...sampai button jeans hampir2 nak terkuar...

seksi lo header kamu...i loike...

Soo Hae Daa said...

dh winter eh kt sn kak ayu....get well soon ye kak...sian lak...sy igt best ble winter...leh guling2 main yuki..kikiki...

kak, nmpk sedap...i luv mutton..!! hehehe =p

Umie said...

tgk nan uols nie terus rasa nak makan nan gak...kompem minggu nie request kat asben nak mkn luar...ekkeke

Schajar McFlurry said...

sedap nyer!!!! nak cikit.. kat sini takde pun sume bende tu.. susah nk cari mkanan luar. russia baru ade sushi as makanan luar... yang laen jarang lagi.. tu yang slalu makan sushi jer kalau makan luar... =D

ieda said...

uikss roti tuu mcm di mesia kan dik .. roti tempayan :)

Papa Mifz said...

kari kambing...i like...sehinggo menjilat jari...

CIK JATT said...

seriesly, i terliur tengok nasi hubby u yang kuah melimpah ruah tu.

kasihredha said...

tertarik dgn teh pekat tu le

Rtp Farra Arisha said...

menu yang sangat menyelerakan :D dan semuanya menepati taste arisha..hehehe.

Nadzirah K. said...

wahhhh,sedap nye nampak..:)
get well soon ...

Kazen said...

adoyai nye pun....post pasal mknan nie buat org jeles...lagi2 time lapo nie.... kari kambing laktu ....huhu

Entri Terkini | Done With MMU Terus Balik!

Yan said...

macam sedap je Ayu...ye lah dah tak de pilihan tu tadi.. blasah je lah yee..

yeee Ayu.. kalau ayu leh kirimkan akak buku tu, lagi akka suka..bento ye..nanti akak bank in kan duitlah.. or akak bank in kan duit, then u kirimkan..ok ke?

YONG JIAO XIU said...

woa best je npk. hehe yong pun suka mkn gan kuah byk gak.

ainnoraini said...

Sesuai la mkn kari dgn air panas tu kan...bila cuaca sejuk mcm tu...

Kalau kak ain tak tahan sejuk2 mcm tu...terasa beku jer anggota badan ni...

Zana Adieyza said...

zana pun suka style banjir2 ni.. hihi.. baru layannnnnnn..

aanie said...

sy pun xleh makan kambing.....
smlm baru mkn nasi kalerful tu masa kenduri.....

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

itu roti nan kan? ahh, seleranya!:) suka..

EpoLღKekunangpelangi said...

Sekurang-kurangnya di luar negara, ada lagi kedai mamak boleh pekena nasik, kan?

Lapar pulak. ;p

Asrul "iLham" Sany said...

ayat mari menternak lemak diperot tu ohsem sgt hahahha

lizz said...

ummmp sedap...ttetibe lapo nengok roti naan tu....

Hanie_Dew said...

ohohohoho..byk jugak korang makan ni. tengok pun dah kenyang. adeh.

senang kan pakai 1 no. je. takyah pening kpala. tp lain org mgkin lain caranya. tp kite yg nak call ni yg tension.

lieyalatif said...

FUH SYOK gak yeak sis...dok sane dpt gak makan makanan tipikal kite...tak ler rindu nak makan masakan sini kan sis.....

cuace sejuk ni dpt makan makanan berempah mmg best kan sis...dpt panaskan badan org kate....

Sue @ Nenie said...

Salam Ayu...Selalu roti canai jeee versi banjir, ni nasi pun ada versi banjir juga yaaaaa

Run Away said...

wah...sy shukewwww..kari kambing...;d

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...