♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Wednesday, November 9, 2011

♥ KoYou @ Nikko ♥

Last weekend weols terjah Nikko nak tengok daun kat situ....plan asal sepatutnya Hanis join sekali but hari khamis dia ada SMS cakap sabtu tak leh join sebab ada meeting....tak per memang bukan rezeki dia nak koyou kat Nikko kali ni. Then sorang lagi Syada nak ikut juga but malam sebelum tue dia habis class lewat terpaksa cancel gak sebab dia nak terjah umah ai pun kena naik densha(train) pukul 5am sebab dia tinggal kat Hitachi Ibaraki ken last weols anak beranak jer gi....


Ai bangun solat subuh then masak apa yang patut....pukul 7.15am bertolak from umah...kali ini ikut jalan jauh sikit ...almost 2 hour baru sampai sebab banyak giler traffic light plus jammed nak masuk town Nikko tu. Kali ni dah masuk 6 kali weols terjah Nikko...semua musim dah terjah kecuali haru/spring. 


ai suka sangat bila keliling jalan tu ada pokok besar....damai dan redup jer mata memandang....blur sebab snap guna iPhone jer dalam keta *____-


Sampai kat Toshogun happy sangat sebab parking ada lagi maybe weols sampai awal sket from last year....9.15am dah ada kat situ.....perut dok nyanyi lagu ROCK kapak since dalam keta lagi...so weols breakfast nasi lemak, muffin chocolate & keropok goreng...simple but oishii...


meals weols hari tue...dasar pemalas nak masak hebat2 now....


So layan pics yer....malas nak type panjang2...dushhhhh penyakit M dah datang~


>

momiji @ maple leaf ...yellow + red = ???


sana sini kuning.....


jalan sepanjang sungai ni sangat damai ....area world heritage....sini banyak jinjya (temple).


 tempat WAJIB snap bawah pokok ni.....kirei ne


berangan macam dalam citer autumn in my heart....beza daun color merah jer....dushhhh OVERRR~


model kecil ai.....


nanti kan pilem chenta YM dari weols ....gelak berjemaah uols ngeeee


omiyage (souvenir) benda wajib if terjah Nikko yang weols beli....paling ai suka chocolate daifuku yang letak ichigo (strawberry) ituew....x puas rasanya makan...nanak lagikkkkkkkkkkkkkkk! 


Pukul 12.30pm weols dah berangkat pulang...then masa kuar dari parking tue...ya ampun super jammed la...suasana biasa waktu aki/autumn kat Nikko ...sebab tu ai suka pergi awal-awal if not memang tak dapat parking la....nak senang naik densha lagi better...from eki/station just jalan kaki jer.



ramainyer umat khen....naisb baik weols dah nak balik.




nota ibu jari manis ai::every year koyou kat Nikko jer...next year nak tukar tempat plak la...dah buhsan rasanyer ngeee...actually banyak giler pics buat ai malas nak tempek semua...kang muntah ijau uols tengok ngeh ngeh ngeh.....FYI pics ai tak sempat nak edit etc...semua original from DSRL (tak berseri sangat khen)!







37 comments:

azam said...

wah...nice pic la....salam aidiladha ye

mizzkechique said...

subhanallah..canteknye!!!

yatie chomeyl said...

cantek nya kat nikko ni. i thn ni koyou kat kampus univ I je sbb xde drebar hahaha

Kamalia said...

subhanallah..sgt cantik..suka dgn daun tukar2 kaler ni..bila yellow + red = lowred..xpun:yelred..
ai xsbr nak tengok pilem chenta YM..cepat2 release pilem tuh..haha

Teratak Hami said...

Cantiknya ciptaan Allah .... !!!! Bilalah nak ke sana agaknya??

Ida,Japan said...

cantikknyer kan koyou....sini belum tiba masanya lagi dedaun nk kuning merah..romanticnyer satu pic tu he ..he

Cik TeN10 said...

wahhh kat bwh dh merah kuning semua.. kata tohoku tak semeriah ni lagi.. jeles !! nak jugakk.. tp time2 ni la nak ade presentation segala.. nk koyou pn xsenang..

nampak sedap je nasik lemak tu.. :)

Asrul "iLham" Sany said...

bestnyer die jejalan ngan kesayangan hohohoo

strawberry ada coklat lagi, kalah Siti Nurhaliza muahahaha

Asmara said...

Nikko kan kedua tercantik autumnya selepas nagoya. taun depan terjah nagoya la ayu. hehe..daifuku tu mmg menyelerakan. kami pun dok beli yg online kalau teringin nak mkn. :D

Ira said...

kirei! ni tempat yg sama Ita & gang pegi tu yea? insya Allah ada kesempatan & pjg umur thn depan kami dtg yea.. hehehe..

PinKy MoMMa said...

teringin nak curik daunnn tu huhu..cantikkknyer ;)

sangat best uols dapat merasanyer..

aanie said...

gmbr romantika d amor tu sape amik?
x edit pun xpe....dslr khen....cun je....

Hanis MY said...

adoiii pengsannn... teruk eh jem... lawa sagt posing2 dgn momiji wuwuwu... nak ikuttt...

Daddylicious said...

no komen...semuanya membuatkan jari jemari kaku seketika...hehe

WuMing said...

Indahnya pemandangan kat sini....

Hanie_Dew said...

ni musim spring ke autumn ni.kompius kejap.

btw. suke sgt musim musim sebegini. cuaca sedang elok je. bole close to nature. jelesnye daku.

nasi lemak tu xleh tinggal kan walaupun tgal kat mana mana. hahaha

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wah2 bestnya....nampak tempat nyaman ja khennn....

aTy _faRed~ said...

ya Allah..cantik nyer...!!! mengharap sangat dapat berpeluang ke situ...amik gambar banyak2..:) ai pon suker tempat redup2 banyak pokok..:)

lizz said...

bestnyer mai sini penuh warna-warni

Zana Adieyza said...

pergh, cantik betul gmbr2 tu.. cun habis!! bila filem chenta YM tu keluar? hihihihi..

ajumohit said...

Anak Ayu tolong amikkan gmbr romantis tu ye? Nice pic hihi, cantik2 pemandangan pokok2 ni warna warni

Aziela said...

nasi lemak oishiii di tempat yang cantik bak kayangan...di samping prince charming..mak oiii...terawang2 jadinya...

* FAR * said...

bila la rasanya dpt merasa g sana.. (berangan jap..)

YONG JIAO XIU said...

lawanya...lawanya...lawanya....
wow romantik gitu pic ayu n ur hubby. hehehe kira macam novel-biarlah YM berbicara-ye.hehehe. ha adam ke snap pic tu?terer r dia amik.

ieda said...

adoii dik
sudah jatuh cinta sama itu pic autum .. huhuhhu sgt2 cantik .. sweeet ! ..

dik beras sana guna beras siam ke ? cantik .. putih bersih :)

Dalila Hamid said...

ishhh... cantiknya gambar2 kat sana.....

tiefazatie said...

wah..sedap gle sis msk!hee
psst..cantik gambo2 nie..
coklat tue best sis!nak!

Juwita Jamaludin said...

salam ayu.. amat cantik suka sangat tgk momiji yang kuning merah tu.. geram tau.. kat sini dah mula gak nak warna warni tapi macam tak sempat je nak terjah macam2 aktivit hubby.. huhuhuhuu

Nieza said...

wahhhh cantiknya daun kala merah tu dik...akak suka...hehe kat sini pokok dah tak dak daun dah...sedih lak nengoknya..hehe

ainnoraini said...

Cantiknye...
x tau nk ckp ape.. Mmg cantik sgt....

kasihredha said...

cantiknya
tak sabar nak tgok filem tu hihi

et said...

canteknyerrr...huhuhu
ramai tak sabar nak tunggu uols nyer filem ni...mesti box office...muahaha

E-na Lovely Kitchen said...

ur promote buat k.e-na rasa nk pi cari jer choc daifuku tu...terliur la...
mmg cantik lah tmpt ni ayu...suke tgk!

Ana Ghazali said...

Tersangat cntik ye...:-)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ira::yg k.ita pergi tu kat atas yama ni weols terjah yg kat bawah...

aanie::pic si adam yang tlg snap kan

hanie::autumn yanggg

Run Away said...

wah...memang santik...suka daun2 pokok tu..tygat cete korea/jepun...;d

Jue said...

pergh!!cantek2 la pix tu especially daun tuh beb!!sebijik mcm nengok kat tv hihihi

ko nya kopok tu wat aku tliur yg amat weh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...