♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, November 21, 2011

♥ Tanjoubikai Kecilan ♥

AsSalam uols sejuk giler rasa hari ini....dah la semalam tak dapat tidur....mampu tidur lepas subuh jer then kena bangun buat bento kat adam nak gi youchien...sigh terasa macam ada baby la plak kena berjaga di malam hari...gara-gara minum milk tea yg pelat giler (bukan coffee pun tak boley tidoq uols) ...hentak kaki ! So hari ini dah pening-pening semut lalat suda.



bufday cake adam....rupa tak de la lawa sangat....nangesss


Sabtu lepas weols sempat buat makan-makan secara kecil-kecilan celebrate tanjoubi adam. Actually plan asal nak celebrate weols anak beranak jer macam 2 tahun sebelum ni but si adam ni tak nak plak dia cakap nak panggil tomodachi kat youchien...glup dia ingat dok mesia agaknya bolah panggil reramai gituew dah la kat sini umah kecil giler mana la nak muat seramai tu....dah tu nak jemput nihonjin bukan macam nak jemput orang mesia...theyols ada rule kena invite awal etc last weols decide invite out neighbor kebetulan anak dia classmate adam juga ngan kawan nihonjin darl. Gomen ne if ada yang terasa nyapa ai tak jemput tu sebab memang buat sikit jer...lagipun hari tu satu hari ame/hujan so macam menyusahkan plak nak datang nanti. 


ketidaksabaran melanda diri ngeee


Pagi tu ai tak sihat plak memang badan sangat letih but dah janji ngan orang terpaksa la bersilat di dapur kejap...masak pun benda yang simple jer....easy tak menyusahkan badan ni ngeee. Then siaplah la menu yang super simple tue hikhik....janji ada makanan untuk di telan khen hahahaha. Plan yang lain jadi yang lain...ituew namanya kiter merancang DIA yang menentukan. Tak de mood nak BEBEL pepanjang uols layan pics jer la ekkk *______*



menu simple hari tue...laksa ,bihun goreng ,muffin, cucur udang + kuah kacang jer.....



 siler abaikan muka pucat lesi ai ituew...nak makeup pun tak de mood sebab tak cihat....wendy san & kids and iwachi san.



present from auntie wendy terasa macam Xmas bila tengok dia balut gituew...iwauchi san kasi densha tak sempat nak snap....yang weols dah kasi waktu 161111 hari tue ngeee.


ありがとう for coming!



nota ibu jari manis ai::nanti la ai terjah umah uols ekk...now nak merehatkan diri kejap....tsukareta sangat~ matta ne!




41 comments:

nyonyacyber said...

wahhh syioknya Adam... btw.. ko jaga kesihatan ya!

Ida,Japan said...

wahhh...mama dia wat kek sendiri utk adam yer...mana tak lawanyer ayu....lawa dh tu....bangga tau bila dpt wat kek sendiri utk anak..he..he sonok la adam yer dpt hadiah birthday

azam said...

nice present lah....

seronoknya...hehehe

Anum said...

besarnya adiah dia
hehehe
hapy b'day

Teratak Hami said...

Banyak sangat makanan tu ... sure kenyang dorang makan.
Besarnya present Adam dapat !!!

アヌムちゃん said...

wahh suka la adam dapat purezento tuu..heeee..nampak nyummy la kek :)

ady said...

as-salam
happy birthday to adam..

aanie said...

wah, adam dpt hadiah besarrr...kreatif gak balut hadiah camtu kan...

Kamalia said...

wee..sgt besar kek yg u buat tu..nmpk sedap..laksa lg?uwaa..ni mmg harus terjah rumah u nanti..
p/s:rehat lama2 pun xpe.yg pntg badan kena sihatkan..

Cik TeN10 said...

wahh2 dalam tak sihat pun banyak jugak menu hasil dr bersilat kat dapur !! dh lama xmkn laksa ni.. huhu

a`ah kan.. nihonjin ni xsuka dijemput last2 minute.. and xsuka jugak kalau ubah plan last minute.. nk ajk diorg kna plan awl2..

mizzkechique said...

beshnya adiah!!!

Diana @ bilakukatacinta said...

yang last tu yu..besarnya hadiah adam..dpt kete mainan...yeeyey...mesti dia suka kan?

ajumohit said...

tabikla sama mama adam ni, kerajinan tahap gaban kuasa lapan hehehe, demi tgk anak happy mama adam gigih skali

So Shy Lady said...

t.sihat2 pon nah ambik. apa yg t.cntiknye kek tu, alah ayu mrndah dr plak ;P take care n

happy blated birthday adam,

hazila said...

Mesti happy sangat Adam dapat kereta mainan tu kan...

Hanamiko Sakura said...

bestnye.. btw, kakak jaga kesihatan.. ^_^

Asmara said...

uit tanjat aii! hehe.. ingat kek beli tadi, dah rupa mcm kek beli je. (puji kek cantik la ni) ekekeke.. Otanjoubi omedetou Adam-kun! Jadi anak yg baik buat mama dan papa ye. :D

Asrul "iLham" Sany said...

besaunya adiah...

beruangkah kat dalam?

:D

Munnafendy said...

pndai ke lidah jepun makan laksa tu? =P

Papa Mifz said...

happy birthday untuk Adam...:)

biaso comunicate dgn org sano in english or ckp japang ek..?

mamaNoriz said...

amboi kecilan apa cam ni...

mkanan byk siap dpt keta racing lagi!

untung adam!

terserlah hepi face dia...syukurrr

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

munnafendy::lidah nihonjin mampu telan lidah org filipina x mampu hikhikhik

papa mifz::nihongo...eng theyols x reti

sitiezahim said...

cun la tuh kek tuh ayu..saya bab deco lagi hampeh hihihi

Amie said...

amboiii adammm..... kemain lagi ye...birthday kita sama ye... suap sikit cake tu untuk auntie ye cayangggg...

Juwita Jamaludin said...

cantiknya kek,, tangan berseni gak tu ayu... best adam sambut birthday dapat hadiah besar lagi...:) dalam simple2 menu meletop jugak. ngeee..:)

Saiazuan said...

huyoo besarnya hadiah untuk si kecil.. belajar rajin2 ya

Soo Hae Daa said...

nampak la muka akak tak bmaya...tapi, kek tu lawa...berkenan..meleleh tgk pnuh ngn choc je tu....best..!!

CIK JATT said...

banyak gak u masak, tak kecilan sangat ni. laksa lagi tu, bukan susah ker buat laksa. i tau makan jer. hehe
take a good rest k

Zana Adieyza said...

meriahnya birthday party adam! kek pun nmpk sedapppppp...

anymz said...

jaga kesihatan ayu..seronok adam dapat hadiah ya.:)

Schajar McFlurry said...

woah! sedap nyer cake tuuuu...... tibe2 trase nk mkan cake~~~~

Che'gu Anuar said...

Happy buzzday buat Adam.. Syoknya dia dpt byk hadiah.. Bgtau Adam, nak hadiah kalau, balik Msia claim kat Uncle Anuar.. Ok.. -)

E-na Lovely Kitchen said...

Cantik kek tu ayu!!! boleh pun deco sendiri...dah x payah tempah2 lagi, buat sendiri lagi cantik tau!!! dalam x sihat pun berderet menu...mmg hebat persilatan u di dapur dear..;)

aTy _faRed~ said...

kek buat sendiri ker..?? tu tak cantik..?? cantik ar..!!! nampak menyelerakan..coklat full..sedapnyer..!!! :)

Sue @ Nenie said...

Happy Birthday to Adam..Wahhhh besarnya dia nye hadiah....

Ida,Japan said...

ayu....jgn la gitu ayu, kalau dekat ni dh boleh merasa asam pedas yg k'ida msk he..he feberet ye...alahai sib baik dia tak preggy, kalau idak jenuh ni...

Daddylicious said...

seronok la dia dapat hadiah besar gedabak!

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

besau nye hadiah! =0).
sedap2 semua makanan yg sis ayu masak =0).

Hanie_Dew said...

kek tu lawo pe.menyelerakan sungguh.gulp! errr...lapar.tetelan air liur.

besar nya hadiah adam.sib baik tu menan dak laki. xde la ai jeles. muhahaahahahaha...

YONG JIAO XIU said...

comel la kek tu. sebab diri sediri pun takkan berjaya buat macam ayu buat tau. besornye keta adam.hahaha. kagum..kagum gan ayu. ooo ye cantk la header atas tu. hehehe romantik gitu.

Run Away said...

apy bday adam.....sedap nyer cake..dapat lak keta control lagi best kan...;d

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...