♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, November 14, 2011

♥Edisi Kenangan Mengusik Kalbu♥

Hye uols tetiba jejari runcing montok ai tergerak nak type pasal memory zaman muda mudi dahulu kala, saat diri baru nak mengenal dunia gituew. B4  tu nak tanya zaman uols kat sekolah or kat campus ada geng tak??? ai start form 1 dah ada geng sendiri sebab dalam class weols masa ituew kebetulan cuma ada student melayu perempuan 4 orang jer yang selebaihnya classmate cina ngan geng lelaki la. So gi mana pun weols 4 orang jer...dari situ weols rapat...geng ai ni di panggil ngan gelaran GENG BLACK...ouch bunyi yang samseng jer rite. Nama tu actually geng senior lelaki yang kasi kat weols sebab geng ai ni waktu PJK selalu pakai tshirt color itam ngeeee (itam ituew menawan hocayyy) b4 ada tshirt rasmi sekolah masa itu.

Geng Black masa form 3


Geng black terdiri dari ai, yantie, fieza & ina...waktu tue memang ramai nak berkenalan la...nak ambil jadi adik angkat sampai terangkat2 pon ada taw....dush OVERRRR. Weols berkawan dari form 1 until form 5 alhamdulliah still same class. Geng weols pun pemes kat sekolah  hikhik....tapi yang paling ai tak lupa masa nurse datang sekolah nak kasi injection apa ntah but ai ni jenis yang takut jarum so lari masuk dalam toilet ngan harapan tak kena inject....tapi nasib malang sebab arwah tuan pengetua datang tarik ai keluar gi jumpa nurse ....masa tu nak nagess dah bukan sebab takut kat pengetua tapi takut tengok jarum yang panjang tue....semua orang dok gelak berjemaah kat ai....ada patut??? form 1 sampai form 3 still weols noti lagi but bila masuk form 4 ai ngan fieza di lantik jadi pengawas....so perangai dah kena berubah....berubah ke arah lebih baik...noti bukan bermakna jahat....noti weols pun tak pernah ponteng class taw.


Actually masa sekolah ni macam-macam ragam tau....kawan ai si yanti tue memang fanatik giler ngan zamani SLAM semua citer pasal zamani jer....sampai calon somi untuk nak pilih zamani....aduhai biler ingat balik memang nak gelak guling2 punya la. Dulu masa sekolah weols buat buku untuk salin lagu jer siap tampal pic penyanyi lagi....(uols pernah buat tak???) banyak gak la....orang lain sibuk study weols sibuk halaf lagu...issyyy buruk giler perangai khen...but ini perangai waktu form1 and 2 jer.


reunion geng black tahun 2008 ada yang berubah tak??? ai waktu ni kurus lagi hocay...now nangessss!


Bila habis SPM memang sedih lepas tu geng black dah bawa haluan masing-masing. Alhamdulliah ai dapat sambung study masa tu....tak sangka juga masa masuk UNITAR ai juga ada group sendiri terdiri dari 4 howt gurl (howt ker????) howt la sebab sweet 18 gituew...4 orang weols ni orang gelar geng model (muntah ijau)....bukan weols kasi buat theyols yang panggil kebetulan 4 orang weols ni free hair then suka berfashion....gi kuliah pakai heels 4 inci mau tak fengsan lecture tengok khen.....


geng masa kat UNITAR farah, ain, ai & aida....sweet 18...spec ijau uwaaaa style spice girl  ngeeeee.


Apa yang ingat weols selalu kena pangey masuk dalam bilik ustaz banyak kali gak la dia kasi tazkirah kat weols...ustaz weols ni sangatlah soft spoken taw....dia tak ada la nak marah ker apa just nasihat cara pemakaian hikhikhik....remaja umur 18 ni hati selalu memberontak taw...suka try benda baru...so sangat penting perngaruh kawan masa ni....1st semester apa yang boleh cakap result weols agak teruk....meraung giler then lepas tue dah janji nak study baik2 ngeee then farah kena pindah tinggal kat Melaka dan Ain plak kena tangguh sem sebab ada problem then last ai ngan aida jer sampai la weols konvo tahun 2004.



My BFF aida


Persamaan dalam geng ai ni...dalam 4 orang mulut ai paling peramah sekali...yang dua lagi mesti pendiam...alah macam dalam drama or movie la...geng yang ala2 gedizzz (dush) banyak mulut ni orang tak berapa nak suka khen....buat weols tak ambil tahu hal orang lain pon just weols jer....ramai yang cakap ai ni sombong but bila dah kenal baru la tahu ai ni terlebih peramah gituew....so jangan judge dari muka ai jer taw....muka sombong tak semestinya ai sombong....ehemmm! Ituew la antara coretan keindahan zaman muda...now semua dah berubah alhamdulliah...






nota ibu jari manis ai::theyols antara geng yang terbaek pernah ai ada....hye uols rindu ketat2 nak berjimba macam zaman muda dahulu kala ngeeeee.




42 comments:

ajumohit said...

zaman skolah dulu zaman yg paling bahgia skali, nak plak hubby satu skola aii dulu, owhh bahagianya saat itu hehehe, tp keputusan exam tetap mantopp!!! hehehehe

Asrul "iLham" Sany said...

pose2 maut...

akak Tyra tgk pun leh nanges ni

hazila said...

Zaman sekolah memang best, yg tak bestnya bila nak exam sebab malas nak baca buku. Boleh gitew....

So Shy Lady said...

lho dh komen, hilang plak!


bff lah smua tu ye! mmng zmn study dulu momen pling mnis dlm hdup kita kn!

dulu akk pon minat gak si zamani tu kahkahkah

azam said...

bukan gangster kg DUSUN kan???

hehehe...nice sampai besar berkawan......kita ni nak jumpa geng² lama pun susah seba semua macam malu je
ada yang kurang berjaya malu dan segan nak jumpa kawan² lama

Anum said...

zaman sekolah zaman yang paling best

zuwaidah said...

kak zu dulu pun ada geng gak, syok bila ingat zaman ketika itu.

mizzkechique said...

zaman muda²..hehe

Aziela said...

wa...indahnya zaman2 persekolahan Lady Ayu.... Harus bisa sering menguntum senyuman..ecehhh... Ops..nk tanya. Yg minat Zamani tu, tercapai x impian dia..?

アヌムちゃん said...

k.ayu ni buat saya terkenang zaman2 sekolah dgn rakan2 dlu je tau..huhuu..tp bila dikenang2 balik zaman sekolah mmg best kan.heeee

Liza said...

mmg zaman sekolah dulu semua org mst ada geng masing2 kan...tu la kenangan yg xdapat dilupakan sampai sekarang...syok sgt masa tu...

yatie chomeyl said...

I pun suka slain lirik lagu. bukan setakat ada buku lirik, sip ada buku artikel2 KRU lagi muahahahha .. mcm2 hal kan zaman sekolah

sitiezahim said...

betul..zaman sekolah adalah zaman paling bes...hehehe

Rtp Farra Arisha said...

school memory is the best memory ever. macam2 pengalaman dan kondisi yang kita hadapi dan rasai! :')

Ros said...

Salam ziarah,

seronok betoi,kan bila terkenang kan balik zaman masa kita sekolah dulu2.Macam2 kenangan yang ada...

Cik TeN10 said...

ahaaaa.. zaman skolah menengah la kot zaman yg terbaik skali i guess.. smpai skrg still keep in touch ngn member2 skolah dlu.. i plak dlu style suka sorg2.. i xsuka geng2 segala nih.. i berkawan je dgn sesiapa pn.. heeeee kenapa suka sorg2? sbbnya i xsuka menunggu.. kalau ada geng ni nak pi mana2 msti nk gerak sma2 kan.. dlm geng tu msti la ada salah sorg yg lmbat la ape la.. bg i tu mcm leceh je.. so i sorg2 nk g mna2 pkul bpe pn sesuka hati i je.. alamakkk!! gomen TERkomen pnjang lak..

ieda said...

wah banyak kenangan zaman sek nie .. akak ada tapi sayang dah x leh nak upload .. sbb banyak dah rosak huhuh

Papa Mifz said...

biaso la zaman sekolah2 dulu mmg ado geng2 tersendiri...:)

mamaNoriz said...

perbezaaan ketara gmbo 1 dgn 2 tu...

mula2 comot je zaman sekolah kan, pastu semua vouge!

caya lah!

fazilzura said...

sonok kan zaman skolah ..

tp zr x nak arr kembali psl zaman skolah zaman zr dok berumah kt hosp .. huhuhuhu ..

Syaima' said...

wow geng black!hehe

WuMing said...

Zaman sekolah best... tak banyak beban...

Skarang BDM(berat dalam muatan) pun dah barbeza....

YONG JIAO XIU said...

ye zaman sek mmg indah. rasa nak ulang lagi je moment tu. awat pakat suka black ye. slmt my geng dulu geng blue 6org bukan 4.hehehe

Nieza said...

yer zaman sekolah adalah zaman yg terindah....rasa mcm donia kita yg punya...hehe

anymz said...

zaman sekolah mmg best...akak yg dah kertu ni pun masih rindukan suasana zaman2 tu.akak sendiri pun ada geng tau.maklum sekolah semua perempuan..hehe

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

seronok baca entri ni =0)
Vi masa sekolah x da geng...cuma ada bff sorang je time sekolah rendah sampai skrg... ngehehehehe =0)
tapi mmg seronok time sekolah kan,kak ayu =0).
paling Vi suka time subject PJ n pendidikan seni...pasal tak perlu pening kepala baca buku... time PJ siap main galah pjg tu.;0)

Amie said...

pokok di belakang tu nampak nostalgiklah Ayu.....

et said...

wah geng depa...geng black gitu..
seronok dapat geng yang sekepala..
best

CIK JATT said...

mula2 taiko, pastu stylo.
cayala!
bestnya zaman study muda remaja dulu kan, rindunya...

Soo Hae Daa said...

hahahah...mmg sume de kot buku salin lagu2 tuh...wakakakka....

kasihredha said...

suka waktu sekolah dulu...
kenangan mengusik jiwa

Juwita Jamaludin said...

best baca cerita ayu.. macam ayu sembang dengan akak kat telefon.. ihiks.. zaman sekolah memang best .. teringat balik senyum sorang2

tiefazatie said...

wah..terus rindu kwn2 ifa gak sis..huhu

Fatin Mraz said...

sgt nostalgic!
huhu.. gang black? nama ada masuk black book??

hehee...

jeBateja said...

wow....bagusnya hang.....still jumpa kawan sekampung...kalau den....tak le.....ahakz...tah mana hilang

sabar kagawa japan said...

kak ayyyuuuuuuuuuuuuuuuuu..jerit dr kolumpo nih...dengar takkkk??? wah lamanye tak masuk umah kak ayu nih...mcm2 cherite.....bile bace n3 ni terigt plak kenangan zaman skolah......uwaaaa rinduuu.....kalo kak ayu geng black.....kite dulu geng adidas....sbb kite bertiga..kalo berjalan musti ikut susunan tinggi rendah mcm logo adidas hehehehe

NM02 said...

oh.. terus teringat zaman bercinta kat sekolah. ah.. ape kes... hehehe... tetiber

ainnoraini said...

teringat la pulak zaman mase persekolahan dulu2..mmg best...

kalau dapat ulang semula nak balik zaman tu semula...

aTy _faRed~ said...

kat sekolah dulu pon ade geng..6 orang..ramai kan..siap dipanggil 6 jahanam..giler keji..!! huhu... really miss those day..:) eeehh..ai dulu pon kat Unitar..batch tahun 2000..

aanie said...

zaman belajar dulu xde geng...kawan dgn sume org..
tp dah keje ni ada geng keje lak...syok jugak ada geng sekepala ni...blh ngumpat dan ngutuk bos sesama...hehe...

Hanie_Dew said...

heels << love it!♥♥.

muka sis tak berubah dari dulu kini dan selamanya.maintain lawa je.bdn je yg berubah ubah ye dok. hihiihihihi..

Run Away said...

wah...siap ada geng kan...;d....memang best ar kalau kekal berkawan mcm ni kan...;d

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...