♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, November 29, 2011

♥ Susahnyer Nak Cari Tudung Saji ♥

Hola uols ketemu sekali lagi (apa la motip cakap gini ngeeee) well today nak nak citer pasal tudung saji. Ai dah tahun ke 3 kat nihon but last month baru sempat beli tudung saji. Bukan apa susah giler nak cari tudung saji kat sini last-last jumpa kat DAISO masa belek-belek barang hari tue....Dulu tanya darl kat mana nak beli tudung saji...dia cakap tataw (baek punya jawapan) then ai tanya dah tu study kat 4 kat nagano menang tak der tudung saji ekkk....dia jawab masak bila lapar jer so tak perlu pakai tudung saji bagai.




Ai pun lupa nak tanya tomodachi kat sini pasal tudung saji ni....so last-last masa jumpat kat daiso tue punya la best sebab sekurang-kurangnya lepas ni makanan yang lebih boleh tutup guna tudung saji yang proper sket. Just keciwaaaaa sebab tudung saji ni kecik sangat....lebar 30cm...yalah rega pun just ¥100 jer khen. Bentuk macam kelambu baby....if tahu macam ni bawa kelambu adam masa baby tak per dah la besar muat 1 meja ni ngeeee....dush!


Pada sesiapa yang tahu tue jangan gelak ekkk ai ni jakun lagi bab ni. So di sebabkan kecik sangat terpaksa la beli dua!




2 jenis yang berbeza design sebab dah last stok....selalu nihonjin pakai waktu natsu/summer tak nak kasi lalat hinggap gituew....


Rasa ok gak jenis ni sebab senang nak simpan dan tak guna space yang besar.....lepas ni if balik cuti-cuti mesia nak cari la jenis ni if ada yang besar menang beli punya la....anyone know kat mana nak beli tudung saji jenis ni kat Mesia ekk? yang besar gedabak tu tak nak la sebab susah nak bawa balik sini.









28 comments:

Rtp Farra Arisha said...

the flowery tudung saji :) nice overall :)

azam said...

kat Malaysia ni semua ada....terutama kat rantau panjang

macam ni...yang besar utk orang dewasa pun ada, kira macam kelambu.......hehehe

macam² saiz ada....MADE IN THAILAND/CHINA

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

azam:: really???
alah jauh la nak gi sana....area padang besaq ada x ekk...or else kena suruh my fren belikan la...tq for da info :))

Juwita Jamaludin said...

Ayu tudung saji kita sama.. Akak pun beli corak ni.. Dulu corak lain fateh dah patahkan.. Huhuhu

Tentang Kita said...

better beli yg mcm tu, at least bleh lipat simpan dr yg plastik tu mkn ruang jer

mizzkechique said...

tudung saji comel..hehe

Asmara said...

kat rumah ni dah berapa kali ganti tudung saji ni,bdk2 suka buat main dulu. nasib baik 105yen je. paling x suka kdg2 dia tersangkut bila tarik tu, pastu jem. ada jenis yg besar sikit tp xde sarung.

Asrul "iLham" Sany said...

super kawaii cam akak ayumi gak

:D

Hanis MY said...

wahh cantiknyaaa kalau i harus lebih selera makan haha apakah?

Nieza said...

cantik!...ehh lbh kurang sama lak mcm yg kat umah akak ni. akak beli kat Msia jer RM 10..hehe

anymz said...

susah2 beli kelambu baby tu je ayu.hehe
akak pun nak cari kat daiso lah jugak.terpekenan pulak tgk.kat rumah akak ni takde lalat tapi byk cicak..pandai dia selinap bwh tudung saji tu.last2 semua makanan akak masuk dlm tupperware aje..

ieda said...

yg no 2 tuu cantik dik ..
tapi tulah kalau pakai cantik2 nie sayang je ..
dah mcm english style kan tuu :)

CIK JATT said...

cantik!
i rasa ni kelambu baby la. tak ker

So Shy Lady said...

ayu, akk pun suka ni, kt klate tdg saji mcm ni dh lama popular... brg made in thailand :D

comel je kan tp t.bleh buat lasak

ajumohit said...

Alahai cutenya, kalau kt mesia Kat kk home deco yg Ada tudung saji gini ayu

YONG JIAO XIU said...

hahaha betul tu bwk je kelambu adam tu ke sana nanti. hahaha kelako la ayu. suh la mak ayu post kan kelambu adam tu.
kat sin pun sy jumpa yg kecik tu jgk, xde plk yg besar, yg besar saiz queen size bed ada la, tu memang untuk tido je. hahaha, bukan stakat makanan je blh serkup tp blh sekali gan meja2 serkup sama. sorry merapu, hehehe sebab ayu start gan lawak kelambu adam masa kecik hahaha.

Che'gu Anuar said...

comel nye....mcm kelambu anak masa baby lak....hehe...jgn mare ye...

Soo Hae Daa said...

kak ayu...jgn risau..byk kt mesia ni...mane2 pon de jual..nnt beli byk2..tp setakat ni sy tgk besar2 tu gak la tuk ttp mknn...lau yg besar2 lagi tu pnah tgk gak..tp kelambu kte tdo lah..ehehehhe

so, selama ni akak ttp pakai pe?? pakai kain ala2 kertas cm cite taiwan, jepun & korea tu?? =p

Teratak Hami said...

Ayu, kat M'sia berlambak lah tudung saji camtu. Nanti bawak balik Nihon banyak2, kasi souvenier kat jiran2 Jepun ok.

Akak masih guna tudung saji besar gedabak. bila tak guna, sangkut kat dinding, jadilah hiasan ... hehe

Kamalia said...

ai pun guna corak yg sama..tp,dah senget benget,ank teruna ai suka buat main..

Yan said...

cantik tu.. mmg perlu tudung saji ni.. lalat hinggap dah masalah dah.. then throw je nanti food. yang ni senang nak simpan..

aanie said...

betul la....dah macam kelambu baby la...comey sgt..

aTy _faRed~ said...

eeerrr...macam kelambu baby..!!! comel giler kot..heheh...kat meysia kan banyak tudung saji..kirim ar sedare mare..;)

Sue @ Nenie said...

Salam Ayu...Alahaiiii cute miutnya dia nye tudung saji..Macam design kelambu baby pun ada..he he he

Hanie_Dew said...

memang sebijik cam kelambu baby. cam same je. same ke?

Jue said...

ayu..ai pun beli kat daiso gak..tapi kecik kan..muat 1or 2 pinggan je..nak kata beli sbb ada lalat..x jugak..maybe sbb dh terbiasa duk Mesia tutup makanan ngan tudung saji..mai sini pun nk tutup gak ngan tudung saji..heheh

Run Away said...

comel nyer..mcm kelambu baby kan..;d

Anonymous said...

Sapa pernah tengok tudung saji kat sini? www.facebook.com/ComeyTudungSaji

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...