♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, October 31, 2011

♥ Trip & Parcel ♥

AsSalam buat semua....nice weather kat Oyama kejap lagi nak kuar shopping ngeee. Nak citer last week Adam ada trip gi Ibaraki ken then kena stay satu malam kat sana. Tengok kat schedules dia memang macam-macam yang theyols kena buat then ada visit Ibaraki Museum etc. Masa tengok tempat ni kat ternet cantek so dok plan nak terjah gak nanti...selalu gi Ibaraki selalu ke arah laut jer ngeee.


Adam dah 2 kali tidur ngan tomodachi alhamdulliah dia ok just ai ni bila dia naik bus then babaiii kat ai tetiba hati rasa sayu (drama queen betul khen) maybe ituew la yang ibu kiter rasa melepaskan anak2 pergi dari jagaan nya kot. Seriyess rasa nak nangess masa tu maybe sebab ai cuma ada adam sorang jer sebab tue touching lebih....orang yang ada nak lebih dari satu ni maybe sunyi tue tak rasa sangat.....doakan la ai boleh dapat baby lagi.



adam punya happy and excited nak gi si mama pula sayu....


Then lepas hantar adam gi ....sampai kat umah posmen dari Japan Post datang hantar parcel yang umi ai pos.....yatta syok taw sebab memang dok tunggu pula but terasa lambat sikit kali selalu pos 4 hari dah dapat kali ni 6 hari baru sampai...maybe sebab cuti deepavali kot. 


baguih betul umi ai ni siap balut then tulis label lagi.....ni buat ai sayang ketat2


ada laksa,ikan masin,keropok goreng,ikan bilis,sotong kering,milo 4kg dan cili besar orang kedah pangey cabai besaq.


Sikit jer khen but total kena bayar untuk post jer RM 530 mahai giler....beli barang dalam tu pow tak sampai 200 hengget. Ai suruh umi post guna kapal jer sebulan sampai la...but dia memang jenis tak suka post guna kapal dan weols tak pernah try lagi pow even tahu tersangat lah murah....maybe tunggu ai balik cuti nanti boleh post guna kapal kot. Ai tak suka ikan bilis jepun sebab tekak tak leh telan....so dah sampai stok ni baru best nak buat nasi lemak etc hukhukhuk. Macam cabai besaq ni kat sini memang tak ada jual...masa sampai tu dah bau kuat taw cabai ni...ai agak semua mesti dah rosak but alhamdulliah ada banyak juga leh guna lagi.


ada shawl juga ingatkan umi yang kasi rupanyer dari adek Celinda tersayang...tq yunk sayang ketat2 macam dia tahu jer kaka dia ni memang tak der shawl terbaru.


Dah lama rasanya tak buat laksa sebab stok laksa kering kat umah dah habis....selalu ai buat guna udon jer but lately rasa tak lalu plak...so since dah sampai stok laksa tue...today pepagi buta dah masak laksa...tak tahan dah nak makan ngeee....buat pun bahan tak cukup guna apa yang ada kat umah jer...kebetulan daun kesum yang kaka Ita pos hari ada lagi so wangi gak la kuah laksa ai....pewittt!


lepas suda mengidam nak makan laksa.....even bahan tak cukup janji ada rasa laksa suda la ngeee



nota ibu jari manis ai:: sorry uols tak sempat nak BW sekarang....InsyaAllah after lunch ai terjah umah uols na...now nak kuar bershopping dulu.....jangan noti2 yer....big hugs ♥ ♥



41 comments:

azam said...

mak aiii...mahalnya......

tapi sekali sekala ok lah...hehehe

Kamalia said...

ai mmg teringin sungguh mkn yu punya laksa..nnt bila ai terjah sana, jgn lupa buat na..
kami slalu guna pos kapal je, sbb murahkan.lg satu slalunye bila MIL ai pos mmg brkotak2.ai pun mmg mkn ikn bilis mesia,stok sentiasa ade..
psst..kalau daun kesum,ai suh MIL keringkan dulu,pastu bila sampai sini bila kita guna daun tuh,still bau harum gitu..

ajumohit said...

adam gi trip ye ayu, seronoknya, comel sgt bus diorg..ayu seiyes terharu tgk dpt parcel tu, dgn milo, tudung bagai...takpe ayu, arini gi sopping kan?

nnti tayang kt sini tau

Ida,Japan said...

bestnyer adam pegi trip....mesti happy sgt adam tu
laksa!!!Sedapnyer!!!!!feberet k'ida and hubby ni ayu..anak2 pon dh turut suka,,,selalu gak buat, last2 laksa stok dh tinggal sebungkus jaa...simpan la yg satu tu tunggu sampai dh terrasa sgt2 nk mk baru buat lg..k'ida pun guna laksa halus ni ayu....org utara mmg biasa yg ni kan,,k'ida jrg pos brg makanan guna air..mahal tu, pos pakai laut jer ayu...sabar menanti

PinKy MoMMa said...

huihui terliurrrr ni uols ;)
mesti rasa tu sedaaaaap! post sini balik aci tak hahaha..jauhnyer mintak laksa kan..

yatie chomeyl said...

mahalnya....tersedak i tgk rega tu. kami sellau pos guna kapal laut je..plg lambat pun 5 minggu sampai la.

sephia said...

ai suka la kanak2 yg blaja kat jepon..banyak aktiviti..hehehe

hazila said...

Ayu, akak datang nak tumpang makan laksa semangkuk.....

mizzkechique said...

meriah uols... hehehe..

et said...

sedapnyer laksa...siap nenas lagi..mantopssss.

ieda said...

aloor bestnya dpt kiriman dari bonda .. seronok kan dik .. lepas nie leh lepas gian buat nasi lemak
ermm ikan bilis sana besar2 ke dik ??

akak doakan lady akan dpt peluang ngandung layie .. aminnnn :) insyaalllah dikk banyakkan berdoa :)

Teratak Hami said...

Hati ibukan .... anak excited tapi maknya yag selalu lebih2.

Hantar pakai kapal jek, murah pun murah then boleh sumbat macam2. Nasib baik dulu akak dok berjauhan tak teringin pulak nak makan laksa etc. Masak pun malas sebenranya.

aanie said...

kat jepun naik bus kena pakai topi ek? comey tul...
uiks, siap pos cabai...tp elok lagi...kerlasss mak u, siap label lagi...hehe...

Asrul "iLham" Sany said...

fulamak rege die sama ngan satu menan sy... mahal

tapi puas ati kan dapat brng2 mesia ni

:D

Asmara said...

biasa time nak raya je buat pos laju, hehe.. sebb pos kuih raya. tp biasnya pos kapal. taun ni 2x je kot pos express, haritu balik msia dah angkut byk, pastu kirim kat bdk2 ug yg balik raya baru2 ni. tp puas hati la kan dpt brg2 msia fresh lagi. :D

Anum said...

mahalnya
tapi laksa tetap sedap

Ira said...

betul, ikan bilis jepon tak sedap! hat tanjung dawai punya jugak yg best.. hehe..

Umie said...

Ayu...laksa tabetai..pos sikit kat sini, kami tadah besen kosong nih..hehehe

uols, nnt kalau stok cabai besaq dah habih, order online aje kat 'siswahyu kumamoto' tu...lg besaq cabai dia...iols skrg beli cabai kat situ ja nak buat sambal belacan...;-)

Amie said...

bestnya...seronoknya....!!! macam-macam dia ada...

Hanie_Dew said...

uuwwaaa....suka makan laksa jugak. the most nutritious food ever.

aleen aiden said...

teringat plak abg alin.kat rumah dengan anak kemaen garang.bile anak g camping kat padang skolah,ayahnye bukak kemah skali kat tepi padang.kah3

Schajar McFlurry said...

parcel hajar pulak tak sampai2 lagi... nak maknn malaysia! =(

sitiezahim said...

nasib baik cili tuh ok kan..hehe..kami sini kalau pos banyak haruslah pakai kapal laut 2 bln sbb parcel sampai 18 kg gitu..hik hik hik..tp penah pos tudung bawah 500 g, 3 hari sampai..seratus lebih upah pos aje :)

Hanis MY said...

Uwaaa nk request laksa la masa dating lg... Babe nti Ada lg ke dedaun tu kat nasu? Hrp2 lum gugur ke bumi wuwuwu...

mamaNoriz said...

betul la...kos pos ke jepun mmg mahal kan!

bungkus tu nmpak cam nasi lemak lak...hehehe

laksa tu mmg mengiurkan...huhu, jeles!

Papa Mifz said...

pagi2 dah buat laksa....amboi nih betul mengidam nih..haha

Aziela said...

Amiinn...semoga Adam segera dapat adik. Err...kita tag Lady Ayu. Kalu sudi, silalah sambut..huhuhu
http://therainbowjourney.blogspot.com/2011/10/it-comes-back.html

Juwita Jamaludin said...

tula ayu kalau pos guna kapal terbang memang mahal.. huhuh kadang isi lagi murah dari duit pos kan.. huhuhuhu.. mertua memang suka guna kapal terbang.. kalau kakak akak guna kapal je.. hihihihiihi

Daddylicious said...

bas sekolahnya comelnya...:)

tiefazatie said...

mhl gle nak pos!!mati la..huhu

ainnoraini said...

Laksa tu nnpk sedap jer...itu kegemaran en somi...kak ain tau...pagi ke ptg ke tak de kisah dgn nasi kalau dh jumpe laksa ...

Soo Hae Daa said...

wahhh kak...mahalnye....

E-na Lovely Kitchen said...

K.e-na beli milo kt AEON/ JUSCO...cabai besaq frozen ada jual kt kedai halal nagoya...kt baticrom mmyb ada juga x pernah cari pulak...errmm pos udara mmg mahaiii kan, laut lmbat pulak...k.e-na pun peminat laksa tegar...terliuq nih tgk laksa semangkuk tu, tunggu ada stok bunga kantan dulu baru nak buat....kena cukup syrat baru syokkk...kata hubby la..;)

jeBateja said...

Omak aiiiii...mahainya pos ke sana....

laksa tu mcm menarik jerk....tentu sodap kan...den ni hantu laksa ni....ahakz

Ana Ghazali said...

ish2..mahalnye...boleh beli hp sebiji...hehe...wahh..dapat shawl baru...boleh terus pakai la yer pas nie...heehe

WuMing said...

Kalau ambik masa sebulan... Cabai tu jadi cabai jeruk laaa...

fazilzura said...

WAHHHH cute nye kek2 tu ... nnt bawk balik msia ye.. hihihi..

umakai mahei nyeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

YONG JIAO XIU said...

huhuhu seksa jgk ye. mahal tu! cabai sana takbest je? hohoho klo pos cabai pakai kapal,mmg rosak la. sebulan tu!klo cukup cahaya n air, grenti dah tumbuh pokok cili hehehe. hurm, tu la tapi yong tak suka tgk parents sedih bila htr yong g memana. adeh, buat tension je bila tgk depa sedih. nak pegi pun tak senang hati. yummy..sedapnya laksa.rindu kat laksa unikeb ukm tu....

alexa yussida said...

aishkk...lapo2 tgk laksa!peberet nih..tak sbr tgu aunty balik dr mekah,nk suh die masak laksa jugakla..jeles tgk akk masak!:p

Run Away said...

laksa tu dah mcm sempurna dah...sedappppp.;d

happyichigo♥ said...

kasih seorang ibu, tak pe mahal asalkan daughter nye dapat terima parcel dengan cepat dan selamat..yippeee...

kiuuuutnyeeeee miffy nye bus.....uwaaaaaaaaaaa....mesti adam seronok kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...