♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, October 4, 2011

♥ Sasuke ♥

Semalam ada special 3 hour sasuke extreme games ni, every year thyeols buat 2 kali dalam setahun waktu fuyu/winter dan natsu/summer. Special kali ni nihonjin buat kat Mesia if tak salah di Putrajaya. Seramai 100 yang join buat yang lepas or menang sasuke mesia cuma sorang jer....then dia bertanding ke second stage kat nihon plak.


Tajuk atas sasuke in Malaysia.


Kali ni memang nihonjin buat sebab kementerian mana ntah request but ai tertarik sebab highlight kat paper jepun ni dia kata 50% orang mesia yang berumur bawah 30 tahun adalah golongan GEMUK uols....perhhh maluuuuuuuuuuuuuuuuuu. Sebab bagi ai age begitu muda sangat dah separuh dah jadi gemuk. Bagi ai yang almost 3 year kat sini salah satu faktor kiter mudah gemuk sebab tak ada waktu tetap untuk makan mean bila perut lapar kiter telan jer khen? Nihonjin tak gituew dan theyols sangat displin soal makan ni....macam kedai makan juga banyak buka waktu lunch and dinner jer. Second kiter tersangat malas nak exercise so macam mana badan nak bakar lemak di badan? (ini peringatan untuk diri sendiri gak ngeeee). Third makanan kiter terlalu banyak minyak,garam,gula dan lemak....kena ubah cara makan if nak sihat just susah nak buat sebab budaya makan kiter since kecil-kecil dah gituew. Jangan kiter kena jadi macam Denmark yang kenakan tax kat makanan berlemak sebab rakyat thyeols banyak gemuk. (terasa macam ai tengah baca buletin utama jer uols....siler gelak berjemaah ngeee)


100 orang yang join....PM pow sempat singgah...ai tak sure benda ni masuk TV or paper kat mesia tak?


So semalam ai excited nak tengok mamat yang menang sasuke kat mesia tue bertandingan ngan 100 yang lain nihonjin,america (8 orang) dan taiwan (sorang). Tertiba tak sempat nak bersorak dia dah jatuh kat part no 3 tu owh sungguh keciwa uwaaaaaaaaaaa.


ini lah orang nyer cuma dia sorang jer yang menang sasuke Mesia tue...nama penuh tak ingat just Muhamad yang ai tahu ngeee....gomen ne...sapa2 kenal ngan this person? dia fofuler kat TV nihon semalam hikhikhik~


Last final stage 2 orang nihonjin juga....winner tukang kasut from tokyo ngeee...ai teringin nak join tapi ai tahu kemampuan diri so cancel la lagipun kena ada stamina yang tinggi...kaki ngan tangan kena kuat. Ada sesiapa berani join tak next year???



nota ibu jari manis ai::pagi ni ada hal sket n3 ni actually auto post so nanti ai BW umah uols plak na...hug ketat-ketat *____^







34 comments:

yatie chomeyl said...

i x tgk pun semalam.ailh2 tgk org duk kecoh2 cite kat FB, ala rugi nya terlepas nk tgk

Teratak Hami said...

Orang Jepun badan fit sebab dorang banyak makan mentah / rebus2 jek. Lagi satu dorang naik basikal pergi kerja. Orang M'sia siap ada driver lagi :-)

azam said...

sasuke tu kira ninja la ye??

hehehe...xde masuk TV pun

Umie said...

ayu..aii pun teruja semalam nak sokong si 'cat' nie tp unfortunately dia terkandas la plak.. takpe2x, next year cuba lg kan...

btw, aii sangat2x setuju psl corak pemakanan m'sian tu yg membuatkan kesihatan kite tak berada pd tahap sepatutnya (eg: obes..etc)... aii sendiri bile balik mesia takleh control myself to eat coz everything looks soooo yummy... kat sini pun yummy gak but there are some boundries (eg: non-halal, u hv to cook on ur own...etc)... tu yg kat sini bole disiplin cara pemakanan tu...hehehe

NM02 said...

meh peluk cepat... tgh sejuk giler kat opis ni...

ajumohit said...

Wahhh sangkut jgk Malaysia utk sasuke tu, part survey ttg obes dgr jugak smlm, Malaysia mmg ramai yg obes, Kene jg pemakanan pasni hihi

mizzkechique said...

nape mcm xpasan pun event ni?? ai duk jepun ke mesia.. hahaha

Anum said...

seronoknya dapat join that game

ieda said...

uishh ramaikan dik peratus kegemukan org mesia di jepun nie .. huhuh dah mcm di mesia sendiri .. takut lak

tapi yg menang larian tuu orgnya kurus jeee hermmmmmmmmmmmmmm

WuMing said...

Negara kita banyak nasi kandar kot... buka pula 24/7

Asmara said...

ai pulak over excited tengok semalam. hihi.. mengharapkan Ryo tu menang, tp apakan daya tak cukup laju memanjat. btw omedetou la tuk Urushihara tu, giler terror 2x rekod tu.

Amy Syaquena said...

alamak x konal la huhuhu...



p/s : salam kenal singgah dan follow sini.. happy blogging.

アヌム ちゃん said...

tengok gk smlm..huhuu..mmg best..tangan kena kuatt gila kan.huhuuuu

@tune® said...

jgn terkejut kalau aku yg masuk next year...

masuk tv jer...masuk mende alah ni...mmg tak la!

LuN@_aiDi said...

wahhh kedai mkn kat sana bukak time lunch + dinner jer?
super kagumm neh^^_ ramainyer org M'sia gemukkkkss.. malu iolls..huhuhu

sephia said...

ai gemuks..banyak lemak..isau la :(( neh akibat makan suka ati..dh 44kg uwaaa :(( *tutup muka*

azam said...

hehehe....tukarlah...sebab kat ofis ni loading lembab.....hehehe

xleh nak load pulak kalau part tu besar sgt......

tapi ada yg ok loadnya penuh...tu la....dapat kawan² yg mengerti xpe...

farmys said...

best nya.. duk kat jepun ye..

mamaNoriz said...

eeee, teruk ek percantage tu!!!

nasib baik i kat golongan lebih 30 yg gebu...hahahaha

cubalah u join, ur body fit msti leh punye ;)

Ijah EmoTemo said...

ngeee. dkt sini pg ptg siang mlm restoran bkk heee.. kawal mkn pun klu keluar rumah ada je kedai makan hee. terus nafsu makan takleh kawal *nangis

Amie said...

betul tu Ayu... memang orang negara kita banyak yang gemuk... termasuk kak Amie, masa Kak Amie pergi Bandung hari tu... tak dapat baju saiz L, sebab kebanyakan penduduk di sana slim, ramping, tak obes macam di negara kita....

aTy _faRed~ said...

orang meysia yg duduk luar negare selalu lebih perihatin berbanding org meysia sendiri..[malu] :)

Adylia Qarissa said...

dkna kurus kering macam lidi...sob...sob...sob :(

Hanie_Dew said...

tu macam race ke Sasuke tu. ku sangka Sasuke dalam citer naruto yang betul2 wujud. hahahha

sitiezahim said...

bukan citer ninja warrior ke ayu? mmm memang betul pon kita ni kat msia masalah pemakanan..cm saya dulu memang fail kalu nk diet sbb tak tahan gooodaaaaannn..hehe...kat sini alhamdulillah walau dok umah tp leh kontrol napsu makan..hik hik hik..lgpon saya mmg kureng makan santan2 so kira bonus la kan :D

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

adakah i tergolong didlm golongan itu?lariiiiiiiii......

skg pun tngh stat berdiet ni....

So Shy Lady said...

akak tang perut uisyh...t.leh nk kata! eh apesal yg mnang tu kurus encem jer?

Hanis MY said...

Tgk gak smalam...org tu mmg lg tatau Nama ampunn... Wahh kellas buat kat mesia? Tk pasan pulak dia tu tjk yg ni.. Tgk dah nak abis wuwu

Juwita Jamaludin said...

salam ayu.. tadi dah datang bagi komen.. kat iphone suka tak masuk.. saja check balik.. huuuhuhu.. diorang buat kajian ke tu kata orang msia 50% tu gemuk.. ramai nya.. tapi kat msia memamng syurga makanan

jeBateja said...

ingatkan sasuke naruto tu....lain erk....ahakz....

obesiti mmg tahap bahya sekarang ni...mewah makan kot mesia ni....ahakz

YONG JIAO XIU said...

OMG yong antara org yg gemuk itu!huhuhu, dugaan la asyik mkn gulai kari memanjang, biasa la mkn gan nasik yg tu je yg melekat. Kena pindah jepun-korea-china kot baru tak mkn benda berlemak krim kelapa ni.

YONG JIAO XIU said...

teratak hami pya comment tu betul, kita byk naik keta je kan, bebdk g sek now pun gan motor sendri,tak main basikal dah.tak pon driver htr. tp tu la kat jepun cuaca tak sepanas mesia, nak kayuh besikal ni.

Cik TeN10 said...

perghh ! kira hebat gak la ni.. hensem la jugak dia ni.. dah berpunya belum ? kl belum i nk ngorat lah !! haha *gedikksss

psttt ! i suke akak punye watermark kt entry ni.. comels !!

Jue said...

wah byk aku ktinggalan
xtau psl bende ni
xpe, Youtube ada!haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...