♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, October 11, 2011

♥ Undokai ♥

Woot woot after 4 days ai rest dari berblog now ai back....ader yang rindukan ai bebel tak? Gomen ne if ada  yang comment tue yang ai tak sempat nak BW nanti bila free ai terjah umah uols na....bz sebab Adam still cuti so ada jer benda nak buat ngan dia sorang ni. Undokai / sports day ni dah berlangsung Ahad lepas but today baru la rajin nak upload.....cuti 4 hari masa last friday ai ngan darl sempat dating kejap kat Sano Outlet....survey handbag for my bufday nanti hope ada sale macam hari weols terjah tu.


hanya sekeping pic ni ai sempat snap sebab asyik bercanda dan berdating....ouchhhh gedixxx~


Ok citer pasal undokai banyak sangat pics ai weols snap so ai memang pemalas bab2 nak tempek semua ni...nak citer panjang lebar pun jejari runcing ai ni tak tergerak plak. Event start pukul 8.45am until 2.45pm...sangat tsukareta/letih balik dari situ ai terus cari bantal. Sebab bangun pukul 6am prepare untuk bento lunch weols....sempat buat bihun goreng ngan agar2 sirap jer...pic lupa nak snap sebab masa lunch tu semua lapar tahap dewa dewi dah....but weols ada masuk dalam  Oyama Tv (feeling retis *fengsan*)....so uols layan pics jer la ekkkkk.


kena ada kertas ni kat keta if not tak boleh parking.


meriah uols tengok kids ni perform 


darl buat volunteer...ada 3 part dia terlibat...cian darl dah la sakit gigi hari tu.....


 nilah costume yang weols kena buat last week lawa khen.....tema ala2 dragon ball gituew


 arigatou Yaguchi sensei sebab beri kepercayaan kat Adam untuk kasi omiyage kat obasan dan ogisan yang masuk games ni....sensei cakap adam happy go lucky (like me kot ngeee)


my task kena dance ngan adam practice benda lain kuar benda lain...actually malu nak tunjuk pics ni sebab ai comot sangat tak sempat nak melawa pepagi sebab bz buat bento....but ai rasa makin slim la....hope ini bukan ilusi ngeee...duch OVER giler taw. 


antara omigage yang weols dapat.....darl dapat 1 box tisu ngan special omiyage sebab sudi jadi volunteer then ai dapat 1 kotak tisu sebab dance ngan Adam....yang selebihnya Adam punya...cookies tu ada yang boleh di makan adan ada yang masuk dalam tong sampah sebab ada chicken or gelatin etc. 1st KING MEDAL Adam kun 2 in 1...medal dan boleh main...kreatif betul nihonjin ni khen....(benda paling fofuler ramai dapat ialah TISUUUUUUU) ngeeee!


Bila sebuat event kat youchien ni baru ai perasan yang theyols tak der tukang kebun, tukang cuci etc so lepas habis jer undokai darl ngan geng lelaki kena tolong angkat kerusi,simpan khemah etc....apa yang penting ....KERJASAMA gituew ngeee....

Sorang nihonjin tu datang tanya ai....ni pakai KAIN atas kepala tak panas ker??? ai senyum jer sebab dia bukan orang pertama tanya gituew.....cuma cakap orang Islam perempuan wajib bertudung ....ai happy sekurang2 kehadiran ai di sedari...just beza pakcik tue berani tegur ai hikhik....maybe ai sorang yang lain dari yang lain....alhamdulliah~



nota ibu jari manis ai::n3 pendek but penuh ngan pics roni roni gituew.....






39 comments:

Anum said...

xtvt yang menarik

azam said...

orang melayu di jepun kan....HAHAHA

nice la kat sana, cantik header

Teratak Hami said...

Akak ghindu kat Ayu. Sunyi sepi blog + FB :-) Memang slim dah, tunggu fuyu lagi mengecut kot badan tu.

Seronok dapat pengalaman anak bersekolah kat Jepun kan ...

Zana Adieyza said...

meriahnya!!

smgt kerjasama tu mmg penting kan.. kalau semua tolong menolong, makanya semua urusan dpt siap cepat..

Run Away said...

best nyer...happening kan....;d

mizzkechique said...

dance apa tu?? hehe...

mamaNoriz said...

hebat la bujang kecik tu, sporting je...

oh, u mmg nmpak slim tau!

samalah baju putih biru tu dgn baju tadika ank i...hehe

Cik TeN10 said...

happening giler tgk pic !! a`ah la.. akak mmg nmpak slim !! maintain akak maintain !! hahahh

nyonyacyber said...

jeles nih.. ko lagik slim!!! uwaaa

PinKy MoMMa said...

alahai comelnyerrrr dak ensem kamuuuu!

pssstt serius slimmmm ok..bukan ilusi..jelesss! jelesss!

sephia said...

siyesly ai mmg suka sgt skolah kat nippon neh..budak2 diberi peluang utk berkarya chewahh :p

yatie chomeyl said...

u dh slim la, kecik je lengan u ..:)

anyway, I punx smpt lg nk megranag cite undokai SN...malas gile sbb gmbr banyak sgt hehe

ieda said...

ahahha so cute .. siap ada dance tuu ! :)

Asmara said...

mesti comel giler dancing dengan adam tu! hehe.. xde video ke? hihi..
*x syok kan bila dpt omiyage makanan, tak dpt nak makan, uhuhu.. kami selalu bg kat jiran je. Tahniah adam kun, menjadi kepercayaan sensei. :D

aTy _faRed~ said...

aktiviti2 kat sane macam besh2 kan.. tengok u ikut...aktif betul...:)

Niena Pengembara Ilahi said...

sis pnya b'day bila/?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum:: *_____*

azam::pulak ngeee...header lama

k.fizah::ouch ai terharu hocay...syg ketat2 kaka...arr mmg best gituew

zana::mmg laju setel buat x sampai sejam...

run away::rockkkkk tetiba plak

MK::lagu jepun x prsn tajuk apa ngeee

mamaNoriz::kurus ka?? sukerrr...uniform theyols bertukar ikut musim

cik ten10::puji lagik ....ouch tq dear

cik peah::ang pow boley kena diet yg betul jer

PinkyMomma::uols boley jugak...hikhikhik

sephia::kids di ajar berdikari gituew

yatie::kena turunkan lagik sebab ai nak 49kg mcm last year...hope mampu dapat la

k.ieda::dance kids punya style

k.as::ader tgk asyik gerak2 sakit mata tgk...baik x pyh upload nnt ai carik CD yg theyols ambil na....

aty::di paksa join actually

niena::bulan dec dear woot woot

sitiezahim said...

hehehe riang ria gitu kan...
en husben u senyum kiut aje sambil pegang tiang hehehe...tapi saya memang suka benda2 comel cm tisu camtuh dr jepun, dulu en husben i selalu belikan then pos ke Msia..kiut-kiut aje...hik hik hik
btw kat german ni byk turki n arab so alhamdulillah dah jadi senario biasa perempuan bertudung..cuma stail aje beza2 ikut negara kan..hehe

Mas said...

meriahnya..
seronok mas tengokkkk...
lain kan suasana kat jepun ngan malaysia...
satu pengalaman baru buat ayu sekeluarga...

@tune® said...

lain macam derang punye hari sukan!

Asrul "iLham" Sany said...

CHOMELnye yang akak wat tu...

p/s : Bercanda n dating? Curlast. keep the relationship hawt

meow

;-)p

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

mesti best kan time menari dgn siadam tu...

kasihredha said...

mana ada comot...comey dan slim juga :)
Meriahnya...seronok tengok.
Banyak dapat hadiah sure seronok kan:)

Ijah EmoTemo said...

auww ai suka sgt noks tgk part yu dgn adam. nmpk sheweet sgt! ;)

Qaseh dalia adelia said...

rasa mcm nak join sekaki ..arghh

ajumohit said...

Mmg meriah!! Wah dance ngan Adam lagi ye, klu wat video best gak hihihi

WuMing said...

Banyak juga hadiahnya... mak pun dapat...

Papa Mifz said...

rakyat malaysia yg dikelilingi warga japan...

Atiqah Wadiah said...

bestnyerr..akk keje kat jepun yea?dh lama ngidam nk g jepun..wuwuwu T_T

Juwita Jamaludin said...

ayu.. tla la dah kurus la.. hik hik.. jeles akak tau.. kena ganbatte gak akak ni.. hihihihi..

seronok nampak adam.. memang enjoy sukan.. thn lepas akak pun kena nari2 macam ni

si ngokngek said...

waaa jelous100%..cute ah budak2 tue..macam chibi maruko chan..gagagga

Hanis MY said...

ya ampunnn mmg selim melim... i nak selim jugak wuwuwu...

tak sabar nk baca story mory g holiday syoknyaaa...

アヌム ちゃん said...

alaa knape x amik video time k.ayu dance dgn adam tu..nk tgkk..heeeee

Amy Syaquena said...

wah satu aktiviti yang menarik nie..

sabar kagawa japan said...

so sweet adam....i like hug ketat2 mummy die no..hhaha

Hafimi Huzin said...

bg la ceramah skit kak pasal tudung tu. mana tau terbukak hati mereka yg bertanya tu. hek3

YONG JIAO XIU said...

wah wah wah sakan bersukan ye. byk dapat tu. best betul sekolah kat sana ya. kita pya hampeh saja.huhuhu

happyichigo♥ said...

waaa...cutenya menarri bersama2 mommy and son...adam manja nye peluk mama die masa menari..ayu mmg lah selim!!!

♡ a.y.u ♡ said...

itu perkara biasa kan sis bila berada di negara orang..lagi2 bila kita bertudung di negara yang kurang org yang bertudung....am i rite??hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...