♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Wednesday, October 5, 2011

♥Kekkon♥

Woot woot sepatutnya ada n3 lain but lepas ai tengok London Heart semalam ai terus buat n3 for today...bukan apa rancangan semalam ai tengok  tak ubah macam dalam drama, movie or fairy tales. Kekkon bermaksud berkawin yer uols ....al kisahnya Eiko Kano ni ai kenal dia sebagai pelawak jer tataw plak dia penyanyi so dalam London Heart dia yang selalu jadi mangsa dokkiri. Semalam pihak London Heart buat special event untuk eiko nak propose kat kanojyo (gf dia) auwwww.


Theyols ni dah berchenta lebih dari 5 tahun eiko cakap memula dia masuk dalam industri dia tak der duit nak bayar sewa umah dan segala jenis bil so kanojyo dia la yang tolong support dari segi kewangan semua...masa memula dia masuk jadi penyanyi dan pelawak income dia setahun cuma RM 12 ribu jer selalu standard 12K tu sebulan gaji...so bayangkan sebulan gaji dia berapa jer. Kiranya kanojyo dia ni sangat sayang dan chenta dia dari dia tak der apa2 sampai dah kira mewah sebab check income dia tahun 2009 dah sampai 1.4 juta mean this year lagi banyak la. Betul kata pepatah  dugaan sorang wanita bila lelaki ituew tidak mempunyai apa2, manakalah dugaan seorang lelaki bila dia memiliki segala-galanya ...ouch touching plak...duch over acting betul la.


So geng London Heart ni perlukan 150 hari nak plan everything kira eiko buat concert tu actually nak propose kat kanojyo dia jer la.Concert yang dibuat last month dekat makuhari chiba....eiko kena nyanyi 8 lagu then lagu terakhir ada lagu ciptaan dia buat sang chenta hati....owh touching lagi ~ But bila retis jepun buat concert ai cukup tak berkenan ngan costume thyeols yang sangat buruk dan tak sesuai....fashion jenis apa ntah yang theyols suka ikut ni...contoh macam pic kat bawah ni....


hikhik nyanyi lagu samba dia pow kena pakai ala2 separuh vogel jugak even dia pakai legging nipis giler but benda yang cover tutttttttttt dia tu jatuh taw masa memula show....terserlah la segala jenis bentuk....auwwwww ai malu tapi nihonjin relax jer ...nasib baik dia bukan islam ngeeeee.


Ramai juga retis lain datang tengok kat backstage then last song dia nyanyi di iringi oleh orchestra lagu dia cipta sendiri ....kanojyo dia memang tak tahu  citer langsung dia datang just nak tengok eiko nanyi jer tertiba lepas dia sudah nyanyi eiko cakap atsuko (nama kanojyo dia) jom kawen (gituew la bunyinyer )...satu hall yang muat 5000 orang tu menjerit bagai histeria gituew....ai pow yang jiwa sensitif pun nangess even bukan ai yang di lamar pun boleh touching inikan pula tuan punya badan.


moment terindah malam ituew....bukan atsuko jer nangis okasan eiko ngan geng retis lain pun terharu tengok.


Feeling macam dalam filem jer ni....sebab selalu retis jepun ni theyols cukup jaga privacy part personal gini bukan jenis retis mesia suka expose bagai so ni kira new chapter dalam part ni. 


ai dok tengok ring dia jer ni...diamond tu berapa ribu man agaknyer.....kat sini kat tak boleh sebut cincin sebab bermaksud mencarut tuttttt so nak sebut ring jer . 


So sapa yang couple ngan retis boleh la bermimpi  di propose gini nanti ngeeee.Ai tunggu geng Arashi jer nanti.....SEMANGAT giler ai snap pics semalam ...sorry la if tak berapa clear sebab guna iphone jerrr then tak sempat nak edit etc sebab banyak sangat.


Dulu masa ai single ada juga impian ingin di propose macam mana but tak jadi nyata pongggg... still bersyukur sebab ketemu ngan prince charming....maybe impian ituew terlalu mengunung plus over giler ngeh ngeh ngeh.






35 comments:

azam said...

woh.....

camni pun ada.....malu la nak propose cam ni...

ikut adat melayu je

PinKy MoMMa said...

encit papa lamar kt KLCC je dulu huhu..tu pun dah rasa mcm nak terbang di awan nano hahahaha

Anum said...

macam2 cara kan
anum pun teringin gak..hahahha

WuMing said...

Tinggi kan pengorbanan dia... Tapi dia happy sebab buat untuk yang tersayang...

nyonyacyber said...

wahhh cantik la ring dia.. aku pun dah tak ingat camner prince charming aku lamar aku dulu hehehe

Asmara said...

owh kawin la dia ek. tak tengok pun nih. tapi selalu perasan la muka eiko ni, smart je baju trademark dia. hehe..

anie,Nagoya said...

Ramen ikkimen,boku ikkimen.tu le ayat yg dia ucapkan.mula2 tak suka.ala...rugi tak tgk.

Ingat blek tang ksh ai.cam na cara laki cek lamar cek dulu?rasa surat kot?hahahaha... tektik lama.ayu cam na dilamar?cite leeee...

ieda said...

adoii seksi mereka tuuu x mengherankan org2 kat situ kan huhuh

ooowww nie kira GF dia lahh ye .. sampai nangis2 niee ..

NM02 said...

gambar first tu cekca kite tgk... hehehe

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

tngk pict2 dia pun mcm best dah...

ayu jom tngk....
http://makencikladyzul.blogspot.com/2011/10/jawapannya.html

aleen aiden said...

woahhh awesomenye kak!mesti teharu gile gf die tu.haishhh jeles!

Tentang Kita said...

terharu giler....saya suke saya suke

Papa Mifz said...

pompuan mmg suka propose suprise2 nih...

YONG JIAO XIU said...

woa mmg er surprise gila tu. mmg terharu bangat. first time dengar cter reality mcm ni.selalunya dlm novel saja. mmg...speechless tul lah.

costume dia mmg npk hampeh.hahaha betul sokong ayu.

Niena Pengembara Ilahi said...

wahhhhh....
suprice.. tp kalau wat camni mau nye x kena sekeh ngan mak

Ana Ghazali said...

wah...romantiknyer...hehe...nak jugak...sesekali wat suprise terharu jugak..haha

Amy Syaquena said...

so sweet sukanya ,,wanita memang suka surprise2 nie hehe...

ajumohit said...

surprise yg mengharukan, bilakah agaknya diri ini akan mendapat surprise begitu rupa hehehhe

Ijah EmoTemo said...

hikhikhik , selalu berangan nk org propose ala2 fantasy khen... tp tgk ajela nnt harus nan hado fantasy nya ahahah

アヌム ちゃん said...

x tgk semalam..huhuuu..boleh lupa tgk tv..leka tgk cite dkt tenet.isk2.huhu

Mama Gee said...

mama yg lamar incik suami...kat YM jek...hahahahah ambek ko..cyber bebenor...


lawanyaa cincin tu :)

Umie Artoqiemie said...

sumpah sweet wohoooooooo!!! doakan aku kawen camtu, keh3..

kasihredha said...

cantiknya belian...sure mahal.
so sweet..

Juwita Jamaludin said...

ayu dah tukar header.. rajin tapi yang sebelum ni punya header cantik dah..:)

rajin ayu layan cerita artis jepun ye

mamaNoriz said...

sya pun uat entry psl program tv...hehehe

ikut budaya sna mmg romantik la kan..
ikut kite ni mmg kena sembur dgn PAS...hahaha

Soo Hae Daa said...

wahhhh..bestnya lau jd atsuko tuh...wahhh..bahgia sungguh... =))

Fatin Mraz said...

nice entri!
first of all, sebab nama2 yang disebut itu japanese, so mase bace FM terfikir dah mcm perkataan BM yg FM x tau maksud.. hehee..kanojyo..cam perkataan nogori pun ado..haaha

secondly, bestnya lamaran sebegitu. sangat menjadi wish setiap gadis rasanya...me too!
cume dulu husband x announce dpn public, dpn mak abah FM jer.. hee

so x leh sebut c*nc*n ya?? hahaa
oke ring die sgt cantek oke??

was here,
FM

jeBateja said...

uikk...best erk...kalau yg kedua nanti...den buat mcm ni gak lah...buleh...?....ahakz

Nadzirah K. said...

bestnye..
lepas ni sebut ring je la..hehhee

anamizu said...

ala sweetnye cmtuh!!
ana single lagi nih kak..
plisss carikan mr right yg sudi propose gitu...hehe




luv,
cik ana :)

LuN@_aiDi said...

wOw!!! menarik tol cara di propose ituu^^_
n seksiiiinyer pakaian beliau diatas stage! hihihi

Teratak Hami said...

Jepun suker le benda2 surprise gini. Dulu akak suka tengok ala-ala Jejak Kasih. Tali pusat masa kecil2 tu macam benda berharga bagi dorang.

Aziela said...

Memang kenangan terindah dalam hidup....sukanya... Err..bukan setakat cincin ka..mangkjuk pun x boleh kan..rasanya..hehehehhe.

Jue said...

wahhhhhhhhhhhhhhh nanti nak cek dlm youtube ada x
giler romantik weh!! kalau aku seyes x dpt bnafas ngan betul
giler romantik!!!! **trus brangan mode! hahaha

happyichigo♥ said...

betul..cincin kat sana tak boleh sebut..hahahhahaha..

wow romantik nye melamar time konsert..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...