♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, October 7, 2011

♥ Yang Best Di Layan ♥

Salam friday uols ini n3 auto post yer sebab today darl cuti so wajib weols kuar nak dating sebab si adam gi youchien bukan selalu leh berdating gini. N3 kali ni nak citer pasal drama sebab ada kawan ai tanya drama apa yang ai layan sekarang ni.....urmmm if Kdrama now ai layan citer A Thousand Kisses bagi ai citer ni best....realiti ngan masyarakat sekarang ni. Memula ai tengok drama ni  sesaja jer sebab if 1st episode ai tak jatuh chenta tertarik then lepas ituew ai tak layan dah but memula tengok dah best tak sabaq nak tengok next episode dah ngeeee....jarang ai layang drama yang episode lebih dari 20 sebab  lama sangat but kali ni ada 50 episode every episode semua scene buat ai ternanti2 gituew ngeeee.


suker ketat-ketat drama ni woot woot.


Ok ai citer sket setakat 12 episode yang ai tengok ni.....kisah seorang wanita yang telah di curangi oleh suaminyer sebanyak 3 kali (adeh ala2 kisah NH ngan memek jer ni) sebab tak tahan ditipu dia mintak divorce....Joo Young ni ada sorang anak lelaki dan kebetulan dia bertemu ngan Woo Bin secara kebetulan menjadi kawan tapi dalam diam Woo Bin menaruh hati kat Joo Young ni...but YB tak boleh terima sebab dia lebih berumur dari WB lagik pun dia janda anak satu sedangkan WB anak teruna yang muda ngeeee. Manakala adik YB pula berchenta ngan abang tiri dia sendiri tanpa dia tahu kebenaranyer....WOW ituew sedikit rumusan nyer best uols layan citer ni.


Ok untuk Jdrama sepanjang ai tengok ni drama yang paling menyetuh tangkai hati hamba ini tak lain tak bukan Beautiful Life dah lama actually drama ni tahun 2000 gituew but until now tak der lagi Jdrama yang dapat ganti  drama ni dalam hati ai (boley gituew?) Sedey giler citer ni ...memang sekotak tisu tak cukup if uols tengok drama ni...last heroin mati uwaaaaaaaaa. Masa ni Kimura Takuya muda lagi hikhikhik.


my fav Jdrama ni.....


If nak listkan Jdrama,Kdrama or Tdrama memang banyak giler la...so terjah sini if uols nak layan drama dari benua asia....terbaek dari ladang gituew.Yang ada top 10 hot drama kat situ ai dah layan lebih dari 2 kali...(macam mana mata tak stress khen asyik layan drama jer). If Mdrama ai follow citer kasih elysa sebab terpengaruh ngan si sephia letak n3 citer ni dalam blog dia dulu hikhikhik. Stok novel dah habis ai kena order la jawabnyer sebab dah berbulan tak baca novel selain novel on9 jer....sapa yang baik hati tolong poskan kat ai ngeeee.....dush over hocayyyy!



nota ibu jari manis ai::cuti 4 hari mean blog pun ai tak akan update but ai akan BW macam biasa insyaAllah ...banyak aktiviti nak buat weekend nanti....so jangan noti2 yer uols....hugs ketat-ketat...emuahhhh ♥♥♥♥






45 comments:

LuN@_aiDi said...

dah lama xlayan citer korea neh, sejak kat nz
xleh nk dunload pakai torrent! hukhukhuk
baideway uolls selamat berdating- datingan yea^^_

yatie chomeyl said...

woh bestnya dating2 masa adam gi yoouchien. cuti 3 hari I pun dh plan mcm2 tmpt nak pergi hehehe

azam said...

layan cite jepun.....hehehehe

layan la cite melayu...hehehe....susah dgn orang jepun ni...

CIK JATT said...

i prefer jdrama lagi. suka gak beautiful life sebab ada takuya kimura. cool habis la mamat ni. i rasa semua drama dia i tgk kut.

ieda said...

aduhh dah lama akak x layan cerita jepun , korea dan cina nie huhuhu
x sempat sokmo dikk
3 hari seminggu anak2 tuisyen , hantar amikkkk rutin dahh .. x sempat nak layan2 cerita nie huhuhu ..
berita punn kdng2 je tgk huhu

Anum said...

bestnya
anum suka drama2 korea dan jepun

Fatin Mraz said...

pembetulan, memey ke abby? hehee

Niena Pengembara Ilahi said...

erm, dicurangi suami, sian dia...

nina suka tgk citer korea,cina,jepun tpi lau ada subtitle englis/malay je..

umah nina bnyak citer jepun yg best2,abg punya..siap ada novel lgi tpi hampeh satu pn xpaham....tulisan jepun punya... kalau tgk pn buat2 paham je laa

Qaseh dalia adelia said...

wahhh nak layan lah ~

Amie said...

owwwww......so lomantik....seksi gitewwww...

et said...

waaaa beautiful life best + sedih kens..syiok...tapi yg paling syiokkk header baru yg hottts itu...chantekss n mantopss u..muahaha..

Kamalia said...

Ayu..ni buatkn ai gile Kdrama balik nih..mls nk tgok,nnt ai xleh tdo sbb excited nl tahu ending cite..haha.kalau bole nk tgok sampai abis tp konpem xlehkn..last KD yg ai tgok Lie to me n the greatest love..punyela lama da..:op

hazila said...

Salam Ayu,

Akak sejak sibuk ni dah jarang layan deama korea ke, Jepun ke.... Masak pun ala ala kadar je.

kasihredha said...

nak kena cari le beutiful life ni :)

Asmara said...

iyer jadi surirumah ni mmg best layan drama2. hehe.. kalau best boleh layan smpi 5 episod terus, tp korea ni kene hadap betul sbb nak baca sub dia, drama melayu ok lagi, sambil dgr boleh buat keje lain. hehe..

Nadzirah K. said...

mcm menarik jer cite die,
kite pun layan jugak citer2 mcm ni :)

ajumohit said...

aju suke layan citer korea dulu sebab hero dan heroin nya comel dan ensem..yg ni tgk still cantik dan comel je pelakon utama dia tu...

Jue said...

aku layan Full House je haha sbb ada RAIN!!!!!!!!!
yg lain urm Hanie layan!hahaha

Asrul "iLham" Sany said...

sy dari dulu - skunk tetap layan cite korea Full House tu je...

;-)p

Hanie_Dew said...

oh akak ku yang hawt vavavom. rajinnya dikau menuakr header. lawa lawa lak tu.

layan jugak Jdram, Kdrama apatah lagi. Tdrama pon. Mdrama dah lupa yg mana. Pdrama byk sgt, Tdrama kelakar. pokoknya Asian drama sume best best la. Edrama pon jugak.

Soo Hae Daa said...

yeay..!! leh kuar dating..hehehe =p

kakayu..best eh cite beautiful life tu..tgk half je ritu...ppuan tu cacat kan lau xslp...kte lagi suke one litre of tears..mmg lebih 1 liter ah air mata kuar..wakakakkaaa...

selamat berdating ye.. =))

mizzkechique said...

kn donlod ni..



psst, ai suke my boss my hero.. weeeeeee

Mama Gee said...

peminat Jdrama sbb episode tak selama Kdrama...

beautiful life mmg best....

anamizu said...

wahhh KOREAN drama..
dah lame cik ana x tgk..




*cik ana dah letak akak kat list supermak..hehe



luv,
cik ana :)

mamaNoriz said...

wah, tajuk best...poster romantik...

msti syok kan...

So Shy Lady said...

diorang ni klau citer cintan cintun mmng tbaek. akak dh lama t.tngok cite korea. skali tngok hai, addict!


slmt bdating!

Hanis MY said...

Dh lm tk lyn drama wuwu... U bila nk g koyou kat Nikko?

fazilzura said...

uuuuu i like kalau cite2 cintan jepun or korea... mendayu2 je rs nye

YONG JIAO XIU said...

Mula-mula nak komen pasal- waaaahhh header seksi gila you!!!!hahaha, terkejut nengok. oh mentang-mentang sok nak dating tu, terus letak header mengancam jiwa gitu ye (ops, bukan otak kuning ye.hahaha)
Beautiful life memang best!sedih bangat la.
Eh ayu dah pernah layan 1litre tears ke? yg tu pun sedih gak, klo tgk pun mmg dah berliter-liter air mata lah. siap boleh basuh baju gan air mata tu kot. hahaha
Kdrama tu macam best je, sebab tgk lelaki tu macam hensem gila.hahaha ye ke hensem ayu?tak nampak ni sebab dari sisi, ayu kena letak pic yang nampak seluruh muka kot. hahaha.
Oh ya ari ni jumaat baru bukak internet balik.kusyuk masyuk gan novel.jangan jeles. order online je ayu, kos penghantaran free je klo beli kat kaki novel. kalau ahli dapat lagi murah 4hinggit dia tolak dari harga asal.

Teratak Hami said...

Akak dah lama tak layan drama. Tiada kesabaran nak tunggu episod by episod.

Syaima' said...

cite korea byk sgt episode kalau tgk mesti forward2 hehe.tak sabar la lembap kdg suka ulang2.

Hanamiko Sakura said...

akak layan kdrama.. bestnye lah.. last kdrama y saya tengok cerita personal taste.. best..

Juwita Jamaludin said...

syok2 dating . lama tak dating sejak datang jepun ni.. huhuhuhu.. akak tak sempat ayu nak ayan drama2 gini.. kalau layan nanti jadi virus plak kat diri ni

@tune® said...

sejak jadi mak mak ni...xsempat da aku nk layan cerite yg ade episod2 ni...

Ana Ghazali said...

wah..nak download la time free2nanti...hehe...ana peminat won bin..zaman sekolah dulu tampal poster gambar won bin dalam almari...kekeke...

happyichigo♥ said...

jdorama dira layan..korean tak layanlah panjang sgt....beautiful life tu antara jdorama yg dira suke gak..tp no1 ialah love generation..takako matsu n takuya kimura so cute when they act together..ayu ade tgk love generation tak? beautiful life tu masa takuya mekap gf dia yg dah pergi, dira nangis sedu-sadan aduuuihaai!! lagu bz pun best!!!

aleen aiden said...

woahhh banyaknye episod die..bukan slalu citer korea drama die dlm 20episod je ke..hu3

Diana @ bilakukatacinta said...

ayu..thats drama belom ade dalam koleksi ai...mane nak download? ai taknak tengok on9..ai nak simpan wat pekasam

Papa Mifz said...

papa mifz xponah tgk citer2 korea nih...

WuMing said...

WuMing suka tengok awek Jepun... Cute.. Tapi Drama cinta WuMing tak suka.. Jadi layan Power Ranger dangan Kamen Rider saja lah...

sitiezahim said...

oohhh beautiful life memang harus nangis..dah la masa pes time saya tengok tuh, back to back ep 1 - abis, pinish dlm dinihari gitu..sorang2 dlm bilik sbb dh start cuti sem so memang kejang sedih sorang2..uwaaaaa..

Cik TeN10 said...

i pun layan jugak kasih elysa tuh ! best !! i kan punya semngat nk tgk tibbi mesia siap subscribe RACUUN gitu.. kdg2 i rasa sunyi i buka je la tibi pastu i buat keje.. kire mcm ala2 suasana kt umah la.. terubat sket rsa homesick i.. heeee

Nieza said...

uishhh pi dating tak ajak akak pun... akak kalau layan ceter gini kan ayu...alamat tak berasap la dapur..hehe

sephia said...

malam neh cinta elysa..uols jgn lupaaaa hahaha *botak*

aTy _faRed~ said...

tak boleh tengok cerite korea sejak2 dah kawen... asben tak suker..die jeles kot.. huhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...