♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, October 3, 2011

♥Bam+Mok=???♥

Woot woot confuse tak ngan tajuk di atas???? hikhikhik sesi luahan perasan kejap ek...sabtu lepas ai terjah hospital buat medical checkup result akan kuar next week insyaAllah akan dapat bila theyols pos nanti...yearly medical checkup ni pihak insurance kaisha(company) darl yang request suruh buat so weols ikut jer lagipun semua free ngeeee. Last year ai buat 30/10 this year awal sket 1/10. Dalam banyak benda yang ai test semalam paling stress bila tengok number kat penimbang tue....OMG last year berat ai just 47kg now 53kg bayangkan berapa kg ai naik ni. Gerun giler ni nasib baik buat masa ai diet if buat sebulan lepas ntah2 60kg paaa. Even berat ngan tinggi ai balanced but ai rasa tak puas hati sangat. Sebab dah biasa kurus agaknya plus bila ai agak BAMOK (bam+mok=bamok) diri ai nampak sangat la buruk uwaaaaaa. Dulu masa single yang paling berat ai naik just 41kg selalu around 39kg jer uwaaaa kuruih keding macam papan rasanyer dulu...jeans saiz 24 jer...now 26 or 27....baju still muat saiz S.!


Malam sebelum gi hospital ai buat pap smear test kat umah....mean ai request nak buat test ni so doc kasi alat ni so step by step nak guna pow ada tulis kat situ. So tak der la malu sangat selalu sensei(doc) yang tolong buatkan ekkk. Sebab kat sini sangat susah nak jumpa sensei perempuan. Last year tak reti guna ai bawa sekali alat ni gi hospital last2 kena buat sendiri gak kat toilet ngeee. If kat mesia 2 tahun sekali ai buat pap smear test kat Kedah Medical Centar (KMC) doktor ai Dr Kamarulzaman dia ni sangatlah soft spoken ai loikeeee.


lepas ambil sel letak dalam botol kecil tue then nanti kasi kat sensei...result kuar after 2 weeks.


Hospital yang ai terjah ni dekat ngan rumah orang tua-tua so memang ramai  patients yang umur lebey 60 tahun. Suka la theyols tengok si Adam ni.


  separuh adalah warga emas...rasanyer weols jer yang muda masa terjah hari tue.


Sampai hospital pukul 9am setel semua pukul 10.15am dan perut berdangdut lagu Amelina ngan girangnyer dah la ai malam tu kena puasa so memang super duper hungry lol. Last decide makan kat kedai pakistan Pak Curry house dah almost sebulan tak makan situ. Masa sampai nasi pun tak masak lagi ngeeee...punyalah awal khen.


muka BAMOK yang buhsan tunggu makanan siap (over siap buat aksi geget jari ouchhh)....menu ai seperti di atas...ai diet cake ngan desert jer uols makanan lain ai telan macam biasa jerrr boley gituew???? masa nak balik chef kasi weols kueh traditional pakistan ....tekak ai tak leh terima but ai tengok si adam telan oke jer ngeeee.


Lepas lunch perut buncet jadi malas nak jalan (macam mana tak bamok kheeen) so darl ajak jejelan kat Yamada Denki kebetulan ada kawan suruh survey kipas angin tanpa bilah berapa kat sini. So semalam jumpa curi-curi snap pic sebab kat dalam ni actually tak boleh click2 hikhikhikhik.


ini lah kipas tanpa bilah itew...yang kecil ¥34000 (RM 1407) yang besar ¥49000 (RM 2028) mahal khen sebab now Yen memang strong ¥100 dah jadi 4 hengget dah so memang rugi if order from sini...nak murah sket cari kat ternet maybe ada yang murah dari kat kedai biasa.


Weols memang tak beli lagi kipas ni sebab kat umah dah ada 2 dan guna waktu natsu/summer jer macam membazir beli banyak2 but ai memang plan if nak balik for good nanti ai nak angkut gak la ngeeee. Kat mesia dah masuk kan kipas jenis ni?? berapa RM ekkk?



nota ibu jari manis ai::samuii/sejuk giler pagi ni....1st time buka heater setelah 5 bulan x guna!





56 comments:

アヌム ちゃん said...

wah tahun lepas 47? kurusnyaa..now teringin nk berat cmtu..sy pn sama dh momok..sob2..

nyonyacyber said...

hhehe beb... aku ni lagi berat weihh.. masa pregnant dekat nak bersalin kan nabil dulu berat aku 56kg jer tau.. sekarang ni tak pregnant pun berat aku dah 60kg uwaaa ngeri ooo... btw lawa siot kipas tu.. awat kat mesia tadak camtu.. jeles nih

YONG JIAO XIU said...

yey! top3 comment!hahaha apa saja. first nak comment pasal si cute header tu. cuuuuuuuuuttttttteeeeeeeeeeeeeewwww sgt6x!
makaih! keciknye ayu! berapa tinggi ayu eh? berat 41 dulu? mmg betul2 kecik kurus eh? igt ayu tinggi jgk. hahaha. mmg takkan jejak tinggi 156 la kan? mmg blh nak kenyet,picit2 sebab kecik comel ayu nih.hehehe.betul x? ayu kurus gila r dulu,mmg nak derma darah tu cukup makan je pun kot. or mmg tak lulus langsung? lupa da berapa berat tuk derma darah. hehehe
yong punya mmg tak wujud la berat macam tu. klo berat 41 mmg tahap anorexia nervosa dah tu.

mamaNoriz said...

sana makan dan barang mahal2 kan...

nmpak best betul kari dia tu...

i wish nak bagi my weight sket kat u...hahaha

amboi, buakn main besar watermark baru tu ek...

Anum said...

wow dulu slim sis nie
canggih la sis kipas nie

Diana @ bilakukatacinta said...

buat pap smear rutin ye? D tak pernah buat lagi...segan ada..hehe..tp memang kena buat jugak. Baik berjaga sebelum terkena kan?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum::iteuw citer thn lepas...next year takut jadik 64kg plak ngeriiiii

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

cik peah::x smpi kat mesia ker kipas tu ??
sebab kawan aku ckp dah ader....aku x sure dia tgk kat mana....x per berat 60kg ang tinggi babe...dulu masa preggy berat just 55kg lebey kurang jer kiter ngee...umur makin meningkat harus susah nak slim...kena jg dari skrng la

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yong::hahaha cute ker???
ai khen suka benda cute2 ni
ai tinggi 160 jer uols....dulu tinggi dan kurus now...jadi rendah dan bamok jer...sedeyyy ...yes masa kat kolej dulu nak derma darah kena cukup 45kg so mmg x blh la lgpow ai takut jarummmmmmmmmmmmmmmmm

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mamanoriz::hahah test new watermark....saja kasi besar2...
arr kasi dia mmg sedap dia buat guna rempah sendiri...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum::dulu mmg slim la ni uwaaaaaa nangesss

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Diana::yes kat sini sthn sekali ai buat...ituew la buat x payah bayar so request jer benda apa nk buat test ngeeee.

azam said...

hehhee...makan byk camni memang lah...

pregnant ke?

yatie chomeyl said...

mana ada bam bam pun u, ok je i tgk. kalau kuru sgst x cantik gak dear, cengkung je pipi bila senyum

Syaima' said...

sama laaa berat akak masa single ngan berat i skrg.hehe.takpe berat tak penting asal sihatt.gila ah kipas tu power gilaaa. balik msia tanak guna kipas kot kak mesti nak aircond jugak kot hehe.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

azam::owh kalau ai preggy harus hepi sedonia la...blm rezeki lagi msh mengharap dan menanti gituew...tue berat lebihan lemak kat badan uwaaaa

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yatie::uwaaaa ayat penyedap haty gituew....nak sedang2 jer la

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

syaima::nangess dengar slim nyer uols....senang nak pakai apa pow ngeee...mmg yg penting cihat khen....ai kat mesia pakai aircond kat dalam bilik jer sebab letrik mahai sini ok lagik sbb guna nuclear so manyak murah compare ngan kt mesia~

mizzkechique said...

xde la bamok sgt...huhu

PinKy MoMMa said...

hai uolsssss..meh laga laga pipi dulu huhu..rindu kat kamu lar uols :)

hey camner nak maintain selimmm..tak nampak bamok tu pung..jeles okeh..kasi lemak skit boleh huhuhu

tiefazatie said...

wah..sis kurus gitu..xpe sis..chaiyok2!hihi..

pergh..jakun lak xpernah tgk kipas tue..haha

Syaima' said...

hehe zaman belum kawen 38 benci gila tak sukaaa. skrg 41/42 ok laaa sket.ade la sikit asset2 penting.ngahaha.. tapi takpe kak ayu mcm lagi tggi jeee.tapi respect sbb akak tak segan nak letak weight akak.so that shows how comfortable and confident u are with yourself! itu yg penting confidence ada berat tak penting. the confidence is what makes u beautiful :))

ajumohit said...

Wat pap smear sendiri je Ayu? Tak Sakit ke? Aju tak buat2 lagi Anak dah 3, bukan apa. Seriauuu!!! Tabikla kt Ayu.... Takpe Ayu, leh diet skit2, yg penting sihat

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

MK::ayat penyejut haty ai auwwww

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

PinKyMomma::ai x menten uols sebab makin naik ni...ada siler tgk betul2 ngeeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

tie::ai x sure la kat mesia dah masuk ke x kipas tue...but mmg terbaek la

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

syaima::ai ni pow start awal thn ni yg naik giler2 gara2 makan cheese cake everyday....sebab baru cekap buat cake khen so segala jenis kek nk try but ngeee last gini la hasilnyer...bamok gituew ouch! ai loike ur worlds the confidence is what makes u beautiful auwwww tq laling :))

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aju::ai buat part ambil sel tue jer...senang sangat...masa doc buat rasa pedih jugak biler buat sendiri ok jer malu puw hilang ngeee....buat la test bukan apa benda ituew penting jugak khenn

kasihredha said...

kat msia tak de kipas camgini...special ni :)

Hanis MY said...

comel aje istilah bamok tu... best eh boleh test sendiri i pun baru tahu ni...

wahhh plan baik punya kena bagitahu cik abam ni...

ieda said...

memang perlu pap smear tuu akak x buat layie dik huhu .. mcm memang kena buat nie huhuh

aloor 53kg ok lah dear .. x lah bamokk sgt wehhh .. huhuhu jeles akak :) normal ape sbbb dah kawin dan ada anak nie molek kalau pegang tuu sedap2 je ahakssss

ZaNa aDieyZa said...

masa zaman sekolah, zana mmg kurus.. lps SPM keje McD 5 bln, trs naik 5kg.. gila kan!!!

now dah kahwin, badan makin chubby.. adoiiiiiiiii.. nak dpt berat macam zaman sekolah tu mmg x la kan.. so berusaha untuk kurangkan ke berat ideal jer lah.. tu pun terkial2 nak dpt..

Soo Hae Daa said...

kak ayu..kipas tu pnah tgk kt KL ni..tp, awat sn mahai sgt..yg sy tgk ritu rs rm200 je tuk yg kecik tu...tp yg sy tgk tu xtau la product mane..hehehe...

kak ayu xgemok lah..cun jek nampak gmbr latest nih...kuruih sgt pon xelok..nnt dh msuk winter xde lemak lak nk cover sejuk tu..ngeeee.... =p

LuN@_aiDi said...

uolls bamok 3 kg dari iolls!..
tapi iolls tetap momot, b4 married 39 kg jer tau! baru 1 year..hukhukhu..

** Auckland dr pagi asek hujan jer + sangat ler sejukk!

Ijah EmoTemo said...

berat badan ai semenjak nk menghadapi exam ni... makin naik aje *nangis...

mana tak nya asal stress nk mkn asal stress nk makan... huwaaa!!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wah2 kelasss ko jah....watermark baru ye...bila cheq nak buatkan tuk kakD...

kamu tak la bam+mok sangat pun...

NM02 said...

kat mesia ni takde lagi ke benda tu ek? kan senang kalu wat sendiri, tak le rasa malu terlebih

eh, wat sendiri tu lagi senang ker?

WuMing said...

Canggih kipas tuuu

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kasihredha::nnt pasti akan sampai jugak

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanis::hikhik saja reka x dek keja ngee....ikut hospital gak kot yg test tue...kwn ai sensei yg tlg buatkan

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ieda::uiks buatlah akak bukan mahal sgt pow...x sampai RM 150 if terjah kat specialist....ayat akak 18SX tu ngeeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Zana::harus la keja McD makan sedap2 lemak berkrim semua ada kat citu...
mmg la makin berumur lemak kat badan susah nk di buang

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

SooHaeDaa::urrmmm from mana ek
ai rasa mesti from china tu sebab murah sgt...if from jpn x dpt rega gituew....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

luna::uols still slim lagik la tu ngeee...sini pow sejukkkkkkkkkkkkkkk

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mek ijah::lepas SPM diet taw
stress study agaknyer
ai dulu mkn la byk mana pow x der naiknyer badan ni...now salah mkn bamok la jawbnyer

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

KD::urrmmmm khen akak dh dpt watermark baru???
x baek tamak ngeeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

NM02::ini ikut hospital jugak sbb kwn ai kat sini dulu sensei tlg buatkan jugak....yes buat sendiri rasa senang sket...sakit pow x terasa sbb kiter tahu nk control mcm mana :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

WuMing::made in japan semua canggih2 hikhikhik

Hanie_Dew said...

hai hai hai.. kipas tanpa bilah tu dah adae kat sini. yg kecik harga dia dalam 90++ gitu la. tak pasti. memang stylo gila ah kipas cenggini kalau letak kat umah. 2 in 1. kipas dan hiasan.

Teratak Hami said...

Bahaya gemuks ni. AKak dah terasa skrang. Berat bertambah, makin berselera makan.

Akak tak pernah jumpa kipas tu lagik. Dah lama tak ronda Jusco.

Juwita Jamaludin said...

ayu.. jangan le cerita mok2 semua sekarang cerita benda tu.. huhuhuh akak pun rasa.. hope badan waktu aki dan winter ni turun la berat .. hahahha.. eh ada kipas gitu ye tak pernah nampak lagi

sitiezahim said...

53 tuh takde la berisi mana..saya dulu before datang sini berat dlm 52 kg camtuh..dah la i ni rendang sob sob sob..skarang pon dok 48 kg aje uwaaaa

jeBateja said...

alamak....makanan pakistan tu...mcm sodap jerk...

kipas tu kalau kat malaysia ni ada ke...pelik jerk....tapi mcm menarik....harga nya pun menarik sgt...ahakz

Nieza said...

uishhh kuruih lagila tu....akak ni sejak tak keja dok sini 2 thn naik sampai 15kg dah...haha ambik ko...mkn tak ingat donia dah..dok tempat sejuk lak mkn jer la kejanya.la ni baru sedar diri.

ehhh 1st time dgr pap smear boleh buat sendiri tu..masa akak keja dulu pap smear tu la keja akak setiap hari...tapi buat kat org jer berani kalau nk buat sendiri takut juga...:D

YONG JIAO XIU said...

er mmg kurus sangat la ayu.mmg tak mungkin lepas nak derma tu. igt td tinggi dlm takat 156je.hehehe 160 quite tall n kurus sgt gan berat tu. boleh jadik model tu. waaa jelesnya!

Jue said...

aku lg berat dr ko weh!hahaha
aku x sure psl kipas tu ade x kat sini..Hanie tau kot sbb dia slalu survey brg umah hihi
aku survey trus beli!haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...