♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, September 30, 2011

♥ Cherita Hari Ini & Header ♥

Salam Jumaat uols woot woot esok cuti ngeeee....syok tak payah buat bento kat Adam but esok pepagi kena terjah hospital sebab appointments ngan sensei (doctor) nak buat medical checkup uwaaaaa kowaii part jumpa sensei ni...sebab for sure kena ambil darah....ai benci jarum AKA penakut giler ngan benda alah tue...:((

Today ai kena terjah youchien Adam sebab bergotong royong sediakan baju yang theyols kena pakai masa undokai (sports day) nanti plus kena dance juga...berpeluh dengaq part dance sebab ai ni KAYU giler la memang buruk kalo dance...sebab urat besi agaknyer. Weols training lagu Ashida Mari yang fofuler giler kat sini maru maru mori mori...lalalala....tengok kat bawah ekk....kawaii khenn.




So lepas ni ai ngan adam buka utube jer la training nak menari lagu ni...auchhh! Hope nihonjin bawah ni tak marah weols BISING sket ngeeee.


 suasana tadik...tengah tunggu our turn plak.


Semalam ramai yang request nak tengok header ai buat khen...so bagi tak menghampakan uols ai tunjukkan la sebab ai rasa tak cukup puas hati kali ini...ntahlah maybe buat kalut-kalut kot. Hope theyols yang menang puas hati ek.....untuk 2 pemenang tue memang ai kasi 2 draft header so pilihan yang theyols buat adalah header yang dibawah ni.


Iqa nak header berciri kan graffti ini yang paling susah bagi ai. (original header b4 dia edit etc)


header azam tema laman dalam taman....perhhh dlm haty ada taman gituew


ni pula bagi header saguhati....giler punya simple ....sebab blog nama susu so header pow bermotipkan susu gak....PnSuSu


Ada juga yang comment nak tempah header dari ai then part kelakar ada yang email nak kasi 5 hengget suruh design header kat dia ngeeee....Ai sangat terharu uols sebab ai rasa header ai buat tue tak der lawa sangat pow...bila ada yang sanggup tempah berbayar tue ai tak confident nak buat lagi takut nanti tak lawa....tengoklah bila ai ready ek...but semalam ai sempat buat simple header kat kawan ai Cik Peah sebab dia selalu belikan ai FM ngeee (next month travel lagi ke Swiss jelez betul la)  ...cian sangat tengok blog dia KOSONG jer so ai kasi hias bagi berseri sket *______*.




Ai actually tak pernah BERKIRA bab nak buat header kat kawan-kawan rapat ni...bak kata pepatah orang berbudi kiter berbahasa orang memberi kiter merasa dan sepatutnya give and take juga khennn.Macam b4 ai buat GA ai ada kasi kat sorang blogger SETIA sebab setiap kali ai post n3 mesti dia tak pernah miss comment...ai terharu uols so ai pow kasi dia new header juga sebab tanda penghargaan kesetiaan di pada blog ai ni.


sebab ai tahu dia suka benda kawaii gini ai buat jadilah header ni ngeee....arigatou Yong jadi royal readers kat blog ai yang nan hado ni.


Bagi ai tak salah kiter MENIRU dalam bab header ni BUT janganlah copy semuanyer...ambil sket idea plus sana sini mesti dah lawa...tips paling penting selalu try if nak improve skill. Bila terjah blog my sis CELINDA nampak lawa plak header ala muslimah dia tue....macam nak try buat satu la ngeeee. Ai pernah buat sekali tau header ciri muslimah ni kat blog kaka Fizah.


sejuk mata masuk blog ni khen....


Haaaa hope uols puas hati la mana yang tanya nak tengok header yang ai buat tue ngee......ai actually tak kreatif but try nak jadi orang kretif lepas ni hikhikhik (boley kerrrr????) support dari uols yang penting taw....comment2 yang membina sangat ai perlukan. 



nota ibu jari manis ai::teringin nak BBQ b4 weather terlalu sejuk ni but ai jadi malas nak buat sate,masak etc la uwaaaa meraung giler ni hentak kaki kuat2.....






59 comments:

azam said...

cantik header² tu...

terima kasih sekali lagi....
buat yang tak reti nak buat header tu....kira terbaikkkk dah ni

mama airis said...

hehe..nak jugak header..cantik...

Asmara said...

Tahniah Ayu sangat berbakat! suka tengok cantik2 header yang dihasilkan. Moga terus maju jaya. mana tau leh buat business ke? hihi.. Amin..:D

ieda said...

dikkkkkkkkkkkkkkkkk
x aciiiiiiiiii buatlah satu utk akak
nak yg kartun2 simple tuuuu ..

huhuhu majuk nie ! :)

Syaima' said...

awww mother-son dance keee soo comell.

aTy _faRed~ said...

ai punyer header sungguh borink...nak belek2 bagi canggih sikit..tak sempat..eerr..plus tak kretip.. huhu

Cik TeN10 said...

akak !! i suka sgt dengan header yg akak pakai kt blog akak sekarang ni.. comel !! amoi nek skuter !! suke3 !! seriusly header2 akak buat mmg cntik.. pastu dlm byk2 header tu i suke yg nyonyacyber tu.. cute jugakk !! ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

azam::betul ker uols suka yg tue...
tq sudi guna na :))

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mama airis::nangess khen...
ramai queue mintak ni
dah peninnnnnn ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.as::x confident nk buat biz bab2 header ni setakat suka2 boley la...kena improve lagik...tq kaka

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ieda::laaa nak kartun jugak ker
tetiba ramai plak suka kartun ekk ngeeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

syaima::pasangan keras sedonia hilang suda kecomeylan itew hikhikhik

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aty::hentak kaki
ai pow x kretif uolssss nangesss

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Cik Ten10::ai suker gak yg ni super duper kawaii khennn....issyyy yg header cik peah tue paling cepat buat 15 minit jer uols ngeee

nyonyacyber said...

sayang kawan aku sorang ni tau,, muah muah muah nanti bulan depan aku hadiah FM 3 negara lagik yer!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

cik peah::haty berlagu riang ni
x sabaq nak tgk FM ituew....
berbuih aku jelez taw

et said...

huhuhu...busy sungguh lady ayu..tapi header skuter ni memang sempoi..hehehe..sungguh kretip

Amie said...

cantiknya header... terutama yang taman tu...ada suasana rromatiklah dengan pelbagai bunga-bungaannya.

E-na Lovely Kitchen said...

mesti comeii bila ayu n adam joget2 nyanyi lagi maru maru mori mori...anak dara 2 org kt umah ni pu selalu berduet nyanyi ala2 kat stage...

Serius,Ayu dah bole buat bisness header ni, sungguh creative! cantik2 sume....xde ke yg bertemakan ichigo utk k.e-na dear....hihiii...larikkkkk!!!

Nadzirah K. said...

nice song,nice header :)

Umie said...

ayu... jom3x BBQ... aii pun teringin nak ber-BBQ lagi... ingat ari tu nak pi Akigase kouen dekat ngan rumah ni tp panas sgt plak.. skrg dah sejuk la plak..bile tah nak peginya...;-)

WuMing said...

Nak belajaq menari.. tengok gambaq P Ramlee...

Kayu ker plastik ker besi ker... Semua boleh...

Soo Hae Daa said...

kak ayu..berkenan watermark kali ni.kawaiii...!!

nnt jgn lupa update video dancing2 lak ye..tak sabar nk tgk..hehehe...

Hanie_Dew said...

nak menari jugak la lagu maru maru mori mori.comel la.

lawa header2 tu. kreatif betul tukang buat nya.hihihihi...

**betul ke kat jpn tenet laju je. even kalau broadband pon??

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

et::tetiba ai jadik bz khen
cian x???

Ijah EmoTemo said...

cun semua header2 tu uolzz! hiks.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.amie::harus la akak suker yg taman tue...jiwa tenang tgk gituew

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kak E-na::kids mmg suka la lagu tue siap hingat semua step...ai jer terkial2 lagik....
ichigo ekk??? x der buat lagi sebab x der yg request ponggg

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

nadzirahK::tq dear :))

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

umie::biler nak buat???
ai esok dah kena checkup plak
next weekend mesti dah sejuk uwaaaa

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Wuming::hahahaha uols suka jugak P Ramlee ekk curlastt

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

SooHaeDaa::kawaii kerrrr???
saja tukaq
byk ai buat draft tuk watermark ni ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanie::ai x kreatif la seriyess cakap taw...yes sini ternet mmg laju giler...mmg terbaek laaaaaaa

Hanis MY said...

kellas la u ni pengsan i nengok semua header tu huhu smp skrg try lagik tau.... masih hang... kenapa eh.. nyampah la.. blogspot i prob kew? wuwuwu...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mek ijah::arigatou :))

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanis::ai lagik sedey taw
buat x leh guna
or else nak ai tlg tgk kan?

ajumohit said...

Cantiknya header2 tu, nak jgak hihi, Wahhh barbeque dap2nya

tiefazatie said...

wah..comel gitu..hee

farmys said...

cantik.. header akak main taram jer..

LuN@_aiDi said...

wahh chantek2 ler ler header sis ayu kter neh buat^^_
sungguh kretip!

sitiezahim said...

hehehe taman bunga yg tak tahan tuh ekekek...:P
p/s: insyaAllah next week kami studen Msia pakat nak BBQ..meh join ayu...hik hik hik (saje kasik bakar ayu sket :P)

kasihredha said...

cantik cantik
akak suka :)

Run Away said...

wa...ada owg takut jarum uper nyer...;d.../santik ar header2 tu.....;d

Fatin Mraz said...

arigato gazaimas~hehe~
nice n3!
salam ziarah ;}

アヌム ちゃん said...

zenbu kirei desu..jouzu desu yo^^

Juwita Jamaludin said...

akak thn lepaswaktu youchien fatnin pun ada dance gak untuk undokai tu.. nari je .. hahaha.. ayu law2 header tu keep it up..:)

YONG JIAO XIU said...

Skuter pink!!!!I like!!!!hehehe wah header gempak gitu. suka la yg graffiti tu n yg muslimah jgk cantik. Nampak ayu (ha ada nama ayu jgk!)sopan gaya muslimah.
yong pya pun cuteeeeee.hahaha.sama cute gan nyonyacyber pya header. really thanks!
meriah betul la tadika kat sana, suma aktif. caya lah. sebijik tgk mcm sekolah ramainya bdk dlm satu tadika. tp best sebab meriah,kan bagus klo sistem kat mesia pun cmni.
psttt..TM baru ye ayu...comel pki sanggul gitu.

YONG JIAO XIU said...

header yg ayu bagi kat yong tu, really nmpk innocent face. cute sangat. sukaaaaaaa. really thanks ye.
n thanks cz ayu pun selalu jenguk n comment blog yong. thanks ye. tak tau nak bagi apa kat ayu. header mmg bukan kepakaran yong lah.

CIK JATT said...

cantik semua. kreatip la u. i paling suka no 3 tu

happyichigo♥ said...

ai dan adam..mnari comel2 tau...gambatte!!!

Hanamiko Sakura said...

macam mana nak buat header sendiri... minta tolong ajar...=)

Papa Mifz said...

mmg sgt berbakat la...buat untuk papa mifz satu...hehe

Ana Ghazali said...

prgh...cantik2 semuanya...hehe

kyo_9 said...

fakta menarik..

susu bermaksud buang air kecil dalam bahasa india :p

Teratak Hami said...

Cantik semua headers tu. Really appreciate buatkan utk akak. Kalau tak, memanjang kosong jer header tu :-)

aleen aiden said...

kak,nak cakap ni je.cantiknye header akak kat atas tu!header akak tu..cantek...hu3

laskar pelangi said...

akk!! header2 tu semua cantik2 lah...sangat kreatif;)

Nieza said...

ayu memang kreatif la..memang berbakat dlm membuat header tu..mana tau satu hari jadi bisnes..alhamdulillah murah rezeki tu nanti:D

Jue said...

cantek gak weh header ko buat tu
internet laju gilos? pergh!!
*aku jeles dgr!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...