♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, September 13, 2011

♥ Dokkiri ♥

Apa benda dokkiri itew??? Dokkiri ni dalam BM macam pekena orang la....ampun ai tak ingat bahasa yg betul dalam BM untuk maksud gitew....(sambey lap peluh ni ngeee). Rasa dokkiri ni bukan kat Japan jer ada rancangan gini tapi Mesia pun ada cuma beza cara dokkiri yang theyols buat.


antara retis yang terlibat dalam dokkiri jadi obake kali ni


Kat sini every year waktu natsu (summer) ada buat dokkiri berkaitan ngan obake (hantu)...ai pow confuse apa kena mengena obake ngan natsu. Dokkiri yang ai nak citer ni ai dah tengok last year but masa tue tak sempat nak click2 kali ni dah dekat nak habis baru sempat sambar DSLR. 



if ai harus KOMA kejap kalo jumpa obake gini dalam bilik.


Bagi ai nihonjin bergurau agak KASAR bab-bab gini....ada retis yang akan makeup dan pakai costume then akan masuk dalam bilik retis yang theyols nak pekena nanti....si mangsa ni sedang tidur dalam bilik hotel...if uols harus fengsan bila buka mata nampak imej obake khen...but almost retis yang jerit-jerit takut even retis lelaki pun  but last year ai tengok sorang mamat ni memang keja dia bertinju masa dia terkejut jaga dia siap-siap tumbuk ngan orang yang buat dokkiri tue....ada pro dan kontra juga la....melayang rasa penumbuk mamat tu dah la yang buat dokkiri tu gegurl harus lebam muka lepas itew ngeeee.


terkejuzzzz mamat ni tertiba RAKSASA ader dalam bilik dia ngeee


Bila dah tidur kat hotel waktu natsu ni ramai retis tak pakai baju then nasib juga if ada yang vogel...sebab itew setengah retis yang terkejut buang selimut bagai then ternampak anu tutttt even di sensor kat tv ...malu oiiii...but nihonjin ni macam biasa plak bab-bab gitew...haiya...nasib baik cherita gini kat Mesia tak ader...sometimes kat nihon ada cherita yang bagus itew bagus sangat but biler teruk memang hampes giler tengok.


nasib baik yang kena retis lelaki if gegurl harus banyak part kena sensor gitew...

mamat ni still tak percaya dia kena dokkiri dia ingatkan mimpi...cian uols ngeee


So obake mana yang dapat buat si mangsa paling takut akan menang....theyols kasi point la...menang dapat hadiah apa benda ntah.....kat sini PELIK itew UNIK ngeeee.




47 comments:

Anum said...

hahhahhahha
syok gak nie

azam said...

hehehe....bestnyer....
kalau saya boleh sakit jantung ni

dokkannan xde ke??

PinKy MoMMa said...

halamak uols..very da serams serams..tak suka kalau dikejutkan camni huhu..

boleh tekencing dlm suar ni hahaha

Umie Artoqiemie said...

Dokkiri jom? hahaha hensem pulak retis lelaki yg last tu hahahaha

yatie chomeyl said...

padan muka obake kena tumbuk hehehe

mizzkechique said...

aiyakk..kompom xtgk.. seram uols..

Teratak Hami said...

Boleh luruh jantung tengok bangumi camni :-) Jepun2 kalau buat rancangan TV kekadang tak pikir org yang terkena tu ... cuba buat kat M'sia, ada yang kena saman.

ajumohit said...

Kejamnya gurauan diorg ni kan Ayu, mau sakit jntung dibuatnya, bhyanya adegan sensored gitu, malu kan haishhh

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum::boley gelak jer...
cian yg kena la

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

azam::takut yg sakit jantung terus JALAN kat citu x ke naya :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

pinkymomma::ai koma terus uols ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

umie::ada bran ker????
retis lelaki tu pelakon

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yatie::geng pelawak gegurl yg kena tue

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

MK::x seram lama sbb dia tunjuk awal2 sapa org menyamar gitew

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.fizah::mau x kena sama kalo kes naya gi..mcm dah langgar privacy gitew khen...habes semua org tgk body theyols auwwwww

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aju::x sesuwei ngan budaya kiter kat mesia ni....byk kali terlepas adegan gitew..plus yg buat live x sempat nak sensor la

Asrul "iLham" Sany said...

suke diorang nye tradition ...

comel...

neway, akak nak guna nama apa ar dalam short Amer+Ashraf?

sephia said...

tiba2 ai rhemdukan hideaki takizawa *lovelovelove*

Diana @ bilakukatacinta said...

retis sape tu yang kena?

p/s Nway..mukai osamu D ada kena tak..??...heheheh

ieda said...

wah2 kalau ada sakit jantung camne dik ??
kalau org tuu x der sakit jantung tapi tetiba ada ??
haaaaaaaaaa kes naya nie !!
ekekekek

Asmara said...

Ala x sempat tengok this year. Last year ada tengok. Minah tinggi pelawak yg mcam laki tu menang kan! X ingt apa nama ntah dia. Tp mmg kelakar, siap ada tu tido balik buat2 x perasan ada obake. Heheh..

YONG JIAO XIU said...

MMG Pelik2 gaya. hahaha yong tak pernah mimpi jpa raksaksa. mmg harus rasa pelik ni. klo jpa kutilanak ke baru la rasa logik. owh hantu pun ikut budaya. kahkahkah. igt zaman kecik dulu, tgk cter hantu cina yang melompat pakai baju tradisional cina tu. klo hantu melayu mesti pakai baju putih rambut panjang.pernah zaman kecik pk yg hantu cuma ada kat mesia, so masa kecik nak tinggal kat ober-c sebab sana takde hantu.hahahaha. lawak je ingat zaman kecik ni.

Run Away♥ said...

waa.....best..tapi seram lah.....hek...;d

Nadzirah K. said...

hahaha...boleh sakit jantung orang tu dibuatnye...heehe

Juwita Jamaludin said...

Mcm2 kan.. Hihihi tp kalau kat youchien pun natsu diorg ada buat obake semua... Bagi tak takut kot

Ijah EmoTemo said...

seramz noks tgk mcm hantu bagai tu. lemah semangat ekekekeke

Ana Ghazali said...

kalau tengok orang yang terkena best..bile terkena kat diri sendri...hehe mau menangis rasanya kot...

Words baru "dikkiri" hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

asru::ai suker nama ayumi
can`t wait lol

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sephia::hideaki takizawa ite muker dia tersgt la bb face ek....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Diana::mukai osamu terlalu fofuler nak masuk rancangan nie....ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ieda::kalo ada penyakit jantung mmg kena sedia ambulans bawa gi sepital la jawabnyer ngeeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.as::arr last year minah tinggi tue
kali ni kumpulan AKB 48 menang yg tinggi tue ...dpt 98 markah ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yong::zaman kecik2 mmg kiter selalu bayang mcm2 rupa obake ni ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

run::seram versi lawak :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

nadzirah::sakit jantung pd yg kena sakit perut pd yg tgk ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ita::arrr ader geng youchien buat masa fire camp hari tue

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mek ijah::actually yg jadi obake tu geng lawak2 hikhikhik

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ana::sebut betul2 dokkiri ngeee :-p

sitiezahim said...

kompom saya serrender bab seram2 ni hehehe

Hanis MY said...

tak pernah tahu rancangan ni..seram jugak kalau tersempak obake wuwuwu...

アヌム ちゃん said...

kalau sendiri yg ken terjerit2 jugak kot nih.heeeee

NM02 said...

cet.... seram plak rasanya

Niena Pengembara Ilahi said...

mgkin hantu bnyak bla summmer kot?

klo tgk cite seram 2 org xpe tpi kalo dok sorg2 cm skang ni... awal2 dh tido kot

Hanie_Dew said...

uuiissshhh..gila babeng diroang punye dokkiri (prank). memang kalau aku kene sama la, memang akan koma terus. menakutkan lagi lagi yang xde muke tu. ada mulut je. eee....

sephia said...

tulonnn la bawak balik hideaki :*:*:*

Cik TeN10 said...

ahahh itu lah pasalnye.. kdg2 kite plak yang rasa malu bila tgk tibi yg ntah hape2 tuh.. kalau la ada kat tibi mesia mau terbeliak mata jejaka-jejaka kacak melihatnya.. keh3

happyichigo♥ said...

hai hai ai!!
thank you follow dira juga!
i loike ur blog...menarik!!! i love japan, so lucky u're living there with ur family..past few years pernah tgk dokkiri diorang wat kat arashi..aiba paling pengecut, ohno paling cool!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...