♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, September 29, 2011

♥ Tsukareta ♥

As`salam uols Thursday suda rasa cepat giler masa berlalu ek...macam tak cukup 24jam jer sehari macam-macam nak buat. Ai today tersangat la tsukareta dalam bahasa melayu LETIH...badan rasa macam tak sihat jer dah la esok ada event kat youchien then this Saturday ai ada yearly medical checkup kat hospital hope ok la if not kena postpone date lagi.....nervous giler part checkup ni hope result sama macam last year.


Gomen ne semalam ai tak BW macam biasa sebab bz buat header buat pemenang GA tue....terasa macam buat assignment yang lecture kasi plak. Finally siap b4 malam so theyols yang menang sepatutnya dah pakai header tue...moga theyols suka ngan design ai ituew....auchhhh....but dalam banyak-banyak tema yang theyols request yang paling susah bagi ai bila mintak ciri graffti....masa baca benda pertama yang ai terbayang graffti yang lukis kat dinding tue...perhhh mencabar giler idea pow ke angkasa masa tue...meraung uwaaaaa sebab ai suka buat benda yang cute & nice (sama makna jer tu hahaha) so kira graffti benda baru 1st time ai buat....but hati ai berlagu riang biler Iqa suka just font ai kena ubah....kira tak sia-sia kepenatan minda,fizikal ngan mata ni. Ada yang request suruh buat GA watermark plak....tengok la kalo ai rajin ek,  lepas buat GA header ni baru paham tak mudah nak puaskan hati orang. Rasa lagi better buat GA hadiahnya souvenir sangat mudah gituew ngeeee....


antara retis yang terlibat dalam hezagon II....


Semalam lepas setel design header sempat tengok quiz hezagon 2 hour special racangan ini memang peberet ai since sampai nihon tahun 2009. But semalam last siaran selepas 6 tahun uwaaaa sedey biler theyols kasi ucapan buat kali terakhir jangankan theyols nangess ai pow barbakul-bakul tisu habes kat lantai....sang heroes tengok sampai geleng kepala...mama owh mama ituew pow nak nangesss ker??? owh jiwa ai sensitive oooo....from rancangan ni la ai kenal dan minat ngan yusuke kamiji  yang fofuler ngan lagu himawari tue...then hiromi sakimoto sebab dia pandai walaupun agak pendek... larikkkkkkkkkkkkkk.


yusuke 


hiromi sakimoto



yukina & fujimoto fans cakap theyols macam couple beauty and the beast...ngeeee cian fujimoto :-p


From hezagon juga yukina dan fujimoto bertemu,berchenta dan berkawin....beza umur almost 20 tahun uols....but ai thing sebab kes Shinsuke hos tue ada kes berkawan ngan yakuza so dia retired terus dari industri hiburan jepun sampai sekarang tak ada ganti......nak tahu lebih lanjut kes ni uols gugel la ek...nak citer panjang lebar plak nanti. But yang pasti ai akan rindu quiz show macam ni lagi...nangesssssss~



nota ibu jari manis ai:: heran kenapa tv kat mesia tak buat variety show gini melibatkan retis...boleh juga tahu tahap KECERDIKAN retis mesia plak ngeee...ni asyik rancangan nan hado jer...nanyi ngan lawak bodo banyak la....minda pow tak berkembang.....*_____^                   






55 comments:

azam said...

terima kasih sekalung budi....hehehe

dah ada dah header baru...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

azam::macih sudi join
dah tukar header baru ekk

nyonyacyber said...

yukina & fujimoto tu betul la cam beauty n the beast! hehehhe

Teratak Hami said...

Ayu,
Menangis berbakul2, nak tanya jugak... ko faham ke apa dorang cakap? Tak faham takpelah sebab akak tgk filem hindustan pun boleh nangis, meleleh air mata & air hidung ... hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

cik peah::hahahaha...aku x sampai haty nak ckp gituew...sat gi depa kata aku ngan laki aku gituew gak uwaaaa

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.fizah::simple words ai paham...selalu tgk harus paham...hindustan ada eng subtitle oke la ngeee

Umie said...

kansss... cuba diorg buat rancangan ala2x cenggini kan kat tv mesia baru la best.. ke diorg ni nak jaga reputasi takut nampak kurang cerdik bile jwb2x soklan...hehehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

umie::kheennnn balek ngeee
ai pow confuse uols nyapa x dibuat...sbb retis jepun ni semua ader degree even pelawak bodo2 tue...ada budak tokyo Uni tue....

yatie chomeyl said...

tu la, kat jepun byk gile show yg lawak2 bg artis join. bets tgk wpon i x kenal pun artis2 tu kui3x

So Shy Lady said...

ihiks...akak pon takut org kt gitu .... tp mmng dh ada org kata pun huhuhu... dulu la ms baru kawin tp skrg ni akak pun dh mcm beast gak kihkih

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yatie::rancangan ni dapat x kat sana ek???

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

SoShyLady::la ader org kata gak ker???sampai haty khen...x per janji kiter bahagia dan somi syg ketat2 gituew

Anum said...

bestnya kan kalau tv malaysia ada buat rancangan cm nie.hehehe
betul la sis next time buat GA dapat gift.hehehe

Asmara said...

ye kan sbb shinsuke tu la semua bangumi dia diberhentikan. tu la kawan lg ngan yakuza. ekeke..
*psst.. uesugi tu ada kat yonezawa je. ayu penah dtg sini ke sebelum ni? ;D

NM02 said...

yusuker?

ai pun suker...

unik nama tu

Jue said...

betul beb ..mmg ssh buat GA ni..nak kena jaga hati smua org pastu kena blaku adil. Jgn pilih org yg ttentu je menang **aku pnah rasa, sedih siut**

kalau Malaysia ada rcgan variety camtu mmg best kan. la ni, byk yg nan hado. ada dua tiga yg bkualiti. tp lg best kalau ada yg ada identiti sndri compare tiru org lain punya =)

my dear, nanti nak tgk header yg dah didesign tu **hrp ampun kalau pmintaan ni bunyi anak manja haha

Run Away said...

memang susah wat GA...kekadang nak jaga sume hatikan...tapi be pro kan..yang terbaik yang menang../..waa...santik header baru tu...;d....

aleen aiden said...

kak,mane gamba headernye..alin nak tengok gak akak punye esaimen santek ke xsantek..heee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Anum::nk kasi gituew kena tunggu dekat2 nak blk cuti kat mesia br oke kot ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kak as::khenn dah kena byr mahal plak nasib baik dia dah kaya raya kihkihkih...ai confuse pasal matsuri tue/...ingat sama kat semua ken :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

NMo2::yusuke ngeee
kt sini nama mmg pelik2 hikhikhik

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Jue::bab pilih ai x menipu sebab guna random.org yg tentukan pemenang ...nnt2 esok ai letak ek header tue

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Run Away::bagus kalo semua org join GA fikir mcm uols ni ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aleen:coming soon ekk
esok ker kalo rajin ngeee

Hanie_Dew said...

memang hebat la bole design macam macam header. aku & jue, jue lagi kreatif bab bab cenggini. aku bole kasi komentar aja.

tv show kat japan and korea memang best. takde tipikal sgt cam kat m'sia ni asyik2 nak buat p'tandingan nyanyi.

suka tgk tv show korea, running man. tegelak golek golek tgh malam. gi carik kat utube. kompen bole ganti balik air mata tu dengan gelak non stop.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanie::hahaha running man tue mmg best tapy ai jrng follow now dah jadik berpuluh2 epi...ikut epi yg retis ai mintat jer ader.....jepun jrng ada kt mesia sebab mahal kot kos nak siar tue...beza korea ngan jpn ni walaupun berjiran ngeeee

Cik TeN10 said...

smlm last siaran ?? really ? lepas ni dh xde la? huwaaa kecewa i.. ini rncgan fevret i ni.. huhuh

betul tu akak ! i setuju sgt.. atris diorg mcm sporting je nk main game segala.. even bnda tu menunjukkan kelemahan dri sdri kn.. tp ok what.. still enjoy ! tibi mesia byk gosip je la.. gosip sana gosip sini.. xabes2..

Soo Hae Daa said...

wow..!! pengsan tgk lelaki2 ensem itu...kikikiki... =p

Amie said...

oh... macam2 paparan yang ditayangkan.....macam2 ceritanya pula...

Ijah EmoTemo said...

err ni rncgn uji minda artis ke uolszz? curlast sgt! dkt malaysia mmg nan hado la kan? klu rncgn sehati sejiwa , serasi bersama tu byk la ahahah.. choii sgt... ekekeke

アヌム ちゃん said...

betul tu kan kak ayu..dekat cni variety show ada mcm2 sangat..dekat mesia tak byk sangat pun rasanya kan..kalau diorg amik idea dr variety show dekat jepun sikit pn xpe rasanya kan..huhuu

Little Syrena said...

Auntie Ayumi ni sama cam Auntie Shikin (aka wifey uncle Rul), dia pun suke artis2 Jepun n Korea gak

=)

sephia said...

takde ponnn hideaki ai..hehe

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

hensem lo.....

Hanie_Dew said...

jom makan mekdi. kat jpn ada mekdi tak?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Cik TeN10::yes nyapa x tgk ker???
nnt carik kat Utube kot2 ader
hahaha org mesia suka gossip uols ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

SooHaeDaa::muka tera tue kat sini x ensem sgt ader lagik ensem taw hikhikhik

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.amie::senang citer mcm2 aderrrr

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mek ijah::yup...semua ada dari hiburan,kartun,sejarah,sukan etc...kena byk bc baru leh jwb soklan ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum::khen ambik sket idea pow oke rasanyer...ada jugak benda yg berguna nk tgk nnt

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

little syrena akak asrul::confuse sungguh biler guna acc ni ngeee...sama ekkk ai loikeeeeeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sephia::hikhikhik yes hideaki x der dek non...:(

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kakD::auwwwwwwwww

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanie::ader McD tapy x halal la :((

ajumohit said...

Mcm2 program tv melibatkan artis di saba ye, Aju paling suke acara sukan ekstrem yg lompat2 air, tak ingat dh Nama dia, tak silap ninja worrior kot,

tiefazatie said...

ala..dah jodoh dorg kan2...hehe

Hanis MY said...

rancangan apa ni? tak pernah tahu pun wuwuwuwu...jakunnn nya i ni...

mamaNoriz said...

cian nnye fujimoto kena panggil beast...

hehehe, tak baek tawwww...


msia ada gak kuiz2 ni tpi more kat astro...cam baru ni Kalau berani & 1 vs 0..
pastu soalan sket je, main yg banyak...
huhuhu, tak kembang minda pun

WuMing said...

Dah tengok hasil karya kamu kat Blog Azam...

Cantik....

Juwita Jamaludin said...

semalam seharian di disneyland hari ni pun akak penat sangat rasa.. huhuhuhu.. ayu dah sipa ye header tu seronok yang yang menang tu..:)

sitiezahim said...

artis malaysia banyak yg tak sampai tahap kot..sbb biasanye yg educated tak ramai..lebih ramai yg lepas SPM terus smangat nak beratur masuk AF dr beratur masuk U...huhuhu

YONG JIAO XIU said...

la ingat td ayu nak cakap -tak suka kereta bila pendek jadi tsukareta.hahaha.
Wah semangat tul gan cter tu ya. best bila pandai byk bahasa ni.

CIK JATT said...

ayu. header nya mana. tunjukla seround

i suka betul artis2 jepun nih. kawaii!

anisalya said...

sebab diaorg tau artis malaysia tak berapa nak cerdik la dia org tak buat program2 gitu. nnt lain tny lain jwb. sape yg malu? hehehe... segelintir je artis malaysia nih yg cerdik2 gitu kan?

mizzkechique said...

wahh, peminat retisss jepun..


psst, nt ai rekues retis mesia bt gitu lak.. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...