♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, September 15, 2011

♥ Hilang Nyer Macho Sorang LELAKI ♥

Salam uols today ai not feeling well flu tetiba attack (ya ampun ayat tak hingat) plus cough & sore  throat kira pakej yang complete nasib baik check temperature tak demam....semalam tak boleh tidur loya-loya gi toilet muntah habis segala isi perut....adeh seksa jiwa raga but syok plak bila tengok perut slim menyelim (fengsan) ..ai bila sakit ni makan memang kurang makan just banyakkan minum air. Gini la jadi nya bila nak bertukar musim...tak suka part gini. Itew dia mukadimah dah ke laut ...lari dari tajuk ni ngeeee.


Bagi uols if first time jumpa seorang lelaki part mana yang uols tengok memula sekali???? if ai mesti la kening dan mata sebab bagi ai itew adalah ASET yang paling bernilai buat sorang lelaki. Bak kata perpatah dari mata turun ke hati...sebab itew jangan pandang mata lelama kang jatuh hati plak larikkkkkkkkkkk. But lately kat Japan trend baru...nak kata baru tak baru gak la.... Lelaki trim bulu kening jadi benda biasa di sini...even school boy pow dah buat benda ni. Urmmm ok la bagi seorang nihonjin but bagi ai if seorang lelaki trim bulu kening dah HILANG MACHO sebab kening antara tarikan antara mata....ada yang tengok kening theyols kecil giler siap  macam gegurl rupanya. Owh maybe ai ni terlalu jakun dalam erti kata lain ai ni orang kampung kot sebab still tak boleh terima benda ni. (hentak kaki nangessss)


Retis Japan pow almost cukur bulu kening ni but ada yang ok ada yang fail bagi ai......but rasanya kat Mesia tak merebak lagi trend ni but ai rasa skit masa lagi akan sampai juga. 


Kimura Takuya,Matsumoto Jun,Fujiwara Tatsuya & Miura Haruma ...uwaaa if theyols tak cukur kening ai rasa theyols akan bertambah macho dan ensem khen....who agree with me????


Arashi....ai suka gak even semua cukur kening ngeeee boley gitew???? pewitttt....dush dush...GEDIXXX!


Retis Korean pow ada buat juga pasal kening ni but tak obvious sangat macam retis Japan. But uols jangan ingat retis Mesia tak buat taw...masa ai gugel semalam terjumpa pic ni...... 


jeng 

jeng 

jeng 

jeng



Fazli Zanial uols...kenal tak??? dia ada lagu pames tajuk harapan kot ....auwwww tak sesuewii hocay dah la islam....:((


But ini just pendapat ai jer...mana tahu uols suka jenis lelaki yang kening nipis ni hukhukhuk.....but yang paling ai suka yang ni...always in my heart gitew....







siapa lagi darl ai la....harus puji laki sendiri ...giler nak puji lelaki lain khennn...kening ala-ala ahkak ZZ uols...jelez betul ai...terangkat gitew auwwww...banyak ♥♥♥ kat mata ai now ngeeee....gedizz lagi (tahan muntah yer uols)



nota ibu jari manis ai::maap la if sesiapa terasa hati pasal n3 ni ek.....ni cuma n3 buhsan + orang sakit macam ai ni ngeee...peace yo! (lupa nak cakap to k.ieda ai tak boleh terjah blog akak gara-gara blog akak kena virus...akak kena clearkan dulu dan tangkap berekor2 virus itew na)







43 comments:

azam said...

selalu pompuan suka trim kening ni....

kalau laki trim camne??

hensem x?

Anum said...

hehhehhe
siape lagi nak puji hubby sendiri kan
hehhehhe

Ijah EmoTemo said...

kaka ayu... ai tak leh terima hakikat lelaki trim bulu kening. sbb dh nmpk mcm gegirl pulak. aiyark! hihi.

err ai tak tahu tgk apa dulu. hidung kot. keh keh. mohtif sgt ai. hahah.

yatie chomeyl said...

mcm kurengg je if lelaki cukur kening, nmpk jambu sgt ye dak

Teratak Hami said...

Apasal Kimutaku nak cukur kening tak mintak permisi akak? Sungguh kureng ajar itu budak !!!

Darl you punya kening mengalahkan kakak Ziana Zain.

PinKy MoMMa said...

ai memang tak suka uols..bukan taste mak kot hahaha..taste ai kening tebal tebal ngah ngah ngah..

saper lagi nak puji laki nox..mesti bini sndiri..ye dok? suka itu! hehehe

NM02 said...

kening hubby ai lebat.. hubby ai kaya ngan bulu.. auchh!!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

adam::uols rasa macam mana ensem ker?????

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum::khennnn harus si bini kena puji laki sendiri lol

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mek ijah::mcm gegurl la sangattttt uwaaa meraung

uiks boley di maafkan sbb uols moda lagik...ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yatie::mamat jepon mmg already JAMBU noks

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.fizah::alah akak bini no brpa dia?? ngeee gurau jer na...tgk pics dia dulu ensem la x pyh trim kening pow x per....

owh dia mmg boley geng ngan ZZ ai jelezzz

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Pinky Momma::kening tebal itew howt hocayyy ngeee....mari memuji laki sendiri moga ader BONUS nanty ngeeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

NM02::hahahaha
sama la noks kaya sungguh ngan bulu ngeeeeee...larikkkkkkkkkk

Asrul "iLham" Sany said...

"Saya suka lelaki banyak bulu macam laki saya," kata Ashraf bangga sambil belai2 perut boroi Amer yang penuh dengan bulu dada.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

asrul::mulut terbuka luas ni biler baca statement `ASHRAF`itew.....sambey lap peluh ngeee

ajumohit said...

Saya tgk senyuman manis suamiku dulu, itu aset yg termahal hahaha

WuMing said...

Dulu masa ambik gambar kahwin kat Studio... WuMing ditrim jugak laa bulu kenin...

Sekali itu saja laa... Dia orang kata bulu kenin lebat kena bagi kemas sikit...

Ikut saja laaa... bukan selalu pun...

Run Away said...

lelaki kalau cukur bulu kening memang tak macho ar...kahkah...pompuan ok lah gak kan...;d/...tapi owg jepun encem arrrrrrrrrr..kan...;d

Hanie_Dew said...

uh oh. walaupun saya minat kat retis jepun korea ni tapi kureng sikit tang trim trim kening. saya sendiri pun tak trim kak. harrraaammmmm..

sitiezahim said...

ooo patutlee citer jepun yg tajuk panjang yg saya baru tengok tuh kaum kaum adam dia cukur kening..huhuhu..
p/s: hihihi tak tahan tuh conclusion nye muke cik abang yg kening ala ZZ..hik hik hik

hazila said...

Akak tak trim bulu kening pun, tapi ada sesetengah yg trim sampai halus cam opera cina tu.... ampunnn. Bukannya makin lawa tapi lagi teruk. Tapi tepuk dada tanya la selera sendiri kan...

Soo Hae Daa said...

hehehe..xseswaiii...japanese rs dorg nampak jmbu kot lau dh trim kening...kikiki

kak, kte pon suke tgk mata lelaki...menikam kalbu gtu...ahhaahah

aleen aiden said...

lah,lelaki pon cukur kening nak jadi ape?xohsem langsung.hahah

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

bila tngk pun dah mcm pompuan daaa...tak suka juga lah...

YONG JIAO XIU said...

haruma tu mmg npk mcm pompuan. tak sangka dia cukur kening, igt kening asal dia comel hahaha. oh my fave takuya pun sama. gosh! mmg tak reti tgk rupa org yg asal or yg bentuk. huhuhu. igt suma original gitu, mcm yong. kehkehkeh.

Juwita Jamaludin said...

Mcm2... Manusia ni x pernah puaskan... Yg pasti anugerah yg Allah beri telah sempurna pada seseorg dan harus hargainya..:)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aju::auwwwwwwwwww
dari mata turun ke HEART gitew

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

WuMIng::uols x per gegurl x dak hal...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

run away::ikut pendapat jugak la...stgh org suka lelaki gini

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanie::ehhh x trim ekkk
sugoi clap clap clap

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hajar::dulu masa memula smpi nihon terkejut tgk boboy sini semua trim kening....kejutan budaya ai jadik nyer ngeee....

p/s::kening terangkat ai bykan ZZ yer uols ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.hazila::hikhik oke lagik tue
ader yg LINCIN terus kat kening lagik seksa tgk

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

SooHaeDaa::tersgttt jambut pow x elok la....ai suka macho dari jambu ...voley gitew???

yeahhh kiter geng mata hahahaha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aleen & KD::nnt cina mesia buat gak la trend gini

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yong::yg ori mana ada nipis lawa mcm tue...stgh dia org pandai trim but if tgk 1st time pow sure dah boley tahu trim ke x....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ita::kheennn ni pow ingatan kat diri ayu sendiri gak....

Hanis MY said...

mg retis lelaki jepun cantik2 belaka hehe labmate ni pun cukur kening ok wuwuwu... wahh haruslah puji laki sendiri mmg ala2 ZZ gitu...

LuN@_aiDi said...

Ehh sama ler plak..I pun suke tengok tang kening + mata juge.. ^^_ tp tak dapat ler yg kening cam ZZ tuh..hihihi

p/s: get well soon yea sis! flu mmg tak menyeronokkan!

nyonyacyber said...

sgt tak sesuai tau trim2 nih... ori lagi santek okey!

Ana Ghazali said...

hehe..get well soon yer sis... :)

LinChan said...

Sllu sgt tgk japs laki cukur kening sampai dh immune. Kalau laki melayu buat harus lah rasa janggal kan?!?

aTy _faRed~ said...

eeerr...macam tak sesuwai jer kan lelaki cukup kening..tapi lelaki2 korea..memang 'jambu'..;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...