♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, September 23, 2011

♥ Dr Fazley Terbaekkkkkk ♥

Mood dalam hati ada taman ni dushhhhhhh~ n3 ani agak syok sendiri harap uols tahan nafas jangan termuntah yer....nak cherita pasal retis sket...pernah tak uols twit ngan retis-retis kat mesia ni??? rasa ramai yang twit khen ada yang nasib baik dapat reply contoh macam Mek Ijah selalu twit ngan abe Aaron Aziz dia tue...sorang lagi Cik Peah memang already kawan ngan retis gituew so bila retis2 tue reply twit dia ai tak der la terkejut sangat. Ai hampesss sorang retis pun tak reply sila la simpati ngan diri hamba ni...uwaaaaaa hentak kaki... Tahu retis ni ramai peminat yang twit kan but sometimes nak juga merasa retis berbalas twit ngan ai.



Al kisahnyer semalam ai follow Fazley Yaakob then dia DM (dicret message) kat ai suruh like page kat fesbuk siap request nak follow ai lagi...owh macam nak fengsan terrrrsangat over acting ekkk but ai rasa dia layan fans dia sama jer but ai jer terlebih over acting  nak highlight benda ni hikhikhik.Rasa dia sorang jer retis yang fans follow then dia follow back...retis lain jangan harap la. But personally memang ai kenal fazley since tahun 2000 kebetulan fazley AJK pemuda alor star dan ai AJK puteri alor star manakala ayah fazley ...Dato Yaakob plak AJK UMNO alor star. So selalu event, meeting or ada majlis motivasi mesti jumpa fazley...dia ni tersangattttttttttt la soft spoken,hormat orang tua, pemalu *wink* ngan ai jer kot ngeee paling penting orang nya BIJAK yer of coz good looking & tinggi (isssyyy bunyi macam bodek jer khen...buat takkkk dia memang gini).Pergi la jumpa ngan dia pasti uols agree ngan ai nanti....


Dulu masa tue ai baru 19 tahun so muda giler perangai pun macam over acting gituew hahahaha jumpa fazley ni mesti dia macam malu or takut2 ngan ai sebab ai suka tanya banyak soklan kat dia....tanya soklan kat dia macam dah lama kenal gituew. But masa ai DM tanya kenal ai ke tak??? dia cakap kenallllll...oppsss adakah dia kenal atau pura-pura kenal ai??? tiada kepastian di situ but ai ada explain macam mana ai kenal dia...maybe dia ingat kot sebab perangai semegah gituew ai sorang jer ada ngeeeeee.(sungguh malu di kenang kembali)


over excited plus over acting...benda ni pun nak tunjuk khen....motip blur ai punya DM panjang dok explain malu nak letak sini hahahaha...fengsan kalo darl baca perangai bini dia ni ngeeeee.



Try nak cari pic ngan dia tapi tak jumpa plak rasanya kat umah di mesia....tak der rezeki nak tunjuk kat uols ...lagipun dulu ai free hair kurus keding jer berbeza sangat ngan sekarang ni ouchhhh sadis betul la part badan ni uwaaaaaa. Kira fazley retis pertama yang tak sombong ngan ai DM dan reply twit gitew...special n3 kat dia boley gituew??? So ai doakan moga Dr Fazley bahagia bersama wife dan anak-anak yang super kawaii tue mesti bijak macam daddy dia gak nanti. Sweet giler baca twit fazley ngan wife dia....moga kekal hingga hujung nyawa yer walaupun banyak rintangan yang mendatang....*________*



happy family....masa ni wife dia tak bersalin lagi...now kids dah jadi 3 orang yer...azrene ni anak kepada ahkak pink yer (siler gugel if nak tahu siapa ahkak pink itew)





nota ibu jari manis ai::ini n3 auto publish yer uols...3 hari cuti blog pow cuti nanti biler free ai BW umah uols oke....@___________@








40 comments:

Teratak Hami said...

Glamer .... artis pun kenal Ayu... Masih teringat masa konsert AF, Fazley tenaga pengajar dan Datuk CT yg dok komen pelajar, dorang digossipkan, sweetnya masa tu bila camera focus kat they all.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.fizah::citer dah lama sgt ni
urmmm nnt comment lain na nak kuar kejap jejalan...yipeeeeeeee

et said...

fazley memang sopan santun kan...dia ckp lembut jer...hehehe
kiter taw saper ahkak pink itew..hahaha

ZaNa aDieyZa said...

glamour la kak!! 3 hari cuti? bestnya!! nnti balik dr bercuti BW blog zana yer.. hihihi

Anum said...

bestnya
siap kenal artis lagi

WuMing said...

Bagi WuMing dapat berkomunikasi dengan Lady Chenta a.k.a Lady Ayu pun dah tersangat bangg dah....

abah khalisha said...

wah dr fazley lg tu..siap ingat lg tu

azam said...

hahaha...ada taman dgn FAZLEY ye...

hehehe, kawan lama ni kan?

LuN@_aiDi said...

tahuu siapa ahkak pink ituu!!
tapi weolls tak panggil akhak pink(: motip sgt khen?!
hihihi.. baideway Fazleykan retis yg educated giteww..
harus ler die tak mo sombong3 ngn fans die..
cewwaaahhh gigih iolls buat konklusi^^_ ngehngeh!

Tentang Kita said...

respect dgn Dr Fazley sbb dia seorg yg terlalu menghormati pndgan dan idea dr org lain. punya imej yg sgt cool

Ijah EmoTemo said...

tentang nk mention kan ai dgn abe tapa ai tu khen. ekekek. err ai bkn setakat dgn bang tapa beramah mesra tapi dgn wife dia sekali. hakhak. *over gila ai.

hikss. curlastt yu maria! ai dolo2 kan selalu hantar kad raya dkt fazley smpi seluruh keluarga ai ckp ai pehminat setia abg asmara *meraung* hahahah

Jue said...

la beb, br prsn entry br ko kat bwh. ptt la tiap kali aku pgi..xde update rupenya kat bwh GA tu hohoho ampun beb!

Dr Fazley tu mmg baik. pnah jumpa in person..humble je orgnya =)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

et::oppsss harus kena tahu khenn
sedeyyy citer theyols

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

zana::isssyyy mana ada glam pow kebetulan dulu mmg selalu jmpa dia :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum::kalo dok key ell mesti selalu jmpa retis khen

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

WuMing::ouch touching hocayyy arigatou me too :))

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

abah khalisha::hahahaha aku pow x sangka

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

azam::gituew la nampaknyer ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

luna::uols pengey apa share la ngan ai ngeeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

tentang kita::yes org berpelajaran ni gaya lain sket

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mek ijah::uols selalu ngan abe AA jer ngeeee...dia reply x kad raya uols tu??

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Jue::uols x tgk betul2 la tue sebab n3 GA ai buat stick post sebab itew terlekat kat atas tue jer ngeee
humble khen susah nk cr retis gini now

Ijah EmoTemo said...

dgn retis lain pun ai hade jgk beramah mesra ekekek. tp more to abe aaron ai la kan sbb dia pun mmg dh kenal ai personally ngehehe.

err fadzley bls tetiap tahun. ekekek. tu yg ai sakan menghantar dulu2 ahaha. btw ai pun suka wife fazley. very down to earth noks. selalu borak2 dgn sheols dkt twitter , suka je cara dia bls tweet. sgt sweet hiks.

Run Away said...

penah minat giler kat fadzley kejap..hik...dulu2 ar...;d..../waaa..kat sana sejuk kew....sy nak g jepun ar....suka sangat...jepun dgn korea..kalau boleh nak tinggal dan keje sana...huk....;d

アヌム ちゃん said...

fewwittt..kawan dgn artiss pulak..heeeee..tp mmg pn artis len mmg susah la kot nk bls twit2 ni..isk2

Nadzirah K. said...

best la,hehehehe :)

Juwita Jamaludin said...

tula fazley ni bagus .. suka tgk cara dia dulu.. tapi bagus isteri dia laju je rezeki diorang cepat anak dah 3

Hanis MY said...

Wahh kellas u! I loike... Dah Ada kawan retis... Baru tahu fazley dah Ada 3 anak bestnyaa... Comel anak2 dia... Nanti update g jenjalan tu tak sabar nk baca...

YONG JIAO XIU said...

mmg suka dia,sebab bijak. oh un'sangkar'able betul dia pun pemuda. hehehe kita geng. oh dengar kata dah nak Pilihan raya dah nanti. bulan 11. tak tau la betul or tak tp br ni dah ada buat PR olok2.hehehe ada jgk yg olok2. tak tahan betul. yong siap kena jadi pengira undi lagi. hehehe.

Jue said...

Lupa ckp beb, seyes aku xtau ko stay kat japan. Smlm jumpa hanie, dia pun geleng kpala.hahaha sowy beb =)

Aku bc blog ko ni la yg wat aku tprsn byk sbut uol uol smpi trs nak tulis =) gurauan je entry tu beb. Ingat nak kau aku memula tp cam simple sgt hihi

mamaNoriz said...

bestnyeee... dpt geng dgn artis!

i tahu sapa ahkak pink itewwwww... hihi

btw, i'm ur 222 follower, cantik tak no? ekeke...

Niena Pengembara Ilahi said...

erm...bagus la dia xsombong kan.. ada dgr cerita psl dia & isteri.. sejauh mana kebenaran xpasti... smoga dia dan isteri sntiasa brsabar mnghadapi stiap dugaan :D

Soo Hae Daa said...

wahhh..dh kawan lame ngn retis ghupenya..heheh =))

CIK JATT said...

wahh, dah geng artis u!!
anak dia dah 3 tu, cepat betul

Hanie_Dew said...

idola aku nih. dulu dia selalu bagi tips belajar kat majalah. aku pun ikut tips dia macam mana nak buat nota yg senang dibawa ke mana mana. buat memang buat tapi baca nya tah ke mana mana hala. hhahahaha...

doakan mereka bahagia dan hepi ke akhir hayat.

yatie chomeyl said...

kellas u, DM dgn retis hehehe

aTy _faRed~ said...

waaahhh..beshnyer..!!! kite tak de pon geng ngan retis..huhu... suke fazli jugak..sebab die retis bijak..:)

happyichigo♥ said...

waah ai kawan ngn fazley lah!! cayalah! fazley ada anak 3 ye..dira tak tahu pun..ape cerita quilt yg dipegang oleh fazley dan isterinya? sweet lah quilt tu...sae ahkak pink..gugel sekarang jugak yeah

TwIstiEs*meSti Mau* said...

tak gemukla dia...

nyonyacyber said...

alamak.. camner plak aku leh terlepas entry ko yg superb nih! hahahha siap mention nama aku.. perghh glamm sekejap cikpeah ekekekek beb! artis nih bg aku dalam 10 ada 2 ke 3 org jer kot yg rajin nak reply tweet.. n dalam 10 ada kot seorang dua jer yg nak follow kita balik.. hehehe biasa lakan.. dia org ramai fan... setakat kita nih apa lah sgt.. keh keh keh.. ko tunggu nanti cik peah jd retis.. conform ko la org pertama dia reply segala soalan hahahah leh cenggitu :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...