♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, September 5, 2011

♥ Cherita Sebelum Raya ♥

Salam Monday uols pejam celik pejam celik dah masuk syawal yang ke 7 ek. Mesti uols kat Mesia still mood hari raya khenn...weols kan sini terasa raya pun 1st syawal jer sebab atas meja penuh ngan menu raya lepas tu back to normal then darl ai pun dah start keja sebab dia cuti sehari jer masa raya hari tu.Kat Blog pun sunyi sepi selalu ramai yang update sometimes tak sempat nak terjah dapat 1 hari but sebab raya yang update new n3 5 orang or less jer dalam sehari so mood berblog pun lepas ke tengah angkasa...terapung-apung macam awan dania oppss!


On Sunday last week before raya darl ajak gi museum kat Mamada dekat jer 20 minute from our house. Almost 3rd year kat sini ni baru 1st time terjah museum itew pon dalam bulan poser but actually ai ada baca ada pakar advice if kiter travel another country jangan visit museum sebab kiter tak tahu sejarah so akan blur selain boleh tengok jer la pahamnyer edak pun ngeee...same situation ngan apa yang jadi kat ai last Sunday hanya mampu tengok jer hikhikhik. Sama jer ngan museum kat Mesia masuk free just bila ada event jer kena bayar. Darl excited sangat ajak terjah sebab nihonjin buat exhibition pasal binatang etc then sampai 31 August jer. Sebab little hero ai  ni memang super duper interested ngan segala jenis binatang atas muka bumi ini so weols bawa dia gi...ikut hati ai ni memang malas nak jejalan waktu poser...nasib baik dekat so redah juga la.


Sampai kat museum tue terkejut sebab alahai kecil bonar museum nyer...parking pun kosong jer...maybe museum kat kampung sama kot hikhikhik.Jom layan pics yang tak berapa nice sebab guna iPhone jer DSLR tak bawa ponggg..sebab malas boley gitew??? ~




entrance museum 


Adam focus biler tengok citer pasal binatang ni.....boley geng ngan nihonjin tu ngeee


antara binatang yang display...ni binatang betul taw


butterfly /chou yang sangat kirei / cantek


ader adegan kiss plakkk...ai want too dush dush ngeeee


peace Yo...

pose orang yang perasan kuruih but realiti nyer memang darl kuruih suda...ai jer makin kembang tak kecut-kecut lagi uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa HENTAK KAKI kuat-kuat.


Mesti uols tercari-cari mana pic ai khen (dush perasan giler macam pames ngeee) kali ni 0 sebab ai jadi photographer that day lagipun badan ai makin mokmok ni tak mau letak lagi...tunggu slim sket baru ai upload banyak-banyak ek...motip la sangat khen...hikhikhik. 



nota ibu jari manis ai::salam takziah buat Hanis dan mi atas kehilangan ayah tercinta pagi semalam, semoga roh arwah di cucuri rahmat dan di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman....al fatihah.(InsyaAllah both dah sampai ke mesia pagi ni...hope everything di permudahkan olehNYA ..both akan berada di mesia selama seminggu...doakan yang terbaik buat mereka).







34 comments:

YONG JIAO XIU said...

yey! er first komen ke nih? ye kot. hehe.
wah lawanya butterfly tu!!! mmg real ke suma butterflies yang warna biru itu? klo mmg real,huh mmg dasyat tu,dpt jpa byk rama2 warna sama n saiz berbeza tu.
oh muzium dia mmg nampak sunyi saja n betul la nampak kecik saja. ciannya...er rasanya bukan muzium negeri kan?
hehe ayu, g je beli cuka buah tu.grenti boleh kurus insyaAllah. ari ni yong pakai kebaya g keja(perasan kurus de)hahaha.

YONG JIAO XIU said...

oh lupa nak cakap, lawa la pinky gurl yg malu-malu(ke muka berangan hehehe) kat atas tu.npk scheweet sgt lah.

ajumohit said...

Alah Ayu tak kisahla badan naik skit janji hepi hihihi... Smg rohnya dicucuri rahmat

Cik TeN10 said...

ahahh fatin mmg tak suke gi muzium.. tp kl gi shopping emang laju je.. hihi

takziah buat kak hanis dan husband.. baru tahu

Asmara said...

U!! isk mana boley tak lawat museum, tambah ilmu pengetahun gitew. rugi tau lawat another country tp tak masuk muzium diorg. at least kita tau sikit2 sejarah tmpt diorg. hehe.. dalam muzuim of course diorg akan story mory lelebih so dari situ kita akan faham ye dak. ngee.. eh2! ni muzium serangga ke? hehe.. kalau best nak terjah la. :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yong::ni museum dearah jer...yg negeri besar la..mmg semua original saiz gitew...manyak cantek ooo...tataw kata ada butterfly yg best gitew ngeee...

header tu mcm ai la malu-malu neko...auwwww

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aju::x boley guna slogan gemuk dan senang haty...dah stress tgk ni bkn senang haty lagik....uwaaa hentak kaki

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.as::ikut org jugak bab2 terjah museum ni mcm ai kureng sket hikhikhik....nope yg ni ada event jer hary tue dah habes pow...:(

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Cik Ten10::jadik gegurl mmg shopping laju bonar x ajak pow mmg terjah gak ngeee....x ramai yg tahu but hanis ada buat n3 smlm

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wow santek la tngk rama2 tu....

takziah utk hanis...
al-fatihah utk arwah....

Amie said...

teringat muzium / taman rama2 di Melaka... cantik2 semua spesies yang dipamerkan... rama2 memang cantik trapi umurnya tak panjang ye Ayu... 2 minggu je hidup!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

KakD::my son suka sgt ngan butterfly ni

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Kak Amie::owh ada ek kat melaka tataw plak sbb x pernah terjah situ pow...arr mmg pendek jer umur tu

アヌム ちゃん said...

header baru lg ke..byknye header.heee..background pn dh tukar lagi kan tu..heeee..bestnye jalan2 ye..aa x saba nk jalan2..tggu hubby setelkan keje2 dia dlu..hpe lps tu dptla jalan2..aaa al fatihah buat FIL k.hanis..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum::akak khen ratu header hikhik...ader lagik new design header yg akak x guna...nanty2 la...
ni bkn jejln sgt pow

azam said...

salam takziah....selamat hari raya

Papa Mifz said...

wow musium serangga ke nih...

selamat hari raya...!!

Ijah EmoTemo said...

waaa , adam mmg suka dgn binatang2 eh.. heheheh.

takziah utk hanis. al fatihah.

Lovely Kitchen said...

Selamat Hari Raya AYuuuu!!! Maaf ye yg mana ter2 sume tu...ni baru nak beraya umah kwn2 maya...he he...

uish rajinnya visit museum...jgn x caya kami lum pernah jejak kaki kt museum jepun ni...;p

CIK JATT said...

alamak muzium. mana2 muzium pun i akan blur sebab tak faham and tak interested. tapi buat muka poyo kunun2 interested habis. hehehe

Iryd and Pitt's little diary said...

haha..Adam sangat suka binatang ni..ingat time pegi umah ayu..actually dia cam nak ajak someone ikut dia pi cari insect tu..tp mak pak sumer dok sibuk berborak..cute adam..anyway..takziah kepada Mi dan Hanis..

Ana Ghazali said...

hehe time raya...ramai yang cuti raya...ramai jugak yang cuti berblog...khususnya kat malasia...selamat hari raya ...hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

azam & papa mifz::selamat hary raya guys

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mek ijah::yes dia mmg suka segala jenis binatang ni...pangey kak hanis la cheq :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kak E-na::hikhik ayu pow malas nk terjah museum ni but dah ada event so terpaksa terjah gak la...selamat hary raya kaka

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

cik jatt::same with me mmg fail kalo masuk museum ni...adeh kena ubah ni...patut ilmu kt dada kureng hahahaha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

iryd::dia selalu ajak ai kuar gi kouen cari semi butterfly etc...now dah kureng esok dia bawa blk ikan plak from youchien ...fening ai tgk uwaaaa

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Ana::mmg ramai betul la bercuti ni pow x ramai yg update lagik...but better from last week

sarah1410 said...

Tumpang lalu jap ya. :)

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

Umie Artoqiemie said...

bestnye rumah dekat je dengan museum..

Wanita2u said...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

Nadzirah K. said...

rama2 tu mmg cantik :)

Juwita Jamaludin said...

jalan2 ye ayu ... kadang memang yang dekat kita tak gi lagi yang jauh dulu sampai.. hihhihi.. akak banyak kat yokohama ni tak terjah lagi

Run Away♥ said...

wa....best nyer...kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...