♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, September 16, 2011

♥ Uols suker??? Ai pow hepi ♥

Salam Jumaat uols, sepi jer blog hari ni mesti ramai yang cuti ek....ikutkan ai pun malas nak update new n3 today but tertiba hati tersentuh dengan entri penghargaan buat ai ni...( lap ayaq mata terharu noksss). Susah-susah jer buat kat ai...al kisahnya awal minggu ni masa terjah blog Mek Ijah dia ada cakap dia teringin nak header baru then ai mengofferkan diri (bahasa apakah itew??) nak design header untuk dia then ai sedia maklum mek ni suka bonar ngan tulip so ai cari kat folder pics ai nasib baik ada yang berkenan di hati....itew la 1st draf ai kasi kat then tertiba dia reply cakap ok dia suka bangat (terbayang dia lompat tinggi2 ni ngeee) siap ai kasi watermark lagi...anggap sebagai hadiah bufday la...opppsss belated ngeee...mek ini ai kenal kat forum lagi then baru follow kat blog.....




ini la header untuk MEK IJAH 


new watermark 



Lepas itew ai offer nak buat kat Hajar yang berada nun jauh di Germany sebagai tanda terima kasih sebab sudi pos FM kat ai....kebetulan dia pun suka tulip...(ramainyer peminat tulip) so ai terjumpa pic tulip yang last year punya... ai kasi 2 draf kat dia suruh pilih which one dia suka then dia pilih yang ni....



so ini hasilnya untuk header HAJAR


Apa yang pasti ai buat seikhlas hati tanpa mengharapkan apa-apa balasan but arigatou Mek Ijah & Hajar sudi buat special n3 kat ai.......if uols perasan ai ada trend mark sendiri dalam design header ni...if guna gambar pemandangan gini ai suka buat macam lukisan nampak nice dan lain dari yang lain. Jenis ni nampak simple dan ai nak edit etc pun kejap jer. Ramai tanya kat mana ai belajar design header ni...actually dulu ai memang student IT (information technology) so graphic design antara course yang ai ambil termasuk la untuk programmer C++ but untuk C++ memang ai dah lupa ingatan la sebab dah lama tinggal. Memang akan fail if suruh ai buat new program. Ai suka design dan multimedia but since dah lama tak guna ilmu itew banyak yang ai lupa...nasib baik bab edit2 ini ai ingat lagi function nya kat adobe photoshop dan flash. Dulu macam susah nak dari source untuk gambar-gambar menarik but now everything di hujung jari jer. 


Selain Mek Ijah & Hajar actually sebelum itew ai dah design header kat 2 orang kawan blogger iaitu Ika Bangkok dan kaka cantek Aka K.Anie Nagoya.




Ika Bangkok blogger yang rajin masak juga dalam proses diet macam ai juga ngeee....masa ai kasi header ni dia siap nak bayar kat ai taw.....tq ika sudi guna header non hado ai ni.




ini untuk Kak Cantek but di sebabkan blog dia ada masalah nak letak header ni terpaksa dia ganti ngan yang lain but dia still letak header ni sebab suka katanya cuma dengan saiz yang kecil...pity u kaka hope weols can solve da prob oke....


But honestly ai tak puas hati dengan design header yang ai buat..still nan hado lagi...sebab itew ai selalu ganti header sebab ai selalu try nak improve. Kepada mereka di atas hug ketat-ketat really appreciated sebab uols sudi guna header itew. Sebab satu kepuasan kat ai bila orang guna header yang ai design itew. 



nota ibu jari manis ai::sebab ramai yang tanya nyapa ai tak update blog waktu weekend so ai nak habaq awai2 ni (loghat kedah sila baca ngan harkat yang betul ngeee) weekend ai jejalan if not pow ai nak spend time with my heroes so blog ai akan KOSONG selama 2 hari ngeee.But if ada masa memang ai BW kat umah uols semua......sekian ngeee (over acting khenn ) *_____________*!






54 comments:

sitiezahim said...

hehehehe...memang prasan ayu nye design kat ijah temo temo n ika bangkok tuh..kira dah ada trademark gitu hehehe

❤paperdoll❤ said...

header kt cheq mana????huh! majuk!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hajar::arrr ai ada trend mark kat header sapa yg pernah tgk ai design mesti tahu punya ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sista::cheq dah cekap edit x payah ahkak tolog buat dah .....;D

Teratak Hami said...

Ayu,
Akak pun IT tapi apasal le tak belajar buat design cantik2 camni... Sure lagi excellent ....

Perasan tak header akak kosong?? ehem, ehem ... hehehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.fizah::laaa ya ker
kiter geng la ek
akak IT belajar apa ek???
nak ehemm2 ker??
PM kat fb na *_____^

Jue said...

waa..hebat2..aii rabun IT..mmg fail la bab nk mengedit2 ni..


**selalu "jeles" tgk ayu tukar2 header..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Jue::if nak belajar edit kat Utube byk ajar step by step...but better tahu basic dulu la...jgn jelezzzz x lawa mana pow :))

Hanis MY said...

u leh buat bisnes cenggini tau... i nak tempah jugak la hehe...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanis::nk jugak ek...
PM kat fb nnt ek apa2 hal :))

Soo Hae Daa said...

ptt la header akak asek tukar2..akak pandai buat sndiri upenya...kagum2...ehheehhe...

cne nk buat watermark kak ayu? ajar boleh?heheeh

LuN@_aiDi said...

wahh rajinnyer sis wat header^^_ kiut-kiut lak tuh..
i langsung tak gheti nak buat.. guna yg sonang jer..huahuahau..

ajumohit said...

ayu, aju tak reti edit header, mesti kecit je bila adjust tu hiihihi

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

SooHaeDaa::watermark akak guna PS jer
actually dia ada software untuk buat itew but akak cekap pakai PS so guna kat citu jer...nk lagik senang buat kat photoscape pow boley

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Luna::x guna belajar graphic kalo x reti buat header sendiri kan...kalo akak x bljr pow akak guna yang gugel jer ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aju::ai try byk saiz then ai just copy saiz tue jer... standard saiz 1000*450...

Jue said...

Cantik la ko design beb. Aku suka tg pompuan bj kuning tu. Kelas sgt. Jue ngan hanie dulu pun blaja c++. Fav subject tu beb

Ema Razali said...

cantik la design tulip tu. cantik gila! <3


ema tk reti guna photoshop. selalu guna pgotoscape je. sedih kannn? T___T

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Jue::fav subject C++????
Bravooo x ramai suka c++ sbb agak rumit

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Ema::it's ok photoscape pow ok gak dear
Kebetulan pic tulip tu ms ambil x edit pow dh lawa (~_~;)

Ida,Japan said...

ngaper tak citer awal2 ayu yg buatkn header tu sume...comei2 designnyer.....kreatif la u, setiap kali terjah blog ayu, blog mek ika...mesti tertanya2..mana dpt design ala2 nihon ni...oic

anie,Nagoya said...

Nak order lagi boleh?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

K.Ida::ingatkan dah tahu ngeee (~_~;)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

K.anie::Boley tarak Hal punya
Just Make sure Boley guna ekkk
If not sedeyyyyy (^_−)−☆

Umie said...

header aii mana?? mana?????

hehehe... poyo kan aii? bagus uolls tolong kenkawan.. betul kata pepatah omputeh "what friend are for" gittew khenn...;-)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Umie::nk jg ker
Nk kena isi brng Dulu hikhikhik
Dh ramai plak suruh buat ngeee
Insya Allah bebila ai free ai buatkan ek ngeee
Istilah ai give and take

Cik TeN10 said...

wahhh !! seriusly cantik !! especially yg bunga tulips tu.. hebat la u akak !! patut la header akak sume cantik2 belaka.. :)

penah belajar C++ last two years.. tapi kan.. separuh jalan je.. mmg ssh sbb krg minat bab2 programing ni.. keke

アヌム ちゃん said...

selalu edit2 dekat mane k.ayu..huhuuu..rajinn..patut header selalu tukar2.heeeee

Asrul "iLham" Sany said...

akaknye header2 memang super kawaii

:D

Ijah EmoTemo said...

heee!! ai mmg suka wokeyy? masa dpt msg frm fb ternganga beberapa saat katanya. ahaha.

tq so much kaka ayu. hiks.

p/s: ai nk kena belajar edit mengedit via ps dgn yu la noks! hikss.

Papa Mifz said...

rajin yer buat header2 nih....cantek2 lak tuh...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Cik Ten10::dlm 4 design selalu yg plg cantik 1 jer ngeee

owh dulu c++ weols kena ambil...if fail kena repeat smpi la pass ngeee suka ker x terpaksa juga redah kasi pass ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum::kat PS jer...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

asrul::biler bc comment ni mcm boley teka la n3 uols itew ngeeee arigatou ;D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mek ijah::boley jer
but kat Utube lagik oke ok sebab ada video nak bljr pow sonang jer

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

papa mifz::buat ms free time jer...x der la lawa sgt pow ngeeee

Ana Ghazali said...

Hehe..cntk gambr headr,patutla pndai desgn..rupenye amik it dlu...syg kalu xasah bkat tu kan..hehe ana xminat it..fail skt bab2 java n programming nie..

YONG JIAO XIU said...

Wah rupanya ayu stdnt IT no wonder la, header hebat-hebat. Paling suka pic kat paling bawah tu. memang elegant bangat la gayanya. hahaha. Ingat pic header ayu yang skuter pink hari tu....comel ciot siot miot.

Amie said...

Assalam Ayu,
tabiklah Kak Amie dekat adik sorang ni.... header2 tu semua ada nilai seninya....cantik! suka tengok lakaran ideanya tu...suka++++++

aleen aiden said...

woahhh,yg ade kartun jepun tu comel la kak!terernye!hee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ana::dulu mmg minat IT
but if skrng nak study benda lain plak ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yong::nak lawa header kena selalu try mix & match sometimes try and error jugak...bukan masak jer yg byk error ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.amie::salam akakkkkk
suker ker??
akak x suruh ayu buat kat akak pow ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aleen::x der la lawa mana pow biasa jer dear :))

abah khalisha said...

Wah menarik tu..
Abah ditahan Polis

Juwita Jamaludin said...

patut la ayu pandai edit2.. rupanya student It dulu.. cantik2 header tu... keep it up ye

Niena Pengembara Ilahi said...

waAa..cntik2 header tu.. suka :)

WuMing said...

Memang laa.. Kami cuti satu Malaysia..Balik Kampung...

Hanie_Dew said...

saya pun suka tulip kak. tolg poskan kalau jumpa. =)

Cik TeN10 said...

i plg suka yg tulips tu !!! serisuly !! awesome !!!

azam said...

i like....hehehe

PinKy MoMMa said...

uols memang kreatip! ai suka..tapi ai tak kreatip u..huhu tangan keras kekdahnyer ;p

CIK JATT said...

creatif la ayu. i jangan harapla, tangan takde seni langsung. it pun tak pandai sangat

Run Away said...

wa....header ika tu santik ar.............jelez neh...huh...;d

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...