♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, September 9, 2011

♥ Happy Grandparents Day ♥

Salam Jumaat uols kejap jer masa berlalu ek now dah syawal ke 11. Selamat berpuasa 6 pada yang berpuasa nikmat puasa dalam bulan syawal sangat best...selamat hari raya buat umi dan uols juga dah setel puasa 6 ngeeee...semalam masa call tengah masak ketupat...uwaaa rindunyer nak makan ketupat umi >_____<.


Semalam weols buat postcards untuk obasan & ogisan (datuk & nenek) sempena Grandparents Day 11 Sep nanti. Kat Mesia hari ni tak disambutkan but kat Japan banyak betul hari nihonjin celebrate. Yaguchi sensei ada kasi 2 keping postcards untuk Adam tulis ucapan kat obasan & ogisan. So kira 1 akan sampai ke Alor Star umah mak tok & tok abah then 1 lagi ke umah tok & wan kat Penang. Hope sampai la sebab setem kat situ just ¥50 jer but sensei cakap dia akan buat boleh pos dan sampai...so we wait and see ngeee.




nice khenn postcards ni ...siap ada gambar ngan tomodachi gitew...memang best youchien kat Japan sebab macam-macam aktiviti yang theyols buat untuk kids join.



zoom pic yang ada kat postcards itew...ni classmate adam yang boboy jer sebab yang gegurl theyols snap asing...kuruih giler khen adam compare ngan tomodachi yang lain...susah hati betul la...but maybe from weols punya DNA yang already kuruih masa kecil sampai la zaman sebelum kawen (fengsan hikhik)...janji sihat oke la..jangan cakap weols tak kasi makan plak....tetiba perasan yang kawan filipina itew pakai baju salah hari patut nampak dia lain dari yang lain ngeee. Nasib baik skin color si adam ni turun darl if turun ai wajib obvious kat citu...larikkkkkkkkkkkkkkkkkk!



dah siap tulis....


Nanti sensei buat rombongan ke post office next week kot untuk pos postcards ni ngeeee. Hopefully sampai....mesti pening orang kat Mesia nak baca ni...nampaknyer kena explain la nanti. Tulis
`Terima Kasih sebab selalu hantar benda yang sedap-sedap kat Adam from Mesia...Semoga sihat selalu`
....maksud lebih kurang gitew la hikhikhik. 







45 comments:

ajumohit said...

So sweet, Adam pandai ckp jepun la ye Ayu? Sronoknya tgk Ada aktiviti mcm ni, mengajar Anak ttg penghargaan diri

Teratak Hami said...

Adam pun dah macam anak jepun. Anak jepun sorang tu, belah tepi 2 dari kiri mesti terlebih mandi pool.

yatie chomeyl said...

nasib baik adam putih. anak I kaler cekelta sikit, if amik gmbr gdn kawan2 dia, senang nak spot ehehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Aju::arrr bernihongo ngan papa dia...risau gak sebab BM dia tunggang terbalik la

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.fizah:: theyols ni everyday terjun pool kat youchien la kaka mmg nmpk sunburn kalo blk umah....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yatie::besalah anak mesia makan belacan nak putih mana sangat kan..lain la kalo parents mix mat saleh hikhik...ai tgk anak tue oke jer for mesian la...jgn compare ngan nihonjin ngeee

NM02 said...

bestnye anak kamu

azam said...

wah...ade hari cam ni ye.....

seronoklah dapat makan makanan malaysia ni....best m'sia. Balik lah

ieda said...

soo sweet ..
cantik postcard tuu .. creative .. :)

Run Away♥ said...

waaa....memang best lah...sy suka jepun/korea...hik...;d.../satu kelebihan kan adam...nice...;d

Anum said...

so sweet
bestnya

Umie Artoqiemie said...

kat rumah adam cakap bahasa ape erk?? bestnye adam dapat semua kawan japan :DD

Diana @ bilakukatacinta said...

dear~ mcm2 sambutan kat sana kan? i wish i could be there..study kat sana...hhmmm

memang lah dear...i tak dpt beza adam ngan yg lain..same je kaler kulit dia...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

NM02::alhamdulliah :))

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

azam::ader
mcm2 hary pelik dia org celebrate
hahaha isnyaAllah akan blk for gud nnt...biler tataw lagik ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ieda::khennn nihonjin mmg creative gitew

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

run away::alhamdulliah kids mmg senang belajar benda baru

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum::hikhik tq dear

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

umie::BM,eng ngan nihongo...
mix la...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

diana::boley apply maybe rezeki boley ke sini....;))
summer dah makin gelap kulit tue sebab asyik main panas jer

Niena Pengembara Ilahi said...

OO ada gak ke.. tak penah tau ^.^

erm.. a'ah.. jering tu yg slalu org buat ulam, tpi mkn camtu berbau.. xsuka.. kalau yg rebus ni jering yg dh cuup matang.. pastu rebus plak lama, bukan rebus biasa.... rasanya sedapp je.. lbih kurang ubi ^^

sitiezahim said...

nampak tak beza sangat sbb still asia kan..hehe..samalah DNA kurus masa kecik tp saya sampai darjah 3 terus bam bam..harap izzah tak ikut DNA saya..hik hik hik

Ijah EmoTemo said...

wah happy grandparent day pun ada ek dkt sana? hiks! best nya! :D

Asmara said...

oww.. chantekknya tulisan hiragana Adam! sugoi ne.. harus simpan buat kenangan gitukan Ayu. :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

niena::umi ai suka mkn jering tapi x rebus mcm uols beli tue...berbau mmg la lepas itew dia mkn apa ntah kasi potong sama itew bau ngeeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hajar::arr itew la if kat US or eropah harus dia paling pendek ngeee.....uols mana bambam la

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mek ijah::mcm2 hari ada
children day pow ader...
byk taw cuti kat sini ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.as::kena suruh org mesia tlg simpankan...ayu boley simpan pic jer :D

fazilzura said...

fuhhh , tulisan dia .. kasi pening kepalaaaa..

YONG JIAO XIU said...

mula2 baca title kat dashboard tu, tkejut gak. eh ada ke grandparents day? tu yg terlintas tu. terjah jgn tak terjah. isu menarik tu nak tau.
mmg best la sekolah kat sana. suma ada lawatan. kat mesia ni budak kena kurung dlm kelas saja. suma pasal 3m-membaca, menulis, mengira je kan. kesian bebudak kita. untung la adam kan.

Asrul "iLham" Sany said...

comelnye... kim salam kat adam tau...

p/s : mood tak sabar nak jadi ayah....muahahaha

Juwita Jamaludin said...

Ayu dulu fathnin pun ada.. Hantar msia kad gini.. Hihihi siap lukis gambar atuk nenek dia lagi hihihihi

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Faz::mmg pening Kalo x paham iols (#^.^#)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Yong::byk benda baru bljr kt cini
Alhamdulliah everything ok kt dia
Kalo nk taw lebey pasal hari ni kt ternet byk
Wikipedia ader explain (^_−)−☆

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Asrul::ai will InsyaAllah
Cepat2 kawen la Kalo gitew (~_~;)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

K.Ita::best khen aktiviti gini
Postcard smpi x kaka ???

Ana Ghazali said...

wah...adam yang tulis ker...hebat...hehe...kecik2 dah kuasai banyak bahasa...:)

Ijah EmoTemo said...

wah cuti pun byk eh kat sana? hihi. best nya uolsss

Soo Hae Daa said...

comelnye....akak ckp jepun eh kt umah? ke ckp melayu?

LinChan said...

Best kan mcm2 activity utk anak2 kt yochien. Mesti adam enjoy pergi skul

Qaseh dalia adelia said...

wah nak jugak poskad hihihi

Nadzirah K. said...

comelnye :)

anie,Nagoya said...

miawwww....

lamo sggh tak jejln kesini.umah sentiasa baru2.suka3....

kalo le kkanie jd nenek n atuk adam, mau aku meraung.siap bg gmbo.good mama, meh kita sesama ingat mereka yg dah tua.

adam comey.

Cik TeN10 said...

comel !! emm muka adam da mcm nihonjin da.. kena tgk dua tiga kali jugak la nk carik mna satu adam.. hee :)

PinKy MoMMa said...

nasib baik uols gtau maksudnyer huhu..kalau tak nganga jer la yang oii..dok pahang kuikuikui

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...