♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, September 22, 2011

♥ Typhoon-football-GA ♥

Woot woot yeahhh esok cuti lagi... cuti nak masuk aki/autumn so boleh merasa 3 hari cuti...best giler sebab tak payah buat bento kat Adam ngeeee. Semalam saat cemas buat semua yang berada di nihon sebab typhoon 15 meredah semua ken/negeri kat sini. Simpati sangat ai sebab tahun 2011 merupakan tahun bencana paling teruk buat nihon...dah la jishin/earthquake plus tsunami ni datang typhoon plak....rasanya since ai tinggal di sini dari tahun 2009 ini lah tahun yang paling teruk kena bencana.Cuma nasib baik angin tak kuat sangat but still rasa bumbung rumah ngan pintu dan tingkap nak tercabut sampai si adam nak gi toilet pun takut.



typhoon semalam....yang x tu pusat dia... then yang merah laluan typhoon...area kanto kena malam semalam..tempat ai pukul 7pm then tokyo sebelum tu la...banyak densha/train kena stop...suasana dah macam kena jishin kat area eki/train station.



Semalam dalam dok kalut pasal typhoon sempat juga tengok Japan VS Malaysia aka wasabi vs belacan gituew....finally wasabi menang macam yang semua agak. Apa yang pasti player mesia paling bz ialah Mr apek goalkeeper mesia yang muka ala-ala nihonjin tu....player yang relax plak goalkeeper japan ngan striker mesia. Half hour nampak macam main sebelah padang jer...uwaaaa ai sungguh sedih tengok cara player kiter main....waduhhh coach plz do something lol...jangan main style lama lagi semua orang dah improve cara main tapi kiter di tahap lama lagi. Eh chup ni reality taw jangan kata ai tak patriotik plak....Kena belajar terima kritikan baru boleh improve. Maybe boleh tiru cara Barcelona main...(tetiba jer kuar barcelona ngeee sebab nampak Messi jer ).



masa game lupa snap ni highlight waktu news.....



Commentator nihonjin ada puji apek dia cakap gol keeper mesia  ni tak der la tinggi sangat tapi cekap safe goal. Dan ai perasan yang player kiter pendek la uols uwaaa....ai rasa yang tinggi pun striker mesia 182 kot....yang lain alahai rendang tak berbuah. Tinggi pun penting bila masuk part bola ni.(lazer sangat tak comment gini ek??? eh ni seriyess taw tak main-main...lepas ni pilih yang tinggi lebih 175 so nak tanduk bola pun senang ngeeeee....AMPUNNNNN). Pujian ai pada mr apek saja yang lain kena improve lagi...sorry to say!



Okies ini part nak masuk part GA...setakat hari ni baru 3 orang join...owh ai so happy sebab ada juga yang nak join GA nan hado ni khen...ingatkan tak der langsung...be positive about it. So if yang join GA ni tak sampai 5 orang insyaAllah ai akan kasi jer kat theyols header yang design tanpa perlu buat cabutan....(pompompom syok khen dengar sebab semua boleh dapat ngeee) but jika lebih terpaksa buat cabutan gak. So ada 5 hari lagi sebelum tarik tutup so if ada yang nak join GA ai tu terjah SINI oke.....



nota ibu jari manis ai::banyak plan menanti waktu cuti ni...hope weols cihat if not duduk buhsan secara berjemaah di rumah la jawabnyer.。。。。happy holiday uols ~.






42 comments:

azam said...

hehehe....memang mesia nye kemetot²....
xpe, dah improve dah tu

semoga selamat kat japan tu ye

ajumohit said...

Yelah mcm2 dugaan di jepun, smg di sana baik2 sahaja, tak minat bola, tp klu menang baru minat hihi

zunah said...

apek memang hero lah :)

Anum said...

bestnya nak ke japan
nak ikut

Asmara said...

weweet.. nak jalan kemana tu? bila nak mai sini? :D

yatie chomeyl said...

kami sokong jerit2 apek smp serak tekak mlm tadi hahaha

Teratak Hami said...

Kalau tak silap akak, taifu ada sampai nombor puluh2 kan? Ni baru taifu 15.

Rugi pulak tak tengok bola semlm. Tapi takpe sebab tak menang. Nihonjin bukan ketot2 jgk ke?

PinKy MoMMa said...

rambut apex dah panjang huhu..silap silap apex pun diintai kelab lain di masa akan datang mcm safee sali hehe..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

azam::alhamdulliah dah ada matahari pow today

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aju::sokong la baru theyols semangat sket

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

zunah::khennn nasib baik ader dia

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum::apa yg best sebab cuti ker??

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.as::tataw lagik biler nak terjah sana sbb weather selalu x mengizinkan

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yatie::ai bangga uols terjah gi tgk...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.fizah::arrr byk...
byk paling teruk yg ni la

nihonjin x der kotot2 la...now dah tinggi semuanyer...lelaki dulu2 ya la kot... school boy pow dah tinggi lebey dr darl ai taw

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

pinky momma::ai rasa gituew gak la...cerah masa depan even personal life dia penuh ngan kontroversi gitew ngeee

mizzkechique said...

game sgt la mengecewakan.. nk2 pemain harimau muda.. hurmm..

Umie Artoqiemie said...

kesian aku tengok kahirul fahmi semalam.. whoaa. jepun cakap macam tu ke? ahhahaha.. bangga2..

kak, hati2 disana ek..

Niena Pengembara Ilahi said...

khairul fahmi smlm jga gol dh hebat...tepis sana,tepis sini..

Hanis MY said...

tapi kira ok la 2-0 rasa lg better dr skuad utama tu...kena improve lg...

Ida,Japan said...

k'ida & d'geng masuk stadium Tosu gakk smlm sebagai penyokong m'sia( dpt tiket free tu)....tak nmpk kami ke? hi..hi, setompok yg pakai baju kaler kining & oren tu kami la..kalah pun tak per janji dpt masuk stadium he..he

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

MK::byk kena improve khen

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

umie::untuk goalkeeper jer la pujian tue ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

niena::mcm dia sorang jer yg main

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanis::penyelamat kiter mr apex kena ucap tq kat dia ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ida::ai jelezzzz nak join jauh bonar...perasan la sebab tv focus kat situ jer...curlastt uolssss terjah sana ek....

YONG JIAO XIU said...

ayu!ayu! brp gol mesia dpt? xcted ni!hehehe.
thanks ye bagi header tu. hehehe entry kat blog yong tu takleh kira ke? hehehe. sebab nak lagi. hahaha tamak2.

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

tu la masa incek su0mi kakD tngk pun dok potpet2 ckp lepa ni main mcm tak best ja...(mcm la suami aku terer main sgt kan....hehehhe...)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yong::2-0
haittt x baik tamak2
kang rugi ngeeee
nak join ker??
sila kan terbuka x semua :))

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kakD::skill player kiter kena di asah lagik.....

Ijah EmoTemo said...

tak tgk bola smlm noks even ada je live streaming heheheh... ai tak mahu kecewa katanya... *matilaa tak patriotik ni ngeee.

Aisha mimi said...

ni byk geng harimau muda laaa...kalo hantaq real harimau malaya lg bagus rasanya..tp harimau malaya sgt improve skrg dan dikenali tak mcm dlu..kontroversi blog ni kalo kaki bola baca taw...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mek ijah::dah tahu keciwa awal2 ker noks????

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mimi::kontroversi???? x der la ni pendapat jer kena terima kalo nak improve ...kat jpn org hentam mcm2 kat team bola depa sebab itew skill mkn improve ...ituew yg di carik

LuN@_aiDi said...

Taufan plak?.. owhh-owhh.. mohon uolls sekeluarga selamat yea(=

Asrul "iLham" Sany said...

"Kat rumah Syrena pun selalu taufan masa nak pilih baju raya. Hish3... Baideway, unkle Asrul memang ar kaki gila kerja. 24 jam asyik keje je," kata Syrena

mamaNoriz said...

ke jepun?

best nyeeee, bila la sy dpt merasa..huhu

Papa Mifz said...

semoga semua nye selamat k....

tgk game tuh mmg sepenuhnye di kuasai pasukan nippon..huhu

Juwita Jamaludin said...

tula ayu.. semalam asyik tengok luar je sebab rumah tingkat 4 takut je bila angin tu lalu.. nasib baik ok tak de yang teruk rasa... Alhamdulilah.. takpe la moga pasukan msia celik mata lepas ni tgk corak pemain negara lain

CIK JATT said...

ooo.. malaysia lawan jepun ker yang cik abang i tgk semalam. giler ketinggalan i

semoga semuanya selamat kat sana

Jue said...

beb, ko stay kat Jepun ke atau aku salah baca? **psst: sbb aku kepingin nak g jepun beb!

KF tu kan hebat =P

Run Away said...

malaysia ngan jepun.....yang katek2 tu malaysia kan...kah...;d

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...