♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, September 20, 2011

♥ Owh Ai Terharuuuu ♥

Salam uols dah pun hari Selasa khenn...kejap jer masa berlalu. Dah 3 hari tak update blog kesayangan hamba ini sebab sabtu lepas ada sports day kat sekolah Adam di jemput oleh senpai/senior untuk join sesama dalam acara lumba lari....yang ni sekolah rendah bukan youchien/kindergarten, kejap jer next year dia nak masuk darjah satu dah uwaaaa terasa diri makin tua dah ni.


Lepas tu hari Ahad weols tak sihat....adam kena high fever 39.1 masa kena tu memang stress sangat sebab semua clinic dah tutup cuma tinggal bahagian emergency kat hospital jer....ai memang plan if makin naik suhu tue memang nak call ambulans la jawabnyer....nasib baik ai jelum (paham tak jelum tu apa??? ni bahasa kedah jelum itew ala-ala letak air kat kepala la...ngeee) ai guna air asam jawa yang banyak...ini memang petua orang tua-tua, finally berguna guna di saat genting gini. Semalam nasib baik public holiday, celebrating the elderly  so adam sempat rest 1 day...now dah gi youchien sebab dah sihat...alhamdulliah tq atas doa-doa kengkawan semua...sayang ketat-ketat taw. So cuti 3 hari weols tak jejalan mana sebab tak sihat...sedeyyyyyyyyyyyyyy~




But semalam dalam dok stress ada juga benda yang mampu ai tersenyum lebar. Nak tahu sebab apa? jeng jeng jeng....nak say arigatou to Asrul Ihlam Sany sebab sudi guna watak Lady Ayu dalam E-Novel nyer ituewww....Lady Ayu di beri nama sebagai sebuah salon manakala watak ai sebagai AYUMI ngeee (sebab ai peminat ayumi hamazaki boley gituew?) ai pilih sendiri nama tue. Owh sangattttttttt terharu ....lap ayaq mata sat sebab tak sangka kehadiran ai sebagai blogger di rasai....ouchhhhh



MyEm0.Com



Ai ni bukan lah blogger yang pemes amos tengok jer la angka follower baru 200 ratus lebih bukan 2 ribu noks sebab tue rasa sangat touching bila terselit sedikit watak dalam novel tue....actually bukan ai sorang jer bloggger yang terpilih dalam E-Novel ni ai rasa ada 20 blogger yang bertuah terpilih sebagai watak pembantu dalam e-novel ni.So if uols nak baca part ai terjah sini ek....! Kena baca pelan-pelan sebab part ni agak rumit sebab banyak berkaitan ngan fashion but i LUV fashion ngeeee. Novel ini agak kontroversi dan howt gituew....kenapa ai kata gituew? uols kena baca dari awal so uols akan tahu kenapa ai cakap gini...bagi ai Asrul seorang penulis yang berani sebab ambil risiko untuk terbitkan e-novel sebegini. Terpulang kepada setiap orang menilai karya beliau (tertiba kuar ayat skema giler ni ...dush).


Ok setel bab novel ni,ai nak citer pasal header plak....lepas ai buat N3 ini ramai juga request suruh buat so ai plan nak buat GA dan hadiahnya akan dapat header baru ikut tema yang uols pilih sendiri...agak-agak ada tak yang sudi join nanti? sebab ai pun tak pernah sekali join GA or segmen yang blogger lain buat sebab tak minat ngeeee boley gituew? Dan ai rasa bab luck ini ai kureng sket ...(sila la simpati) sebab lucky draw pun tak pernah dapat uwaaaaa...hentak kaki.




nota ibu jari manis ai::kejap lagi ai tawaf ke umah uols ek...tak sempat nak terjah b4...tq pada yg sudi terjah ke sini even ai tak update new n3 pow....sayang ketat-ketat uols  ♥ ♥






67 comments:

nyonyacyber said...

hahah ayu.. tiap2 kali baca blog hang aku mmg mesti senyum sorang2! respect la hang punya idea yg mencurah2 itew! blog aku asyik bersawangan ja... tak pernah sempat nak update.. :p teruskan berblog yer sbb aku suka baca blog hang!

NM02 said...

patut la takde komen dari yu smlm... hehehe

Teratak Hami said...

Alhamdulillah dah sihat si Adam tu. Ni kes makan budou banyak kot .. hehehe.

Banyak idea blogger tu buat e-Novel ek? Akak nak tulis N3 blog pun meracau carik idea.. hehe, selalu tak pikir idea pun just ambil apa yang berlaku di sekeliling hidup ni ..

Umie Artoqiemie said...

perghh kira dah femes dah tu.. semoga adam cepat sembuh. Amin..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

cik peah::ang senyum ka?
(baca ala2 mami jarum na)
awatnyer...tang mana lawak ??
idea mencurah2??? x der maknanyer ayat org serabut tu ....kalo ang nk type boley jer tp ang x mau...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

NM02::BW guna iPhone mana yg sempat jer :(

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.fizah::x der kaitan ngan budou la...musim sama kot...bukan dia jer kena ramai gak kids kat sini kena...mmg byk idea la byk bolet tulis e-novel...kalo ai harus ke laut ayat mcm kuda kepang :-p

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

umie::mana ader pemes pow...ameen uols :))

azam said...

terbaik.....

nanti mintak royalti...hehehe

Anum said...

heheh
sis kena cuba join sekali
mane tau dtgnya luck sis

LuN@_aiDi said...

wahh u'olls dah masuk novel gituu^^_ leh bace ler nnt(:
moga adam cepat-cepat baek^_____^

ieda said...

wah bagus nie .. hermm ada juga penghargaan dik .. follower tuu x penting dik .. tapi penulisan kita yg membuatkan org suke akan kitee :)

ZaNa aDieyZa said...

kepuasan menulis blog lagi tinggi nilainya dari bilangan follower.. xpe x ramai follower, yg penting kita happy blogging ni..

Niena Pengembara Ilahi said...

kalau kt kelantan jelum tu dipanggil jeram atau loghat kelntan disebut "jere" hehehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

azam::royalti???
macam la ai setaraf diva fofuler
ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum::kena tunggu angin rajin terjah baru leh join kot

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

luna::arrr ada sket watak pembantu di citu ngeeee....tq uols

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ieda::khennn alhamdulliah skrng2 ada juga sedar akan kewujudan ai ni :)))))

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

zana::agree with u 150% *_____^

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

niena::ai bljr bhsa baru lagi
jom buat segmen tulis dlm bhsa negeri ngeeee

Asrul "iLham" Sany said...

"Unkle Asrul suh cakap 'Terima Kasih' sebab sudi baca short dia dan shout out pasal entri ni kat blog yang glam ni, sayang auntie Ayumi. Muah," kata Syrena sambil beri kiss.

Diana @ bilakukatacinta said...

ayu..tu tandanya u pemes...walaupon follower tak sampai riban-riban... Tp i..ade ke orang nak review?..ade ke..?? huhu

ajumohit said...

moga adam cepat sembuh, nak membesar bagai johan mmgla gitu :), aah wat contest hadiah header best gak tu hihihi

PinKy MoMMa said...

alahai uols demam rupanyer..kesian kamu..sama lar anak ai pun demam uols..skali kena serentak daaaa huhu...

cepat sihat uols dan ceria seperti biasa yer..kalau tak sunyi idop ai uols hehehe..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

asrul::`tq syrena auntie ayumi suka bangat` part hanak hayam tue auwwwww

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

diana::alololo ciannyer dnegar jgn kata gituew...saju nyer haty ai baca...nnt ai review untuk uols plak na :))

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aju::u mmg suka join GA ek
insyaAllah biler free nanti ai buat k....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

pinky momma::now dah ok tinggal batuk jer...dah la hujan sejukkkkkk tertiba jadi malas...

WuMing said...

Perrrgghhh!!! 39.1.. tinggi tu.. Kena jaga woo.. Kanak-kanak.. bahaya...

Kakzakie said...

Syukurlah Adam dan beransur sembuh... ujian sebagai ibu begitulah...

aleen aiden said...

wuuuu tetibe teringat mak.klo alin demam makla yg tolong sapu kepala dgn air asam jawa.rindu!hee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

WuMing::tinggi khen
masa tgk suhu tue susah hati giler
now dah ok

aTy _faRed~ said...

waaahhh..memang terujer kot kalau name kite diabadikan dalam sesebuah kisah..:)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kakzakie::hi tq sudi singgah
mmg pow biler anak sakit ibu yg plg susah haty

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aleen::uwaaa rindu umi ai gak uwaaa sob sob

kyo_9 said...

kontroversi sebab apa ek??
ni yang rasa curious giler nih..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aty::harus jadi super excited khenn

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kyo::kena baca baru tahu ngeeee

Nadzirah K. said...

wah,dah pupular:)
nasib baik adam dah sihat,kalau x mesti stress kan..hehhe
buatlah GA nnt sy join :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

nadzirah::alhamdulliah
eh ader org nk join ek
tgk 3 4 hari lagik ek
ai buat GA ngeee

Asmara said...

odaijini Adam! menariks tu buat GA kan! aii pun tak pernah join mana2 GA, hihi.. tp syok jugak menambah kenalan gitu. blog untuk diari sendiri, terpulang ada org nak baca tau tak. sekadar membuang masa yg ada, tak gitu. ahaha..:D

Hanis MY said...

wahh akakn ai war2kan kat blog i, ala i pun bukan sama geng dgn u la bukan blogger pemes pom... siannya satu family tak sihat...odaijini...

anie,Nagoya said...

wow...jd model lam npvel.bagus2.kalo dah pemes jgn lupa cek ya?tak sabo menati novel tu.kalo dah kuaq, habak ye.kkanie suka novel

n for adam.rajin2 makan ubat n moga cept sembuh.n for mama, sikari shitte ne.betul tak ejaan tu?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.as::akak dah buat GA ...ayu jer belom....tgk la biler free nnt ...khennn byk sgt free time itew yg merepek kat blog plak ngeeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanis::uols dah already pemes la ngeee...musim nk bertukar mmg gini la jadiknyer...tq babe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ka.nie::e-novel jer ...lagipow bukan nyer heroin just waktu pembantu gitew jer ngeee...ubat dah telan mcm2 ni tapi batuk ai x baik2 la....x per ejaan x betul janji sebut ada bunyi...boley gitew ngeeee

Hanie_Dew said...

alhamdulillah adam dah sihat. pasni bole la jalan jalan. tq kat akak jugak sebab sudi jengah blog hanie & jue yang tak seberapa tu.

**kitorng bukan twin. kitorg just BFF. tgk vlog tak. tgk muke kitorg ada iras ke. hehehe..mata jue bulat. mata saye ni kecik je.

Amy Syaquena said...

wah bagusnya..Follower tidak menjamin apa2 tapi nilai penulisan tue yang akan di pandang orang...


http://www.sinarraudah.com/2011/09/kisah-adik-nur-alia-nabilah-dari.html

Ijah EmoTemo said...

wah curlastt noks! haruss ai pergi baca nnt hikhikhik.

sitiezahim said...

saya pon guna word jelum tuh hehe..tp biasa buat, beras tuh basuh then rendam, so air tuh yg dibuat jelum..huhuhu

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanie::Vlog???
x sempat tgk lagik jap lagik ai terjah na

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

amy::hola
khen kauliti gituew

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mek ijah::terjah baca yer
lepas tu bagitahu ok x?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hajar::ya ker??
ingatkan org kedah jer
takut ramai yg x paham ngeee

アヌム ちゃん said...

nmpk name kak ayu smlm tp xsmpt nk baca smp habis lg.hajat mmg nk baca smp habis tu..huhuuu

Papa Mifz said...

okeh la lepas sedih terus senyum lebar...tp jgn lebar sgt k...hehe

Jue said...

sama la ngan Jue & Hanie. Blogger picisan saja ^^. Best kan novel asrul tu. siap bc berkali2 lg. sgt the vavavom! kali ni mmg mantap jln cerita dia smpi berangan2 bila bc hihi

Hanie_Dew said...

sis, ade kat sidebar blog tu. ada video kitorang buat untuk pemabca blog.

Soo Hae Daa said...

ptt la syp je kakayu dua tiga ari ni...xsht ghupenye...

kak ayu..sila lah tmbh adik tuk adam..hehehe.. =p

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Jue & hanie::uols mmg sempoi baru habes jelajah blog uols

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

SooHaeDaa::mmg nk kasi adik pow kat dia but x der rezeki lagik :(

CIK JATT said...

Alhamdulillah, dah sihat Adam.
wah! dah jadi macam artis uuuu..

Lovely Kitchen said...

permulaan yg baik ayu...satu penghargaan..sian adam, moga cepat sembuh handsome little boy..

sorry la lum sempat wat n3 mc queen cake...nnt k.e-na usahakan...tunggu ye...muahhhs

YONG JIAO XIU said...

makaih!!!panjang kena scroll ke bwh ni. penuh komen.huh huh...makaih tinggi tul tu suhu. hehe kat sana ada asam jawa, pokok asam jawa pun ada la ya? jakun la ni tak penah g ober-c. yong pun suka jgk -tp suka air asam jawa.mmg fav minuman.makcik yg mengajarnya-masa kecik dulu penah demam teruk, dia jelum gan air asam jawa, pastu, dia kasi minum jgk(oh oh jgn salah phm ye, air jelum lain,air minum lain. cz air minum letak gula.klo jelum letak gula...mmg tak leh imagine brapa ramai grombolan semot2 hurung kepala).hahaha pastu memang la ketagih minum air tu. selamat bukan ketagih air ketum.
wah penulis lelaki! tak sangka. ha nti nak g baca. now tak ssempat lagi.bz baca novel ori(buku)kahkahkah.ada lagi 4bijik,dok tunggu 3 lagi yg order ni.huhuhu mmg gila la prangai bln ni. novel hari2. tah bulan bila la plk nak post entry kat blog tu. jgn plk ayu rindu ya.hahaha prasan plk dah.-but really miss u la, mcm 3 hari tu lama sgt dah ayu tak post.igt g melancong ke mana dah. oh ni macam yong type surat plk kan. hehe saja ni. antara cara mengular kat tpt keja.hehehe. ok dah nak mula keja dah ni dah 7.44 dah ni.

Niena Pengembara Ilahi said...

hehe..ok...sila buat segmen tu :D

Jue said...

skrg msh x sihat ke beb? hrp dah kebah demam tu

Run Away said...

alah....yg myk polower..pun..tak semesti nyer popularkan...bg sy..sy suka..jalan2 kat sini...pasal blog lady ayu antara yg sy suke...d.../...semuga sume2 dah baik demam...;d

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...