♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Sunday, September 25, 2011

♥ Attention ♥

Ok since last week lagi ai ada prob gini  then ai rasa ramai dah terkena ngan virus yang di beri nama malware but ai rasa ramai yang kurang ambil berat part ni but ai tergerak nak share ngan uols pasal ni.....Plz ada 2 blog yang ai terjah dah terkena ngan virus ni...once uols dah terkena ianya akan merebak kat seluruh computer system selain kasi another blogger terjangkit juga...uwaaaaa keciwa tahu.





Tolong take note about this plz sebab malware ni boleh curi informasi penting contoh account bank etc....so be careful jika rasa diri dah terkena cepat-cepat scan virus dan remove from ur lappy or computer. Harap kak ieda ngan u-mie boleh take action sebab dalam geng blogger ai perasan benda ni ada kat 2 blog ni. If uols baca cepat-cepat remove na.Jangan marah k...for me sharing is caring! Terjah SINI if uols nak tahu site uols safe or not.


nota ibu jari manis ai::risau gak nak BW lepas ai pun terkena hari tu...uwaaaaaa hentak kaki...benci virus!








28 comments:

Niena Pengembara Ilahi said...

mksudnya maklumat kta atau pemilik blog tu?

Niena Pengembara Ilahi said...

tp slalu jmpa... erm..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

niena::sapa yg terkena virus tue la....if uols dah selalu jmpa cepat scan virus...mesti ada kat C nnt

Amie said...

kena hati2lah ye...tq Ayu

Aisha mimi said...

tu la kena pakai updated antivirus..bukan 1 ja..aku mcm2 antivirus install..virus byk jenis ada..malware, trojan, worm dll..so kalo rajin surf tenet pakai la internet security av..mcm2 la..yg penting skali, pakai byk mana pn AV kt pc kalo xupdate n scan slalu xguna gak ye..virus every second tercipta..so pandai2 la nak jaga pc sdri..tp kalo bab nak curi info banking tu..kita leh elak..every time kita settle guna online banking, please make sure to clear your cache..hehe

Hanie_Dew said...

malware ni kacau page tak. contohnya kalau dah recover, ada entry yg hilang ke. kotak komen jadi lain ke.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.amie::blog akak pow kena jugak...perasan x?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mimi::sir madam...bc comment ang mcm dengar lecture mnegajar jer ngeee...baguih sekali

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanie::ai x sure but ai tgk now ok lagik...check link kat google yg ai kasi tue...

et said...

hurm betoila... et punyer pun kena..hampes betoi..harap tak merebak bila kengkawan lain yg bukak blog et...penyakit berjangkit

Teratak Hami said...

Guna virus scan lah ... Ada ke pc yang takde antivirus?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

et::kiter x update antivirus selalu if not susah nk detect

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.fizah::mmg ada anti virus but if terjebak mmg kena scan 1 pc la...

Umie Artoqiemie said...

thanks atas informasi.. malware dah takde.. yeay ^_^

Teratak Hami said...

Harap2 tak terkena pada diriku ... nanti takut terkena virus 1 badan :p

Hanie_Dew said...

ye la byk gak page yang kene. sampai tak berani nak bw. si baik AV update hari hari. pastu scan pc each time sblum shut down.

Jue said...

Nsb ai guna hp bw..mslh tiada *tone nada iklan hiihi

YONG JIAO XIU said...

huh bahaya ni. er tp rasa yg yong pya selamat lagi now. hope trus slmt la. amin..
thanks for this info ye. kasi cuaks je ayu ni.hehehe

Niena Pengembara Ilahi said...

ada org mtak tlg translate ni ^^

http://ismanadia.blogspot.com/2011/09/hutan-paling-menakutkan-di-dunia.html

yatie chomeyl said...

nasib baik i puny ablog x kena hari tu. phew, legaaaa

Hanie_Dew said...

hari ni xde pulak dah jumpa page ngan malware tu. dah solved kot.

WuMing said...

WuMing pernah klik satu Blog... ada Warning ini juga... Skarang tak masuk dah..

Blog WuMing ada tak Macam tu bila LD masuk?

Run Away said...

kene hati2 ni...

Cik TeN10 said...

i penah kena jugak sblm ni.. terus scan 1 lappy.. tp sejak i guna mac ni i rasa selamat sket.. setakat ni xpenah lg la kena ape2.. :)

aTy _faRed~ said...

ha'ah... ai pon selalu masuk blog orang jadi macam tu.. tak tau pulak blog sendiri ade ke tak..

tiefazatie said...

btol..remove je link yg sbbkn kte ada malware skli..pastu bgtau ah die suh cek dr mana dtg kan2..

Ijah EmoTemo said...

noks tak reti nk scan virus huwaaa ai buto it bab2 scan virus segala huwaaa hentak kakiii!!

Run Away said...

thanks...sis...bahaya tul ar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...