♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, September 27, 2011

♥ Uols Generasi Mana? ♥

As`salam,konichiwa today malasnya nak bangun sebab pepagi dah start sejuk rasa tak puas rasa natsu/summer ni...but manusia macam ni la...bila panas nak sejuk bila sejuk nak panas tak pernah puas...issyyy apa nak jadi ngan ai ni khenn. N3 merapu jer ini jom kiter main hashtag....selalu if terjah twitter memang join gak hashtag ni dalam banyak-banyak hashtag ai suka #sayagenerasi.....



muka suci giler masa ni start pakai kain labuh sapu lantai ni since form 3 ngeeee


#sayagenerasi - masa sekolah pakai kain labuh sampai boleh sapu lantai (senang keja cleaner)
#sayagenerasi - pakai jam besaq lebih dari tangan...ala-ala jam babyG (tapi bukan ori...tak mampu student)
#sayagenerasi - lagu rock kapak....muka tak ensem tapi sora superb ngeee
#sayagenerasi - retis lelaki rambut panjang dan seluar ketat auchhhhhhhh~
#sayagenerasi - lepas ngaji quran makan sagon,sate ikan secucuk 5sen, coklat 5 biji 10sen jer jahhhh
#sayagenerasi - movie melayu wajib tengok Awie,Erra Fazira & Ziana Zain
#sayagenerasi - pakai kasut tebai macam spice girl ...stylo babe
#sayagenerasi - disket besar tapak tangan kalo hilang senang jumpa hikhikhik
#sayagenerasi - dating naik bus jer uols ngeee
#sayagenerasi - PM paling tegas dan sempoi Cek Det
#sayagenerasi - Britney Spear Vs Christina Aguilera
#sayagenerasi - tak perlu slogan 1Mesia nak berkawan 
#sayagenerasi - phone rumah ada kunci ...nak guna kena mintak permission umi dulu
#sayagenerasi  - nasi kat kantin paling mahal 80sen ada ikan bilis,ayam goreng & telur mata                           kerbau...yummy
#sayagenerasi  - kena balik b4 mangrib if not kena tibai ngan batang pisang...sakitttt
#sayagenerasi  - chat MiRC ASL plissss ngeh ngeh ngeh
#sayagenerasi  - radio & kaset 
#sayagenerasi  - pakai camera yang guna film gulung...nak cuti kena p kedai
#sayagenerasi  - kelab kanak-kanak angkasapuri
#sayagenerasi  - siti sifir A-L-O-N-G alonggg
#sayagenerasi  - ikat tali kasut kot belakang
#sayagenerasi  - sengkuang cicah ngan kuah rojak tabur kacang goreng sedapppp
#sayagenerasi  - ada hanku jaya
#sayagenerasi  - drama x file ngan dawson`s creek pemes giler
#sayagenerasi  -  naik proton saga dah kira kaya hahahaha
#sayagenerasi  - Pi Mai Pi Mai Tang Tu, Senario,Sinaran Paspord Kegemilangan
#sayagenerasi  - nak berkenalan karang surat panjang berjela siap letak bedak kahkahkahkah
#sayagenerasi  - KFC baru nak ada...kalo boleh makan kira dah mewah tueee
#sayagenerasi  - tangkap pepatung letak getah hujung penyapu lidi 
#sayagenerasi  - ayaq tin ada muka arwah Sudirman ngan KRU...pemes babe
#sayagenerasi  - saat paling best ada pasar malam boleh beli macam-macam
#sayagenerasi  - dapat susu free kat sekolah
#sayagenerasi  - result SPM ada pangkat dan aggregates 
#sayagenerasi  - berdiri atas kerusi dan ketuk ketampi  dalam kelas 
#sayagenerasi  - tulis surat mesti letak `pecah kaca pecah gelas, sudah baca harap baca` :D



trend jam besaq masa ni...pakai sampai tali berbau lepas tue buang hahahaha





hot trend pakai kasut tebai...baling kepala anjing pun boleh pengsan :D....


susah nak cari pic lelama ni...sori pixel  pecah plak...trend rambut panjang dan seluar ketat...ROCK....b4 tok mat buat rule tak boley rambut panjang masuk TV.



Bagus juga theyols yang buat hashtag ni sekurang-kurang teringat kenangan silam....nak type actually banyak lagi buat ada keja kena plak nak buat lepas ni. Banyak benda yang budak dulu buat budak sekarang tidakkkk. Rasa dulu lagi mengajar erti berdikari....ai memang enjoy zaman kanak-kanak dan remaja b4 semua jadi terlalu moden. 



nota ibu jari manis ai::hari ni adalah tarikh akhir nak join GA header ...insyaAllah esok ai akan umumkan siapakah 2 orang yang bertuah. Alhamdulliah makin dekat tarikh tutup makin ramai yang join....Gud luck pada semua yang join ekk...JANGAN LUPA ESOK yer!






51 comments:

Asrul "iLham" Sany said...

"Unkle Asrul pun suka Spice Girls dulu2...sebelum kemunculan Britney Spear," kata Syrena yang memecah lubang rahsia A'i'S

Anum said...

hehhehehe
suci murni wajah sis

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

asrul::sezaman la kiter ek...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum::SUCI dalam debu dah skrng ngeee

Juwita Jamaludin said...

Ayu.. comelnya awak waktu sekolah2.. sekarang lagi vogue.. hihihihi.. best je ingat balik semua yang ditulis t.. rasa nak jadi kanak2 balik.. hahahaha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ita::nanak yang comey dari vogue la...dulu comey without makeup now semua kena tempek kat muka...plastic lebey ni

Niena Pengembara Ilahi said...

hehehe..comel msa skolah :)

mizzkechique said...

haha..sm je kite ni..

dl lak MK ada trend bw key / sapu tgn kartun then sidai kt bahu.. bunguknya.. muahaha

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

zaman skg budak2 sek wajib kot ada hp...kita dulu2 mana la ada kan....

WuMing said...

Memang nostalgia...

Rock kapak... Muka tak hensem tapi suara superb...Ini palang sokong..

Bukan macam skarang... Harap muka saja... Suara lagu entah apa-apa...

Tapi macam WuMing Suara dan Muka boleh tahan..

Tapi layan Metal saja...skali skala layan Ramlah Ram...

Asmara said...

eh2 sezaman la kite. w/pun beza 2 taun je. hehe.. best betul ingt zaman sekolah. rinduu la pulak! :D

yatie chomeyl said...

kita sam agenerasi la kot. i lahir thn 82, so lebih kurg la kita punya kenangan silam tu ehehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

MK::ai rasa uols muda dari ai sket kot ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kakD::curlastt budak2 skrng semua moden

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

WuMing::khennn dulu lagu top bukan muka ensem sgt pow...tapi sora smpi menikam kalbu gituew...auwwww kak RR ekk

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.as::owh akak sama umur ngan darl ai ekkk? rindu kan zaman tue

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yatie::arrr kiter same age thn 82 ngeee

Soo Hae Daa said...

zaman x files & dawson creek..suke2..suke tgk cite tu dulu..

akak, cute akak masa skolah.... =)

Amie said...

Kak Amie generasi Syarifah Aini, Alleycats, Search, Ramlah Ram, jamal Abdillah, Bumiputera Rockers, Air Supply, Modern Talking, Sudirman Hj. Arshad, bla bla bla... evergreen

アヌム ちゃん said...

waaa kurusnyaaaa masa form 3..huhuuu

Teratak Hami said...

Nostalgia kalau ingat zaman dulu2. Kalau Ayu pakai spec, sure teringat pakai spec saiz besar. Wind breaker ala-ala KRU pun jgn dilupakan :-)

Jue said...

wah u sgt cantek! suci murni je muka hihi
aku generasi britney spears ngan samseng **ada tak** hahaha

tiefazatie said...

wah..caya la!hihi..nice2..hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

SooHaeDaa::ai kenal kate holmes masa ni la ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.amie::semua org hebat2 tue

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum::harus la ai kurus dulu berat 39 kg jer uols ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.fizah::KRU 4U2C NICO etc mana leh lupa...feminin jugak hahaha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Jue::cantek ker???
auwww terharu kena kembali ke zaman kolah blk la...muka dulu clean jer now berparut dah uwaaaa...kira kiter sezmn jugak la kalo ader BS tue

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

tiefaztie::syok main hashtag ni

Hanie_Dew said...

wah wah..comel nye budak sekolah tu.dulu pun ada jam Baby-G hadiah besday. pastu eksaited nak menunjuk kat kawan sehari je dah hilang xtau la kat mana hilangnya. tu la Tuhan nak bagi balasan kat org yg riak kejap je dpt cash & carry. hahaha

**kalau yang dah kawin blur blur jugak?

et said...

muahaha...memang best ar dedulu...jam gshok lagi besar dr lengan lagi best..kain meleret baru cool..et pun mcm tu jugak..hahaha..terbaik laaa..
hidup cek det!!!!

ieda said...

ahaksss cute lah cayunk :)

sitiezahim said...

hahah ayu jangan lupa zaman MiRC tuh - gtg...hahaha

aTy _faRed~ said...

saye generasi hampir semua yang kat atas tu.. giLer nostalgia spice girl tu...!! rindu kot zaman2 sekoLah dolu.. yeah..ai tahun terakhir yang spm pakai pangkat n agreget..:)

E-na Lovely Kitchen said...

ala ayu...mmg ayu sungguh ms skul ye! best je bila kenang zmn2 skul dulu...indah!

pssstt :header ya baru ayu tu cantik banget...suka tgk...bole motivated utk kurus cam gmbar tu..pehanya mak aiiii halussss!!!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Hanie:: jam baby G ilang???
Harus nangess la dulu mahai

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ET::same age ker kiter ni ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

K.ieda::auwww tq

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Hajar::Ada tu mana leh lupa ngee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Aty::Kira uols sebaya Adek ai kot :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Kak e-na:: muda mmg la comey
La dh x der dah nk dpt gituew hikhik
Nk motivasi diri sekurus tu Boley ?
Kihkihkih

Papa Mifz said...

Memori zaman muda terutama zaman sekolah mmg byk sgt kenangan

YONG JIAO XIU said...

sama zaman la kita. hahaha cuma dulu kat kelantan nasik lagi murah kot-30sen gan 50 sen. hahaha. siap kawan2 buat tempahan suh beli roti canai tuk mkn kat sek. dulu pun roti canai 30sen je yg telur 50sen. mmg ada susu percuma. pegi sekolah bwk 60sen je. eh kat kedah pun ada hanku jaya jgk?igt kelantan je. hahaha. owh zaman kain labuh, kat sek yong kita org pngil grup MPKB-majlis pembandaran kota baru. ada jgk yg pki kain smpi kat betis. zaman nak jumpa rumah yg ada komputer pun pyh. g sek gan basikal, bdk sek rmi naik motor dah.

Run Away said...

sy generasi..pakai kasut tebai...hak...pic sis cun ar...;d

kasihredha said...

akak pun lebih kurang zaman ni...hihi

akak dah follow
kalau sudi follow akak ye...hihi

Hanis MY said...

i likeee spice girls! comel sgt entri ni... kelllass... eh pengsan tgk header baru u..cantik sgt... sori la minggu ni busy ya ampunnnn tak sempat nak manja2 dgn u wuwuwu

Cik TeN10 said...

lebih krg je ngan generasi i.. dulu i memang suka pakai kasut tebal tu.. sbb i ketot je.. so bila pakai kasut tebal tu i rsa bangga sket sbb jd tinggi.. keh3..

siti sifir..! dulu tgk yg tu lah.. hahahanku jaya !! skrg dh takde kan.. uishh dah lame i xmkn sagon !! sedap2 !!

betul tu akak.. nasik paling mahal 80 je.. ayaq gelas kecik sekupang gelas besaq 2 kupang.. sronok kan?.. haha

tgk. kan i dh excited smpai nk komen semua poitn.. haha

mamaNoriz said...

waaakakakak...

lawak giler...

tpi bab kain labuh tu mmg lama gak generasinye bertahan...
senang keje cleaner sekolah kan...

and i love spice girls!

ZaNa aDieyZa said...

zana adalah generasi berikut:

masa sek pakai kain labuh sampai sapu lantai - lepas tu asyik kantoi dgn pengawas.

phone rumah ada kunci - tapi zana tau mak sorok kunci kat mana.. hahaha

chat MIRC - masa nilah cinta bersama encik suami berputik.. nostalgia sungguh!

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

Salam,kak ayu =0).
adeh..sori lama dh tak muncul dlm dunia belog sb bizi gedabak sejak dua menjak nih...wow! saya suka entri ni...bisa buat gue senyum n gelak sorang2 dong =0).
part paling mncuit hati, guna disket sbsr tapak tgn...hehehehehe ;0).

Ijah EmoTemo said...

#sayagenerasi siti sifir a-l-o-n-g hahahaha.. dulu gigih tgk along siap pergi beli beg sekolah along ekekekek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...