♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, September 26, 2011

♥ Cherita Cuti ♥

Woot woot baru perasan yang n3 untuk hari ni tak type lagi selalu ai buat schedule n3 so tak rush sangat but last week cuti 3 hari kemalasan diri melanda tetiba jer ouchhh.Cuti hari Jumaat memang weols plan nak jejalan tapi darl cakap kena tunggu barang yang order from baticrom sampai dulu dalam pukul 10am gituew so kena jejalan yang dekat jer la. But pagi Jumaat tu ame/hujan la plak...owh hati sungguh keciwa nak keluar berfoya-foya kat tempat ai nak terjah tue tak boleh so terpaksa tukar plan ke tempat lain....Tempat yang nak terjah pun dekat jer sebab dah lewat kuar umah dalam pukul 11am gituew, memula ingat nak pakai dress bila tengok ame terus tak jadi uwaaaaa.


view hari tue...semangat hilang tengok weather gini...


B4 weols jejalan dalam ame perut kena isi dulu...sebab darl dah tahu perangai ai if lapar mesti buat perangai mengalahkan badak budak kecil ngeee. Weols makan kat kedai nasi campur kat Oyama jer...kedai ni selalu weols terjah.


<
set meal  weols...set yang atas yang ai yang bawah set darl...owh makanan kat cini semua sihat-sihat belaka...semua less oil,sugar & salt....banyak rebus if buka kat Mesia harus tak laku ngeeee!


Tempat yang weols terjah kat Koga Ibaraki Ken dekat jer walaupun ken/negeri lagi. NAVEL PARK kouen/taman ni waktu natsu/summer ... memang meriah sebab ada macam-macam activity ada dan tersangatlah besar siap ada cabin nak sewa. Sayang weols terjah masa ame if not harus boleh terkinja-kinja enjoy lagi dan sebab ame mood nak click2 pow dah kureng ....sigh.




owh sedey tengok rupa badan sekarang dulu baju tu longgar jer now dah ketat...baju tu saiz S jer uols siler la percaya ngeeee....skinny jeans dah boleh pakai yihaaaaa....tak sia-sia ai diet benda berkalestrol macam cake & dessert hasilnyer boleh nampak within 3 weeks.But seksa jiwa raga tengok geng blogger masakan tayang menu yang sedap hari-hari....kena pilih nak kurus ker nak makan sedap uwaaaaaaaaaaaaaa kijam giler khen buat ai gini.....!


Ai tengok ada tempat nak buat flying fox memang ai suka aktiviti gini since masa muda lagi but macam biasa nihonjin ramai sangat queue nak buat terus ai cencel ...dasar pemalas nak tunggu lelama dalam weather yang tak best ni...So tengok jer darl ngan adam main benda ni...ingat nak try but bila theyols turun seluar basah so ai takmo la ngeeee!


2 beranak yang syok main....


Kat kouen ni boleh juga jalan kat terowong bawah tanah but weols tak masuk pun sebab ame tanah basah macam tak best plak ...maybe next time.


ni tangga nak turun ke bawah...nak masuk ni kena mintak permission kat staff kat situ baru lock boleh di buka siap kena pakai helmet lagi..


Ni side kiri kouen kat sini ada cabin etc then weols terjah side kanan kouen plak.. Kat sebelah sini ada tasik untuk memancing, tunggang kuda...cherita part kuda Adam pun sempat naik...alah pusing tak sampai 30 langkah kot.Bayaran for kids ¥100 & adult ¥200 memula ai ingat nak try naik juga but masa queue nak naik tue ai tengok semua kids jer uwaaaa keciwa lagikkkkkkk.....


adam 1st time naik uma/kuda syok katanyer...siap kena interview ngan nihonjin lagi ngeee



Lepas pusing kat situ almost 1 hour weols balik then shopping plak...masa nak balik baru nampak matahari.


Hari Sabtu darl ada janji nak jumpa classmate dia masa kat Shinshu Uni Nagano kira dah 7 tahun tak jumpa kebetulan kawan dia tu ada keja kat tokyo so singgah Oyama lunch ngan weols kejap. Tataw nak makan kat mana last terjah seizeriya jer la...lagipun dah lama tak terjah situ.



antara menu yang weols order ada yang lupa ai snap...perhhhh banyak giler ai makan sampai dinner pun ai skip sebab perut kenyang sangat-sangat hari tu.(macam mana tak bambam mokmok khen...hentak kaki)



nilah classmate darl macam tak beza sangat dulu ngan sekarang khen...dia ajak terjah akita main yuki nanti uwaaaa samuiii....insyaAllah plan nk terjah umah family dia kat Nagoya sebab darl close ngan family tue sebab dulu dia gi cuti lama kat sana. So kaka cantek boley kiter berfoya-foya nanti ngeh ngeh ngeh...ai loike!


Sebelum lupa last week ai ada buat n3 pasal Dr Fazley khen then ai twit dia bagitahu pasai n3 tu... tak sangka dia sanggup terjah dan baca ...siap comment uols pow dia baca...ada comment yang agak kontoversi tak kat sini ekkk ngeeee...arigatou fazley dia memang sempoi...auch gedizzzz!






nota ibu jari manis ai::panjangnyer n3 kali ni....b4 lupa esok tarikh akhir GA header yer...alhamdulliah sambutan yang menggalakan yang ai terima....sungguh tak terduga...so sapa-sapa nak join lagi terjah sini yer....






48 comments:

Anum said...

bestnya xtvt yang menarik
anum suka gambar2

Cik TeN10 said...

padanlah senyap je xde entry.. gi jejalan rupenye.. seronoknye dpt jejalan ! kitorang exam pttnya start last week terpaksa ditunda ke this week gara2 taifu ari tu.. lmbat abes exam lmbat lg la i leh enjoy ! huwaa sabo je la

Asmara said...

tu dia.. cuti memasak terus satu hari hihi.. lama x mkn saize, balik2 mkn yg sma je kan. ahaha.. nak tukar musim hujan saje la, bdk2 dah batuk selsema. *eh adam pegang apa tu? kuri ke?

Hanis MY said...

wahhh... sonoknya taman tu... best eh ada besfren nihonjin... uwaa nak ikut juga berfoya2 dengan kaka chantek wuwuwu...

Syaima' said...

best2.lama tak g koen. hehe. dua org je malas nak g koen kalau ade anak ade la purpose sket ek.hehe.black horse to kakkoi gilaaa

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum::ai suka pic jugak but nak tempek smeua leceh plus pemalas

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Cik Ten10::gud luck taw...nnt habes exam cuti ekk lepas tu jejln la puas2 ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.as:cuti masak 2 hary...
bini pow nak cuti ngeee
pandai akak teka kuri yg jatuh dari pokok kt situ byk la plak kuri

Teratak Hami said...

Tak sanggup akak tengok bapak naik slide .. hehe. Keluar segala "kecomelan" bapaknya :-)

Dr Fadzley baca segala komen?? Nasib baik tak kutuk dia

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanis::jom2 reramai terjah nagoya simpan duwet hjn thn kiter gi nak??

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

syaima::wajib la malas nak berdating gi kat tempat yg best sket gituew...ada anak lain caranyer ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.fizah::hahahaha lawak la akak ni...kecomelan itew yg buat ai cayang lebey boley gituew???
arr dia bc...hahaha

Jue said...

weh gilos best korg jejln **menulis dgn pnuh prsn sbb aku tgh brusaha myiapkan keja**
asben ko siap main gelongsor x thn tu..mmg bole geng ngan aku jd geng bdk skolah hihihi
dah slim skit eh..i loike!kipidap beb! br la smangat rsnya kan hihihi

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Jue::harus mcm budak2 weols ni...umoq dah meningkat tp bdk2 blh masuk geng lagik ngeeee.....kena menten mkn gini if not kembang balik la uwaaaa...kowaii

Amie said...

bestnya! tempat2nya pun nampak menarik.... apalagi hidangan pelbagai resepi tu....suka sangat tengok cik abang main gelongsor...nanti Kak Amie pun nak main gelongsor gak, agak-agak boleh meluncur turun tak badan kakak he heheheh

ajumohit said...

selimla tu ayu, boleh selim lagi tu hehehe...wahh bestnya bertweet ngan dr fazley, bukan senang nk balas komen2 ni kan

Asrul "iLham" Sany said...

glams sgt gambar2 akak...

;-)p

n makanan tu wat saya LAPAR....

♡ a.y.u ♡ said...

best nye kak dok kat japan...wish one day ai dapat gi sane yea sis...n boleh kenal2 ngan sis skali...hehehe

aTy _faRed~ said...

tah biler merase nak sampai saner ek..:p[harap2 akan sampai jugak satu hari nanti]..:)

WuMing said...

Cuaca macam redup saja...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.amie::tempat ni mmg best cuma cuaca jer x brpa best hr tue....akak naik jer muat punya la

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aju::itew la pasal...retis ni bkn kiter jer twit ngn depa kan ...ramai, so boley bls kira syok giler ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

asrul::glam tang mana
semua biasa jer :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ayu::meh la cini nnt keja kumpul duwet mai travel sini ek

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aty::insyaAllah now ada pakej murah ikut AA punya la

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

WuMing::hujan bukan redup dah :(

zahim said...

hehe dr fazley tuh memang baik kan? kami penah jumpe dlm flight ke padang, indon..hensyem giler hehe..then jumpe lagi masa tengah soping so tegur2 dan amek gambar..so sweet of him..:)

sitiezahim said...

alamak nick zahim tuh saya la ayu..hajar huhu..

Juwita Jamaludin said...

Ayu.. Akak pun malas nak tgk blog ni.. Tsk berupdare haripun suram je.. Huhuhu utuyg lagi sedap bermalas malasan.. Akak suka gi taman2 mcm tu anak2 lagi seronok adam nampak happy je

Hanie_Dew said...

ish ish ish sakan nye die makan.

btw makanan kat seizeriya tu nampak best. tempura tuuuuueee..nak sikit. oh tapi caya la mesti tgal pinggan saja.

sis lukisan itu ada orang buatkan. kitorg ni tgn kaku.tak pandai lukis. hikhikhik

Hanie_Dew said...

ooop oop oop..lupe lak nak nyatakan kejelesan dr fazley membalas komen dan baca entry. aaahh..sangat jeles. >.<

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hajar::oppss ai approve both plak ni
kena remove ker??? yes dia so nice...ouchhh

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ju::gi kouen kids memang suker sebab BEBAS sket khen nak lari2 etc

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanie::tgk badan la
bambam gini mmg makan byk ngeee
itew la pasal seni betul tangan org yg lukis uols itew sukerrrr

tiefazatie said...

sis..mknn itu sgt sedap!nak juga..sob2..

YONG JIAO XIU said...

WOW kagum r, grenti adam dah fluent gan bahasa jepun ni. adeh jeles rasa nak belajar jgk je. dulu selalu tgk cter jepun, but lately ni asyik hadap korea. tp rasa cm bahasa jepun lagi mudah dr korea kot.
best la, dr fazley tu, kira so humble dia ye. suka..suka..gan org mcm tu. kim salam kat dia ye ayu.
ha hope la yong dpt 1 lagi header. hahaha grenti ayu sakit kepala nak pk nak bagi header kat sapa kan.hehehehe

YONG JIAO XIU said...

ooo ye one more, ha org kata kan. org jepun ni umur panjang sebab mknan depa sihat. elok la ayu dok sana sebab asyik bantai ikan n seafood. mmg ari tu ada baca kat artikel yg negara jepun ni penduduk dia sihat sebab byk mkn mknan yg segar-yg grentinya ikan la kan. depa mana la main santan bagai ni. rebus2 tu yg sihat. kira ayu mmg dok kat kawasan psekitaran yg dah ada mknan sihat. teruskan diet tu.hehehe. bestnya....

Ijah EmoTemo said...

weeee!! best nya uolsss!! ai weekend pergi beraya umah org + tgk movie hindustan noks! hahahahah

happyichigo♥ said...

waa terliur tgk pizza..kat jepun, mana2 ceruk pun best...eiiiii bestnyee ai d jepun

Noor Fatin Nadia Ismail said...

wahhh.. bestnya..^^ untung dapat tinggal kat negara orang.. btw, jangan lupa orang malaysia ye..:P

fazilzura said...

emm cuaca tu cm nak ujan ye? tui ker?

menu nasi tu kan ,nasi nye jenis cm leh kepal2 tu ker?
(sowe le soklan lawak , psl x penah mkn mknan jepun)

CIK JATT said...

bestnya. jalan2, makan2. part makan2 tu i paling suka:)
orang jepun semua kiut2 macam yang dalam tv ke eh. tgk kawan hubby u teringat lak drama2 jepun yang i suka tengok tu

mamaNoriz said...

mmg lain betul nasi campur dia dgn kite sini...hehehe

bagus kan...sihat!

rajin nye fazley tu... respek dia lah..

ieda said...

sedap2 menu dia ..
mcm ala2 di mesia . kena pandai cari kedai kan dik
hermm entah bilalahh akak boleh terjaah jepun nie .. huhuhu

ps : aah tu yg akak remover cepat2 blog org tuu .. x sangka ada virus .. tapi akak dah agak kenapa adik dah lama x singgah sbbkan virus tuu

ZaNa aDieyZa said...

best kan bila dapat luangkan masa dgn insan tersayang..

makan, jalan2, bergambar = HAPPY!!!

sempoi la Dr Fazley tu kan.. terbaik!

Umie said...

uolss...aii pun dah ketat kepala nie sebab duk bertapa dlm rumah aje...cepat le hubby ku pulang...bole la jenjalan jugak...jeles tgk uolss pergi berfoya2x..hehehe

et said...

owh sedapnyer makanan itew..sedapnyer makanan itew..sedapnyerrr..hahaha

Run Away said...

best..nyer...tak sanggup Sy tgk...jeles..ar kat sis..huk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...