♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, September 6, 2011

♥ If X Control Boley Jadi Macam Bini Shrek ♥

N3 luahan hati lagi ni dulu pernah buat juga n3 macam ni...dah lama rasanya N3  itew tentang perbezaan diri dulu dan sekarang. Ini price yang perlu di bayar when u become a wife and mom, bentuk badan akan berubah dan yang pasti tak akan sama seperti anak dara kecuali uols retis la.


Ai makin risau ngan selera GAJAH ai ni after eid memang makan double dari selalu....cian mulut ngan perut ai tak der rest langsung. Macam today ai makan laksa lagi last stok laksa kering from mesia so lepas ni lambat plak ai nak buat sebab kena tunggu umi ai pos plak la.Makan 3 mangkuk uols ...glup.. plus 2 gelas besar lipton milk tea (ketagih air ni plak ngeee) then pagi tadi dah breakfast nasi goreng ngan darl...alamatnya ai tak boleh makan nasi la today sebab selain laksa ai masak ayam lemon madu ngan udang galah masam manis.







If tak control memang confirm ai akan rupa macam princess fiona bini shrek itew uwaaaaa....hetak kaki sebab bukan senang ooo nak control makan ni sebab ada jer godaan yg mendatang...plus if terjah blog masakan lagi la godaan suruh bikin cake or dessert....mood malas masak tak munculkan diri plak waktu-waktu critical gini...uwaaaa lagi. 


Dulu masa kuruih berdoa nak gemuk bila dah gemuk potpetpotpet stress plak .......adeh ini la manusia tak pernah bersyukur kan....(pang pipi sendiri...pedih ooo hahaha).


perbezaan betuk muka dulu dan sekarang...if retis harus geng forum cakap ai cucuk botox ngeeee.


But ikutkan dulu ai susah sangat nak naik badan but maybe faktor usia sama kot...macam pic kat bawah ni ai snap tahun 2008 & awal 2009 masa ni menten jer body kihkihkih.


slim giler waktu ni....terjah GH masa ni pakai selipar jepun jer uols....masa ni ramai tak percaya ai ada anak sorang dah ngeh ngeh ngeh...now fengsan tengok

 May 2009 lepas buat operation tangan ai....muka menten bujur sirih...owh nanak macam ni balik boleh tak???


Ai tak der la nak demand slim tertiba khen disebabkan lemak tebu kat badan macam tak mau kuar jer...but if menten macam bulan July pun oke gak....tertiba jer


ai rasa badan gini pow dah oke muka pun tak nampak bambam sangat....ni masa farewell ngan kohai...and ai believe cara pemakaian mempengaruhi bentuk so kena pandai pilih baju yang nampak diri slim...one tips guna belt besar macam ai ni ngeeee.


But today ai dah start walking half hour kat area Jyou Hoku sambil berpayung yer sebab pepagi matahari terik kat atas kepala....tak der pelik sangat sebab ai bukan jog berpayung gitew ngeeee. But if buat pow nihonjin bukan kisah pun sebab theyols tak busy body but if kat Mesia harus bergossip bagai khen.....!







58 comments:

Anum said...

wow kurusnya sis dulu

yatie chomeyl said...

tu la, ipun pernah lalui fasa body ngam2 ke body montok dan smpailah skg ni body melidi.

mmmg kita sbg manusia nix pernah syukur kan, ada je x kena hehe.

skrg ni i tgh berusaha nk naikkan berat sbb huduh la pulak pakai baju semua longgar je. dulu masa study kat europe, pipimmc ken apam sbb hari2 makan roti + cheese since kat sana murah gile kui3x

mizzkechique said...

sgt byk perbezaannya.. huhuhu..

ajumohit said...

Mmg susah nk tahan nafsu mkn kan Ayu, Cuba perlahan2 kurangkan kuantiti mknan.. Tp kene sbrla, bykkan minum air masak, sibukkan diri dgn keje seharian, ceh yo yo oo je kan hihi

fazilzura said...

selamat ari raya awak...

ala now pun tetap cun ... biasak ler tu pempuan dh kawin kan ... kembang2 tu normal ler..

* eh awk kenal hanis ye... besh nye uols berjimba2 yek..

sitiezahim said...

memang nampak beza kan..patut ayu stress..huhuhu..takpe kuatkan semangat insyaAllah berjaya..aja aja fighting!!

Teratak Hami said...

Takde gemuk mana pun Ayu. Oklah tu. Kang kuruih sgt, abang peluk ketat2 pun tak best. Rasa tulang jer.

Amie said...

memang ada beza waktu kurus dulu dgn sekarang tapi masih ok....

aTy _faRed~ said...

eerrr.... u chubby sikit nampak lagi menawan lar..siyes ni ai cakap...
ai susah nak gemuk..!! teringin gak nak berisi sikit..macam u ker..:)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum::arr mmg kurus now x dapat dah badan gitew

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yatie::really????
roti ngan cheese ek mmg baik punya petua nak mokmok...so u kena mkn selalu la...badan mcm u dah ok sebab ada anak kecil plak....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

MK::stresssssss

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Aju::itew la pasal...
tekak nak mkn x boley tahan2

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

fazilzura::selamat hary raya jugak
kenal kat blog gak...but dah 2 kali jumpa hanis tue :))

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hajar::aaa ader jugak yg memahami nie
kena jadi pemalas baru leh kurus kot ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.fizah::sama jer peluk ketat dulu ngan skrng but dia x complaint lagik...but stress tgk dia mkn kurus ai makin mokmok :(

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.amie::akak ni baru anak sorang badan gini...kalo dah 2 3 tataw rupa mcm mana

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aty::jgn mitak biler dah berisi stress nk kurus plak ngeee

Asrul "iLham" Sany said...

yg PENTING cik abang suke...
curlast hahaha

;D

p/s : nk gi gym untuk ilangkan munchet T_T

アヌム ちゃん said...

sy pn rase dh kena start diet balik laa..dah mok2..jommm kak ayuu..lepas ni kne kurgkan aktvti di daporr..huhu..jom bersenammm smntara fuyu belum tiba..huhuuu

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kakD tngk tak la teruk mana sangat...masih lg ayunya...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

header baru santek looo....

Papa Mifz said...

biaso la dah jadik mak orang nih badan sure naik sikit nye...huhu

Juwita Jamaludin said...

ayu.. betul la itu harga patut dah bayar bila ah berumur ni.. dulu akak pun kurus kering sampai makan pil nak kasi gemuk sikit.. hahahaha la ni.. badan bagai dipam pam.. tambah ada kereta rumah lama dulu selalu gak naik basikal la ni tak naik pun sebab nak gi pasar semua jauh kena naik kereta.. huhuuhuhu

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

asrul::kena syg jugak la

omg muncet gak ekkkk??

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum::akak dh start pagik tadik
cake ngan dessert mmg x mau bikin dlm 2 weeks ni...hope mampu buat la...godaan ada everywhere sigh

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

KD::teruk manyak ni

header baru lagik khen...ngee x dak keja cari keja

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

papa mifz::ai tgk ur wife menten slim jer..apa rahsia nyer ek :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ita::teringin nak tgk pic akak dulu kala mesti kurus mcm ayu gak ek...itew la bila dah kawen automatic badan jadi la...kalo bukan skrng coming soon pow mesti naik punya ngeee

❤paperdoll❤ said...

gelak kt cheq sgt..dk kata gumuk2..sekarang..rasakan..ahaks ;p

Ijah EmoTemo said...

hiks , gemuk atau kurus tak kisah kaka ayu , yg penting kesihatan kita sihat pun dah ok! jgn la hentak2 kaki uolss... *nangis*

Ana Ghazali said...

susah la nak tahan nafsu mkan..nak-nak kalau makanan tu dah depan mata...ana bedal jer.. tapi sis betul2 slim dulu yer..ana pun kalah...:)hehe...Cantik...

Run Away♥ said...

vogue....i likeeeeeeee....;d

Soo Hae Daa said...

comey jelah akak chubby skit...jgn risau..yg penting hubby akak cayang...ye tak?

p/s: kurus btol la akak dulu...=p

abah khalisha said...

makin berumur makin membesar itu normal lah kot..tp klu stil dapat maintain mmg ramai gegirl kat luar sn jeles
Work in progress

YONG JIAO XIU said...

wow ayu! slim de dulu ya. er letak menu mkn tu mcm kasi air liur meleleh saja. hahaha adei la, bahaya tul gaya mkn tu.kehkehkeh.
takpe ur hubby syg jgk.;-)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sista::bugus sungguh komen anda khennn :-p

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mek ijah::harus kena cihat alhamdulliah setakat ni oke jer

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ana::hikhikhik slim giler dulu kalo naik 42kG dah kira berat giler la now uwaaaaa x dpt la 40 kg gitew

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

run away::vogue ker???? rasanyer x pow uwaaaaa

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

SooHaeDaa::comey ker uwaaaaa...dia kena syg la x boley syg ikut fizikal....mmg kurus gilerrrrr

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

abah::nak besar senang nk turun susah...nak menten lagik seksa ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Yong::ai mmg suka masak dan makan...mkn mana x gemuk...kena jadik malas sket lepas tue ok kot ngeee

passerby said...

berselera tu, ada maksud lain tuu kottt... pembawakkan ke?
heee ^_^

Diana @ bilakukatacinta said...

alah yu..tetap comey ape bila berisi..i dulu pon asyik pk pasal berat bdn..tp memandangkan bnyak lg perkara penting i harus pk kan terutama bab study..i ketepikan perasaan rungsing pasal bdn dah gumuk... i nak enjoy..happily ever after..tp skang i nak cycling balik..nak jaga badan supaya tak jadi cam princess fiona tu

sephia said...

ehhh..cun hape..tak cantik taw kurus2 sgt..bini shrek xpe..asal jgn rambur shrek hehehehe :p

Cik TeN10 said...

ehh.. kite skrg pn kan badan susah sgt nk naik even melahap gila2.. kl gi jmpe doc mesti kena bebel.. berat xckup katanya.. berat tak balance dgn ketinggina.. huhh nk buat mcm mna lg dh telan mcm2 xnk naik jugak..tp kn risau jugak kang pas kawin nt pomm naik mcm belon. erkkk tak nak !!!!

Latika.Dot.Dot. said...

alaaaa kak. mana gemuk sangat. kenapa nak stress bebeno. ok lah untuk orang yang dah beranak.

ni, yang takda anak ni. alahaai. lagi haruuuu

Iryd and Pitt's little diary said...

Mari kiter bersama2 keep FIT..hehe..bagi maintain badan meletups walaupun anak 10 hoccayyyyy...kekekeke...:)

LinChan said...

Jom kita diet sama2! I start pas beranak nnt la

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

passerby::setakat ni belom lagik ngeeee doakan ek

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

diana::if ader benda penting lg mmg x pyh fikir part nie...hikhikhik

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sephia::ai x suka muka ai bolat sgt la...x lawa pakai shawl nnt

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

cik ten10::sama case ngan ai dulu la....dah mcm papan lol...tinggi kurus nasib baik x jadik model jer...faint hahaha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

latika::x boley sbb darl ai mkn kurus....then seluar byk x muat taw...harus la stress :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

iryd::jelez tgk body u ngeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

lin::isyyy u lepas ada anak mesti slim sbb bz jg baby....

tiefazatie said...

xpe..sis ttp cun!
duk jepun jd putih eh sis?best tue!hhi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...