♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Wednesday, March 30, 2011

♥Korang Perasan Tak Bila Diri TERGEMUK?♥


Ini entry luahan hati gitew! Dah sebulan ai terasa perubahan diri yang semakin hari semakin mokmok aka GEMOK! arggghh serius stress sebab lately memng ai kuat makan sometimes sampai pukul 12am if lapar ai masak maggi(sangat tak sihat kan). Lepas balik dari cuti-cuti Mesia bulan January lepas ai selalu buat kek selang dua hari sekali tak kisahlah apa jenis kek pun sebab my hero suka giler makan kek. Macam semua tahu dalam kek banyak cholesterol tapi yang tu la sedap hikhikhik.


Sangat obvious last month waktu IDA datang visit us. We all ada snap pic waktu tue so bila upload kat FB ramai yang tegur perubahan diri sampai ada yang kata ai preggy....uwaaa case berat ni. Memang waktu tue ai stress tahap dewa dewi dah tambahan tengok sana sini ada lebihan lemak...serius macam tak percaya ini adalah diri ai.


Bukan apa sebab badan ai bukan jenis senang naik so bila mokmok sikit semua orang perasan terutama dekat muka,perut dan paha. Muka ai bolat giler...so kira nasib baik lepas jishin/earthquake kuat hari tue makanan kena catu dekat seminggu juga la so start hari tue ai dah displinkan diri terutama waktu makan after 8pm if lapar macam mana pun ai akan tahan tak makan just banyak minum air kosong. Urummm ai juga BERPANTANG tak akan snap my pic until ai confident yang semua kembali ke bentuk asal.


Kek pun lama tak buat cuma last week ada bikin sekali saja if tak ok juga kena start exercise or start naik basikal balik. Ai tak sure orang lain tapi ai nampak pelik bila mokmok....now ai paham istilah diet dan kenapa orang nak kurus, sebab semuanya nak cantik!



saja letak pic ni supaya dapat memotivasikan diri agar kembali ke bentuk asal. 1st pic nampak muka bujur sirih ai tue tulang muka pun terbentuk elok...last pic sebulan yang lepas....dari bujur sirih menjadi bolat seperti belon....tak der dagu runcing dah!



Sapa yang senasib ngan ai ek??? apa agaknya uolls rasa lepas tengok diri berubah dari segi fizikal...maybe ada yang tak kisah buat ai care about this. If tak control dari sekarang takut makin hari makin membesar dan bertambah bolat hikhikhik *______^.


8 comments:

Nieza said...

Ayu, sama lah nieza pun tgh risau juga ni..ngeri jer rasa bila tgk penimbang tu pastu baju seluar semua dh makin kecik. sejak dok sini time winter lak jarang nk exercise mkn lak belasah mcm2 nk mkn tu la pasal bila dh berkilo2 naik berat ni baru ler nk insaf kejap.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mmg pow nieza sebab kat obesea time sejuk lagik banyak dari time panas...bila sejuk perut cepat lapar kan...mmg bila dah naik sekali ganda mengelabah la jawabnyer!

sephia said...

ai pon semakin gemokk.oh no!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

oh my gucci...musim org menambah berat badan agaknyer @____@

IDA said...

saya pon sama :-p.tapi amat susah nk diet skrg sbb asyik lapar n irfan pun kuat menyusu..adesss.balik msia nanti harusla jadi lagi bulat kot sbb ada mcm2 makanan boleh dimkn huhu...tp akan cuba control supaya encik suami saya masih mengenali diri ini :-p

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Wahai mama Ida dulu ai Bf Si Adam bdn mcm model hikhik makan byk tapi x gemuk pow...suka giler but now uwaaaa(>人<;)
Mampu ke nk diet kt mesia? Dugaan kuat ooo semua food sodap
Ganbare ne ☆〜(ゝ。∂)

sitiezahim said...

hai kak ayu..saya mmg fobia bab berat naik pasal dolu zaman sek rendah sampai sek menengah mmg kategori tem tem..so mmg 'agak' jaga makan sbb fobia bila org kata 'ehh nampak berisi la' hahahaha...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

u rite gurl...bukan setakat fobia haty merotan2 x suka kan....nak cantek kena berkorban makan sket la kan...dah la beranak pinak dah :-p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...