♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, March 31, 2011

♥ EFFECT AFTER 11 march ♥




Sepatutnya nak tulis entry ni from last week lagi but asyik terlupa jer. Ok seperti yang kiter tahu selepas tragedi 11 March banyak kejadian berlaku lepas tue seperti kebocoran logi nuclear,gempa susulan after shock 150kali dalam masa 24 hour. Until now apa yang ai baca semalam gempa kecil masil ada hampir 30kali dalam satu hari. Semalam apa yang ai perasan jishin/EQ ada 4 kali yang gegaran nya kami rasa, berpusat di Ibarki ngan M4 atau 5. Kepala pun asyik pusing jer sometimes tue bukannya ada jishin pun maybe sebab kerap sangat jishin kat sini.


Semalam Mr Husband bawa balik pic dekat kaisha/company selepas di audit baru dapat permission untuk upload pic ni hikhikhik....letih dah pujuk sebab kaisha dia ada term yang kena follow. Lambat pun tak per janji ada. Sempati ai tengok keadaan kat dalam kaisha tue...patutla dia ajak balik Mesia dia cakap tak elok tinggal kaisha dalam keadaan gitu....ingatkan tak teruk bila tengok baru perasan banyak juga damage. Ini antara pic yang orang luar boleh tengok dalam line production lagi teruk tapi yang tue tak dapat di upload.



Mr Husband sempat senyum simpul dalam office yang berselerak itew.



ok settle pasal ni nak sambung affect yang ramai orang tak tahu, dan yang paling simpati buat penduduk yang tinggal di Chiba. Kesan yang di beri nama soil liquefaction di sebabkan kebanyakan tanah area chiba ni dia orang tambak atas laut so bila jishin kuat hari tue minyak keluar, tanah jadi lembek kira tak berapa stabil. For your information lepas jishin kuat pulau di Japan bergerak 2 meter dari kedudukan asal. Bayangkan betapa kuatnya....sebab tue ngeri sangat bila ingat balik.

ni dekat Obaiba tempat wajib kami lepak waktu jejalan kat Tokyo sambil tengok rainbow bridge penuh ngan selut...merekah sana sini...sedihnyer tengok!


Pics yang kat bawah ni yang di ambil oleh mereka yang pergi Tokyo Disneyland. If tengok video lagi takut sebab tengok best naik attraction sana sini tertiba semua benda terhenti dan bergoyang ngan kuat. But ai salute ngan nihonji ni tak der menjerit bagai sebab dia orang di latih dari kecik supaya calm if ai harus nangess sebab takut hikhikhik.



tengok macam mana effect dekat parking disneyland nasib baik kat dalam disneyland ok.


penuh ngan lumpur


tanah tak kuat tiang pun terbalik...kowaii ne


Lepas jishin kuat last 2 weeks ago until now Tokyo disneyland still close for public but ai tengok dalam website semua dah clear dan dia orang dah repair apa yang rosak,but honestly ai still fobia nak gi sana walaupun memang plan nak pergi next month nampaknya terpaksa cancel dulu. Semoga di permudahkan segalanya.




8 comments:

Ijah EmoTemo said...

gulp. yg dkt disneyland tu ... berhenti tiba2? gulp klu ai dh pitamz rebah terkulai dh kaka ayu -.-'

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

tue la x terbayang perasan dia orang...
ader di org upload video dlm small world ...tertiba air dlm tue bergelora ngan kuat....semua tunduk kepala tapi x der yang menjerit pow...sugoi ne!...me pengsan juga

saba kagawa ken said...

alahai kak..nasib sy da penah p disneyland thn lepas..kalo sy plan tahun ni sebelom back for good sure dah kempunan dah nk tgk mickey mouse..huhuh

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

saba akak every year selalu gi...selalu gi masa spring sebab nice weather x sejuk x panas sgt...so this year lupakan kejap niat tue...bila nak blk?

onedurrani said...

ala..kak..kami sekeluarga br bercdgn nk gi disney dlm golden week ni..sementara sekali nk dftr bby br kate embassy..nmpknye..kene pilih tarikh lain lah pulak....

sephia said...

my uncle 1 family dulu stay saga..dah balik dh..byk betol damage ye..:(

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aimi::golden week ek? bulan may kan...turun tokyo let me know leh jumpa nanty...x per tgk dulu pasal disneyland tue rasanyer dlm next week dah blh buka la.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sephia::arrr dlm diam yang tak terkena tsunami pun damage byk gini ...simpati sungguh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...