♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, March 4, 2011

♥ When Adam Meet Sensei ♥

Tadi sempat gi youchien/kindergarten Adam untuk sesi interview ngan sensei. Ada dua orang sensei datang sesi hari ni satu interview dengan papa satu lagi ngan Adam....Ai jadi nervous takut si Adam tak reti nak menjawab but alhamdulliah dia jawab dalam nihongo dengan lancarnya....sensei puji sugoi/hebat apa lagi budak ni suka giler jadinya hikhikhik. Lepas itu ada sesi test uniform nak tahu saiz yang Adam nak pakai nanti.




kawaii sensei tolong adam pakaikan neck tie


Adam jadi malu bila dipuji oleh sensei....macam gurl *wink*



muka buhsan setelah 2 3 kali try baju....suka buat muka budak kecik ni.



yang ni uniform waktu summer nanty...nice hat :)

Lepas selesai sesi interview dan try baju ada pula sesi bersama encho sensei/pengetua youchien...siap bawa DSLR rupanya untuk sesi bergambar untuk our family....adeh nyesal ai tak melaram lelawa tadi hohoho. Kurang dari sebulan Adam dan nak start masuk sesi April, lepas settle semua terdetik dalam hati `gini la rasa mak bapa kiter dulu susah payah buat semua nak bagi anak sekolah` dan of course ai rasa umur makin tua bila tengok dah anak dah nak start sekolah...uwaaaaaa! kejap jer rasanyer.

Banyak juga benda kena kami prepare sendiri lepas ni sebelum Adam start skoll. Haty berbelah bagi nak lepaskan dia tapi HARUS sebab dah sampai masanya dia akan berdikari. Ai guess semua MOM akan rasa benda yang sama macam ai. So hari ni Adam dapat 2 buah buku citer dan alhamdulliah dia boleh baca, sebab kami tak pernah ajar dia cuma dia learn from cartoon then start cakap dengan papa dia dalam nihongo walaupun kadang kala ke laut ayat yang dia cakap tu hikhikhik.


jika tahu baca "a, i, u, e, o"...."あ、い、う、え、お" sure boleh baca buka ni...:))




6 comments:

sephia said...

best kan..kazen ai dolu2 duk saga 7 tahun..baru je balik 2-3 tahun lepas..cakap BM pon xbetol lg ;p

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

owh really! mesti cute dia ckp khenn
actually if kid maybe leh lupa mcm mana ckp melayu
but if dah tua bangka macam ai ni tak kot hikhik!

Lady of Leisure said...

eheheh suka tengok pic pakai uniform mcm coat tu. comel and handsomenya dia :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

tq auntie!
muka noti tu hikhik

nyonyacyber said...

alahaiii comei sgt hero ko tuh! geram aku tgk dgn uniform nyer.. sgt2 jepun rupernya hero tu skrg.. hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

comey ker?? hikhik
tue kira oke sebab aku bersalin kat mesia
if kat japan aku rasa mesti lain sket muka dia
hohoho

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...