♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, March 14, 2011

♥ AFTERSHOCK day 4 ♥

Hari ni dah masuk hari ke 4 aftershock, ada banyak benda terjadi hari ni antaranya gempa susulan yang kuat pagi tadi.... tidak sekuat 4 hari lepas tapi cukup buat kami anak beranak terketar satu badan tak fikir apa terus lari keluar umah. Gempa pun kejap tak sampai seminit.


Ada new crisis food dan petrol. Semua supermarket dan station minyak area Oyama dah habis stok. Semalam penat mencari makanan tapi yang ada hanyalah rak kosong....nasib baik stok makanan kat umah macam beras,ayam,daging ada sampai tengah bulan ni tapi makanan basah macam seafood,sayur,telur dan roti memang sold out. Pasal pertol we lucky sebab sempat isi sebelum stok habis so kena save tak boleh drive selalu selagi situasi tak stabil. Jangankan makanan dan petrol habis bateri pun lincin...yang ni risau sebab kat Tokyo denryoku (kanto + tohoku) dah ada catuan electric...so kena prepare torchlight sebab lilin bahaya nak guna kat sini....sapa-sapa yang ada lebih bateri besar tue kasi derma kat ai boleh?




rak roti yang KOSONG

notice yang ada kat semua rak yang kosong

Semalam masa tengah mencari food ai perasan yang shikanshen/bullet train nih dah 4 hari stop atas tue...nasib baik passenger semua tak ada....memang shinkansen not available right now in our area.


perasan tak kat atas tue?

memang bullet train area kami still not available buat waktu sekrang.


Waktu menaip ni pun stil bergoyang dua tiga kali...today gegar tidak sekerap 3 hari lepas tapi still ada. Dah kuar ramalan kat tv kata akan ada gempa yang kuat dalam masa tiga hari ni...subahanallah gerun dan fobia dengar cukup buat ai tak tidur malam ni.... Hari ni logi nuclear yang ke 3 dah meletup dan di sahkan cuma hydrogen explosion, yang ni ai tengok live from tv.


yang sebelah kiri letupan logi pertama dan yang sebelah kanan logi ke 3 yang explosion hari
ni.

Doa kejadian ni akan berlalu dengan pantas...semoga Allah melindungi kami semua and please pray for us!



7 comments:

sephia said...

MasyaAllah..takutnya..semoga sumanya berakhir dgn cepat..jgn lupa berdoa k..;)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yes itew la harapan semua orang sephia! Doakan kami yer

Wattie said...

salam ziarah dan ukhwah,
singgah baca kisah kawan2 di Jepun, semuga semuanya di bawah lindungan dan rahmatNYA, insyaALLAH

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

salam wattie
thanx drop by
amin!

NurIzza said...

saya doakan akk n semua nyer selamat.. bila baca paper tadi.. ya Allah... tengok pun dah gerun nie kan pulak.. akk kat sana...
semoga semuanye di lindungi Allah...amin...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

izza::gempa kat cini tak stop lagik
tue yg risau...doakan semuanya akan akan kembali pulih ! tq yer

DrSam said...

Assalamualaikum. Saya tumpang merasa kerisauan. semoga semua dilindungi dan selamat dari dugaan mendatang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...