♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Tuesday, January 26, 2016

❤️Kamogawa Seaworld❤️


Throwback Entry (30052015)

 Weols terjah kamogawa seaworld for second time dulu masa memula pi Mia Arisa baru  45 days kebetulan birthday adam oniichan masa tu. This time pi mia dah reti tengok etc dah hahaha. From my house sejam gituew...ikutkan ai suka hakkeijima sea paradise lagi tapi aquarium ni paling dekat nak pi hikhik so layan jer...sebab satu satunya yang ada sachi aka killer whales. Admission fee ¥2800(RM102) for adult & children ¥1400(RM51) . Open pukul 9am closed ikut musim...masa winter closing time 16.30pm. For more information click HERE.


 tempat wajib nak snap gambaq...my kiddos❤️

 sea lions show 

 sachi aka killer whales show masa mai 1st time dulu depa terpaksa cancel show sebab sachi mengamuk...boleh gituewww : D 

 ocean restaurant the only restaurant in japan where uols can watch sachi swimming past as uols eat. sugoii ne...ai is jakun hahaha...worth kena pi awai if nak dok dekat tingkap tu :P

 our lunch, ni jer yang halal nak makan...jenuh gak nak makan segala mak nenek seafoods goreng tu (((o(*___*)o)))   

 us & beluga

 nampak sangat "RAJINNNNNN" khen :D buat gini cepat hikhihik

haaaa app ni ramai yang queue nak try design ikan sendiri...nama ikan darl is LEMBU lol :P ...ikan pari adam palk polkdot uols (o^^o) 


22112015

3rd times terjah sini sebab bawak geng ketat² Sendai jejalan sini. Iryd & pitt sefamily ...ni antara tomodachi yang rapat dan baik ngan weols selain Hanis...but theyols semua dah back for good. Kebetulan Pitt bawa students USM mai 日本 2 weeks so sempat juga la bawa theyols gi aquarium, outlet & picnic. Ambil theyols kat Haneda airport sebab rasa kat situ senang nak access nak pergi mana² pun.

Kebetulan juga masa weols nak gi aquarium ni cuti 3 hari ...apa lagi dengan jalan jammed plus umat punya la ramai kat aquarium tu. Dah la tempat tak luas mana...memang not worth it terjah hari tu but dah sampai pergi juga la. Banyak shows tak leh tengok sebab full house lol. Ingat nak belanja theyols makan kat Ocean Restaurant lagi but bila tengok menu baru perasan menu hari tu tak de mean menu tu cuma available waktu  夏/summer jer la...zannen tak de rezeki theyols.


 while waiting for darl yang tengah queue nak beli tickets for us ...sempat click²

 my kiddos & ai chan.

 yang sempat weols tengok show ,ini jer beluga yang super genius...sugoiii

 random pics...

happy kiddos, happy us (o^^o) 


Tak banyak pics yang weols snap hari tu ...some pics from fb pitt ありがとう. Kat Chiba ada 2 aquarium 1 kat kamogawa ni 1 lagi kat kansai rinkai koen but yang tu lagi kecik. Since ada anak ni memang aquarium & zoo la yang asyik terjah khen kihkihk.








© 2009 - 2014 LadyChenta - All Rights Reserved.

7 comments:

NanyFadhly said...

Ayuuu!!! baru tadi kan Nany dok google pasal aquarium ni..so far pernah pegi kat Yokohama tu and kat Tokyo tu ..dekat Kansai Rinkai tu..InshALLAH, nanti nak gi sini lah. Anyways, I pun suke tau pegi zoo and aquarium ni..kadang bawak gi park pun boring asyik tengok pokok, batu..hahaha!

Aziela said...

Yg penting happy....yuhuuu.

Cik Puan Eka said...

Haha klako plak sachi ngamok smpai cancel show. Hihihi btw saye sukeeeeeeee tgok ikan n seafood hihi

HasnulYakin Mohammed said...

Hahaha ! Belum sampai lagi ke sini.Budak budak lebih sukakan Kaiyukan, Osaka. Ok laa.. jimat la sikit travelling punya budget...

RedRose said...

OK...been dreaming to be there. pun boleh mimpi je la kot. ha ha ha

Dewi Aja said...

Hello Blogger!
Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LYAfrina said...

cantik sgt aquarium dia...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...