♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, January 18, 2016

❤️Tobu Zoo (東武動物公園)❤️


Throwback entry (10102015)

Cerita 3 months ago baru rajin nak type balik....sebab target seminggu sekali update new entry lol. We go to this zoo during 秋/autumn last year. Second time for 3 of us...1st time terjah masa memula sampai 日本 7 years ago...tu dia lama gila kihkih. But 1st time for princess Mia Arisa. Fee for adult ¥1700 (RM64) and kid above 3 years ¥700 (RM26) boleh terjah SINI for details. Zoo ni ada 1200 animals selain zoo ada pleasure land juga.



3 of us...weols pi during 秋 休み/ autumn break. weols memang morning person so seawal pagi dah sampai if lewat takut ramai orang dan parking dah full. Parking fee ¥1000 (RM38) per day.

Sebab pi awal so orang tak ramai lagi boleh snap pics ngan aman...ai loikeee (o^^o) 

Masa lalu kat merry go round ni tengok depa deco benda tu ngan Halloween teruih queue snap lelaju sebab orang dah start ramai. 

sebelum sampai kat zoo singgah kat tempat illumination sat...weols lunch kat area ni..bawa bento nasi lemak kihikih...Mia asyik nak jump jer.  

colorful cosmos...mata pakat tahan cahaya even nampak macam cloudy  m(._.)m

my lovely kids....depa stress bila asyik suruh pose lol....

bro & lil sister...kecik & besaq gap depa 8 years....tengok toilet tu siap ada orang utan panjat lagi...creative sangat.

papa`s lil girl....princess tak excited pun tengok burung tu...

Mia ni tak reti nak takut semua animals dia nak touch ^.^

ni la part paling depa suka...boleh pegang small animals...ada 3 type of small animals yang boleh di pegang..macam chick, rabbit & 1 lagi lupa dah apa benda ....dushhhhhh.   (@ p @)

nihonjin memang suka benda yang kawaii ...sampai tempat cuci tangan pun kawaii sangat depa deco gituew....

hat paling rare susah nak jumpa kat mana² zoo, white tigers uols...dulu pi macam sket jer ada now dah banyak...my kiddos jakun jumpa white tigers...aummmmm (o^^o) 

lions ...boleh lawan mengaum ngan white tigers...sebelah menyebelah ja depa.

1 of the reasons terjah Tobu zoo ni sebab Adam oniichan nak join treasure yokai watch...yokai watch ni memang cartoon yang famous kat nihon ni. 

Pengaruh oniichan sampai si adik pun minat yokai watch...bila tengok jibanyan mai teruih dia excited nak pi....sampai ajaq balik pun tak mau...memula decide nak snap from jauh jer sebab tengok kodomo/kids dok queue punya la panjang but bila mia tak mau balik terpaksa queue bagi dia jumpa & snap pic ngan jibanyan tu. 


Tobu zoo ni memang besaq dan best ...in shaa Allah this April nak bawa family mai sini lagi...berhanami sambil tengok white tigers. Ai memang recommended uols pi zoo ni ngeeee.












© 2009 - 2014 LadyChenta - All Rights Reserved.

7 comments:

NanyFadhly said...

Omoshiroiii!! suka juga bawak kodomo gi dobutsuen layan binatangs.Onnichan Adam sure berabuk kan nihongo nyer..bagus sangat! So far baru pergi zoo kat Ueno jer..itu pun half jer cover..hahaha! ni kat Tobu yer..boleh la tengok if naik tren camno nak pi

Aziela said...

Allah haii...dah besar dah princess. Abang Adam pun dah jadi anak bujang. Sweetnya nengok abang layan princess.

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Salam Kenal Lady Ayu :)

Akak pun baru tengok Harimau Putih tu..
Teruja sama menengoknya walaupun gambar..

HasnulYakin Mohammed said...

Haaaa tudia!!

Nooriah Abdullah said...

syok nya depa keja dok jalan2 saja jeles lah kaknoor

NanyFadhly said...

Ayu!

I am going 35yrs old this coming April..kertu sudaaa..hahaha! Nihongo chotto wakarimasu. I blajaq online through KUMON sat until E level then I stop sebab rasa macam tak effective sangat blajaq macam tuh. Tapikan, it helps jugak laa...since boleh dah la nak tanya someting simple..vocab sayuq, buah..hehehe..sebab tak mingle around sgt with nihonjin kat sini. Ayu pulak cane? how's you learnt nihongo? oniichan Adam tu sure jyozu sangat nihongo nyer..leh benkyo shimasu dengan die. Hohoho!! sumimasen! dok campuq nihongo lak ngan mareshiago...lol!

LYAfrina said...

untungnya duk sana..byk tmpat best utk bawa ank jln2.pic kat bunga tu cantik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...