♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, January 4, 2016

❤️Kochia & Cosmos❤️


Throwback entry (18102015)

Baru nak up entry yang berlumut mohon jangan cerca ai is lazy last year nak ketuk² keyboard ni :D
Sebab nak tengok kochia aka luatan merah ai terjah lagi koen/park fav weols. Koen ni nama Hitachi Seaside Park/Hitachi kaihin park boleh refer my old n3 for more infomation about this park . 9 times already visited this koen  #GilerKerapPi ngeeee. From Chiba almost 3 hours depend on traffic juga kebetulan masa weols pi tu tengah ada kochia matsuri aka festival kochia dan masuk plak free lagi la orang ramai. Serious ai tak taw pun masuk hari tu free and ada matsuri if taw memang pi hari lain sebab tak koser nak bersesak² ngan orang ni. Selalu weols terjah koen ni masa 春 / spring sebab boleh tengok tulips dan nemophlia aka lautan biru    (@ p @).


see lautan semut manusia ni (´-`)...masa nak koen ni pun jammed 9km..imagine la orang ramai mana. Oh my gucci ai sesak nafas lol. 


avoid the crowd so ambik kat tempat orang tak ramai. Boleh tengok behind us orang punya ramai naik hill tu. From top of hill boleh nampak view  hitachi port ...very nice but weols tak naik sampai atas tak sanggup lol.


awak nampak merah la (o^^o) lautan merah aka kochia...kochia ni ala² bulu rambutan gituew...kasaq. Depa start tanam since August lagi. If nak tengok kochia green boleh la terjah masa memula tanam tu...boleh refer kat website NI bila yang ok nak terjah tengok kochia ni. 


with half chiba crew & 1 fam from saitama, 1 fam from tochigi. ❤️ uols keketat .


weols picnic kat situ sambil layan angin sepoi² bahasa,crowd, kochia & cosmos ...arigatou geng buat nasi tomato & ayam masak merah, oishikatta yo. 


this koen very big & nice but if u can please avoid go there during peak time....not worth it.


Ai tak rajin nak upload pics one by one lol...in shaa Allah this April ai will go this koen again with my family from Malaysia depa mai cuti sebulan kat jepun nanti...yatta happy me (o^^o) 











© 2009 - 2014 LadyChenta - All Rights Reserved.

7 comments:

Nooriah Abdullah said...

hai lady😊
kaknoor pun tk suka throwback sbb bnyk dh lupa, lagi satu tk reti nk cerita panjang2, awat gmbr kecik sngt tk puaih tengok jgn marah noo

Chegu Anuar said...

Best sungguh noo.. Ntah bila tahun la nak pi sana..

Ijah EmoTemo said...

selalu jelesss tengok kaka ayu dengan bebunga ni tau..
huwaaa..nnt haruslah iols kumpul duit utk bercuti ke jepun hahahaah

NanyFadhly said...

Aaaa...1st time pegi tengok Kochia ari tuh..subhanallah! tak habis2 cakap lawa nyaaa..cantiknyaaa...haishhh...puas hati sangat. Ntah bila la dapat pegi lagi ..tahun ni dah nak balik Mareshia...sobs..sobs..sobs

hazila said...

Wow cantiknya pemandangan. Dengan warna yang terang benderang. hahahaha keluaq loghat utara sat. Boleh feeling menyanyi sambil menari lagu hindustan/tamil....

sudipVSsenduk said...

lama tak singgah sini.
cantiknya kochia!!

Azian Elias said...

MASYALLAHHH..bestnya.. ini time bulan December lah yeee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...