♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, January 14, 2016

❤️Narita Yume Bokujo (成田ゆめ牧場)❤️

Cerita last weekend...unplanned but tetiba darl ajaq pi Narita Yume Bokujo bagi kiddos tengok animals. My kiddos memang suka tempat² gini @.@. From our house 47 minutes depend on traffic. Boleh visit this LINK for more information about this bokujo (ranch/farm).


My lovely kids❤️ ... pose depan main entrance


tengok map dulu....just small farm tak sebesaq mother farm.


tickets for adult ¥1400 (RM52) and for child ¥700 (RM26)


nampak tak reaction my princess tu? memula dia こわいい/scary tengok cows sebab ai terjerit sket hikhik...after her papa pegang dah ok. 


bersih farm depa just agak berbau sket...yer ni nama farm khen kihkihk.


Masuk kat dalam plak kasi cows makan rumput but mia cakap cows makan eskrem lol (o^^o)


next queue nak pegang やぎ/goat . yagi ni ada 7 ekor so 1 group ada 7 orang kebetulan weols queue awai so dapat masuk 1st group. Cuma boleh 4 groups jer. Dapat main yagi 10 minutes dan kena bayaq ¥300 (RM11) 安い/murah la tu khen.


lets go to jalan² yagi but yagi always lapaq lol.


my kiddos love it...princess siap berebut nak pegang sendiri tali yagi tu...yagi tu kuat la sayang oiii. 


last sebelum habis our turn boleh kasi pumpkin seeds ...geli hoiii yagi jilat tangan  ^...^


next pi pegang marmot plak...hadoiiii princess ai ni memang tak reti takut langsung. Semua benda dia excited nak pegang. Brave girl. Ada juga Ducks race but ai record video jer lupa nak snap gambaq. Hat tu pun boleh join gak ligan ducks kihkih.


take a break sat ...ingat boleh la makan something but zannen semua restaurants kat sini tak leh makan yer uols...so better bawa bento makan kat sini. Mia tengok eskrem kemain nak makan asai kat luaq suhu 5 deg hoiii...x reti sejuk betui budak ni. Milk icecream guna susu lembu kat farm sini. Oishiikatta.


 tengah dok layan kids makan eskrem tetiba darl cakap jom pi naik pony rides plak lagi 10 minutes depa nak break lepaih tu kena tunggu 2 hours plak. Maka berjemaah la weols lari kihkih. Nasib baik sempat...nak naik pony ni sekali pusing ¥400(RM15) ada lagi 2 coupons tak guna tunggu bawa family terjah sini plak nanti la.


 Tinggi hoiii...ai yang tengok ni gayat ...ada space untuk kids main². 


So kesimpulannya oklah farm ni, depa bela banyak yagi sewaktu denganya hikhik. For sure farm ni cantik during 春/spring nanti sebab tengok banyak pokok sakura. Ada juga kolam untuk memancing untuk 30 orang jer per day dan for sure akan dapat ikan. Boleh juga try buat fruits jam just bayaq ¥2000 (RM74) boleh bawa balik sebalang tu...next time kot boleh try . Lupa nak snap view dalam farm ni sebab dok ligan si mia jer hikhik. Banyak events depa buat kena tengok schedule...weols dok target  nak perah susu lembu tapi bila sampai dah tak boleh join since orang dah ramai....zannen tak de rezeki.













© 2009 - 2014 LadyChenta - All Rights Reserved.

4 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wow bestnya

NanyFadhly said...

Ayu!!
Tadi baru makan aiskrim yg uols makan tu kat Airo Mall..haha..memang die tulis kat situ aiskrim and susu ni from Narita Yume Bokujo. Kitaorg blom smpi lagi yang sini..tapi mother farm dah pegi. Best jugak sebab ade show potong bulu shawn the sheep live! hehehe...

i'mazsz said...

nmpk sedap aiskrim tuuuu hehe...

LYAfrina said...

ala2 farm in the city kt KL la ni,,, tp kt sini lg nmpk best n menarik.. tmpt pom besar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...