♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Friday, January 8, 2016

❤️Kanagawa Short Trip❤️


Throwback Entry (18/19-12-2015)


Hi Uols,

Sebelum 冬休み/Winter break hari tu weols sempat jejalan ke Kanagawa, weols ni jenis pelik sket tak suka jejalan waktu tengah cuti sebab umat ramai sangat kecuali terpaksa m(._.)m sebab tue mostly time 休み/cuti weols jejalan area dekat² jer. Kanagawa ken ni selalu weols gi area yokohama sebab kat situ macam² ada hikhik.

18/12/2015 tue weols terjah Gotemba outlet shopping kejap then after that teruih Oiso. Our 2nd time pi Oiso ni dan weols stay kat hotel yang weols duduk dulu Oiso Prince Hotel boleh baca kat Sini entry tu. Masa tu bawa princess mia kecil lagi la dah besaq. Ai in love ngan oiso long beach ni sebab cantik sangat scenery dia...ala² Langkawi gituew.


suka giler ngan scenery kat sini...view from our balcony hotel...sempat tengok sunrise & sunset.  
Tempat WAJIB nak pose sebab nampak fujisan/mont fuji behind us @_@ 

 Nak bercanda with darl pun tak sempat ada jer yang nak menepek ...jelly la tuewwww (o^^o) 

Susah giler nak snap gambaq anak dara ni sorang lol....mostly gambaq dia akan lari...


After breakfast and checkout weols gerak ke Enoshima, 1st time weols terjah sini selalu tengok kat TV jer... enoshima ni actually offshore island , kecil jer island dia but if uols plan nak terjah situ better avoid time cuti or weekend if nak pi gak better pi awal pagi if not tak dak tempat nak parking keta plus jammed lol.


After parking jejalan area enoshima spa ni..sejuk mata memandang gituew @.@

mendaki la weols sebab memang tempat dia berbukit pun ^_^

nak naik ke atas akan lalui enoshima shrine ni.

 tengok map nak pi mana. if uols don't feel like taking the steep stairs and slopes...uols can take enoshima escar....will take uols to the top of the island for ¥300 but ai buy ¥650 ticket untuk masuk semua attractions kat dalam map tu. Worth it and cheap. 

Enoshima escar is a long escalator for easy transport up the island. 

kireii

dragon & yasaka jinja.


masuk the samuel cooking garden tetiba nampak tulips....yes tulips during winter ....actually this is ice/snow tulips memang ada masa winter. 

 nice view....biru hijau mataku hikhik

 view of boryeong plaza, miami beach plaza & enoshima lighthouse observation tower.   

background pics semua nak fujisan @.@

 lighthouse observation tower...ai is gayattttt uwaaa dah la windy hari tu...boleh nampak the whole of enoshima & half  of kanagawa. 


Weols tak sempat nak terjah Iwaya cave sebab nak jalan pun jauh from sini sebab ada Mia if tak de dia maybe boleh pi gak...tak behave dia hari tu (´-`) .


papa`s lil girl ni so manja...nak turun bawah tak de escalator ya uols... so suka ke tak memang kena turun guna stairs. Kebetulan masa lunch memang mencari makan la weols. Masa turun ke bawah memang banyak kedai yang juai おめやげ/souvenirs boleh pilih nak beli apa...weols beli gak for us and neighbors. Tapi lupa nak snap gambaq ^_~.

our meals ...mostly main dish depa ni guna shirasu aka ikan bilis lembut ni...rasa dia tak sedap pun for my tekak hikhik. 

Ada foods depan mata memang tak pandang kiri kanan dah hikhikik...alhamdulliah kenyang. In shaa Allah ada rezeki memang nak terjah lagi enoshima ...rasa tak puas plak pi sat sangat. Enoshima ni pun ada aquarium juga but ai tak try masuk lagi sebab masa tak cukup hari tu.


Tu diaaaaa post kali ni penuh ngan pics ...kak Noor complaint kata awat gambaq dok upload kecik²  tak puas tengok...sorry kak ai malaih giler nak upload 1 by 1 sebab banyak sangat tera buat collages gini pun dah 19 pieces...lagipun jenuh readers nak scrolls plak nanti. Nak say hello kat silent readers ai from Sheung Wang, California & Moscow ...tengok readers yang dok kat sini selalu terjah my blog nan hado ni...arigatou minna layan ai pot pet pot pet ni hikhikhik. 










© 2009 - 2014 LadyChenta - All Rights Reserved.

5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wow bestnya

sudipVSsenduk said...

betul la.. tak ramai orang. Tak perlu bersesak2. Boleh buat macam 'kampung' sendiri.
Gambar adalah sangat osem beb.

i'mazsz said...

best n cantikkkknya ayu...kaka tah bila blh smpi sini...hehe

NanyFadhly said...

Thank you for sharing! ade member kat sini baru pergi Enoshima ni naik public transport. Senang gak...next jalan-jalan lah pergi sini pulak..hehehe

kyo_9 said...

Mcm x smpi2 lg Enoshima
Boleh la plan honeymoon sini nanti.. Hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...