♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Saturday, January 2, 2016

❤️Fukubukuro 2016❤️




Assalamulaikum, konichiwa uols...

Happy new year ...kihkih last year updated n3 3 kali jer...tu dia dasar pemalaih ni dushhh!!! in shaa Allah azam tahun ni nak rajin sket nak update blog, gituewww azam ai boleh??? hahaha. Rindu betui ngan geng blogger semua....hat geng dedulu semua sepi dah dok updated kt IG je ekk :D

Well nak citer pasai our 1st day di tahun 2016....now tengah 冬 休み/winter break but macam biasa weols rare nak jejalan during yasumi/cuti ni sebab orang ramai sangat. But hat wajib kat sini masa 1/1 is fufkubukuro aka lucky bag or surprise bag.

weols berjemaah kat terjah mitsui outlet kisarazu seawai 7.30am dah queue depan tu ...gate open 8.30am and outlet buka 9am. imagine la ngan cold weather pi gigih gak...well sebab weols dah ada target itu yang gigih terlebih this year. Org ckp mcm gamble sebab tak taw apa benda dapat khen but weols dah boleh imagine item apa since dok masuk kuar outlet kerap sangat 😁. Ok la puas hati 👍🏻✌🏻️.


nampak tak umat macam semut dok queue kat depan gate tu...masa sampai kat parking darl ngan ngan oniichan pi queue dulu while ai & princess tunggu dalam keta until 20 mins depa open gate baru ai turun queue plak.

Weols just target fukubukuro furla & Gshock watch ja....so after gate open ai & oniichan rush pi kat Gshock while darl pi kat furla. Alhamdulliah we made it. Nak tahu nyapa ramai orang sebab fukubukuro tu depa tak buat banyak macam furla 20 packs jer yang harga ¥26000 (RM927) and 20 packs ¥31000 (RM1106) masa darl queue bag yang harga ¥26000 tu dah habis yang tinggal ¥31000 so alang dah pi ambik juga la.

masa queue akan dapat number ni kira dah confirm ada bag nanti...


ai plak kat gshock dapat no 4 ai beli yang bag harga ¥10000(RM357)  termasuk tax ¥18000 (RM642) kat sini ada banyak choice nak beli ikut price yang uols nak. macam gshock ai pilih ni dapat 2 jam ngan harga tu

happy faces sebab benda yang di target dapat...macam tu la rupa bags yang weols beli ....tue la surprise bag sebab kita tataw isi kat dalam dapat apa sebab tak boleh pilih. dan bukan semua kat outlet tu buat fukubukuro ikut kedai juga so kena pi survey dulu b4 terjah hikhik. weols after beli memang balik teruih sebab cold, windy plus orang ramai. For the 1st time ai dapat beli proper fukubukuro during 7 years lived in japan ni sebab mostly pi tinggai red line jer uwaaaa.


 ai got 1 large weather handbag, 1 small handbag, 2 wallets & 1 scarf total 5 items. Banyak giler...ai suka wallets hikhik.


  gshock watch for my boys...gold for adam oniichan and black for darl...kakkoii jangggg 


Some items beli during fukubukuro memang worth it. Experience yang best for weols...alhamdulliah. This is how ai spent new year holiday with my fam. Shopping ja kejanya ...uols plak macam mana?










© 2009 - 2014 LadyChenta - All Rights Reserved.

5 comments:

jeBateja said...

Bestnya laaaa....kita suka Gshock tu.....

Kat Malaysia...mitsui tu....sama lah erk. yg kat KLIA tu....

Nooriah Abdullah said...

wah best nye
bila lah kaknoor nak sampai ni tak tau!!

NanyFadhly said...

1st time kluar masa new year ari tuh. Saje nak tengok ape kejadian yang sebenar. Memang banyak fukubukuro ni..Terima kasih sudi jengah blog Nany and bagi idea utk ke sanrio puroland tu..hehehe

Chegu Anuar said...

Ni kiranya mcm Kat Mitsui Outlet Park Sepang kot nooo.. Kat MOP Sepang pun dah rasa terbaekk.. Kat Jopun mesti lg murah.

i'mazsz said...

wah cantik2 la gambar nya ayuuuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...