♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Thursday, July 28, 2011

♥ White Tiger ♥

Pernah tak uols tengok white tiger ngan mata kepala sendiri???? Ai rasa 1st time dalam seumur hidup ai tengok white tiger dekat Tobu Zoo Saitaima tahun 2009 waktu haru/spring.....masa sesampai kat rumah white tiger ni memang ramai orang . Ai yang jakun ni terkinja-kinja tengok mentang apa dalam tue sebab ramai Q nak ambil gambar. Rupanyer ada white tiger...alahai kawaii giler gebu jer tengok bulu dia...tak kotor pow sebab nihonjin jaga dengan elok.



IMG_1362
panahan mata dia tak tahan tengok...auwwww

IMG_1364
see kawaii khen...ai rasa macam nak peluk kuat-kuat jer...auwwww

IMG_1355
adam yang masa ni kecil lagi baru 4 tahun....now dah besar la ngeee

IMG_1352
cuma ada 2 ekor jer white tiger kat sini


IMG_1357
rumahnya yang berdindingkan kaca...cian white tiger tue tak boleh lari sebebasnyer.

IMG_1363
if tak `GARANG` teringin nak bela gak jaga umah hahaha



well ai tak sure zoo kat mesia ada tak white tiger ni but yang pasti kat Zoo Taiping tak ader hikhik zoo negara lagi la tataw sebab tak pernah terjah gi sana pow....uwaaaaa jakun giler kan...zoo negara pow tak pernah pergi ngeee. Memanjang turun key ell tue asyik serbu shopping mall jer sebab nak shopping tak pernah terlintang nak visit zoo pow, tak per lepas ni kiter buat rombongan cik ayu ke zoo negara na *______*







45 comments:

アヌム ちゃん said...

aa tak penah tengok lagi white tiger ni..huhuu..terkejut tgk first pic tu..mula2 igtkan akk dok peace sebelah tiger tu..hahaa..aa takpenah lg msuk zoo dkt jepun ni..huhuu

hazila said...

Ingatkan ayu bergambo dengan rimau tu... Baru nak puji, beraninya dia.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum::hahaha boley peace dekat gitew cuma dalam mimpi jer...x berani ai

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.hazila::akak org ke2 kata gitew
watermark tak tahan ek...nak bergambar mcm mana sebab dia duduk dlm umah kaca....ayu x seberani itew la kaka hahahaha

Diana @ bilakukatacinta said...

kawai desu ne...heheee..tak nampak menakutkan..ye tak? nampak cute cam kucing... pic first tu nmpak ayu mcm di bawah tiger tu..sekai pandang ..biar betul

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

diana::neeee
takut juga biler part staff kasi daging
mmg laju dia ngap hahahaha

Ummi said...

Salam Ayu...waaa kalau ini macam punya tiger...mmg tarak makan orang, boleh bawak tdo kan...kan...hehehe

mizzkechique said...

kucing putih pernah la nmpk..hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

salam k.ummi....tarak makan orang ker???
tapy garangnyer boley tahan la...auwww

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

MK::if kucing putih boley peluk ketat2 la ahaks~

Teratak Hami said...

Cantiknya White Tiger tu. Kalau letak kat zoo di M'sia, pasti byk tiger2 lain terpikat :-)

Kandang pun bersih jer. Siapalah agaknya yg membersihkan kandang tu.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.faizah::harus bersih sebab kat jepun muahahaha
khennn kawaii giler ne

PinKy MoMMa said...

gebunyerrr si putih itu hehehe..
dah lama tak gi zoo sebenarnya ;p

rasanya last pegi masa zaman kanak kanak..adeh kesian diriku huhu

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

pinky momma::ai since ada anak yg rajin terjah zoo ni if not jangan harap la ngeee

Syaima' said...

penah tgk kat zoo australia dulu. white tiger ni bukan spesies lain sebenanye. diorg ni sebab mutation in spesies or genetic yang diubah. sebab breed dengan family sendiri or kadang tu org saje ubah gene bagi diorg jadi white untuk letak kat zoo. usually white tigers ni mesti ada mental illness ke sumbing ke, cacat.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

syaima::OMG really???
ai tataw plak pasal tue...nanty ai baca kat wikipedia situ banyak info gak kan..

Syaima' said...

aah.diorg dtg dari bengal tak silap asal2 nye dulu.so dari situ la diorg dipaksa breed dgn species sndiri supaya jd mutant.kesiannn kan.sebab kalau tiger yang albino, memang takde stripes lgsg.hehe.try wiki mesti ada.wiki ade semua benda.eheh.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

uwaaaa ciannyer
sedeyyyyy biler baca nie....
ingat manusia je ada albino tue
rupa tiger pow ader ekkk

Ida,Japan said...

gebussnyer bulu tiger tu ayu...kalau la di binatang yg jinakkk..rasa cam nak peluk2 jer

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

itew la pasal k.ida
sebab itew ai teringin nak bawa balek hahaha

Papa Mifz said...

xpernah tgk live lagi...biasa kat tv jer..huhu

aleen aiden said...

pernah.siap dulu ingat tu spesies albino tau.hi3

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

ni pertama kali kakD tngk dear...

betoi la tngk bulu dia bersih ja....

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

papa mifz:: khenn jarang ader jenis ni

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aleen::u tgk kat mana ek???
ai bab albino terlupa ingatan sungguh :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

KakD::dok bayang mcm mana nihonjin cuci bersih gitew :-p

Ijah EmoTemo said...

erkkk tak pernah lagi and rasa geli bila tgk ni yuolss.. erkk

sitiezahim said...

comelll...cm tiger kt msia yg pakai bedak banyaaaakkk banyakkkkk hehehe

aTy _faRed~ said...

waaahhh...nampak sangat 'suci'...!! hehehe.. pernah dengar dulu kat zoo melaka ade..tapi tak tau ar ade lagi ker tak sekarang atau dah di hantar balik..;)

LuN@_aiDi said...

tak pernah tgk gak white tiger neh.. gebu nmpk cam kucin' ..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Mek Ijah:: sungguh pelik ...tertiba cakap geli?
Hikhik ai plak sukaaaaa(^_−)−☆

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Hajar::culasttt comment uols
Pakai bedak ek hahaha
X terlintas plak (((o(*゚▽゚*)o)))

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Aty::Owh dulu ader kt zoo melaka ek
Tataw plak ai....such Dlm debu ni (。-_-。)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Luna::Arrr if kecil confirm Mcm neko khen
Gerammmm (~_~;)

Asrul "iLham" Sany said...

minat kat rimau putih ni masa tgk cite power rangers dulu muahahaha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Ader ker rimau putih dlm citer power rangers
X hengattttt (>人<;)

YONG JIAO XIU said...

igt td harrimau jadian ke dia tampal bedak bebyk ke. hahaha. penah tgk kat dlm pic internet je. hahaha. yg live cm tu mmg tak.
rasa kat malaysia takde kot. yg oren ada la, siap baju tema sukan malaysia pun.hahaha.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yong motip semua sangka rimau ni pakai bedak bagai ngeeee....yihaaa mood ai malam ni pow rimau melaya moga kemenangan milik kiter....go HM go

Juwita Jamaludin said...

ayu tgk dalam gambar macam ni pernah la tapi kalau betul2 tak pernah.. yup nampak sungguh gebu gitu kalau tak garang memang nak peluk jugak...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ita::nnt plan nk terjah lain kat zoo ni
masa haru mmg ramai orang berpinic bawah pokok sakura gitew *____*

Hanamiko Sakura said...

hah! tu tiger yang ada penyakit...matanya merah kan?? tak ingat lah penyakit tu...

p/s : hehe,, saya tak tahu pasal duit syiling lama.. arigatou sudi baca entri kat blog saya^_^

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanamiko sakura::but yg ni mata x merah pow
nnt ai terjah double check tengok hikhik
nol hal dek kebetulan sempat BW smlm :))

onedurrani said...

Kak..comel sungguh tigerr tue...suke2;)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

aimi;;comey giler rite
mmg geram mcm nak bawa blk jer hahaha

ieda said...

jarang dpt jumpe white tiger nie kan dik .. cantik .. :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...