♥KONICHIWA ☻-☻ WELCOME to blog ☆*♥L@dy @yU♥*☆

Monday, July 25, 2011

♥ Himawari Festival ♥


Hari sabtu lepas weols sempat terjah ke Nogi tengok himawari/sunflowers festival. Event ni dah 20 tahun dibuat di tempat yang sama...kali ni 2nd time weols pergi situ. Yang berbeza himawari kali ni macam kurang dari last year dan tak berapa besar bunganyer.


kirei/cantik kan....


Alhamdulliah kali ini weols keluar awal lepas ambil adam dari youchien singgah sukiya breakfast then terus ke sana. Sepatutnya ada hot belloon tapi disebabkan hari tue angin agak kuat so dia orang cancel...frust gak la....so jom layan pics kat bawah yer.



sampai sini mesti berangan macam citer hindustan yang menari-nari kat dalam himawari ni


Last year ada live band dari sekolah menengah rendah dekat situ kali ini nihonjin bawa geng power rangers (hahaha siler percaya yer) but adam agak PERAK sebab 1st time tengok power rangers lawan ngan raksasa sebab dia tak pernah layan citer nie ngeeeee.



semua pakat tengok show power rangers

raksasa yang kelakar....

go go power rangers...zaman ai layan lagi citer ni hahahaha



family photo adalah wajib



Last year pun ai pergi sila lihat pic di bawah apa persamaan ai........zoommmmmmm


pic tahun 2010

pic now....persamaannyer ialah topi dan sunglasses ...perbezaan badan dan kao/muka makin bolat uwaaaaa stress ai tengok...help me uwaaa hentak kaki



Kali ni pergi tidak sepanas last year alhamdulliah, last year ai pergi kejap giler sebab sakit kepala tak tahan panas.


nota ibu jari manis ai::tolong jangan comment part muka ai yang makin mokmok yer.....hilang suda bentuk bujur sirih itew sekarang dah jadi bentuk bolat...uwaaaaa!





35 comments:

LinChan said...

Ayu ni asyik cakap dh bulat je.. Bulat mana la sgt.. I tgk just nice je tau. I ni ye la bulat. Nnt pas bsalin kena diet betul2 nih isk isk.
I dh few yrs xpegi tgk himawari... Huhuhu tggu next yr kot. Aduii byk aktiviti kena postpone. Kena tuggu anak2 besar dulu kot.

Diana @ bilakukatacinta said...

bunga-bunga matahari...
anggun mekar... (hehe..sedang nyanyi lagu Maya - Matahari sambil bergaya dikelilingi bunga itu..)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

lin::gambar itew hanylah ilusi jangan percaya...muka ai nampak sangat makin bolat ,
ada anak kecil memang susah nak jejalan...kena tunggu besar baru best jejln @_____@

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Diana::ai baca sambey nyanyi sekali
sambung lirik lalalala *______~

WuMing said...

Wahh!!! taman bunga matahari... Lain kali kena Ajak Jaafar On skali ni... mesti dia suka..

Syaima' said...

bestnyeee.tak penah pegi lagi tgk himawari yg banyak2 mcm ni.yang sikit2 ade la.ingat nak g last week tapi jauh sangat nama je dalam niigata tapi hujungg sekali.adehh.

Asmara said...

cantik! tak pernah pegi taman himawari. teringin tp kat sini takde, kene jalan jauh.. kot2 kene sampai kat tempat ayu tu. :D

Hanis MY said...

weh mana der bam bam menten jerk i tgk, perasaan u je kut... uwaaa hentak kaki nk tgk himawari jugakkkk dress u awesome hokeh!

Hanis MY said...

opps sori nk taip wahh tertaip weh huhu ampunnn

hazila said...

wow besornya bunga matahari. Kalau nampak bunga ni teringat Jaafar On. Dulu pernah keluar majalah, serba serbi bunga matahari..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

WuMing::model matahari kena bagi kat abe jaafar onn la ek...:D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

syaima::sini byk kouen yg penuh ngan himawari ni...cian x per try cari yang dekat kot2 la ada :))

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.as::aaaa itew yang nak dengar
mai la sini...sebelum pose
boley ayu bawa gi tgk himawari @_____@

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hanis::hikhikhikhik dagu ai dah berlapis tue
tengok betul2 pasty perasan punya.....
dress last year ni jarang pakai :-p

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.hazila::sini mmg besar bunganyer
owh akak orang kedua cakap pasal jaafar onn bila tgk himawari ni ...curlasttt abe JO ni :))

LuN@_aiDi said...

oOoo himawari tuh bunga matahari erk?..^^ btw lawanyerrr bunga matahari tuh.. (n tuan die skali ler) hehehhe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

luna::yes himawari in malay bunga matahari...auwwww arigatou @_____~

saba@kagawan japan said...

kak ay br puas tgk n bace n3 pasal himawari...bile la kite leh p tgk ni...asyik tangguh ajeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

saba::hikhik heran ai rasa tgk kat fb lagik puas sebab kat cini ai kecilkan saiz ngeeee
x per sebab uols dah berbudo gari ai ni hope lepas raya ada lagi budo tue...uwaaaaa hentak kaki~

ieda said...

alorr dikk cantik2 nyaaa bunga matahari tuu ... mekar2 semua .. :))

アヌム ちゃん said...

wahh syioknyaaa.smlm g gak konon2 nk terjah himawari..tp tak cukup besar pun lagi..sini lmbt cket kot..tggu tgh2 bulan 8 nnt kot..huhuu...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ieda::musim dan kena waktunyer mmg mekar semekar mekar nyer la :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

anum:: bulan 8 dah posa sempat ker nak terjah?

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

huihs tak la demoks mana pun....masih okes lg la...cantiknya bunga matahari tu...analulu pasti suka...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kakD::analulu tue citer ND ek?

Juwita Jamaludin said...

salam ayu agak busy lately... cantik himawari akak pun berkesempatan gi taman kat chiba tetiba dlm tu pun ada himawari... ureshiiii.. tentang nak jumpa tu bestnya tapi akak tak leh nak janji lagi sebab kena tgk jadual suami .. and this week lastkan before puasa.. akak nak sangat jumpa ayu.. tapi tula akak tak leh nak janji..:( nanti akak bagi tau ye... anyway ayu memang nak ke tokyo ke macam mana? kalau ke tokyo nak gi mana...?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

k.ita::uplaod la gambar nak tengok hikhikhik
arr sehari sebelum posa....akak PM no hp kat fb ek nanty ayu kring kring akak....:))
x kisah kat mana pow asal kt tokyo hikhikhik sebab big boss nak jmpa kawan dia from mesia

Teratak Hami said...

Cantiknya Himawari, teringat adik Shin-chan. (SHin-chan karton budak jepun yg lucah itu).

Muka bolat ke, apa ke, akak tak kisah. Tapi akak jeles tengok tahi lalat manis di tepi bibir iteww

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kak hami::arrr kenal2 himawari yg tue ngeee

tahi lalat ni untuk org cakap byk macam ai hahahaha

Papa Mifz said...

segar2 yer nmpk bunga2 itu...x pernah lagi bergmabar kat tpt byk bunga mcm tuh...huhu

YONG JIAO XIU said...

wah sayup mata memandang tu.. kalau la yang ni ayu kata kurang dari tahun sebelum...mmg tak tau cmne. hehehe sebab sy mmg tak penah hidup dikelilingi bunga macam ni.bukan setakat bunga matahari, bunga plastik pun tak penah.
hehehe ni kira hadiah bunga hidup utk ayu la ni. hehehe fresh kat ladang lagi tu.besar2 plk tu.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

fresh dari ladang bro...
kat mesia mmg susah nak jumpa
kalo ada habes di kutip dek makcik2 balek tanam kat umah ngeeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yong::kat mesia mmg x merasa moment gini
sebab last year dah gi tempat yang sama then tahu la beza dari last year....ai pow duduk sini baru merasa duduk di keliling ngan bunga2 cantek *_____-......ai suka tulip :D

ajumohit said...

lahai bestnya duduk di negara matahari terbit ye...gmbr2 pon cantik2 semuanya

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

best mmg best
tapy biler dtg earthquake, taufan etc mmg gerun ;(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...